Průtoky jsou nízké, Povodí Moravy vydalo doporučení vodoprávním úřadům

Honza7 - Profil | St 16.5.2018 18:08:21

V článku je uvedeno : „Vzhledem ke stávajícímu suchému období a nepříznivé hydrologické situaci jsme doporučili vodoprávním úřadům zvážit možnost omezit či zakázat obecné nakládání s vodami, popřípadě upravit povolené nakládání s vodami, provádět častější kontrolu dodržování manipulačních řádů rybníků a odběrů povrchových vod. O situaci jsem dnes informoval hejtmany a vodoprávní úřady,“ říká generální ředitel povodí Moravy, s. p. Václav Gargulák
Když se podíváme jaká částka se investuje na reklamu a vlastní protipovodňová opatření s tím co řekneme potřebuje tato země minimálně za posledních deset let díky země klimatických podmínek a to je investovat do udržení vody v krajině, tak většina z nás dojde k závěru, že bez splnění psychotestů pro vrcholové manažery uvedeného podniku to dál nepůjde.
Řadu lidí to už unavuje pozorovat co je zapotřebí a co se vlastně ve skutečnosti realizuje. Ještě nedávno se voda upouštěla a jikry byly na suchu a teď v polovině května už pomalu není voda Jak krásně se ukazuje, že stavěná VD neplní sliby tohoto podniku, ale slouží především pouze jako zdroj vody pro energetické a průmyslové podniky. Krajina, živočichové vázaní na vodu to je to poslední co tento podnik zajímá.