Diskuse k článku: Kukuřice tak trochu jinak

Diskuse k článku Kukuřice tak trochu jinak

Autor diskuse: Fishky - Profil , 19.3.2014

Arachnos - Profil | Čt 7.3.2019 21:52:44

Zajímalo by mě jestli by fungovala při kvašení místo kefíru, či kefírových zrn kombucha.

Dědek - Profil | Ne 6.8.2017 21:12:26

AdrianO >> pro inspiraci :

https://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1074

AdrianO - Profil | Ne 6.8.2017 21:09:16

Svokor mi dal kukuricu, ktorú mal dva roky na povale ešte na šúľkoch. Namrvil som ju a zalial vodou. Asi 50% zŕn z 10l vedra pláva na hladine. V plávajúcich zrnách som našiel mŕtveho čierneho červíka. Zrná vypadajú na oko OK, ale vo vnútri sú vyžraté. Čo s takou kukuricou? Fermentovať? Vyhodiť? Uvarenú zomlieť?....

jirka Rybář - Profil | Pá 4.8.2017 21:30:21

měl jsem kuku rok naloženou v kýblu a cítit byla jak burbon, krásně po lihu.. ale už se mi i s nějakou stalo, že shnila a to byl teda smrad... -_-

tuzemak - Profil | Pá 4.8.2017 18:31:22

hank >> ryba to miluje..

LudoO - Profil | Pá 4.8.2017 17:29:34

hank >> 100 % nevylévat. Amur půjde jak divý. Pouze nepotřísnit auto. Pak týden větráš.

hank - Profil | Pá 4.8.2017 17:29:30

tuzemak >> bo strasne smrdela.

tuzemak - Profil | Pá 4.8.2017 7:26:09

hank >> proč měniš 2x vodu?já když vařil,tak to nechal v ty vodě...

hank - Profil | Pá 4.8.2017 5:04:43

aligator >> neprevarel sem vodu byla pitna z vodovodu.

aligator - Profil | Pá 4.8.2017 1:32:16

hank >> ta voda, kterou jsi tam 2 x nalil byla převařená?

hank - Profil | Pá 4.8.2017 0:08:35

cau vsem, uvaril sem kuk s repkou a slil sem do kyblu a nic nepridaval. 2x vymenil vodu. na povrchu zluto bila husta pena, smrad jak kdyz se nekdo poblije. zadny vyko a pokojova teplota. koumu jestli to radsi nemam vylejt do kanalu. dik za rady.

Agnes.72 - Profil | St 28.6.2017 21:52:12

Zdravim kukuřici dělám taky do petek ale bez nálevu.Čím mladší tím lepší.Kdyžtak tam doleji nějakou příchuť a vydrží tak 3 roky .Nemusí se vařit a používám jak na háček tak pod něj.

Pikin - Profil | St 7.9.2016 16:04:37

Chtěl bych se zeptat jestli pod háček dáváte tuhle kukuřici, kterou jste krmili nebo jestli tím jen krmíte a pod háček dáváte nějakou jinou kuku, třeba kupovanou ze skleničky?

JirkaV - Profil | Čt 10.3.2016 15:12:08

Krl >> Po dvou měsících už to nekvasí petka vydrží tlak několik atmosfér vždy vyleju vodu ještě se mi nestalo že by to bouchlo někdy to mám schované i týden u vody a nikdy se nic nestalo.

Krl - Profil | St 9.3.2016 13:07:41

JirkaV >> Nebouchne to,když je v létě teplo?V autě by to nebylo nic příjemného.
Jinak ale dobrý,jednoduchý nápad.

JirkaV - Profil | Čt 3.3.2016 11:29:01

Já uchovávám fermentovanou kukuřici v pet láhvích i s nálevem mám to ve sklepě .Když jdu na ryby
vezmu jednu nebo dvě petky.

Heršvec - Profil | Út 23.2.2016 20:43:31

Takže jsem provedl hokus pokus s uskladňováním fermentovaného partiklu mimo nálev, konkrétně v pytlíkách ze silnější fólie. Mám takovou mašinku na vakuování a zavaření takové fólie. Takže jak to bylo doopravdy. Na konci listopadu jsem si naložil vařenou kukuřici do jednoho kýble a do druhého kýble jsem si naložil řepku a konopí. Oboje se fermentovalo v nálevu kefíru a vody v poměru 2:1 (2 díly kefíru, 1 díl vody). Před 10 dny jsem se odhodlal zkusit si menší množství z každé várky zavařit do pytliku a sledovat co se bude dít. Řepku s konopím jsem ještě zalil trochou chilli omáčky, myslím, že by to mělo přispět lehce jako konzervant, omáčka sama jich pár obsahuje. Kukuřici jsem zavařil jen s trochou nálevu. A výsledek? Po 10 dnech nikde stopy po plísni nebo opětovném kvašení. Pytlíky se nenafukují, ba naopak se smrskávají. Skrz pytlík s kukuřicí byl cítit takový divný zápach jako by se chystala plesnivět tak jsem pytlik na zkoušku otevřel. Puch najednou zmizel a jediné co bylo cítit byl nasládlý pach mlíka a musim říci, že jsem z toho i lehce cítil máslo. Pytlík s řepkou a konopím stále smrdí jako chilli omáčka. Takže odpověď na mojí otázku: "Dá se skladovat fermentovaný partikl mimo nálev při pokojové teplotě?", je: "Ano, dá", ale nevim jestli to bude dlouhodobá záležitost, to ukáže jen čas. Třeba jsem tímto pomohl i někomu dalšímu. Lovu zdar.

LudoO - Profil | Po 18.1.2016 19:30:33

Pro kvasitele kukuřice možná malá vychytávka.
Nakládám kukuřici do této nádoby :
http://www.prohopo.cz/cs/p-2579-konev-50l-ph-s-uchy​-kosh-50/
a pořídil jsem si na ni náhradní vnitřní uzávěr za 14,- Kč.
Do něho teď navrtám díru a dám kvasnou trubici a kolem zaleju voskem.
Takže 100 % jistota správného kvašení jak u vína.
No a na přepravu v autě dám druhou zátku. Nevyrtanou. Takže žádný zápach ani vylití do auta nehrozí.
Již nastal kvasný čas.

king76 - Profil | Čt 31.12.2015 18:43:49

Danny B >> Měli by to dělat v kilovkách a né 800g.Jinak ty koule šlapou na amury.

Smrtak - Profil | Čt 31.12.2015 13:05:22

Danny B >> 800g balenie? To sa u vas producenti predniehaju kto viac ojekabati zakaznika? To by som nekupil uz len z principu.

Aby oms nebo luplne mimo temu, Pohodak: kvasit to nebude, ak to vysusi uplne. ak to osusi a zavakuuje, tak mu to zhije/skvasi/splesnivie. Vyber si, vysledok bude zrejme zavisiet od toho, kolko tam ostane kyslika a ktoremu organizmu sa bude darit. Tepelena sterilizacia je riesenie, hodit to do tlakaca tak na 40min. minimalne a ma to sterilizovane na rioky.

Danny B - Profil | Čt 31.12.2015 8:43:19

já mam 800 g boilie na amury v příchuti vodní rákos takže vpoho :-)

pohodak - Profil | Út 17.11.2015 13:46:54

Heršvec >>
Ja by som to riesil v tvojom pripade 2 moznostami
1 Zavarit napr do flias a vysterelizovat a mas pokoj.
2 Daj to do mrazaku a mas pokoj ale bez vody na sucho inac sa to dlho rozmrazuju
Ale ked mas doma nejaku tu masinku na vakum tak treba odskusat a pochvalit sa. Pokial to bude suche a bez vzduchu nebude to kvasit.

Dart Ness - Profil | Ne 15.11.2015 11:52:29

haldorádo >> Díky.

Starc55 - Profil | So 14.11.2015 19:22:42

Heršvec >> Díky.

drvoštěp - Profil | So 14.11.2015 19:18:06

Heršvec >> A to mám ještě zbytky dipů a tím si na jaře vylepším kuku podle chuti ryb ;)

Heršvec - Profil | So 14.11.2015 19:12:15

drvoštěp >> No konečně jsem se někam dostal. Díky ti.

drvoštěp - Profil | So 14.11.2015 19:05:33

Heršvec >> Já bych se toho nebál.Protože sám jsem menší množství(2kg) nechal v dóze v ryb.tašce a po měsíci to bylo stejný jako v sudu.

Heršvec - Profil | So 14.11.2015 18:26:35

LudoO >> Jak řikám, já mám fermentaci odzkoušenou, takže o tu mi nejde, mě jde o uskladnění po malých částech mimo velkej kýbl kde to kvasilo. O nic víc mi nejde.

Heršvec - Profil | So 14.11.2015 18:24:18

Starc55 >> Přijímám, budiž ti odpuštěno.

LudoO - Profil | So 14.11.2015 17:58:01

Heršvec >> Nevěř Starcovi 55. Neustále opakuje tu svou mantru, že to musí vonět. Je to nesmysl. Může to smrdět, pokud to nebude po acetonu, a amuři ti budou brát jak diví.
Mám to osobně vyzkoušené. Dál již nebudu reagovat.

haldorádo - Profil | So 14.11.2015 11:56:17

Dart Ness >> čavko,,,, kolega od vody ,,,kludne môžeš postupne pridávať,, nič sa tomu nestane ,,,tiež tak robím,, ale vždy si pridam tak 2 dcl kefíru treba si dať pozor, aby kukurica bola stále pod vodou ,zostala mi kukurica už vykvasená,,, tá pôjde do pivnice a na jar len uvarím ďalšiu várku a doplním sud,,,,,,,,,, žiadné strachy,,,,prajem Ti vela krásných úlovkov