Švach kritizuje postup vodohospodářů, kteří řeší černé stavby na Nových Mlýnech

tatyk - Profil | Ne 20.9.2015 14:03:10

Švach kritizuje postup vodohospodářů... Dvojí metr vidí Břeclavan Jaroslav Švach v rozhodnutí Povodí Moravy, které chce nechat odstranit rybářské příbytky 
u dolní i horní novomlýnské nádrže.......
Zdroj: http://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/svach-krit​izuje-postup-vodohospodaru-kteri-resi-cerne-stavby-​na-novych-mlynech-20150911.html
pan Švach si plete hrušky s jablkama . Když rybář tak: viz BPL MRS které" vychází .... a současně respektuje další právní předpisy a vědecké poznatky" . (třetí věta tištěných BPL MRS) článek V. v rybářském revíru se zakazuje, písm. o) budování pevných přístřeškú, výkopů, srubů a jiných úprav břehů.
Dále jen per huba bez citací a dokládání zákonnými předpisy - rybář je oprávněn v s t u p o v a t na cizí pozemky - Taky to pokračování o náhradě způsobené škody je zajímavé a myslím že tím legislativci neměli na mysli jen řádek písmen na papíře. viz likvidace podobných staveb u Dolních Věstonic , po sesuvu pudy. Stopy po této "bengálské noci" jsou na betonových schodech dodnes vidět . A následný úklid ohořelých vraků a zbytků těchto přístřešků musel z vody "někdo " uklidit určitě to nebylo z lásky k přírodě a kdo to zaplatil. Určitě né vlastníci těch boud. Ti se posunuly jen o pár kilometrů na Mušovskou nádrž a začali od začátku
Spíš my to připadá ,že by měl ten pán vystupovat za klub vlastníků černých staveb na VD NM na cizích pozemcích . Vlastnictví takového zařízení nemá s rybářstvím jako takovým nic společného.
A když jsme u toho, zastupitel je vlastně politik a to ty černé a zděné domy vyrostly 11. 9.2015 nebo v uplynulých 25 letech . Co proti tomu za tu dobu dělali všechny kompetentní intituce. Vždyť s biokoridorem a využitím nádrží k rekreaci se počítalo od počátku stavby celé kaskády . Ale to všechno je o něčem jiném jen né o rybách.

Honza7 - Profil | Út 15.9.2015 6:51:04

Základní problém je v tom komu patří pozemek. Není tedy možné postavit někomu na pozemek, auto, karavan a využívat ho bez svolení majitele. Tohle se určitě neděje u zděných staveb. Tady si každý velmi rychle rozmyslí zda-li bude stavět na cizím.
S tím pořádkem je to složitější, většina rybářů se chová slušně a po sobě si uklidí. Pár jedinců v našich řadách dokážou pohled na rybáře jako milovníky přírody rychle změnit. Nejde pouze o rybáře, ale i o rekreanty a turisty co se v dané lokalitě vyskytnou. Zde je zapotřebí změnit ceník pokut a vynásobit ho minimálně pěti.