Nejrychlejší příprava pařeného rohlíku / housky

Autor diskuse: MuloOne - Profil , 1.3.2018

špaček - Profil | Út 10.4.2018 20:17:34

30 vteřin je tak na vyrobení beton rohlíku stačí deset,nechat v pytlíku a poton kleštěmi vycvakávat přes pytlík,další metoda kterou používám že jen lehce zvlhčím rohlík nebo jej dám do navlhčeného hadru a u vody odtrhuji proužky stočím a napichuji na háček, funguje to ještě lépe než od kleští,v létě mám v nádobce dip vlastní výroby tak jej smočím před nahozením)))

Bacha - Profil | Pá 2.3.2018 20:58:14

Kleště mám, používám a rohlík nenapařuji. Líbí se mi i metoda, jak to dělá TYM. U vody odloupne vrchní vrstvu, zatočí do ruličky a provlékne do gumičky pod háček. Zdá se mi to takové lákavější a chci to letos zkoušet.

ExPr3v1t - Profil | Pá 2.3.2018 19:59:32

Škaris >> tak u tech se mi vyplatilo ovalet je v medu a strouhance nez je dam ususit..je to betonovej tvrdolin, ale je to vonavoucky:-)

Škaris - Profil | Pá 2.3.2018 19:54:11

ExPr3v1t >> Díky, mám zkušenost zatím jen s domácíma usušenýma rohlíkáčema.

ExPr3v1t - Profil | Pá 2.3.2018 15:05:38

Škaris >> záleží, jak dloho to v nich necháš...já používám běžně nekonečnou zarážku, nebo ho dávám do gumičky pod háček... pěkně kleštěmi vyštílpý rohlík, ale chce to buď echt čerstvý, nebo gumák...vždycky když napíchnu/nastražím pod háček jeden, zmáčknu do kleští další a tak celou dobu co chytám...pařený vydrží nejdéle, ale moje zkušenost je nejlepší s gumákem..logicky, čím déle v kleštích, tím tvrdší...pokud nevlhčíš :-)

Škaris - Profil | Pá 2.3.2018 14:37:45

vitold >> Jak to dlouho vydrží z těch kleští bez napařování ve vodě? Zkoušel jsi to i na vlas, nebo jen na háček? Díky

ExPr3v1t - Profil | Čt 1.3.2018 13:26:03

vitold >> bodejt!

vitold - Profil | Čt 1.3.2018 13:25:06

ExPr3v1t >> Já je nevyndávám z batohu:) Když zapomenu červy, dělám kuličky ze svačiny. Mnohem lepší než různé extrudy.

ExPr3v1t - Profil | Čt 1.3.2018 13:22:46

vitold >> mam je jeste po dedovi. Pouzivam je, kdyz si delam domaci rohlicek na vlas...

vitold - Profil | Čt 1.3.2018 13:22:46

Serjoža >> To jsou krizové situace, kdy uděláš COKOLI, abys jeden záběr měl:)

Serjoža - Profil | Čt 1.3.2018 13:04:07

vitold >> Toto je taky dobry.Ale dipovat rohlík,no nevim.Já na pařené obyčejné rohlík chytl kromě parmy, okouna a úhoře už všechny ryby,v loni sem psal ještě sumce,ale už aji toho.

Serjoža - Profil | Čt 1.3.2018 12:59:00

ExPr3v1t >> Rychle napařím rohlík,abych pak pomalu týden 24 hod denně, mohl sedět v bivaku u vody.A vo tom ta rybařina je.

Jarda Š. - Profil | Čt 1.3.2018 12:55:32

MuloOne - >> Přesně tuhle metodu taky používám. Ani neprovádím to zatěžování, jen prkýnkem přiměřenou silou přitlačím napařený rohlík v sáčku k desce a 2 - 3 min podržím. I když se mi někdy stane, že některou stranu přitlačím moc, čímž tam pak vznikne tvrdý střed, tak mi nepřijde, že by to snižovalo účinnost nástrahy.

vitold - Profil | Čt 1.3.2018 12:24:54

Jen k zamyšlení. Co jsem si koupil tohle, přestal jsem napařovat. Nemůžu říct, že by ubylo záběrů. Nedělám přesné kuličky ale klidně nechám kolem kuličky cárky. Ve vodě to trochu nabobtná. Výhoda - dá se dipovat.

Valuček - Profil | Čt 1.3.2018 12:20:43

V té mikrovlnce to taky jde, ale není to jak na pařáčku. tomu se asi nic nevyrovná. Já ale kvůli úspoře času dělám právě v mikrovlnce, rohlík normální ani neoplachuju, dám do mikrot. sáčku, v mikrovlnce ale jen chviličku - tak 5 sekund a vytahuju - pokud je málo, tak ještě nějakou sekundu přidám. Když se tam nechá dýl, napaří se to moc, zcela a pak opravdu rychle zase tvrdne. Při rozumném napaření je dobře použitelný, ale pařáček to není :-)

Hurvinek - Profil | Čt 1.3.2018 12:11:40

Spíš by se dalo nazvat Jak vytvořit beton. Nejlepší napěření je na pařáku z mikrovlnky je rohlík za chvilku tvrdý.

Serjoža - Profil | Čt 1.3.2018 10:09:20

Já to napařím v hrncu,slisovat to dám do dřevěného udělátka.Síla jde štelovat.Viz foto.Jde to i tam kde není el.proud.