Ceny povolenek k lovu ryb na rok 2020

Kategorie: Všeobecné

Vážení rybáři, v souladu s usnesením Republikové rady a metodikou výpočtu cen na základě platného Statutu celosvazového rybolovu vyhlašujeme ceny povolenek pro nadcházející rok 2020: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/legislativa/560-ceny-clenskych-prispevku-a-povolenek-2

Petrův zdar!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/561-ceny-povolenek-k-lovu-ryb-na-rok-2020

MAXXSKATER, 25.9.2019

Diskuse k bleskovce

alžběta - Profil | Po 4.11.2019 18:39:38

kubsta >> Taky bych to tak viděl, ale jako správnej konzument této doby to potřebuju rychle, takže pošlu zejtra inkognito kapři na ÚS :-).

kubsta - Profil | Po 4.11.2019 17:48:37

alžběta >> Vytištěný už to tutově maj, jen to na MO asi teprv budou distribuovat.

alžběta - Profil | Po 4.11.2019 17:45:50

kubsta >> Čau. Já mám ten dojem taky, u nás to tak je...ale natištěno už by bejt mohlo a mohlo by to někde vyplavat :-) Pražáci mi to nechtěj dát...kudvy .-).

kubsta - Profil | Po 4.11.2019 16:36:59

alžběta >> hele myslim, že povolenky na novej rok se začínaj vydávat až v prosinci a k nim i soupisy

Mautin - Profil | Po 4.11.2019 13:40:39

Abath >> myslíš, že mladý rybář to neudělá, že tak utocis na starsi ročníky? Je to kus od kusu.. To, ze si tahas podlozku je také každého vec nazoru, za me staci kousek mokré travy.

alžběta - Profil | Po 4.11.2019 13:25:53

Dobrý den. Hoši prosím, už máte někdo povolenku? Nebo nevíte prosím, jestli jsou už soupisy revírů na 2020?

Abath - Profil | Po 4.11.2019 8:33:24

Dobrý den, nedá mi to a napíši něco na téma ceny povolenek. V neděli (3.11.) jsem poprvé navštívil nejmenovaný rybník. Chtělo by se napsat v blízkém, ale bylo to spíš vzdálenější okolí mého bydliště. Ráno klídek pohodička, pak si vedle mě sedl starší velrybář (podle záseků prutem to byl určitě velrybář) a pak to začalo. A nyní se nabízí několik otázek. Proč je povinnou výbavou podběrák ? U vody se jasně ukazuje, že je mnohem lepší rybu přitáhnout pod špičku a poté jí táhnout po trávě. Vedle sedící retard (myslím sebe) má s sebou u vody podběrák a ještě táhne podložku. Vetší ryby podebírá a menší vyháčkuje rovnou ve vodě. Mimochodem ryby jsou na zimu na onom revíru v super kondici. Nikdy bych nevěřil, že kapr kolem 40 cm může mít špatně půl kila... O jejich zraněních nemá cenu ani mluvit. Proč jsem mu něco neřekl ? Protože jsem měl spíš sto chutí chytit ho za p.... a utopit ho tam ! Je mi na zvracení z takových lidí ! To jsou ti staří rybáři od kterých by mladí začínající rybáři měli něco odkoukat ? Proboha, to snad ne ! Úcta k rybě a přírodě nulová. Jednou jsem slyšel větu - U vody jsme si všichni rovni. To opravdu nejsme. Slušnost - to už je u vody i v naší společnosti téměř sprosté slovo. Říkejte si co chcete, ale pokud by to pomohlo snížit počty těchto "rybářů", tak ať stojí povolenka 10 000 Kč. Všem slušným rybářům přeji spoustu úlovků a zážitků při rybaření a pobytu v přírodě.

venybit - Profil | So 5.10.2019 18:28:11

No nevím,začínám uvažovat jestli to má vůbec smysl si brát povolenku. V dojezdu už nemám žádnou svazovku kam bych se dostal a kde by byly ryby. Kokovice prodali,Bilichov prodali, na Slatinu je závora, ztp přístupná místa na Ohři jsou bez ryb nebo neustále obsazená. Tak nějak začíná pro ZTP tady na Lounsku ztrácet smysl brát si vůbec povolenku. Ostatní voda je všechna 25km+ daleko. To je 50 tam a domu = 200kč benzín. Nevidím že by organizace zde kolem nás nakupovali , spíš vidím, že stále víc toho míří do soukromých rukou. Všechno v téhle zemi jde do háje.

MrKos - Profil | St 2.10.2019 9:09:04

kakr >> V grafíčku tato data nemám, ale nebude těžké to odhadnout. Stačí se podívat na letošní velmi čerstvé výsledky lodní ligy na Dalešicích a spočítat mírové dravce ulovené v mnoha týmech z lodí za dva dny. A to s pomocí echolotů a musíme asi uznat, že závodníci jacísi ryby chytat umí. Pro určitou názornost si můžeme vzít nejlepší tým z prvního dne, to se ještě nějaké ryby ulovily. Mírové dravce z kategorie "B" puštěné zpět v duchu moderních trendů si u nejlepšího závodního týmu spočítáš už sám.

MrKos - Profil | St 2.10.2019 8:52:25

hraji >> to je taky ohraná písnička, ale bohužel bez skutečných argumentů... a zde už se budu opakovat když řeknu, že jako první opravdu rád zaplatím další nový poplatek za to, že někdo začne skutečně pracovat a na revírech efektivně hospodařit.
Aktivně se zapojovat je rétorika z období Akcí Zet, nebo brigády socialistické práce. Dnes je jiná doba a změňte 50let stará pravidla, zaplaťte odborníky a přeneste na ně odpovědnost. Ale to už opět hledám způsoby a to se zde moc nehodí do krámu.

kakr - Profil | St 2.10.2019 8:35:18

MrKos >>
Nechtěl jsem do diskuze zasahovat, ale grafíček "A" jsme viděli asi 5x
Nemohl by jsi sem hodit i grafíček "B", kde jsou všichni míroví dravci,kteří jsou v souladu se stále více se rozšiřujícím chyťapusťáctvím hojně šířeném MRKem uvedeni???
Neprojevují se náhodou "moderní trendy" :-)))
Nevím,jen se ptám.

hraji - Profil | St 2.10.2019 8:35:04

MrKos >> bav se o Dalešicích, ale doporučuji, vyber si k diskuzi zástupce spolku, který tam hospodaří. Všichni zainteresovaní ví, že Dalešice jsou velmi specifická voda a rybářské hospodaření na ní není prioritním využití této nádrže.
Já se strašně těším na dobu, až lidi jako ty, přestanou hledat důvody, proč se nemohou zapojit do práce svazu a spolku, aby ji konečně povznesli, a začnou hledat způsoby, jak se aktivně do práce spolku a svazu zapojit a přinést tak bohaté zarybnění všem rybářům.
Jestli ti to něco připomíná, tak jen zcela náhodou.

MrKos - Profil | St 2.10.2019 8:27:16

hraji >> bavíme se v první řadě o Dalešicích a dravcích z grafu, kde můžeme pozorovat určitý trend, na který bylo možné reagovat v roce 2010 a možná bylo nutné reagovat již dříve. Což svaz neudělal. Pouze jsem odpověděl na Tvoji otázku, jak bych si představoval kontrolu hospodaření.

O ježdíkovi, okounovi nebo slunce je to jiná kapitola a zde by pomohla změna vykazování jednotlivých druhů, dále statistická sumarizace + kontrolní odlov + odlovy třeba do čeřínku. Ano, hledám způsoby a Ty hledáš důvody. To jediné se nám jíž delší dobu opakuje.

hraji - Profil | St 2.10.2019 8:18:28

MrKos >> údaje ze sumarizace nejsou a nikdy nebyly vypovídající o skutečném zarybnění revíru. A to ani na Dalešicích. Vycházím ze zkušeností z našeho revíru za posledních 20 let. Jen pro ilustraci, jak je sumarizace "špatný" zdroj informací o zarybnění.
Vezměme si ryby, původní, ty, které podle tvého opakovaného tvrzení mizí, jako je hrouzek, ježdík, hořavka duhová západní, jelec proudník, střevle, mřenka atd. Tyto ryby se v kolonce sumarizace vůbec neobjeví, nebo se objeví v nic neříkající kolonce Ostatní. Tedy dle tvojí logiky použití výsledků sumarizace vůbec v revírech nejsou. Je totiž absolutní nesmysl a strašně zavádějící považovat počty ponechaných ryb za ukazatel skutečného stavu obsádky na revíru. Ony ryby nejsou odlitky na skladu, které lze spočítat na kus přesně.
Navíc, změny, například v zarybňování, se projevují po letech, ne hned, kdo si dovolí tvrdit, zda to bude po pěti nebo deseti letech? Stále existuje i přirozený výtěr ryb, jak se projeví tento fakt v sumarizaci?
Omezení velikosti nástražní rybky a omezení lovu z plavidel - jejich přínos? Jak se projeví? Projeví se vůbec? V prvé řadě se asi projeví poklesem úlovků v sumarizaci. Tedy to povede k myšlence, že se na revíru špatně hospodaří a bude se volat po dalších opatřeních. Tak je to logické podle tvého vidění hospodaření. Za jak dlouho se na revíru projeví pozitivní vliv zavedení velikosti nástražní rybky? Za dva roky, za pět let? A projeví se čím? Bude víc ryb nebo budou ryby větší, ale bude jich méně?
Aplikace tabulkových údajů, navíc získaných způsobem, jakým se získávají data pro sumarizaci, na živou přírodu, která se vyvíjí bez ohledu na to, co se my snažíme jí vnutit, to je cesta do pekel.
Opět osobní zkušenost. Za posledních 30 let se Svitava obrovským způsobem změnila, úmyslně píšu o Svitavě, protože především o ní mám přehled. A čím déle tu řeku sleduji a poznávám, tím více si myslím, že je třeba veškeré zásahy dělat s velkým uvážením, v dlouhých časových intervalech a s neustálým zřetelem k faktu, že voda a ryby v ní a příroda obecně tu není primárně pro uspokojení touhy rybářů.