Ceny povolenek pro členy ČRS a MRS na rok 2011

Kategorie: Všeobecné

Bližší informace a ceny zde:
http://www.rybsvaz.cz/?page=ceny_povolenek/cleny&lang=cz&povolenky_rok=2011&povolenky_nadpis=Ceny povolenek pro členy ČRS a MRS

foxxx, 3.11.2010

Diskuse k bleskovce

Chose - Profil | Po 8.11.2010 21:28:05

hraji >> Schuze proběhla bravurně,vše dopadlo dle mého očekávání a někteří konečně chápou,že chovat kapra je opravdu ta nej blbost v podmínkách jaké má naše MO.Upozornění na naše slavné hospodaření rychle probralo pány F a okamžitě přišla náprava,bo se snad něčeho lekli.Keci o pytlování násadové ryby se ukázalo jako jen špinění nepohldných lidí v MO,prý to je normální!!!!!!!!!!

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 17:52:21

kakr >> Nejsem si úplně jistý, ale když to jde?......

kakr - Profil | Po 8.11.2010 17:50:32

Mrknato >>
Tak je to spravne, tak to ma byt......

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 17:43:54

kakr >> Tak tak, pepici na Vltavě jsou průkopníky. Orvis vysadil mnoho tisíc lososoidů a hned na to MZe prodloužilo doby lovu. Co na to cáry co zbyly z vyhlášky..... Proto si tímto stanovuji lovnou míru kapra 25cm a potočáka 16cm. Nebudu se nové době vzpírati......

kakr - Profil | Po 8.11.2010 17:34:41

Mrknato >>
Ano,ano, svazočilimníků netřeba, jen peníz spotřebovávají a ryby zvláště reofilní nenasazují.
Ideální stav nastane ,když si rybolovec koupí sám svou násadu a do vody ji vloží. Označovat ji nemusí,neb vložením do vody (revíru) se ryba stává věcí ničí a dává šanci každému,nechť si ji uloví.
Každý rybolovec si též nasadí ryby jeho srdci blízké, to bude rázem ryby domácí všude přehršel ,ba i povodně mohou hrozit, neb Archimédův zákon neúplatný jest.
Ještě vyřešit jak vše zkontrolovat, neb českomoravský rybolovec je tvor značně vyčůraný a peníz stanovený na násadu bez patřičné bumažky těžko vydá.....

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 17:17:45

kakr >> Co jsou to BP, co je to RŘ, co je to vyhláška 197/2004, co je to rybářský zákon? Cáry papírů a proto v této tvé logice nic neznamenají. (Proto asi rekodifikace TŘ v TČ pytláctví). Ryby nevysadí, neochrání..... Rybáři nepotřebují svazočilimníky, kteří peníze jen spotřebovávají, ale ryby, násady. Jistě že je skupina rybářů, kteří by místo násad chtěli vyzbrojit a ustanovit domobranu, která by se bez oprávnění a podpory v těch cárech papírů pohybovala nad těmito cáry papírů a též by si tyto cáry patřičně drzí chasníci (dekrety) volně svazově směňovali. Kam na svazy s VŘ!!! Ha ha!

kakr - Profil | Po 8.11.2010 17:00:58

Mrknato >>
Co je dekret?? Múúúúška jenom zlatá, jak se praví v básni.
Dekret je jen cár papíru, dekret do vody ryby sám nenasadí, dekret revír neohlídá, dekret ani povolenky nutné k rybolovu nevydá, ba dekret ani rybu neuloví.
To vše a ještě mnohem více musí udělat lidé (čilimníci), aby se mnohonásobná převaha nečilimníků mohla sejít u vody a popustit uzdu své rybářské vášni....
Pravdou ovšem je, že nečilimníci se na všechno potřebné k VRP čilimníkům pěkně složí....

Tuber - Profil | Po 8.11.2010 16:53:39

Cože?
Tolik nemám ani důchod....
:)

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 16:50:06

kakr >> Tak to já nemohu určit, ale určitě ne všechny, protože pokud uživatel nehospodaří, nepřísluší mu dekret. Pokud ale MO na územní konferenci rozhodnou, že ÚS nebude hospodařit vůbec, tak by došlo k zvláštní situaci.........

MO organizují členy (nesouvisí s VRP), prodávají povolenky, zarybňují, provádí činnosti RS. Činnost ÚS je pouze platba za zarybnění MO z povolenek a výkon činnosti hospodáře, který ale skutečným hospodářem moc není, protože ho úkolují MO na konferenci i v oblastech, kdy se nejedná o svazočinnost, ale právě o VRP .....

kakr - Profil | Po 8.11.2010 16:27:39

Mrknato >>
Neodpověděl jsi, které činnosti měli moudří zákonodárci (lobisté) na mysli, můj výklad je, že některé = všechny potřebné k VRP a nikdy jinak. Něco podobného,jako láska k SSSR, blahé, či neblahé paměti.
Ale povolenky to neslevní, spíše naopak....

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 16:01:42

kakr >> To nebyli moudří zákonodárci, ale loooooooobisté. Podle mě by ke každé činnosti měly mít nižší složky ono pověření. Toto pověření se čte pravidelně na naší VČS, kdy ÚS(uživatel) pověřuje MO k vysazení ryb v hodnotě .... Kč do územních revírů v pověření naší MO.

Stejně jako ÚS, u vás asi MRS tak i jednotlivé MO jsou právnickými osobami. U nás v ČRS je to dáno stanovami. U nás ÚS není jen imaginární statutární orgán, ale má i zázemí, budovu, zaměstnace, techniky, účetní, hospodáře..... Nesídlí někde v podkroví..... Některé činnosti musí specifikovat uživatel.

Pokud jsi si vybral kaprománii, tak tu vnáší do "systému" právě MO a uživatel kličkuje, stejně jako se závodní činností, Radou a dalšími choutkami členů, protože vůle členů, i nezákonná může čilimníky převálcovat teď. A oni to vědí.....

kakr - Profil | Po 8.11.2010 15:27:56

Mrknato >>
Jaké činnosti měli na mysli moudří zákonodárci,kteří dali zákonnou možnost pověřit nižší organizační složky uživatele rybářského revíru výkonem některých činností rybářského práva touto osobou (právnickou)??

Nebo snad, nedej Bože mohou VRP na svazových revírech vykonávat pouze statutární orgány svazu (čilimníci)?? Celkem 4 (MRS)

Můžeš prosím specifikovat "některé činnosti",aby nebyli čilimníci nařčeni z kapromanie??

Chose - Profil | Po 8.11.2010 13:51:32

hraji >> Neberu to jako fňukání,jen chci slyšet třeba názor jiných,možná skušenějších a v neposlední řadě není špatné poukázat rybářské veřejnosti to co se okolo nás děje a mi jim k tomu ještě zvedáme ruce a tleskáme!!! Nezasvěcenej člověk o fun. svazu či MO má jen jakési představy a není na škodu pustit pár info ven.Já se toho nebojím,já jsem nic nekradl nebo snad jen nepřemisťoval,nemám zájem o slušné odměny a proplacení cesťáku na kdejakou p...,já chci jen a jen jedno.Možná si to někdo přečte a chytne se za rypák a nebo se o to bude někdo zajímat,pokud tedy nebudu počitat ostřílené Matadory z netu!

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 12:48:46

Chose >> Myslím, že model, kdy by peníze za povolenky šly na ryby (tedy ryby původní, lososovité, říční, dravce, i "bílou rybu") v rámci přepracovaných zaryb. plánů, jak předpokládá i zákon, který stanovuje nejen podporu, ale i rozvoj původních druhů ryb a peníze, které dnes probendí MO ve svazočinnosti by mohly jít do kapra... Pak by se možná členi zajímali, proč kapra chovat svazodraho a proč ho nekoupit levněji mimo svaz.

hraji - Profil | Po 8.11.2010 12:45:47

Chose >> bez urážky, je celkem přesně doloženo, že kecáním a propíráním svého osobního bebi na MRKu ještě nikdo žádnou rybu do revíru nevysadil.
Dal ses k rybářům a asi jsi čekal, že tě budou plácat po rameni, jaký jsi dobrý, tůdle, hezky tě zdrbli a zařadili mezi "elitu".
Buď chceš něco změnit a pak se vykašleš na ty co tě pomlouvají, protože takoví budou vždy a všude, a budeš dělat a měnit a napravovat, a nebo je ti milejší, abys byl dobrý u těch, co tě pomlouvají, a pak se vykašli na všechno, ale nefňukej na MRku. Byla to tvoje volba.
Edit: na Chytej taky nebreč, taky to vůbec nepomůže

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 12:15:10

Chose >> Já vskutku nemám nic proti kaprovi, nechci rybáře omezovat, ale rybařina by měla být vyvážená. Revíry na kapra, revíry na dravce, lososovité ryby, reofilní, někde mix. Bohužel se rozvíjí pouze jedno odvětví, které táhne kapr do igelitky, nebo K70 s jejich vochlováním. Bohužel oba tyto kaprařské směry vytlačují pojem "rybařina" a nahrazují jej pojmem "kaprařina". Proto preferuji územní hospodaření, protože vody na území krajů mohou poskytnout rozmanitost obsádky, což vody které ovládnou členi v MO poskytnout nemohou. Tam se pouze vede spor, zda kapry žrát, nebo K70 pro zábavu "chránit". Problém je, že si svaz plete pojem svazočinnosti a pojem výkonu RP. Do svazočinnosti ať mluví každý, ale ne do VRP. Aby do něho nemluvil každý kdo má do prd.le díru, je potřeba v oblasti VRP dát uživatelům naprostou volnost a rozhodovací pravomoce. Dnes je mají MO, které ale neodpovídají za VRP.

Edit : vyhodit peníze za předraženého kapra je jedinou dosud legální cestou jak vyvést peníze pro kohosi ze svazu ven. V MO které mají soukromé revíry jdou tyto peníze i tam a kde soukromé revíry nemají, jdou ..... víme kam. Nevidím jeden jediný důvod, aby se ogranizování rybářů neodehrávalo v částce cca 50,-Kč ročně, ale investovat do toho cca 1000,-Kč ročně je ono plýtvání, kterému se říká svazopráce.

Chose - Profil | Po 8.11.2010 11:51:36

Mrknato >> Jinak ano,jsem mladej a budu vždy zvedat pracku pro lov nonstop,protože není duvod omezovat rybáře.To samé platí pro K 70 kterou již máme. Nebráním se ničemu,nejsem zapálenej jen pro jeden druh lovu-např. položená za pomoci lešení a samoseku jak říkáš ty.Mě je každá rybolovná technika blíská a rád bych chytal u nás v řece ryby říční (třeba okouna který už tu pár let vubec není a také ryby tzv. obecné např .plotice,karas,hrouzek,vranka,parma a pak také v neposlední řadě mník).Rád si chytnu jakoukoli rybu,ale pokud tu neplave,tak jí nemohu chytit.Na Ohři se spoustu ryb s názvem obecná a říční někam vytratila pokud tedy nepočítám KAPRA.