Nalijí Číňané peníze do kanálu D-O-L? Hejtman není proti, co vy?

Kategorie: Všeobecné

Olomouc – Čínští investoři kroužili i kolem kanálu Dunaj-Odra-Labe, který prosazuje prezident Miloš Zeman. Jak před probíhající návštěvou delegace v čele s prezidentem Si Ťin-pchingem uvedl ředitel zahraničního odboru Pražského hradu Hynek Kmoníček, zajímala se o technické parametry Zemanova oblíbeného projektu například společnost, která postavila Tři soutěsky.

Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/naliji-cinane-penize-do-kanalu-d-o-l-hejtman-by-jej-uvital-co-vy-20160329.html

JaMi, 31.3.2016

Diskuse k bleskovce

Saddám - Profil | St 6.4.2016 20:48:50

Honza7 >> to už je na mě hodně zamotaný, vlastně nesrozumitelný

sven - Profil | St 6.4.2016 20:39:21

Šlapeto >> no tvrdí to ale já jim vůbec nevěřím..
To bude zas nějaká laciná propaganda.
Každý přece ví, že největší machři přes mosty na světě, jsou firmy ODS - Dopravní stavby Ostrava a firma Bögl a Krýsl.... :-aůůůů

Šlapeto - Profil | St 6.4.2016 20:12:41

sven >> a urcite to staveli cinani? Nebyli jen platci? :)))

Šlapeto - Profil | St 6.4.2016 20:10:44

JaMi - >> z dopravniho, ekonomickeho a ekologickeho hlediska je splavneni labe totalni pic..ina podlozena mnohymi odborniky. A je jedno jestli jsem odpurce, nebo ne. Je to fakt, ktery mi potvrdily vsechny kapacity, se kterymi jsem se na toto tema bavil...

Honza7 - Profil | St 6.4.2016 19:41:15

Saddám >> Ono by bylo vhodné se držet tématu, protože by jsme mohli skončit v prvobytněpospolné společnosti. Tu historii jsi do toho zamotal ty, historie má nás poučit a ne zavazovat. Některé věci se srovnat opravdu nedají a tak nás trochu odvádějí od daného tématu.
V té době byl majetek nedotknutelný a to byl ten důvod proč jsem ti v té souvislosti s historií odpověděl.

sven - Profil | St 6.4.2016 12:42:35

Saddám >> tak, tak.
U nás se oproti číňanům, staví 1 km dálnice za 1/4 -1/2 miliardy ...
A třeba i přes CHKO jako např. D8. https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1lnice_D8
Takže my jsme ti praví, co mohou někoho kritizovat....

zdevac - Profil | St 6.4.2016 12:38:00

sven >>

Jenže všechny tyto věci jsou, bohužel, potřeba. Já to neobhajuji, ale kde bys ty silnice nebo sklady chtěl stavět? Je potřeba je udělat tam, kde jsou potřeba. Ono je to sice hezké obhajovat ornou půdu a podobně, ale ta v dnešní době nikoho neuživí. A peníze se vydělávat musí, jinak se nenajíš, neumeješ, nezatopíš si... Jestli chceš změnu stavu, je základní podmínkou celosvětově omezit porodnost, zdravotné péči a podobně. Dokud bude lidí více a více a budou se dožívat více let, půjde veškerý rozvoj na úkor přírody.

Saddám - Profil | St 6.4.2016 12:32:20

sven >> Máš recht. My si to tu dokážeme zmršit v pohodě sami. Možná jen trochu dráž.

sven - Profil | St 6.4.2016 12:25:18

computerfish >> To máš pravdu. Ani Číňani nejsou vyjímkou.
Koho z politiků napříč zeměkoulí, zajímá nějaká příroda...koho z jejího obyvatelstva...
Nechoďme nikam daleko. I naše většinové obyvatelstvo řičí nadšením s každým novým kilometrem dálnice, s každým novým kilometrem cyklostezky, s každým novým přístavištěm, s každým novým supermarketem na zelené louce, s každou novou montovnou tamtéž, s každým novým satelitním panelákem naležato na orné půdě...
Věřil by někdo tomu, že v zemičce v srdci Evropy, která je jak když prdne, denně zmizí cca 15ha zemědělské půdy a řadového občana to nezajímá ?
http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2010030007

zdevac - Profil | St 6.4.2016 12:16:26

computerfish >>

Jaký důkaz, že je příroda nezajímá? Snad naopak, ne? Důkaz, že je zajímá. Kdyby je nezajímal, vzali by buldozer, po na břehu protáhli zářez a bylo by to. Možná i levnější. Mě ten most přijde ze všech řešení jako nejméně škodlivý. A silnice potřeba je, s tím je nutné se smířit.

computerfish - Profil | St 6.4.2016 11:54:29

sven >> Hezké, je to důkaz, že Číňany žádná příroda nezajímá. A nebude je zajímat ani u nás.

Saddám - Profil | St 6.4.2016 11:37:24

Honza7 >> Ono bylo jaksi jinak úplně všechno. Vlastník půdy s ní vlastnil i tebe s celou rodinou a tys na ní musel pracovat. Nevolnictví se to jmenovalo a ve 14.a 15. století, kdy se budovali v Čechách rybniční hospodářství, to byl naprosto obvyklý jev. Ty prachy, co ten zeměpán investoval např. do VD, si mu stejně vydělal ty. Jako nevolník jsi byl míň než lovecký pes. Jo a trvalo to až do roku 1781.
To, že teď chce někdo přístup na tvé pozemky....V každé zemi a zřízení je tvé vlastnické právo něčím omezeno, resp. spíš někým. Stačí si přečíst třeba zákon o vodách a zjištíš jaké poměrně rozsáhlé pravomoci mají na tvém pozemku, který je pouze sousedící, například správci toků nebo energetici a dost jiných subjektů. Pan z Rožmberka by na tě prostě poslal drába, kterej by ti dal holí, když by ses stěhoval pomalu, teď ti stát dá prachy.Vždycky prostě bude to, že vše nevyhovuje všem.
Obracení směrů proudů potoků a řek je počin dlouholetý a od nepaměti provozovaný. Suezský průplav začali už před naším letopočtem. Odvod horských bystřin do Říma taktéž. A s tím nedostatkem vody bych asi nesouhlasil. Naopak, každé vodní dílo určitou kubaturu vody zadrží.
Hele a jak ti zlevní zboží třeba dálnice. Mě teda asi nijak. Dopravní firmě, to ano, ale já to asi moc nepocítím, nicméně, kdybych měl volit mezi dálnicí a kanálem, tak kanál jednoznačně vede.

rybar6 - Profil | St 6.4.2016 11:34:40

Ahoj, nyní je aktuální přehrada a poldr Skalička. Celá oblast jezer 6 včetně chat přijde zrušit. A nikdo se neptá...

Vítek - Profil | St 6.4.2016 11:24:01

glánis >> Když někdo staví na soukromém pozemku,ať si staví co chce. Ale když někdo komerční stavbou využívá společný prostor státu a vlasti, přírodní prostor a veřejný prostor vjednom, vydělává na tom a ostatním působí újmu, to je dost blbé, ne?