Pečený pangasius v alobalu na grilu

Diskuse k rybímu receptu Pečený pangasius v alobalu na grilu

Autor diskuse: Josher - Profil , 28.1.2010

Je k tomu ještě co říci?

A) Bylo řečeno vše podstatné.9%

B) Nebylo řečeno vše podstatné 64%

C) Zavřít diskusi.27%

Od 28.1.2010 hlasovalo 11 čtenářů.

tuzemak - Profil | Pá 29.1.2010 17:34:58

Ati >> záhada to nejní,tu se prodá všelijaký šmejd z EU,když se dá směšná cena odbyt je hned,co to potom udělá se žaludkem lidí výrobce ani obchodníka nezajímá,prašule sou prašule..

Lauri - Profil | Čt 28.1.2010 22:40:28

Můj názor na pangase je takový, že je to levná ryba bez kostí a to je hlavní ukazatel pro českého konzumenta ryb. To že pangas není zdravý jako jiné ryby vlivem nízkého obsahu bílkovin atd. a že chutná po tom čím ho okořeníte už český konzument neřeší. Já ho jednou ochutnal a žádnou chutí mě neoslovil. Koupím si raději jinou zdravější,chutnější a samozřejmě také dražší rybu.

Ati - Profil | Čt 28.1.2010 21:57:04

Abramis >> Trošku utíkáme od té ryby, ale nevadí. Vidim to v hokně dnes a denně než prodám jednu mašinu třeba od Narexu a to jsou opravdu stroje, tak se zatím prodá asi 70 oblud z Čajny (výměna kus za kus ). Taky bych si raději koupil třeba PlayStation 2 z Japonska, ale to nehrozí. Protože cena tlačí výrobu do Číny, ale i s kvalitou. Ale to nikdo z nás neovlivní. Raději si budem psát o rybách.

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 21:47:25

Sven >> Není to tak dlouho, co mi vyloženě ,,spadla, huba - V obchodě barvy-laky mě obsluhovala paní, která měla přehled snad i o tom, z jakých komponentů se vyrábí veškeré barvy a ředidla! Stačilo jen nastínit nějaký dotaz a už na mě sypala veškeré možné informace - zkrátka i totální antitalent by dostal veškeré info co, na co, s čím a jak.

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 21:40:40

Ati >> Nevím, o jakou realitu ti jde. Je zcela možné (zcela určitě), že se dnes lidi dívají na to, aby nakoupili čím jak nejlevněji, ale neříkej mi že nejsou lidi, kteří by si chtěli připlatit za lepší kvalitu a tady nastává problém.............
Vezmu třeba konkrétně boty - já mám poctivé kožené traktory po otci, mají snad už 20 let, jestli ne více. Není na nich vidět opotřebování. Když jsme sháněli boty pro moji - děs a hrůza. Pomalu každý rok nové kozačky, poslední dva nákupy u Dai.... vyměněny během jednoho měsíce. Česká Obuva - jednoměsíční chození ve sněhu - kaput. Měl jsem okolo pár kámošů, co se zabývali botařinou - jediná pomoc. U nás je nejlíp nakupovat v Polsku - v kamenných obchodech. Plná záruka a kvalita je o hodně lepší, než u nás.
Raději bych ale nakoupil u nás, než za hranicemi. A dal bych i více peněz, ale za vyšší kvalitu.

Sven - Profil | Čt 28.1.2010 21:38:16

Abramis >> svatá pravda. Ale jsou i vyjímky. Loni jsem předělával koupelnu a sháněl nějakou sanitu a náhodou jsem zabloudil do Nového Boru do instalatérských potřeb. PANÍ prodavačka obsluhovala přede mnou dva instalatery soukromníky a to byl koncert. Nejen, že se v sortimentu pohybovala s naprostou jistotou ale ještě jim radila a profíci její rady akceptovali. Samozřejmě, že výborně poradila i mně. To už je dneska opravdový zázrak. Před tou paní jsem v duch smekl až na zem. Naopak mě nedávno dostal "odborný poradce" v sekci elektro, obchodu Obi, který si pletl ampéry s volty.

Josher - Profil | Čt 28.1.2010 21:23:47

Ati >> Záhada to není je to vše o penězích.

Ati - Profil | Čt 28.1.2010 21:21:35

tuzemak >> Je jen záhadou, že se to sem za takových podmínek a hlavně v dnešní době může dovážet.

Ati - Profil | Čt 28.1.2010 21:18:28

Abramis >> Po 12 hodinové šichtě bych tě přivedl do reality.

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 21:16:37

Ati >> Ale určitě to tak nedělají všichni. Obchod ve kterém je někdo schopný ti poradit něco konkrétního o zboží o které máš zájem, je už skoro z edice sci-fi. Kdysi se prodavači učili na ten který sortiment. Dnes to je o PODAVAČÍCH, v lepším případě a ne prodavačích. I když se i v dnešní době dají najít dobré obchůdky s lidmi, kteří jsou odborníky v prodeji svého zboží, ale jsou to jen světlé výjimky.

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 21:14:20

Josher >> no jistěěě,posraná EU,ale skopčáci to žerou jak kdyby doma neměli co žrat ha hááá

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 21:13:30

Ati >> já to tak pochopil,myslím si že dobrých mas je na truhu hafol,sečku necháme čimčákům...

Josher - Profil | Čt 28.1.2010 21:11:49

tuzemak >> Doma můžeš ohříval kolikrát chceš.Ale v restazraci se musí asi po třech hodinách hotovka zlikvidovat.Naštěstí se to vždy nedělá.Svíčková,či guláš je druhý den daleko lepší.

Ati - Profil | Čt 28.1.2010 21:11:01

tuzemak >> To bylo v nadsázce. Dida to tak vysvětlil, že dnes neusnu a maso této ryby v naší domáctnosti skončilo.

Figos - Profil | Čt 28.1.2010 21:10:59

Chlapi zkuste z Pangase polívku manželka jí udělala a moc dobrá mám na ní recept můžete kouknout je v kuchařce

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 21:07:46

Ati >> guláš mrazit???to se u nás nedělá,max.do ledničky,jo vícekrát ohřívat to ju,to sa muže..

Ati - Profil | Čt 28.1.2010 21:06:14

Dida >> Ale tak je to s veškerym zbožím. Dělám ve kšeftě a lidi nejdřív čouhají po ceně a teprve potom zjišťují co ten výrobek umí a jakou má záruku.

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 21:02:02

Abramis >> dnes už jezdí lovit ryby na moře celá fabrika,vše se zpracuje přímo na tý lodi než sa vrátí do přístavu,i když u některých ryb je vše možný..

Ati - Profil | Čt 28.1.2010 21:01:08

Josher >> Máš recht to není guláš.

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 21:00:03

tuzemak >> samozřejmě beru zboží, které si koupím a rozmrazím jenom pro okamžitou spotřebu. Jenomže dejme tomu přímo ta ryba než dorazí vyfiletovaná a zamražená do obchodu je už několikrát rozmražená a znovu zamražená. Na lodích je hodí do kontejnerů s ledem, potom je v přístavu rozmrazí, vykuchají, nafiletují a znovu zamrazí, no a na těch etiketách to podle symbolů je možno všechno vyčíst.

Josher - Profil | Čt 28.1.2010 20:58:38

Jednou rozmražená potravina se zamrazovat znovu nemá.

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 20:58:25

Dida >> i možný bakterie to může obsahovat,nevím někde to bylo řečeno,ale já když něco rozmrazím tož to hned sežero,takže nic nevracím mrazit:o)))

jurda - Profil | Čt 28.1.2010 20:57:19

Pangasius,no upřimnou soustrast.Když mrkneš na program Dyscovery a narazíš na něco o Asijskejch řekách co se tam děje s kvalitou vody,žádný čističky,co tam plave za hnůj,tak dobrou chuť,Vzpomínám na 80tý léta co plavalo v Moravě,ten slizkej humus a to nemluvím o tom,když jsem musel vyháknout nějakýho šupináče.A to bude jistě jinej rozdíl,když vemeš hustotu obyvatel.

Dida - Profil | Čt 28.1.2010 20:56:36

tuzemak >> znovu zmražením totálně zničíš texturu masa, to bude asi pěkný blátíčko:-).

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 20:55:28

Sven >> nee, v televizi - a myslím, že to byly černé ovce, nebo něco takového, ukazovali přímo tu etiketu, co musí mít ty zamražené výrobky nalepené.

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 20:49:28

Abramis >> mám takový dojem,že pokud rozmrazíš musíš zkonzumovat,znovu zmrazení se nedoporučuje..

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 20:47:34

Taky jsem jednou viděl díl, jak a podle čeho nakupovat zamražené filety. Bohužel nevím, kde bych na toto našel odkaz - byly tam uvedeny veškeré informace podle štítku - kolik % vody může obsahovat, kolikrát může být rozmražená a znovu zamražená, obsahy nějakých příměsí a já nevím, co všechno ještě.

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 20:44:54

Abramis >> ano chodím ke známýmu řezníkovi co to mele z masa který mu ukážu a hned před mýma očima,jinak sekanou nekupuju jinde..

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 20:43:25

Viděli jste v telce - minulý rok - jak šla ČOI-ka po rákosnických restauracích? Ten zelený sajrajt, co vytahovali z různých úkrytů, hovoří samo za sebe. Nedlouho na to měl ten samý problém jeden ze supermarketů............Zkuste mi někdo napsat, že si koupí mleté maso u řezníka na sekanou a že je spokojený.........snad jen ten, co má známého ve výrobě.

tuzemak - Profil | Čt 28.1.2010 20:42:26

Ati >> jistě,nejseš přeci hazardér,to raději o 500m dál..