Lov nonstop na ÚN Hněvkovice (421 073) a ÚN Lipno (421 200)

Autor diskuse: kokotron - Profil , 2.5.2014

VENTO - Profil | Po 2.1.2017 14:19:37

FRANK71 >>
Moc díky, asi jsem se díval blbě, sypu si popel na hlavu.

FRANK71 - Profil | Po 2.1.2017 13:22:22

VENTO >> Já to našel hned.
Doplnění textu: 421200 – Vltava 30 – 32 ÚN Lipno – na revíru je povolen nonstop rybolov v období od 16. 6. do 31. 8. 2017. Uživatel revíru vyhlašuje tato pravidla:

osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 00:00 hod do 04:00 hodin osvětlit místo lovu bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
osoba provádějící lov ryb je v případě pokračování lovu ryb po 24. hodině povinna zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II. povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nový datum a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov nepřisvojila v předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni proškrtnout.
osoba provádějící lov ryb od 00:00 hod do 04:00 hodin smí lovit pouze ze břehu, je zakázán lov z lodí a z ostrovů,
lov ryb povolen v úseku od silničního mostu v Nové Peci po přívoz v Horní Plané po obou březích,
lov ryb povolen na celém Malém Lipně (zátoka oddělená silnicí Černá v Pošumaví – Hůrka),
lov ryb povolen v úseku od přívozu v Horní Plané po hráz ÚN Lipno pouze z levého (východního) břehu. Místní povolenky se na tento revír nevydávají.

VENTO - Profil | Po 2.1.2017 11:59:40

Slyšel jsem, že pro rok 2017 bude na Lipně opět nonstopka.
Neví někdo jak je to ?
Na netu jsem o tom nic nenašel.

rybomil - Profil | St 6.7.2016 16:04:29

venybit >> nepiš na MRK, napiš jinam třeba do parlamentu a náš to pořešené razdva :§)

Rudolfikus - Profil | St 6.7.2016 15:39:39

Zdravím a možná blbost,ale přidám taky komentář. Noční rybolov mám rád od dvanácti let, když sem jezdil se strejdou, který mě k tomu koníčku dotáhl a to je už nějakých 25 let. Kouzlo noci, je prostě úplně jiná rybařina. Přítelkyni jsem nakazil rybařením a vlastní papíry 5 let. Děda má na Lipně (Lojzovky) chatu, kde si přes den nezachytáš v klidu, chápu Lipno není jen pro rybáře. Jezdíme proto na druhou stranu kde se ještě dejme tomu chytat dá, ale 24 tam neplatí, tak vytáhneme pruty a mažeme na chatu, nebo tam přespíme. Druhé místo máme Lukavickou zátoku hezky v přírodě na druhé straně, tam si zachytáme i 24h. Ohledně bordelu, ano na obou místech se bordel najde, přitom jedno je 24 hodinovka a druhé není :-) Nonstopku bych z mého pohledu ponechal, kdo bude chtít pytlačit, tak stejně bude a bordelu možná bude o něco méně, ale kdo se nenaučil uklízet do teď, tak už stejně nebude. S přítelkyní se dostaneme na ryby málo, v sezoně děláme od 8:00 do 21:00 sedm dní v týdnu a i proto si myslím, že jsou někteří rybáři omezeni a na ryby už neodjedou, nebo stejně tam nemůžou zůstat třeba do dvou rána. Ještě k uklízení, když jedeme, tak beru i naše dva psy a i když si někdo může ťukat na hlavu, tak prostě když se udělá někde "bobek" , tak to vezmeme, hodíme do igelitky k ostatnímu bordelu a po cestě nebo doma to vyhodíme. Ohledně kontrol od RS, se na Lipno stěžovat nemůžu, dostanu se tam málo, ale kontrolován jsem docela často, na Hněvkách jsme byly kontrolováni jen jednou, přitom se dá říct, že to máme s docházkou hezky na půl (max.20-30 docházek, když seženeme do obchodu náhradu). RS příjemná a nikdy žádný zápis. Jednou už "nasjaně" přilítl maník od RS na Lipně, byl nepříjemný a vytrhl mi při hledání papíry z ruky, že si to najde sám, které jsou moje a které přítelkyni, asi ho někdo předtím vytočil, ale to byl jedinec, jinak všichni normální. Jak je známo, tak RS asi nedostává za svoji práci zaplaceno, dělá to ve volném čase. Ale možná by bylo ze strany ČRS k zamyšlení, kdyby RS finančně odměňovala za prokázání přestupku. Podle mě by to bylo ku prospěchu. Jestli to tak funguje, tak se omlouvám, jestli ne, tak je to k zamyšlení a tím pádem, by i RS kontrolovala častěji a nemuseli by slušní rybáři doplácet na lidi, které stejně nějaké 4 hodiny zákazu v pokračování své "rybařiny" nenapraví.

PeSteh - Profil | St 8.6.2016 10:54:45

venybit >> To mi povídej, já chytal cca před 5 lety na Lipně poblíž Kovářova, byl jsem tam s rodinou a klukovi postavil stan. Přišla stráž a dostal jsem vynadáno za stan (protože nesmí být přístřešek s podložkou, asi by se poškodila pláž nebo co). Stan jsem hned samozřejmě sbalil.
A jak to tam vypadá dneska? Nějaký boháči si vymysleli že se tam rozmydlí celá louka nad tím místem a začínaji se tam stavět penziony, pokácely se tam stromy kolem vody. To samozřejmě nikomu nevadí, ale stan je velkej průšvih. Nic proti stráži, kontroly být musí ale tohle na mě bylo příliš. Od tý doby tam nechytám, stejně tam začali jezdit rusáci v bavorákách co zmasí absolutně vše co chytí a dělaji si na břehu ohně. Stráž je sice údajně několikrát odtud vyhnala ale oni si koupí novou povolenku a za chvíli jsou tam zase.

DEDEK 36 - Profil | St 8.6.2016 10:52:21

venybit >> klobouk dolu clověče.máš recht

Rytíř - Profil | St 8.6.2016 10:28:15

tommaly >> ano dělaj,to nepopíram.Ale při nonstopu se to násobí.Ten bordel tam po nich zůstane když odjedou.

tommaly - Profil | St 8.6.2016 10:25:50

Rytíř >> tak jim má rybářská stráž za ten bordel sebírat papíry a bude to o místě k lovu rybářský řád hovoří jasně jak má být uklizen...

tommaly - Profil | St 8.6.2016 10:23:55

Rytíř >> tenhle bordel tam ty lidi udělají stejně! at je povolen nonstop nebo ne.

Rytíř - Profil | St 8.6.2016 10:21:14

tommaly >> myslíš,že RZ záleží na tom jestli je nonstop nebo ne aby mohla jít na kontrolu?Jak si na to přišel,kontrolovat může jít kdykoli.Nebo máš takové poznatky když probíhá lov nonstop,tak musí jít pouze od 00,00 -04,00?

Náš lid není na lovy nonstop připraven.Kvůli čemu myslíš,že tohle je?Zasakovaný ryby,omlácený,přidušený,pomalu bez ploutví a karnevaly + chlív na břehu.Nájezdy na tyhle vody kde je povolen lov nonstop,nasr..všude kam se podíváš,místa zválený,že to kolikrát ani divočáci takle neudělaj.Všechno si udělaj lidi.A naši rybáři(neřikam že všichni ale drtivá většina) se u vody neumí chovat.Málo lidí jsem u vody viděl při nostopu kteří si po sobě uklidí a odvezou odpad v pytli.Zvláš když pak přijedeš po takových "rybářích" a všude kam se podíváš se válí hlavičky od 40cm kapříků,vnitřnosti jako když se seješ na poli doplněné šupinami a nechybí jako třešniška tomu všemu milion much a smrad který se táhne na dálku,tak je pak fajn u vody.

kakr - Profil | St 8.6.2016 10:15:15

venybit >>
Tři poznámečky.
LOV je synonymum obživy, nějak mi to nekoresponduje s hojně propagovaným chyťapusťáctvím či K70
Zákon a prováděcí vyhláška jsou z roku 2004. Fakt ještě byla tehdy totalita?
Kdo a jakým způsobem bohatne na zákonných dobách lovu?

tommaly - Profil | St 8.6.2016 10:05:58

douša 23 >> by museli chodit kontrolovat i v noci hudáci to je jasné že se to rybářské stráži nebude líbit... a většinou to bývá tak že ve vedení organizací jsou i členové rybářské stráže, takže to rozhodlo pár lidí... když se nad tím zamyslíl tak to vlastně vypadá tak že od 00,00 do 04,00 tam nikdo chtat nebude a nemusí se vlastně kontrolovat

douša 23 - Profil | St 8.6.2016 9:56:17

Dle telefonátu s předsedou Jihočeského rybářského svazu je důvodem nepožádání vyjimky pro Hněvkovice nesouhlas rybářské stráže a místních rybářských organizací s lovem 24 hodin. Bohužel.

venybit - Profil | Út 7.6.2016 23:57:11

Tak je to správně, lov 24h deně by měl být povolen všude a to po celý rok. Však vytahovat na 4h pruty z vody je nesmysl ,přežitek z totalitních dob ,kdy chtěli mít pánové po půlnoci lidi doma ,něco jako zákaz vycházení . Žádnej jinej smysl to nemá , nikdy nemělo a nikdy mít nebude. Říká se tomu LOV ryb. Už jen z toho faktu, že jde o LOV ,což je synonymum obživy ,je časové omezení naprostý nelogický nesmysl a vždy byl. Že většina lidí nemá v hlavě mozek a slepě stále tomuto buzerování a omezování rybářů tleskají, zatímco pár vyvolených na tom bohatne ,to je asi jediná překážka pro změnu těchto zákonů stovku let starých.
V této zemi a nejen zde je strašný bordel a příšerně nastavená pravidla, protože jako všude na světě je zde spousta hloupých lidí ,slepě tleskajících každé blbosti ,které nerozumí. Píšou se zde nesmyslné zákony, jako např .CHKO . Jedna z největších blbostí jakou kdy kdo vymyslel. Policajti objíždějící CHKO a rozdávající 2k pokuty za nocování v CHKO 100metrů od chemičky zamořující celé okolí .Ale ta nikomu nevadí ,ta totiž patří bohatým a na ty si nikdo netroufne, to pouze obyčejné lidi si troufají buzerovat omezovat trestat a "řídit". To je jen příklad,takových paradoxů jsou tisíce . Reálně nemá CHKO vůbec žádný význam, neexistuje jediná studie, která by potvrdila ekologický přínos CHKO, lidé v něm žijící si na zahradě udělají táborák a opečou buřty ,ale když přijede někdo cizí a udělá to samé 10m od jeho plotu na veřejném prostranství ,dostane pokutu jak kráva. Má to logický smysl? Odpověd nemá , jde pouze o diskriminaci určitých né vždy moc dobře specifikovatelných skupin lidí. A tak je to se vším. Jen mne udivuje kolik se vždy najde hlupáků ,kteří tleskají a podporují nesmysl , který si někdo bohatý učelově vydupe už po tisíce let to tak funguje . No ale to už odbočuju, takže za mne ano, zrušit omezení doby lovu po celý rok a všude. Pokud si někdo myslí , že vytažení prutů na 4h rybám nějak pomáhá ,že to nějak odrazuje masaře, že to působí proti pytlákům atd. Tak to nemá v hlavě v pořádku . Protože neexistuje jediná studie , která by to potvrzovala ani nemůže protože už z podstaty věci je to nesmysl. Dnes v 21 století se propastně rozchází inteligence lidí , zatímco jedna skupina zreguluje řeku , její břeh doslova vybetonuje a nakonec tam vyhlásí CHKO ve snaze zachránit ten titěrný zbytek přírody . Tak druhá skupina jen s užasem kouká na tu lidskou hloupost ,nesmyslné nelogické kroky a kroutí hlavou.
Jen v této diskuzi nestačím zírat, kolik lidí tu napsalo komentář , ve smyslu. "Tak to je konec Lipna " Já se ptám a to jako proč? To jako za ty 4h deně lovu navíc , rybáři vychytají všechny ryby? To je někdo opravdu tak málo inteligentní , že ho něco takového napadne? Aniž by pro to měl jedinej důkaz či alespon logické opodstatnění? No hlavně ,že jim nevadí ta asfaltová ciklostezka co si tam Holandané postavili kolem dokola celého Lipna. Stejně tak hlavně, že nevadí ciklostezka podél Labe skrze CHKO ochranářům , ovšem zavřít tam na 4h oči to je strašně špatné a je třeba to trestně stíhat. Doufám ,že se dožiju doby, kdy vláda hlupáků skončí. Všude na světě.

FRANK71 - Profil | Út 7.6.2016 22:07:13

lipenak >> kolik máte v centrálním registrů trestanců. Někdo na Mrku psal, že skoro prd, neb je váš svaz nedává. Možná je to pomluva.

lipenak - Profil | Út 7.6.2016 21:58:23

tommaly >> asi by ses hodne divil kdybych ti tady dal vyslednost straze na lipne za posledni 4 mesice.

tommaly - Profil | Út 7.6.2016 21:53:01

lipenak >> tak to je super práce... Palec nahoru

lipenak - Profil | Út 7.6.2016 21:51:18

tommaly >> pokud je to pro vas dulezita info tak ano a jinak za poslednich 14 dni i 8 pytlaku .

Marten96 - Profil | Út 7.6.2016 21:40:14

To mate burt. Neslusni rybari budou na Hnevkach chytat stejne 24h a delat bordel. Kontrol je malo. Nepovoleni vyjimky stejne nic neresi a bordel tam bude dal dokud se to nebude dusledne kontrolovat.

vodar - Profil | Út 7.6.2016 21:32:36

tommaly - Kaprařů dost.

tommaly - Profil | Út 7.6.2016 21:25:43

lipenak >> zajímalo by mě jestli jste již letos na Lipně chytli někoho kdo chytal dravce?