Oficiální vyjádření JV ke kauze Pelikán-Vágner-Flajzar

Kategorie: Všeobecné

Oficiální vyjádření:

Ke konci roku 2015 společnost Jakub Vágner Electronics s.r.o. písemně rozvázala veškerou spolupráci s panem Michalem Pelikánem. Pan Pelikán se společností Jakub Vágner Electronics s.r.o. ani s Jakubem Vágnerem nespolupracuje a spolupracovat v budoucnu ani nebude. Již před představením signalizátoru ALFA společnost Jakub Vágner Electronics s.r.o. změnila složení týmu, který se zabývá vývojem signalizátoru ALFA. Změna složení vývojového týmu nemá souvislost s účelovým a jednostranným prohlášením umístěným na internetových stránkách vagnerpelikan.cz.

Společnost Jakub Vágner Electronics s.r.o. dále opakovaně žádala pana Flajzara, aby označil, v čem konkrétně signalizátor ALFA porušuje jeho údajné duševní vlastnictví. Na tyto žádosti pan Flajzar nereflektoval. Pan Flajzar nebyl do dnešního dne schopen ani vysvětlit, co by mělo představovat jeho duševní vlastnictví. Pan Jakub Vágner se pokusil do sporu pana Flajzara a pana Pelikána vstoupit jako mediátor nikoli jako arbitr, kterým by měl být nezávislý soud. Za tímto účelem byla panu Flajzarovi nabídnuta osobní konfrontace s panem Pelikánem za účasti dalších osob, včetně pana Vágnera. Pan Flajzar tuto nabídku odmítl a dále trval na svých tvrzeních, že signalizátor ALFA porušuje jeho duševní vlastnictví, aniž by svá tvrzení komukoliv prokázal.

Společnost Jakub Vágner Eletronics s.r.o. pokládá signalizátor ALFA za unikátní produkt, ke kterému vlastní veškerá práva.

Zveřejnění nepravdivého prohlášení na internetových stránkách vagnerpelikan.cz krátce před zahájením veletrhu For Fishing, ve kterém je pouze účelově zmiňován pan Jakub Vágner, a to především z důvodu, aby toto prohlášení mediálně zviditelnilo spor pana Flajzara a pana Pelikána, poškodilo dobrou pověst pana Vágnera a plánované představení signalizátoru ALFA na veletrhu For Fishing.

V pátek se uskutečnilo jednání s panem Tomášem Flajzarem ohledně požadavku na smazání prohlášení, které bylo zveřejněno na internetových stránkách vagnerpelikan.cz. Přestože obě strany projevily vůli dohodnout se na kompromisním řešení, aby předešly případným soudním sporům, k dohodě nakonec nedošlo. Společnost Jakub Vágner Electronics s.r.o. a pan Jakub Vágner učiní v nejbližších dnech další právní kroky vůči původci nebo původcům tohoto prohlášení, včetně případného podání žaloby na ochranu proti nekalé soutěží nebo žaloby na ochranu osobnosti.

Jakub Vágner

Diskuse k tématu:
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=740886

fotojakes, 14.2.2016

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.