Vláda o suchu: Z poldru Skalička nádrž, zjednoduší stavba rybníků

Harvy - Profil | Út 21.8.2018 21:58:54

Honza>Buď tam bude poldr-zbytečné semeniště komárů nebo přehrada. Za mně lepší to druhé. Současná situace s vodou poblíž je hrozná a asi bude hůř.

Honza7 - Profil | Po 20.8.2018 15:20:04

Řeka Bečva od Vsetína k Lipníku nad Bečvou má své kouzlo a je zde dosti úseků, kde do toku řeky ještě člověk nestačil nadělat moc škody. Osobně si myslím, že to je ten úsek vodního toku do kterého by se vůbec nemělo zasahovat.
Povodí ještě nedávno strašilo obyvatele, kteří bydlí v blízkém okolí řeky před záplavami a prosazovalo takové změny, které měly ochránit lidi před velkou vodou. Vesele se utrácely peníze za úpravy břehů a stavby zdí nejen v Přerově, ale i v Lipníku. K tomu byla i velká snaha postavit VD Skalička jako jistotu před velkou vodou.
V minulosti byly ještě smělejší plány, kdy se měly obracet toky vodních toků k tomu aby se naplnil kanál mezi Odrou a Dunajem. Všechny tyto projekty stály nemalé peníze a do této chvíle se potvrzuje, že tento stát vyhazuje peníze vynakládáním do nesmyslných projektů.
Dnes se ví, že škody ( vynechávám lidské oběti které byly v souvislosti se záplavama ) díky suchu jsou dnes mnohonásobně vyšší, než ty které napáchaly záplavy, které postihly tuto oblast v roce 1997.
VD Skalička nejen nezabrání záplavám, ale bohužel nejsou ani řešením z dlouhodobého hlediska v době sucha. Vodu už musíme zadržovat v místech kde dopadla, tedy v kopcích, v lesích polích atd. Rádi kritizuje úředníky z Bruselu, ale na jejich obhajobu se dá říct, že jejich nařízení často vznikají z neznalosti. V případě našeho úředníka lze pouze konstatovat, že jde v mnoha případech o čirý i-d-i-o-t-i-s-m-u-s.