Ve vypuštěném rybníku se zabydleli vzácní ptáci, rybáři musí počkat

splávkař - Profil | Út 20.6.2017 22:46:19

Je zajímavý, že tady se za vyvedení dvojích mláďat ohrožených druhů obětuje milionová škoda na rybochovu který je majetkem chovatele popř. jej má v tržním nájmu a na vodách státu které má svaz zdarma za to, že na nich řádně obstará VRP probíhá svrchu dlouhodobě podporovaný exodus původních druhů ustupujících zájmům čilimníků plnící přání platících co je svými hlasy drží u koryt.

Dida - Profil | Po 19.6.2017 8:06:05

Zase opět platí rybník od slova pták...pokud náhradu za ušlý zisk zaplatí, tak proč ne...jen se obávám, aby takových případů nepřibývalo a místo rybníků budou pak vypuštěné zarostlé mokřady

Honza7 - Profil | Ne 18.6.2017 10:40:34

Zajímavá kauza a pohled na udržení druhové rozmanitosti z jiného přírodovědného spolku, než ČRS. Je vidět, že souhra ornitologů s ochránců přírody dokáže za spolupráce s Českou inspekcí životního prostředí zasáhnout do obchodních zájmů společností a omezit jejich podnikání v zájmu zachování ohrožených živočišných druhů.
Z tohohle pohledu je naše počínaní nepochopitelné. K zachování takových rybích druhů, jako je jeseter, hlavatka a dalších není potřeba spolupráce s jinými přírodovědnými organizacemi, čí státní správou, tohle je čistě v našich možnostech. Přesto všechno zájem o ohrožené rybí druhy je minimální a je to vlastně v rámci akcí zahraničních kolegů za přispění peněz z EU a nebo na několika nadšencích, kteří do toho investují čas a vlastní peníze.

karvo - Profil | Ne 18.6.2017 10:08:03

Jo a taky tam našly ukradený čtyři audiny.