Průběžná vyztužená montáž

Položená

Průběžná koncová udice s menší náchylností k zamotání.

  • Kmen: ideální je monofil 0,16 – 0,22 mm, lze použít i pletenka s nosností 4 – 5 kg
  • Návazec: z vlasce slabšího než kmen - tam, kde se hodně vázne, klidně i o dva stupně – ryby musí v případně utrhnutí utrhnout návazec, u silnějšího kmene (0,20 mm+) lze použít slaboučkou pletenku
  • Háček: velikost 10 - 4, hlavním cílem bude asi kapr
  • Ryby: větší kaprovité ryby
  • Nástraha: bílí červi, kukuřice, extrudy, pečivo, minibilies (včetně nastražení na vlasovém návazci), …

Lov větších kaprovitých ryb zejména na vzdálenost přes 20 m (při krátkých náhozech nevyužijete naplno její výhody, takže ji ani nemusíte používat).

Příčinou toho, že vůbec existuje celá řada montáží, které v konečném důsledku dělají to samé, je skutečnost, že od univerzálních typů lze zdůrazněním některého prvku chování vytvořit něco, co se přece jen chová trochu jinak a za jistých podmínek se taková změna projeví větším množstvím zdolaných ryb.
Následující sestava je obyčejná průběžná montáž s vloženými úseky ze silného vlasce. Tato úprava přináší následující efekty:
a)menší motání sestavy při náhozu
b)částečnou fixaci zátěže – ta se zaráží na konci zesíleného úseku a podporuje samovolný zásek, ale nedovoluje rybě škubat za návazec proti hmotnosti zátěžě
c)snižuje riziko, že těžké krmítko poškodí kmen nebo uzlík – pohybuje se po kusu podstatně silnějšího materiálu

Postup

Připravíte si těžké krmítko (40 - 50 g), dva obratlíky, silnější mikrokroužek, kus vlasce o průměru cca 0,40 mm a dva gumové korálky. Posvazujete podle přiloženého obrázku.
Kus vlasce, po němž jezdí krmítko, by měl svou délkou přesahovat asi o 10 cm délku návazce. Tu primárně nastavte kolem 20 cm, v případě nutnosti ji prodlužte.
Funkci dolního kusu silného vlasce může převzít kus feederové gumy – dovolí použít slabší návazce, ale má větší tendenci se motat.

osprey - Profil, 25.4.2006
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k montáži

Žádné zápisy.