Hrozící omezení olova: rybáři a střelci si mohou oddechnout | MRK.cz

Hrozící omezení olova: rybáři a střelci si mohou oddechnout

Kategorie: Všeobecné

Rybářská veřejnost může klidně spát. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) stahuje z jednání vlády strategický dokument, požadující omezení olova rybáři. 29. listopadu vydalo MŽP oficiální tiskovou zprávu, oznamující stažení materiálu "Národní strategie řešení nelegálního zabíjení a otrav volně žijících živočichů v České republice na období 2020-2030" z programu jednání Vlády ČR, naplánované na tento týden. Verze, na které MŽP v současnosti pracuje, nebude návrhy na omezení olova (jako rybářské zátěže ani lovecké munice) nadále obsahovat.

https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/577-mzp-stahuje-z-jednani-vlady-strategicky-dokument-pozadujici-omezeni-olova-rybari

Martin M., 29.10.2019

Diskuse k bleskovce

sven - Profil | Út 29.10.2019 18:17:55

"Rybářská veřejnost může klidně spát.
Ministerstvo životního prostředí (MŽP) stahuje z jednání vlády strategický dokument, požadující omezení olova rybáři. 29. listopadu vydalo MŽP oficiální tiskovou zprávu, oznamující stažení materiálu "Národní strategie řešení nelegálního zabíjení a otrav volně žijících živočichů v České republice na období 2020-2030" z programu jednání Vlády ČR, naplánované na tento týden. Verze, na které MŽP v současnosti pracuje, nebude návrhy na omezení olova (jako rybářské zátěže ani lovecké munice) nadále obsahovat"....
Píše ve svém prohlášení tiskový mluvčí ČRS..

Že české ministerstvo stahuje z jednání vlády nějaký dokument, nijak nevylučuje, že problematika používání olova střelci, myslivci a rybáři, byla s konečnou platností smetena ze stolu..
Opak je pravdou... je třeba nechat dotčené (a především vlivné) zájmové skupiny vychladnout, ukolébat, znejistit a rozdrobit...
Zákaz olova je iniciativa Bruselu a kdo chápe, že unijní legislativa je nadřazena národním, umí si jistě spočítat, že 1+1=2

Díky Svazovému prohlášení, se naskýtá unikátní přiležitost, porovnat originál tiskové zprávy vydané MŽP, s manipulativní "úpravou", provedenou panem tiskovým mluvčím..
Slušelo by se zeptat pana Kočici... Cui bono ?
Kdyby tomu tak nebylo, jistě by postačil odkaz na oficiální web ministerstva....

..." Vláda ZÍTRA nebude projednávat Národní strategii řešení nelegálního zabíjení a otrav volně žijících živočichů v České republice 2020 – 2030.
MŽP jí po dohodě se zástupci Českomoravské myslivecké jednoty, Českého a Moravského rybářského svazu, Českého střeleckého svazu, Ligy LIBE a Ministerstva zemědělství PŔEPRACUJE. Problematika olova v ní řešena nebude.

"V pátek jsme se dohodli s našimi partnery, že problematika olova ve Strategii řešena nebude. Ministerstvo životního prostředí NEJDŔÍVE ZADÁ studie konkrétních dopadů vnosu olova do životního prostředí přímo v České republice. Znovu jsem zástupcům všech asociací a sdružení potvrdil, že MŽP je proti plošnému zákazu používání olova ve střelách i rybářských olůvkách, a takto také bude nadále MŽP vystupovat při jednáních, která se povedou v Evropské komisi. Na domácím poli jsme se dohodli na odborné diskuzi a získání podkladů," uvedl k pátečnímu jednání ministr životního prostředí Richard Brabec.
Petra Roubíčková
tisková mluvčí MŽP
https://www.mzp.cz/

Willow - Profil | Út 29.10.2019 18:13:55

Teda Martine, už i Ty.?
Na mušku Wolfram
Na feeder slitina bez Pb
Na kaprařinu beton, kámen,slitinu
Na plavanou......olovo,ale vystřídá ho nějaká zinková slitina nebo v kuličkách ten wolfram.
Na přívlač wolfram...
To se prodejci budou mít dobře..😉

alžběta - Profil | Út 29.10.2019 17:43:01

Teď jen jestli ty důvody jsou věcné... a nebo je důvodem to, že jsme velmi početnou skupinou voličů.