V Moravskoslezském kraji ubývá i kvůli suchu lososovitých ryb

jezevcik - Profil | Ne 4.8.2019 11:22:32

Už taky něco pamatuju a to i to, jak Větřky u Kopru byly P voda. Chytali jsme tam duháky přes půl metru na štikové nástrany. Pak se tak začaly valit tuny kaprů a za chvílu bylo po pstruhách. To pan Jaroň ještě působil v MO Fren., kterým voda náležela.

Dědek - Profil | Ne 4.8.2019 9:51:25

Honza7 >> propustit...
K tomu ostatnímu.... Tak nějak.

Honza7 - Profil | Ne 4.8.2019 9:32:48

Dědek >> Moc dobře víš proč tomu tak je - z MO nadělali MS. Jsi schopen se tak dostat maximálně na schůzi MS, ale ne na schůzi MO. Tam chodí pouze čističi análního otvoru. Mám, ale pocit, že odvolat jednatele nějak nejde - předsedu a další volené lidi ano ( to je ale můj dojem, je možné že se pletu ).

Dědek - Profil | Ne 4.8.2019 9:28:39

Honza7 >> A tak si sami sobě vysvětleme, jak to, že je ten člověk stále jednatelem Ostravy... Jak je možné, že opět přežil volby? Jak je možné, že jej nové vedení nevyhodilo? Jak tam ještě dlouho bude a jak dlouho ještě bude škodit?

Honza7 - Profil | Ne 4.8.2019 0:42:01

Nevím zda-li autor tohoto článku měl za každou cenu vyplnit prázdné místo v případě zpráv o přírodě a nebo dostal prostor se vyjádřit ten, který se podílel na tom, jak to vypadá s lososovitou rybou na severu Moravy a tak trochu pozapomněl na všechny ty změny, které prosazoval a stojí taky za současným stavem uvedených ryb.
Vůbec nepopírám, že je řada faktorů, které jsou uvedeny v článku a mají opravdu negativní vliv na lososovité ryby.
Bohužel personální obsazení Územního svazu pro Severní Moravu a Slezsko ( včetně pana Ing. Jaroně ), které se dostalo před necelými dvaceti lety k moci plně předvedlo v některých oblastech svoji nekompetentnost, která je stále díky zajetým kolejím i v dnešní době daleko účinnější, než rozmary přírody.
Vůbec nechápu proč je v uvedeném článku zmiňována hlavatka, když se celou řadu desítek let vůbec nevysazuje - může ubývat nějaká ryba,když je její stav spoustu let na nule?
Odchov lososovitých ryb byl účelově utlumen, aby se mohla nakupovat ryba na Slovensku i s rizikem zavlečení VHS na naše území. Udržení původního genofondu v případě pstruha potočního v rámci " BESKYDSKÉ POPULACE " je už z dávné minulosti vnímáno něco jako několik sprostých slov, které následují po sobě.
Pan Jaroň si přeci musí velmi dobře pamatovat dobu, kdy zarybňovací plán byl pouze kusem papíru, který snese všechno a že na některých revírech nebyla ryba pouštěna vůbec.