Apartmánový dům Almberg *** - rybářská rekreace

Adresa:
Am Dorfplatz 1
Mitterfirmiansreut

Kraj: Jihočeský

Druh: kemp, ubytovna

Úvodem mně dovolte, abych se omluvil všem, kteří na tomto místě hledají ubytování v Čechách. Prezentovaný objekt je sice na Šumavě, jen asi 300 m od státních hranic, ale v Bavorsku. Jde o nově ve vyšším standartu zrekonstruovaný objekt v horské vesničce Mitterfirmiansreut (Mitterdorf), která je vzdálena jen několik set metrů od česko-bavorské hranice. Objekt se nachází přímo pod jednou ze sjezdovek. Mitterfirmiansreut (Mitterdorf) je střediskem zimních sportů a v létě ideálním výchozím místem pro ty, kteří chtějí pěšky neb na kole poznávat krásy Bavorského lesa na německé a Šumavy na české straně společné hranice. Hostům jsou k dispozici čtyři zcela samostatné apartmány (2 x 5 lůžek + 2 x 7 lůžek). Každý apartmán je vybaven obytnou místností s TV a zařízeným kuchyňským koutem , dvěma ( třemi ) ložnicemi a koupelnou se sprchou a WC. Objekt je vhodný jak pro klidnou rodinnou rekreaci, tak i pro skupinové pobyty. Objekt se nachází v nadmořské výšce cca 1.040 m pod horou Almberg (1.139 m) a nabízí překrásný panoramatický výhled na Šumavu a Bavorský les.


Poloha a dosah :

Náš prázdninový region leží na hranici tří zemí : České republiky, Rakouska a Německa tedy v srdci Evropy. Za dvě hodiny můžete být ve 'zlaté' Praze anebo v Mnichově. V bezprostřední blízkosti se nacházejí skvostná města Prachatice (45 km), Vimperk (35 km), České Budějovice (85 km) a romantický, ve vltavské smyčce ležící Český Krumlov (75 km). Využijte možnosti sportu na Lipně na okraji Národního parku Šumava, v bezprostřední blízkosti hraničního přechodu Philippsreut / Strážný. Do Passau je to co by kamenem dohodil (50 km). Zde si člověk může užít nádherné panorama města tří řek : Dunaje, Innu a Ilze. Regensburg (150 km) a Deggendorf (70 km) Vás zvou svými impozantními místy a středověkým půvabem k potulkám a nákupům.

Obrazem budoucí Evropy nejsou již národnostní státy, ale budou jím regiony. Ve střední Evropě je Bavorský les a Šumava daleko největší souvislou lesní plochou, která není přeťata dálnicemi a představuje tak jedinečné místo k odpočinku. V národních parcích Bavorský les a Šumava zůstává více než kde jinde původní mnohotvárnost fauny a flory. Ne nadarmo byla Šumava zvolena organizací

Sezóna: Od 1. ledna do 31. prosince.

Nejbližší město: Prachatice (28 km).

Podrobnější informace o tomto ubytovacím zařízení naleznete v katalogu Dokempu.cz - online průvodci kempy ČR a SR, který je zdrojem výše uveřejněných informací.

Interaktivní mapa

Rybářské revíry v okolí

15,5 km - VLTAVA 33 - MP
19,3 km - VOLYŇKA 3 B - MP
11,7 km - VLTAVA 33 P - P
7,4 km - VLTAVA 34 P - P
13,0 km - VOLYŇKA 3 P - P

Rybářské prodejny v okolí

Nenalezeny žádné prodejny

Soukromé revíry v okolí

Nenalezeny žádné revíry