PETICE - mělnická cyklostezka

Diskuse k mini článku PETICE - mělnická cyklostezka

Autor diskuse: perun - Profil , 21.10.2019

Siven Polní - Profil | Pá 21.8.2020 16:26:52

dyndy >> Pozdě, ale: "like"...

Rudina - Profil | Po 10.8.2020 9:30:42

a blb blbem, jak praví klasik. Zdevaci, ty kluku jeden pražskej, já neznám krásnější místo na zemi než je ta část, o které mluvíš jako o hnusu. Žiju tady přes půl století, příroda je tu nádherná, lidé milí. Tak jestli se ti tu nelíbí, tak sem lézt nemusíš. Vyasfaltuj si Matičku, ale necpi nám to sem. Kdysi jsi tu napsal, že rybáři mají chodit na soukromé revíry, tak stejně i ty, jestli chceš honit rekordy, tak si zajdi na Markétu a můžeš si tam na okruhu jezdit do aleluja. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

sumec 1950 - Profil | Ne 9.8.2020 21:25:06

Dub zůstane dubem.

zdevac - Profil | Ne 9.8.2020 21:18:40

dyndy >> Takkže jsi vlastně složitě napsal, že část lidí, která cyklostezky chce, je natolik velká, že se pro ně dělají, kdežto zbytku je to jedno, a pokud to některým jedno není, jedná se o zanedbatelnou a nezajímavou část.

Jinak nemáš pravdu s těmi volbami, třeba u nás byly programy v tomto poměrně jasné, kandidáti i strany poměrně přesně definovali, co v obci chtějí za rozvoj, jak budou podporovat sport a volnočasové aktivity, jasně řekli, jaká hřiště chtějí postavit, jakou zeleň chtějí zachovat... Podle toho, co jsi napsal, buď neznáš situaci, nebo žiješ někde, kde je tohle lidem jedno.

tomvec - Profil | Ne 9.8.2020 15:27:23

dyndy >> Pěkně napsané.

dyndy - Profil | Ne 9.8.2020 15:12:41

zdevac >> Nejsi náhodou sám jeden z komunálních politiků? Nebo máš do komunální politiky namířeno? Tvůj způsob vyjadřování by tomu odpovídal. Mám to celkem naposlouchané ze zasedání zastupitelstev měst. Taková ta rádoby košatá čeština prokládaná cizími výrazy (která ve výsledku zní příliš šroubovaně) a opakované argumentování mandátem daným volbami k vytvoření kdejaké přiblblosti. Myslíš, že obyvatelé Čelákovic nebo Brandýsa volili své zastupitele podle toho, zda plánují vybudovat cyklostezku? Že to snad bylo nějaké výrazné předvolební téma, které ovlivňovalo výsledek voleb? To určitě ne, o tom se dopředu ani příliš nemluví a obyvatele měst obyvkle trápí podstatnější problémy a kdyby nebylo často zcela nesmyslně směřovaných dotací z EU a každé vedení obce by si muselo pečlivě rozmyslet, jestli peníze investuje do vyasfaltování břehu řeky nebo raději do opravy kanalizace, místních komunikací či postavení mateřské školy, tak ani žádné přiblblé cyklostezky podél Labe nemáme. Tím chci říct, že úplně mimo je tvoje argumentace, že budování cyklostezek podél řek chce většina obyvatel obcí, protože si zvolila vedení měst, které je následně postavilo. Překvapením pro tebe možná taky bude, že asfaltové cyklostezky podél řeky nevadí zdaleka jen rybářům, ale i velké části obyvatel těch obcí, mezi kterými vedou. Těm, kteří byli zvyklí chodit podél vody na procházky s dětmi, se psem nebo jen tak a dnes je tam v podstatě silnice a provoz jak na Václaváku. "Cyklistický" názor na budování cyklostezek podél Labe rozhodně není většinovým názorem obyvatel uvedených obcí (a případné referendum by asi mnohé komunální politiky překvapilo), bohužel cyklisti jsou v dnešní době velice hlasitou a agresivní skupinou obyvatel, která se veze na vlně zelené revoluce z Bruselu a stát a veřejná správa jim jde všemožně na ruku. V důsledku to pak vypadá, že jediný správný názor je ten "cyklisticko enviromentální", a kdo si myslí něco jiného je zpátečník a rekcionář (vypůjčil jsem si terminologii z 50 let, jelikož tam vidím podobnost více než náhodnou). Tím debatu s tebou končím, žijeme sice ve stejné zemi, ale názorově na jiné planetě a nemá to význam. Howgh.

zdevac - Profil | Ne 9.8.2020 11:29:32

Danda05 >> To není argument, to je shrnutí toho, jak společnost funguje a jak je řízená. Ty sám do politiky jako politik vstupovat nemusíš, ale jsi volič a ovlivňuješ tak to, co bude nebo nebude. Každý politik vstupuje do politiky, i té komunální, s nějakým programem a nějakými záměry. A podle toho ho pak lidé volí. Takže jak by sis to představoval? Že si většina společnosti něco zvolí a odsouhlasí a ty si pak budeš sedět doma a kecat jim do toho, pomlouvat a kritizovat? Tak můžeš, vlastně přesně to děláš, ale je to k ničemu. Život a společnost běží podle těch aktivních, ne podle kibiců. Takže ano, tvůj požadavek na změnu a jiný pořádek je legitimní, jistě bys na něj získal i finance a možnost a čas to realizovat, ale musíš pro svůlj záměr nejdříve získat dostatečné množství lidí, ideálně většinu, co to budou preferovat a budou to chtít také. Jinak těžko budeš prosazovat klidovou zónu bez zásahu, když většina chce sportoviště.

zdevac - Profil | So 8.8.2020 22:26:41

dyndy >> Hm, pro určitou komunitu asi ano. Ale to je celkem normální, pro jinou jsou zase hovada třeba právě rybáři :-) Výhoda je, že tvůj/váš názor má na můj život hodnotu nulovou, takže si klidně myslete, co chcete.

zdevac - Profil | So 8.8.2020 22:23:04

TomášV >> Proč sorry? Jak moc znáš zeměpis? Okolí Prahy je zejména Labe. Vltava dole na jihu přiteče a to ještě jen kousek, zbytek jsou na sebe navazující přehrady. Na severu to také nestojí za řeč. Jestli okolo Prahy teče nějaká řeka, je to právě Labe, máš tu trasu Čelakovice - Brandýs - Kostelec - Neratovice - Mělnik - Liběchov....

Danda05 - Profil | So 8.8.2020 22:01:44

dyndy >> a geniální argument je: nelibi se ti to, bez do politiky..

TomášV - Profil | So 8.8.2020 17:56:02

zdevac >> copy " okolí Labe okolo Prahy není hezká oblast"
Sory, ale okolo Prahy a v Praze teče Vltava.
A okolo Vltavy pod Prahou to není zas tak zlé .........

dyndy - Profil | So 8.8.2020 17:36:30

zdevac >> Tak tímhle příspěvkem jsi prokázal, že jsi opravdové hovado.

zdevac - Profil | St 5.8.2020 22:44:40

bjwir >> No jo no, jedno za pár let strhnou a položit nový asfalt. Je mi úplně jedno, co si o mě myslíš. A že jsem skvělý příklad mozku jen na šlapání? Hm. Šlapu rád, rád se kochám přírodou, v divoké přírodě mi nevadí lesní cesty, ostatně právě proto třeba jezdím na to Kokořínsko, ale když se jedná jen o tranzit, preferuji asfalt, právě proto, abych byl na mých oblíbených místech rychleji a pohodlněji. Nelíbí se ti to? Dej se na politiku, změň to, dej si do programu obnovu přírody u Labe, třeba tě tech pár rybářů, kterých se to týká, zvolí :-) Já bych s tebou klidně souhasil, kdyby se jednalo o cyklostezku přes nějaké cenné nebo zajímavé území. Jenže co si budeme nalhávat - okolí Labe okolo Prahy není hezká oblast. Hnusný zregulovaný tok, okolo záplavové území a rozpadlé továrny... Když se na to podíváš objektivně, tohle se dotklo pár rybářů, ale přírodě a řece to neuškodilo, tam ni není, má to tam nulovou hodnotu, neznám hnusnější území na přejezd, než je obast Praha - Neratovice - Mělník - Lysá nad Labem - Praha. Takže až budou chtít necitlivě vyasfaltovat třeba Český ráj, budu protestovat. Ale okolo Labe je to jediný způsob, jak tuhle prdel světa trochu zkulturnit. Jestli cyklostezky někam patří, tak právě na břehu regulovaných toků. EDIT: A dodatek - jak jsi se ptal, proč lezu na rybářský web, tak ještě nedávno jsem měl za rok cca 180 zapsaných docházek za rok :-) Něco odsezeno, něco odchozeno, něco z člunu, něco z kajaku, něco na řece, něco na rybníku, něco na přehradách. To jen tak pro představu o zkušenost z přírody.

Danda05 - Profil | St 5.8.2020 20:42:00

bjwir >> výstižně jsi to popsal, já bych jen doplnil, že cyklostezka by měla být součástí komunikaci hlavě ve městech aby lidem umožňovala jezdit do práce na kole a ulevovala provozu. Ale flaknout asfalt metr vedle řeky, to je zhovadilost největší. Ale jak vidíš najdou se jedinci, kteří tomu tleskaji a doufají v další asfaltovani..

bjwir - Profil | St 5.8.2020 20:29:52

zdevac >> Konkrétně pro tebe je ta poslední věta , když neumíš použít to co máš v mozkovně (mozek), tak raději ani na to kolo nelez.Chceš jezdit 100 a více km, prosím použij asfaltky jmenují se silnice 3. a 2.tř . Nelíbí se ti , prosím použij lesních cest..neser ale na ně asfalt, co je na tom nepochopitelné..Je to pěst na oko,to nemluvě o škodách na stromech, protože firmy akorát přesekají kořeny a co udělá ten strom??No nebudeš tomu věřit ty kořeny prostě porostou znovu tam kde předtím..Zářný příklad je cyklostezka KnL-BnL.Jak je stará ?5 let? Už je na předělání.Vyhozené peníze a k ničemu.Tohle je opravdu pro přírodu super..To pomíjím další fakt, vyzkoušej si vzít termokameru a uvidíš co v té přírodě tohle dělá..Za mě je jediné omluvitelné místo pro cyklostezku je vedle nepřehledné silnice..Ostatní se dá zvládnout(ano i s dětmi) , když použiješ mozek..Bohužel cca 80% cyklistů vypadá že ten mozek mají maximálně na to aby šlapali do pedálů a ty jsi toho skvělí příklad..Nevím proč lezeš na forum o rybářích , pro které je příroda něčím víc než honěním kilometrů..Ty jsi pro mne prototyp člověka ,který vidí jen to svoje kolo a čert vem přírodu..hlavně když můžu jet pohodička po asfaltu..

zdevac - Profil | St 5.8.2020 18:37:58

bjwir >> Tvůj příspěvek nechápu. Jezdím sám, tedy s kolegou nekecám. Ostatně na cyklostezky se při provozu dva vedle sebe ani nevejdou. Ty si jdi na rodinu na procházku kam chceš, ale pokud budeš chtít vzít malé děti na kolo nebo brusle, je asfalt lepší, než polnička. A znovu opakuji - polnička je v deštivém počasí nebo mokru nepoužitelná, to je u nás většina roku. A zda si hlídám tepovku? Nehlídám. Jezdím průměr okolo 25, to není žádný trysk, i když tedy na rovném asfaltu je to okolo 30, tepovka mne fakt nezajímá. A preferuji asfalt, ať děláš co děláš, jízda je tam pohodlnější. Když jedu někam dále, fakt se po 100 km nechci drncat desítkou přes bordel. Někdy si vezmi kolo a projeď to třeba od Nymburka do Roudnice, vezmi po to třeba po cyklostezce mezi Brandýsem a Kostelcem, pak z Kostelce po pravém břehu a z Kly pak na Mělník po cyklostezce a zase pokračuj po bordelu... Tohle zakomponuj do nějaké slušné trasy, třeba ´přes Litoměřice - Česká Lípa a Kokořínsko a Mělník zase zpět, pak si můžeme popovídat, jak moc se ti líbí jízda po rozbité polničce :-)

rybář-chodec - Profil | St 5.8.2020 9:41:07

Danda05 >> To záleží na pneu. Sám jezdím (nyní už jen málo) a mám na kole celkem drapáky. S těmi se jezdí po asfaltu hůř než po přirozených površích. (A jízdou po silnici se taky víc ničí.)

Obecně bych cyklistům nenadával - když to takhle půjde dál, začne si každá skupina lidí něco vyčítat. Např. dálkoví plavci v Labi, nebo paddleboardisti, budou vytýkat rybářům, že zabírají příliš místa okolo řeky atp. Asi bude třeba se smířit s faktem, že přírodu využívají i jiní. Pokud se společenská debata hodně vyostří a zmedializuje, může to teoreticky vést i k restrikcím pro rybáře.

O tom, že za vybudování asfaltky stojí politické rozhodnutí a možná i fondy EU (podle mě promrhané peníze), radši nemluvím.

bjwir - Profil | St 5.8.2020 7:28:31

zdevac >> Tak nějak přemýšlím zda jsi duševně v pořádku,bohužel svými výplody mě utvrzuješ že nejsi..Pokud chci jít na procházku tak vybírám lesní cesty , polní cesty,body které mne a rodinu zaujmou a ne asfaltku..Celé tohle vzniklo kvůli lidem kteří si hlídají "tepovku" bo na lesní cestě takhle jezdit nemohou..Na silnici vyjet nemohou ,protože povětšinou si potřebují poklábosit s kolegou vedle takže zaberou půl jízdního pruhu určeného vozidlům..Spíš než budovat cyklostezky by bylo fajn vybudovat "cyklo-školy" kde by tyhle jedince naučili používat mozek..

Danda05 - Profil | Út 4.8.2020 22:26:10

rybář-chodec >> no na horských kolech jezdí drtivá většina cyklistů, jenže na asfaltu to jede tak nějak líp 😂 a stejně se serou na cyklostezky..

zdevac - Profil | Út 4.8.2020 18:25:46

rybář-chodec >> To máš pravdu s tím Kostelcem, ale to je opravitelné, když se to dostane do stavu nepoužitelnosti, položí se asfalt nový. Stejné, jako silnice. Jinak co se týká povrchu, tak pokud to má sloužit i pro procházky, brusle a tak, tak jsou nezpevněné povrchy problém. Na jaro, podzim a zima to bývá průjezdné velmi špatně, je-li tam hlína, tak vůbec. Jedna z mála možností je třeba jemný štěrk, ale tam zase stačí větší déšť a půlka se ho spláchne.

rybář-chodec - Profil | Út 4.8.2020 15:03:48

zdevac >> To je pravda, ale asfaltovat to teda nemuseli. Naprostá většina rodin s dětmi jezdí na krosových nebo horkých kolech. Btw. např. cyklostezka z Kostelce n. Labem, taktéž vyasfaltovaná, je už místy porušená prorůstajícími kořeny stromů.

zdevac - Profil | Út 4.8.2020 12:21:47

sumec 1950 >> Nechápu jak to myslíš. Cyklostezka v Mělníku vede po břehu a smysl má - odvedla cyklisty ze silnice I. třídy č. 9 mezi Mělníkem a obcí Kly do hezkého a klidného prostředí okolo Labe a pro rodiny s dětmi nabízí přehledný úsek s možností odpočívadla a dalších aktivit. Nedovedu si představit, jaký jiný smysl y cyklostezka měla mít.

hering - Profil | Po 3.8.2020 22:04:29

kubah >> JJ. Já jim říkám pouliční hmyz!

sven - Profil | Po 3.8.2020 16:37:48

kubah >> :-)))

kubah - Profil | Po 3.8.2020 16:03:05

sven >>

sumec 1950 - Profil | Po 3.8.2020 15:42:43

zdevac >> Cyklostezka má smysl,když povede 10 m od hranice břehu jakékoliv řeky.

zdevac - Profil | Ne 2.8.2020 16:12:59

sumec 1950 >> nechápu, o které cyklostezce píšeš. Jsme v diskuzi u cyklostezky v Mělníce. Ta smysl má, vede od obce Kly nahoru skoro do centra města. Vadí-li ti jiná cyklostezka, ok, můžeme to rozebrat, třeba máš pravdu, ale do této diskuze to nepatří.

sven - Profil | Ne 2.8.2020 12:58:43

..

nofish - Profil | Ne 2.8.2020 12:51:37

Pvl >> Hoj. Jízda na kole má určitě něco do sebe. Ale budování cyklostezek ještě víc. Peníze mají něco do sebe :-) Znám jednu cyklostezku co začíná na konci obce tím, že na ni najedeš delší cestou po rozbité panelce, pak je betonová, následně asfaltová a navazuje zase zpět na silnici ze které na ni najíždíš. Přitom ale ještě tuto silnici přejíždíš asi 500-700m před koncem stezky, samozřejmě v úrovni, žádná lávka, nebo podjezd. Vyloženě bezpečné. Ale budovalo se to nějaký ten rok, vymlátili kvůli tomu křoví mezi poli kde stejně jenom řvali ptáci a ve vedru se tam váleli zajíci. Hlavně že se buduje, byznys je byznys. (a pokud je to z dotací, tak tuplem.... předražíme, rozdělíme se).