Aktualizace: pravidla pro pořádání závodů

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 13.10.2020

sven - Profil | St 14.10.2020 10:00:40

Thomic >> Dobrý den. Děkuji za informaci.

Thomic - Profil | St 14.10.2020 9:49:15

sven >> Dobrý den, na stránkách Svazu to v minulém týdnu samozřejmě proběhlo - výklad Ministerstva zdravotnictví je jednoznačný, to, že se změnilo opatření vlády ve smyslu snížení z 20 na 6 osob nemá nic společného s tím, že se to netýká hospodářské činnosti. Cituji ze stránek:

Stanovisko Ministerstva zdravotnictví k textu Usnesení vlády České republiky ze dne 30. září 2020 č. 958 o přijetí krizového opatření pro podnikatelské a obdobné činnosti ve vztahu k rybářství a myslivosti

...zákaz hromadných akcí v počtu vyšším než dvacet osob ve vnějších prostorech v době od 5. října do 18. října podle bodu I. odst. 1 usnesení vlády České republiky ze dne 30. září 2020 č. 958 o přijetí krizového opatření, se nevztahuje na:

výkon rybářského práva v rybářských revírech – výlov rybníka jako rybářského revíru nebo jeho součásti uživatelem rybářského revíru včetně jím pověřených osob, činnosti, uživatele rybářského revíru, které nelze odložit (např. zarybňování, lov elektrickým agregátem, hospodářská činnost na revírech), společný lov organizovaný uživatelem rybářského revíru v rámci výkonu rybářského práva
rybníkářství – výlov rybníka, další hospodářská činnost, která nesnese odkladu (např. oprava a údržba rybníka a rybničního zařízení)
výkon práva myslivosti – společný lov organizovaný uživatelem honitby za účelem plnění plánu lovu, plnění mimořádných veterinárních opatření a předcházení škodám zvěří (např. společný lov drobné nebo spárkaté zvěře)
Tyto činnosti jsou považovány ve smyslu bodu I. odst. 1 výše uvedeného usnesení vlády za „jiné obdobné činnosti“ a uvedený zákaz se na ně nevztahuje.

Provádění těchto činností je možné, ale bez dalších navazujících společenských shromáždění účastníků, která by byla v rozporu s výše uvedeným usnesením vlády.

sven - Profil | St 14.10.2020 9:44:13

Buffalo1969 >> u nás už místní byly a se slušnou účastí.. Dokonce tuším s historicky největší účastí cizích, (i ligových)závodníků ..
Všichni už byli nadržení jak sáňky v létě, tak chytili šanci za pačesy..

sven - Profil | St 14.10.2020 9:40:35

boticar >> No tak jasně.. samozřejmě, že už před víkendem napůl ustrojený rybník, nebudeme znovu napouštět :-) Ani kdyby Primula s Babišem na kolenou klečeli...
Já jen, že se zřejmě v povědomí vedení svazu, jeho činnost jaksi smrskla jen na samou zábavu.... (což lze dovodit i z výhledového rušení brigádnické povinnosti)
Ale s tím hospodářským odlovem, máš naprostou pravdu... jsi nejspíš první, koho to napadlo :-)

boticar - Profil | St 14.10.2020 8:35:27

sven >> Na osoby provádějící výlov se to samozřejmě nevztahuje, vztahuje se to na pouze na čumily. Ovšem pokud místní rybářské závody budou probíhat na rybochovném zařízení a závodící budou provádět lov jako osoby pověřené k (hospodářskému) lovu ryb udicí rybníkářem, bude to zajímavý právnický oříšek, protože podle zákona o rybářství je toto velmi podobný úkon, jako výlov. Viz § 3 odst. 2 zákona o rybářství: V rybníkářství se lov provádí hromadně účinnou metodou lovu nebo na udici. Lov na udici může provádět rybníkář, popřípadě jím pověřené osoby. Pravděpodobně by se následně muselo řešit, zda bylo hlavním účelem konání akce vzájemné soupeření, nebo zda bylo účelem akce skutečně odlovit ryby z rybníka nebo rybochovného zařízení (např. pískovny).

Buffalo1969 - Profil | St 14.10.2020 8:07:07

sven >> A V Kauflandech bude taky 6 osob? To nikdo neuhlídá. Stačí že probíhají místo o víkendu, tak v pracovní dny. U nás už jeden byl a skoro bez lidí.

sven - Profil | Út 13.10.2020 23:00:24

..."místní rybářské závody.......se mohou konat za předpokladu maximálního počtu 6 osob ve vnitřních prostorech staveb i ve vnějších prostorech"....

K tomu není co dodat.... snad jedině, že místo vymýšlení podobných hovězin, by se měl někdo kompetentní, raději vyjádřit k mnohem důležitějším, nastávajícím výlovům....
Na ně bude také limit 6 osob ?