Nebyl čas a lidi sebrat vzorky z výpustí? To je úplně absurdní výmluva, říká Ivan Holoubek k práci ČIŽP na Bečvě

nekut - Profil | Čt 3.6.2021 11:25:36

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 3.6.2021 8:30:45 >> V pohodě, souhlas nejen v tomhle.................................

Rezeň 5,125 - Profil | Čt 3.6.2021 8:30:45

nekut >> výstižný popis!
s dovolením bych to ukázal i v jiné diskuzi.
Bohužel, takhle to prostě je.

keltt - Profil | St 2.6.2021 23:37:18

Bacha San >> Ale jo, být správným !!! příkladem resp. předkládat ho ostatním jako podnět k zamyšlení je určitě dobře, záleží na konkrétní situaci a okolnostech.
Pravdou ale je, že názor "vyplývající z jednotlivého pozorování fakticky nijak nezaručuje výlučnou platnost nějakého názoru, natož pak platnost trvalou, protože i kdyby byl názor pravdivý, nic nevylučuje platnost, oprávněnost, pravdivost i jiných názorů", viz Wiki 😉

Bacha San - Profil | St 2.6.2021 14:46:01

keltt >> Já o tom můžu tak akorát mluvit, psát a žít podle toho. V tomhle musí každý začít sám od sebe a dávat tím příklad dětem:-)
Dnes jsem slyšel, že mafie se bojí škol (vzdělanosti) více, než justice. Něco na tom bude.
Nicméně změnit názor není nic špatného. Názor není zásada. Názor dokonce není ani argument.

nekut - Profil | St 2.6.2021 9:41:44

Pánové, řekl bych, že to, že se v tomhle státě spousta lidí necítí dobře, je dáno tím, že lidi, co mají naučené řešit problémy typicky českou vychcaností, si neuvědomují, že už to je norma chování, takže platí jak ty mě, tak já tobě. Potom je nám z toho občas na blití nám všem.

keltt - Profil | St 2.6.2021 5:49:40

Bacha San >> Je fajn, že držíš své myšlenky, či přesvědčení. Kolik lidí v ČR jsi ty sám schopen přesvědčit o svém názoru ...? Podotýkám, že plky na mrku jsou velmi slabý argument 👎 Prověřeno léty ...🙃Tím nerozporuji, že stát tvoříme my všichni. Možná až ten stát bude po tobě chtít splacení nějakého "svého" dluhu, což už visí ve vzduchu, změníš názor velmi rychle ...

Bacha San - Profil | St 2.6.2021 5:44:53

keltt >> Definici státu znám a přežvýkám ji i probuzen o půlnoci. Že stát nefunguje je tím, že nefungujeme my. Máme se moc dobře na to, abychom to od toho našeho státu vyžadovali.
A ONI to moc dobře vědí. Jenom velmi naivní či doslova hloupý člověk si myslí, že nám stát bude sloužit, když se za to všichni nezasadíme. Stačí se začíst tady v debatách. Většina lidí nic společenského, potažmo spolkového, fyzicky neřeší, ale to nikomu nebrání si zanadávat a radit jak by to či ono mělo být.... Až na pár výjimek. A to se na první pohled pozná už třeba jenom podle pravopisu, což je spolu se slušností naprostý základ inteligence a objektivity.
Není nic špatného udělat chybu, ale špatné je chybu nepřiznat a dokonce ji ještě obhajovat. A všimni si, kolik je tady "zákopových diskutérů" :-)
Stát je jako auto. Bude sloužit jenom když se o něj budeme náležitě starat.

Bacha San - Profil | St 2.6.2021 5:11:36

keltt >> Dělal jsem si prču... Nicméně i když jsem žádnou havárii nevyřešil, vím přesně, na koho ukázat a taky proč. Mám na to dost znalostí a zkušeností.
Ale tak mě napadá, co je to tedy ten stát, když né my?

keltt - Profil | St 2.6.2021 0:13:29

Bacha San >> To máš pravdu, nicméně už jsi TY někdy vyřešil problém s otrávenou řekou ? Troufnu si říci, že ne, a že by jsi sám za sebe ani nešel do případného právního sporu s FY, která to prokazatelně způsobila. Zklamu tě, ale "MY STÁT" nefunguje, bohužel 😢

zdevac - Profil | Ne 30.5.2021 10:35:35

Honza7 >> Souhlasím, ale myslím, že jsem s tím nezačal, jen jsem reagoval na koment.

Bacha San - Profil | Ne 30.5.2021 9:29:13

keltt >> Stát jsme my!!! Ať žije.......!!! Doplň si sám:-)

Bacha San - Profil | Ne 30.5.2021 9:27:05

Honza7 >> Já si myslím, a to bohužel, že k tématu už dávno není co říct. Shrnu-li to, tak Deza vytrávila Bečvu a Babišovi olizovači podrážek zametli vše, aby nic nepřekáželo říjnovým volbám a následně volbě prvního česko - čobolského polistopadového prezidenta.
Smutné, ale pravdivé.
Nicméně pro ty, co se pídí po maličkostech a uniká jim podstata problému, mám pouze lítost. A opět si pomohu citátem, tentokrát Jára Cimrman: "Jsou chvíle, kdy by se optimisté měli střílet." :-DDD

keltt - Profil | So 29.5.2021 23:04:09

Honza7 >>Ani nechci vědět, jak inspekce ž. prostředí problém "řešila". Měl jsem tu "čest" tam zrovna být, hrozné psycho. Stát se postarat neumí, to mi ze všeho bohužel vyšlo ...😥

Honza7 - Profil | So 29.5.2021 22:53:10

zdevac >> Především tohle do této diskuze nepatří. Podívej se co je v zadání a diskutuj, jinak si založ vlastní a tam ventiluj co tě tíží.

zdevac - Profil | So 29.5.2021 21:03:07

Bacha San >> Nejde o názor. Já s tebou v tom, co píšeš, souhlasím. I s tím, co jsi napsal teď. Problém je v tom, že každý píšeme o něčem jiném a mě se nedaří ti vysvětlit, o co jde. Moje chyba. Hezký den.

Bacha San - Profil | So 29.5.2021 18:29:48

zdevac >> Typická reakce. To, že mám na problém jiný názor ještě neznamená, že něco nechápu.
Já jenom tvrdím jednu věc. Většina lidí si zodpovídá za to, co dělá a jak se má. A to jenom na reakce k tomu, že naše ekonomika předstihla španělskou a je na úrovni italské. Chceš rozporovat i toto? Myslím současnou sílu české ekonomiky, což bylo moje prvotní sdělení?
A nepleť do toho "montovny", protože ty mají jak ve Španělsku, tak i v Itálii.

zdevac - Profil | So 29.5.2021 18:14:52

Bacha San >> Ty to pořád nechápeš, co?

Bacha San - Profil | So 29.5.2021 17:35:43

zdevac >> Už jsi někdy četl právně zaručený citát? Tos mě tedy opravdu dostal:-) Navíc to není můj citát. Citáty jsou od toho, že jsou nadčasové, takže i tento bude samozřejmě platit i za těch tvých 15-20 let. Akorát že po těch dvaceti letech si to my dva zřejmě už nepovíme :-D
Jenom bys při tom neměl zapomínat na to, že tu levnou a nekvalifikovanou pracovní sílu k nám "někdo" horem dolem valí z východu a dále na to, že čecháčkům se jenom prostě nechce makat.

zdevac - Profil | Pá 28.5.2021 13:17:37

bjwir >> Přesně - nechávají si svoje fabriky... a až nastane krize, tak které pak zavřou? Ty u nás, nebo ty jejich? Je to jednoduché - výrobu stáhnou domů. Kdyby nastal fakt nějaký průšvih, tak si Německo nechá svoje na svém území, ostatní automobilky totéž. A tady se zavře Škoda Auto a TPCA a můžeme se jít klouzat. Stačí se podívat na Mladu Boleslav, kde půlka pracuje ve Škodovce a druhá ve službách, které ale využívají hlavně zaměstnanci Škody. A to nemluvím o subdodavatelském řetězci. Dokud to funguje, je to fajn. Ale v případě krize to bude první, co se odepíše. Takže neřeším přidanou hodnotu, ale rizika ekonomiky, která je takto založena. Pilířem ekonomiky to klidně být může, jen by ta ekonomika měla mít těch pilířů více.

bjwir - Profil | Pá 28.5.2021 12:44:30

zdevac >> Mhm...proto si nechávájí Wolfsburg,Embden,Lipsko,Graz a do toho staví v Bratislavě,Kvasinách atd...automobilky nepřemýšlí na rok dva ale na 10 - 20 dopředu..to by musel nastat jo průšvih aby se přesunula výroba jinam..Mě se líbí jak tady každý hlásá "montovna = malá přidaná hodnota" , to že škoda,continental,valeo má např.vývoj v čr nikdo nezmíní protože to málokdo ví..To co popisujete není problém..Problém je ten že spousta firem a dovolím si tvrdit je že je to dobrá polovina spíš víc,má nadnárodní matku..A jistě mi spousta z vás kteří v takové firmě pracovali dá za pravdu že centrální sklad je v německu..Fakturka se vystaví hezky za výrobní náklady do Německého závodu , tam to zaskladní nahodí si 20-50% navíc a bez práce generují přidanou hodnotu..no není to krásné?A druhou věcí je naše "pohodlnost" pokud jsou zde lidi ochotni pracovat za 20k hrubého a pak nadávají tak si nic jiného než takový plat nezaslouží...dokud se nenaučí člověk přijít a říct já se cením na 30k , 40k hrubého a ty mi je nechceš dát..tak sbohééééém...Firmy už zjistily že za 25k jim nepřijde nikdo "šikovný" a loajální..takže platy budou růst ale pouze do té doby než zase řekneme "nám to stačí"...tož asi tak.

zdevac - Profil | Pá 28.5.2021 12:44:17

Bacha San >> Když se budeme bavit o desítkách lidí, tak ok. Ale desítky tisíc lidí už jsou problém. Ano, pár jedinců zvládne se přeučit na něco jiného, ale masa ne. Jednak na to nemá mentálně, a jednak ta práce prostě nebude. Ty stále vycházíš z toho, že tu máme nezaměstnanost pár procent a stále sem přicházejí firmy jako Amazon a podobně, které zaměstnávají obrovské množství levné nekvalifikované síly, případně i té kvalifikované. Když jedna firma skončí, lze jít jinam, případně pár nezaměstnaných lze utáhnout. Až tu budeš mít nezaměstnanost 25-30 procent, nejen, že nebude práce, ale rozpadne se ti i společnost, bude i obrovský nárůst kriminality, sociálních nepokojů a podobně. Nebudu tu psát rozbory, to si najdi jinde. Tvůj citát je úsměvný a hloupý, sice aktuálně platí, ale nikde právě není zaručeno, že bude platit i za 15-20 let.

Bacha San - Profil | Pá 28.5.2021 10:09:04

zdevac >> Na tohle ti můžu odpovědět jenom jedním citátem. "Kdo opravdu chce, ten může."
V jedné takové malé německé "montovně" jsem dělal. Už neexistuje. Normálně pracuju jinde a mám se dobře. A kdyžmě to přestane bavit, budu dělat zase někam jinam. Nevidím v tom problém.

zdevac - Profil | Čt 27.5.2021 14:57:27

Bacha San >> Nejde o to, zda tam dělají rádi, nebo ne. To je něco úplně jiného. Problém je, že až se automobilka rozhodne odejít jinam, má celý region problém. Bude obrovské množství lidí bez práce a to ještě lidí bez kvalifikace, pro které není uplatnění. Takže jo, montovny jsou super, dá se tam vydělat, je to relativně jednoduché a rychlé to připravit... Problém je v riziku, protože stejnou montovnu může automobilka postavit za pět let o region dále a tobě zbydou oči pro pláč.

Cerebro - Profil | Čt 20.5.2021 17:52:18

Resco009 >> Jestli padne Škodovka tak padne půlka republiky na hubu. Je to neskutečný moloch na který je nabaleno takové množství dodavatelů a subdodavatelů, že si to málo kdo umí představit. A z toho samozřejmě kupní síla. Kdo si myslí, že mu to může být jedno tak se hodně plete....

Bacha San - Profil | Čt 20.5.2021 16:52:44

tomvec >> Agentury bych zakázal. To zaprvé. A zadruhé, tady v té debatě jsem začal tím, že jsme v HDP na hlavu už předstihli Španělsko a jsme na úrovni Itálie. Takže na tom nejsme zdaleka tak špatně, jak si někteří stěžují. Montovny do debaty zatáhl zdevac a já jen říkám, že na montovnách celá ekonomika nestojí a lidi, co v nich dělají tam jsou dobrovolně.
Například brácha je "jenom" vyučený, pracuje v malé české firmě, i když by mohl dělat v montovně, a žije si velmi dobře. Já ukončil podnikání, pracuju v malé české firmě a mám se taky dobře. Každý je svého štěstí strůjce :-)

Bacha San - Profil | Čt 20.5.2021 16:38:26

Resco009 >> Ten palec hore máš ode mě :-) Je to jak píšeš, krom toho, že až padne škodovka, tak nebude práce. Práce bude pořád a pro schopné bez problémů.

Bacha San - Profil | Čt 20.5.2021 16:35:12

milin >> Já to dělat nebudu, spíš by mě zajímalo, proč to tedy všichni ti montéři dělají??? A napiš sem název té montovny, kde za dvanáctky, víkendy a noční berou 20 litrů hrubého.
A co bych jako měl pochopit?

Resco009 - Profil | Čt 20.5.2021 16:12:34

milin >> Je to o výběru...pokud mi to nevyhovuje, tak tam nepracuji. Fňukat umí každý. V dnešní době je práce na každém rohu. Celý svůj profesní život pracuji v logistice(z toho 6 let v automotive a 5 let v E-commerce) a momentálně je práce opravdu hodně. Automotive jde sice trochu do háje, to je pravda. Na druhou stranu je tam momentálně největší poptávka po THP pracovnících. Není týdne, kdy by mi někdo nevolal. Pokud někomu vadí víkendy, noční směny, 12 hodinové směny...dnes je ta prává chvíli, kdy je možnost ukázat svoje schopnosti a dovednosti a trochu si polepšit. Střední čechy, Plzeňsko, Praha, severní čechy, všichni všude nabírají lidi. Stačí se jen odprostit od té pohody a čisté hlavy na lince a praštit do toho. Uznávám, že většina subdodavatelů platí málo, ale dokud za to budou lidi pracovat, tak to tak prostě bude.
Hlavně mi nepiš, že tam lidi pracovat musí, protože práci potřebují. Není to tak. Je to jen o tom, že vezmu první práci, kterou mi někdo nabídne a pak fňukám.
Já se moc těším, až se VW rozhodne přestěhovat Škodovku, to bude velká sranda, až bude 30 tisíc lidí bez práce. Potom nebude práce.

milin - Profil | Čt 20.5.2021 14:45:29

Bacha San >> Měl by sis dát tak měsíční brigádku v takové montovně. Dvanáctky, víkendy, noční za 20 hrubého. Možná bys pochopil.