Nebyl čas a lidi sebrat vzorky z výpustí? To je úplně absurdní výmluva, říká Ivan Holoubek k práci ČIŽP na Bečvě

Kategorie: Všeobecné

Sedm měsíců po havárii na Bečvě stále nevíme, co otravu způsobilo. Podle ekotoxikologa Ivana Holoubka je hlavní příčinou neutěšeného stavu to, že v den havárie nebyly odebrány vzorky u všech výpustí. Bez toho je podle něho nepravděpodobné, že se kdy dobereme viníka. Ivan Holoubek v rámci online diskuze Fórum Bečva blíže popsal svůj náhled na havárii a úlohu České inspekce životního prostředí.


https://www.facebook.com/watch/live/?v=778236089732009

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nebyl-cas-a-lidi-sebrat-vzorky-z-vypusti-to-je-uplne-absurdni-vymluva-rika-ivan-holoubek-k-praci-cizp-na-becve

MAXXSKATER, 23.4.2021

Diskuse k bleskovce

nekut - Profil | Čt 3.6.2021 11:25:36

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 3.6.2021 8:30:45 >> V pohodě, souhlas nejen v tomhle.................................

Rezeň 5,125 - Profil | Čt 3.6.2021 8:30:45

nekut >> výstižný popis!
s dovolením bych to ukázal i v jiné diskuzi.
Bohužel, takhle to prostě je.

keltt - Profil | St 2.6.2021 23:37:18

Bacha San >> Ale jo, být správným !!! příkladem resp. předkládat ho ostatním jako podnět k zamyšlení je určitě dobře, záleží na konkrétní situaci a okolnostech.
Pravdou ale je, že názor "vyplývající z jednotlivého pozorování fakticky nijak nezaručuje výlučnou platnost nějakého názoru, natož pak platnost trvalou, protože i kdyby byl názor pravdivý, nic nevylučuje platnost, oprávněnost, pravdivost i jiných názorů", viz Wiki 😉

Bacha San - Profil | St 2.6.2021 14:46:01

keltt >> Já o tom můžu tak akorát mluvit, psát a žít podle toho. V tomhle musí každý začít sám od sebe a dávat tím příklad dětem:-)
Dnes jsem slyšel, že mafie se bojí škol (vzdělanosti) více, než justice. Něco na tom bude.
Nicméně změnit názor není nic špatného. Názor není zásada. Názor dokonce není ani argument.

nekut - Profil | St 2.6.2021 9:41:44

Pánové, řekl bych, že to, že se v tomhle státě spousta lidí necítí dobře, je dáno tím, že lidi, co mají naučené řešit problémy typicky českou vychcaností, si neuvědomují, že už to je norma chování, takže platí jak ty mě, tak já tobě. Potom je nám z toho občas na blití nám všem.

keltt - Profil | St 2.6.2021 5:49:40

Bacha San >> Je fajn, že držíš své myšlenky, či přesvědčení. Kolik lidí v ČR jsi ty sám schopen přesvědčit o svém názoru ...? Podotýkám, že plky na mrku jsou velmi slabý argument 👎 Prověřeno léty ...🙃Tím nerozporuji, že stát tvoříme my všichni. Možná až ten stát bude po tobě chtít splacení nějakého "svého" dluhu, což už visí ve vzduchu, změníš názor velmi rychle ...

Bacha San - Profil | St 2.6.2021 5:44:53

keltt >> Definici státu znám a přežvýkám ji i probuzen o půlnoci. Že stát nefunguje je tím, že nefungujeme my. Máme se moc dobře na to, abychom to od toho našeho státu vyžadovali.
A ONI to moc dobře vědí. Jenom velmi naivní či doslova hloupý člověk si myslí, že nám stát bude sloužit, když se za to všichni nezasadíme. Stačí se začíst tady v debatách. Většina lidí nic společenského, potažmo spolkového, fyzicky neřeší, ale to nikomu nebrání si zanadávat a radit jak by to či ono mělo být.... Až na pár výjimek. A to se na první pohled pozná už třeba jenom podle pravopisu, což je spolu se slušností naprostý základ inteligence a objektivity.
Není nic špatného udělat chybu, ale špatné je chybu nepřiznat a dokonce ji ještě obhajovat. A všimni si, kolik je tady "zákopových diskutérů" :-)
Stát je jako auto. Bude sloužit jenom když se o něj budeme náležitě starat.

Bacha San - Profil | St 2.6.2021 5:11:36

keltt >> Dělal jsem si prču... Nicméně i když jsem žádnou havárii nevyřešil, vím přesně, na koho ukázat a taky proč. Mám na to dost znalostí a zkušeností.
Ale tak mě napadá, co je to tedy ten stát, když né my?

keltt - Profil | St 2.6.2021 0:13:29

Bacha San >> To máš pravdu, nicméně už jsi TY někdy vyřešil problém s otrávenou řekou ? Troufnu si říci, že ne, a že by jsi sám za sebe ani nešel do případného právního sporu s FY, která to prokazatelně způsobila. Zklamu tě, ale "MY STÁT" nefunguje, bohužel 😢

zdevac - Profil | Ne 30.5.2021 10:35:35

Honza7 >> Souhlasím, ale myslím, že jsem s tím nezačal, jen jsem reagoval na koment.

Bacha San - Profil | Ne 30.5.2021 9:29:13

keltt >> Stát jsme my!!! Ať žije.......!!! Doplň si sám:-)

Bacha San - Profil | Ne 30.5.2021 9:27:05

Honza7 >> Já si myslím, a to bohužel, že k tématu už dávno není co říct. Shrnu-li to, tak Deza vytrávila Bečvu a Babišovi olizovači podrážek zametli vše, aby nic nepřekáželo říjnovým volbám a následně volbě prvního česko - čobolského polistopadového prezidenta.
Smutné, ale pravdivé.
Nicméně pro ty, co se pídí po maličkostech a uniká jim podstata problému, mám pouze lítost. A opět si pomohu citátem, tentokrát Jára Cimrman: "Jsou chvíle, kdy by se optimisté měli střílet." :-DDD

keltt - Profil | So 29.5.2021 23:04:09

Honza7 >>Ani nechci vědět, jak inspekce ž. prostředí problém "řešila". Měl jsem tu "čest" tam zrovna být, hrozné psycho. Stát se postarat neumí, to mi ze všeho bohužel vyšlo ...😥

Honza7 - Profil | So 29.5.2021 22:53:10

zdevac >> Především tohle do této diskuze nepatří. Podívej se co je v zadání a diskutuj, jinak si založ vlastní a tam ventiluj co tě tíží.

zdevac - Profil | So 29.5.2021 21:03:07

Bacha San >> Nejde o názor. Já s tebou v tom, co píšeš, souhlasím. I s tím, co jsi napsal teď. Problém je v tom, že každý píšeme o něčem jiném a mě se nedaří ti vysvětlit, o co jde. Moje chyba. Hezký den.

Bacha San - Profil | So 29.5.2021 18:29:48

zdevac >> Typická reakce. To, že mám na problém jiný názor ještě neznamená, že něco nechápu.
Já jenom tvrdím jednu věc. Většina lidí si zodpovídá za to, co dělá a jak se má. A to jenom na reakce k tomu, že naše ekonomika předstihla španělskou a je na úrovni italské. Chceš rozporovat i toto? Myslím současnou sílu české ekonomiky, což bylo moje prvotní sdělení?
A nepleť do toho "montovny", protože ty mají jak ve Španělsku, tak i v Itálii.

zdevac - Profil | So 29.5.2021 18:14:52

Bacha San >> Ty to pořád nechápeš, co?

Bacha San - Profil | So 29.5.2021 17:35:43

zdevac >> Už jsi někdy četl právně zaručený citát? Tos mě tedy opravdu dostal:-) Navíc to není můj citát. Citáty jsou od toho, že jsou nadčasové, takže i tento bude samozřejmě platit i za těch tvých 15-20 let. Akorát že po těch dvaceti letech si to my dva zřejmě už nepovíme :-D
Jenom bys při tom neměl zapomínat na to, že tu levnou a nekvalifikovanou pracovní sílu k nám "někdo" horem dolem valí z východu a dále na to, že čecháčkům se jenom prostě nechce makat.

zdevac - Profil | Pá 28.5.2021 13:17:37

bjwir >> Přesně - nechávají si svoje fabriky... a až nastane krize, tak které pak zavřou? Ty u nás, nebo ty jejich? Je to jednoduché - výrobu stáhnou domů. Kdyby nastal fakt nějaký průšvih, tak si Německo nechá svoje na svém území, ostatní automobilky totéž. A tady se zavře Škoda Auto a TPCA a můžeme se jít klouzat. Stačí se podívat na Mladu Boleslav, kde půlka pracuje ve Škodovce a druhá ve službách, které ale využívají hlavně zaměstnanci Škody. A to nemluvím o subdodavatelském řetězci. Dokud to funguje, je to fajn. Ale v případě krize to bude první, co se odepíše. Takže neřeším přidanou hodnotu, ale rizika ekonomiky, která je takto založena. Pilířem ekonomiky to klidně být může, jen by ta ekonomika měla mít těch pilířů více.