Bohužel video "Prahování Sněžného potoka" již na YouTube neexistuje, nebo není povoleno jeho sdílení, a nemůžeme jej proto na MRK.cz zobrazit.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

FRANK71 - Profil | Po 4.9.2017 19:55:35

mascha >> chlape je to sranda. Říkáš, že píše nesmysly. Proč ne? Bohužel nevíš co je občanská povinnost, jinak by jsi nenapsal nesmysly. Zkus nastudovat pro příště. Nyní můžete pokračovat.

Mrknato - Profil | Po 4.9.2017 19:03:55

potočák 62 >> Ano, SÚS je výjimkou. Pro revíry v Pardubickém kraji existuje volně přístupná evidence rybářských revírů vycházející z dekretů které vydal, včetně všech výjimek, vynětí částí revírů, všech rozhodnutí rybářského orgánu a samozřejmě kdo je uživatel a kdo je nižší organizační složka pověřená některými činnostmi pro uživatele. Pro královéhradecký kraj jsem takovouto volně přístupnou evidenci nenašel.

Mrknato - Profil | Po 4.9.2017 18:55:00

mascha >> Už vím, že porušení zákona nemusí znamenat přestupek nebo trestný čin. Možná to jednou zjistíš i ty.
Každopádně když uživatel dělá něco jinak, než je jasně napsáno v zákonu 99/2004, tak to asi není správné? Nebo ano? Příkladů je mnoho, mnohé jsem tady na MRKu uváděl, znova to dělat nebudu, jen je mým zadostiučiněním, že mnohé lapsusy svazu se kritikou napravily, ale mnohé další, které jsou kryty MZe a Radou, k nápravě zatím nesměřují.....

Když si prohlédneš §31 zákona 99/2004, tak asi zjistíš, že tam nemí mnoho správních deliktů, za něž by hrozil trest. A když nehrozí trest, nehrozí postih......

potočák 62 - Profil | Po 4.9.2017 18:25:49

Mrknato >> Jak víš,kdo je u VČUS držitel dekretu na jednotlivý revír? Například u SUS jsou držiteli dekretu jenom MO.Petrův Zdar

kakr - Profil | Po 4.9.2017 17:56:43

Mrknato >>
Já se fakt divím,že jsi stále členem spolku,který vyvíjí zločineckou a protizákonnou činnost. Vlastně tím podporuješ zločiny páchané na rybolovcích.

mascha - Profil | Po 4.9.2017 17:55:38

Mrknato >> Máš zběsilou zálibu květnatět svůj psaný projev, a to tak, že je to na hadr na hlavu to číst. Ale snažim se. Nicméně mi tady z toho vylejzá, že jsi přesvědčený, že tu někdo (a tý víš asi kdo, to jen já v těch tvých zkratkách hloupě tápu) porušuje zákon. V takovou chvíli bys ale měl udělat jednu věc - podat trestní oznámení. Pokud vím, je to tvoje občanská povinnost, v opačném případě jsi spolupachatel. Kolik (stačí přibližně) trestní oznámení jsi už na ty čilimníci podal?

P.S. Dokud se nezačneš vyjadřovat jako běloch, počítej s tím, že tě bude mít publikum za blbečka a lidového mudrce, aniž by sledovali, jestli náhodou nemáš někde v jádru pravdu...

Mrknato - Profil | Po 4.9.2017 16:15:01

Řízek 5,125 >> Podle mě mají MO vyvíjet činnost ve svazočinnostech. Např. sběr starého papíru, rybářské kroužky, rybářské plesy, výlety, školení členi, háčkování mušek, rekreování členi a děti na táborech, sběr suchého chleba, prodej ryb, přátelit se s rybářkami z jiných svazů i cizozemí, provádět sekání trávy a údržbu ztrátových rybochovů MO, závodit v RT, i v běhu před RS a mnoho dalších na co stačí vytuněné peníze od členi a na schůzi hlasovat o tom, co jim přísluší, třeba o výši brigád, hlasovat o tom, kdo bude předsedou a jestli budou rybařit společně, nebo samostatně.

Já bych to řešil tak, že když MO má svůj soukromák, kam nepouští členi jiných MO, a jako naoko se stará o ty územní, tak je automaticky samostatně hospodařící a hospodařit a lovit by měla pouze na tom revíru, louži, na který má dekret a ono by se vyjasnilo. Členi takových to vejlupků by neměli mít možnost koupi územní, CS a CR povolenky, což je také odsouhlasno svazově. Jenom se to neuplatňuje. Potvrdit to musí ale Sněm ČRS, protože u nás ve Vč. má nějaký soukromák cca 60% MO, tak že hlasováním to na konferenci neprojde, ale stanovy tento "gordický uzel" řeší jasně.

No a aby bylo dost peněz na ryby, když potočák62 pro svaz levnou rybu nedodává, tak aby bylo i na ryby "zvenku", zdražit povolenku o cenu brigády, tedy o cca 700-1000,-Kč, ale pro vydání povolenek již nevyžadovat splnění brigád a povolenky pro společný rybolov by mohly prodávat i ÚS. Kdo chce žít svazově, tedy rekreovat se, nechat si hlídat děti, plesat a.j. radovánky provádět, tak za své......

Mrknato - Profil | Po 4.9.2017 15:44:44

potočák 62 >> Je vidět, že tomu nerozumíš..... a dost důležité věci nevíš.

Soupis revírů není evidence RO, nebo soupis dekretů. Ve VČÚS u ú.n. Pastviny Seč a Rozkoš není v evidenci rybářských revírů uvedena nižší organizační složka. Hospodaří přímo ÚS-držitel dekretu. U ostatních revírů je uveden uživatel (VČÚS) a nižší organizační složka (některými činnostmi pověřená MO uživatelem). Ve VČÚS jsou pouze dva tekoucí revíry, které jsou ve společném rybolovu a uživatelem jsou MO a nižší org. složka není uvedena, o kterých vím. Obě jsou v Pardubickém kraji.
Pytlákům zdar.

FRANK71 - Profil | Po 4.9.2017 15:27:55

Řízek 5,125 >> právě, že se podle podmínek nestaraj. Každá MO dělá kapra, a pak by chtěla aby to od něj svaz kupoval. Každý má dělat něco. To je nevýhoda, když má dekret MO. Je to zjednodušený.

Řízek 5,125 - Profil | Po 4.9.2017 15:24:45

Mrknato >> a jak bys to řešil?

Mrknato - Profil | Po 4.9.2017 15:23:55

Řízek 5,125 >> Ale loví se podle všesvazových.........))))

Řízek 5,125 - Profil | Po 4.9.2017 15:21:08

Mrknato >> já nechci nic ukazovat, ja se ptám tebe, zajímá mě tvůj názor-
můžeš mi ho sdělit? pokud možno s použitím co nejméně zkratek...:-)
stačí pár vět.

potočák 62 - Profil | Po 4.9.2017 15:20:56

Mrknato >> A jak víš,že u VČUS nejsou držiteli dekretu MO,které je pouze propůjčily ke společnému rybolovu? A projdi si soupis revírů a napiš,u kterých je za revírem napsaný US a ne MO. Je to pouze Rozkoš a Pastviny.Petrův Zdar

Džoncek - Profil | Po 4.9.2017 15:20:23

NIkdy bych nevěřil, že debata o Prahování Sněžného potoka skončí až tady :D :D v Prkenném dole jsem před měsícem strávil týden, Líčnou jsem si prošel od rybníčka dolů a šlo vidět, že tam někdo odvádí kus dobré práce. U nás na Zlínsku PO je už jen papírová věc, všude se sypou duháci. Tam jsem viděl krásné lipany, PO a tuším i nějakého sivena. Za mne klobouk dole :)