Uzení ryb u vody

Diskuse k rybímu receptu Uzení ryb u vody

Autor diskuse: Kuba - , 30.11.1999

Jinndra - Profil | Ne 8.12.2013 14:45:07

takže myslíte že je to nahořklé kvůli té kůře piliny jsem dostal tak nevím jakého byly složení

marmyš - Profil | So 7.12.2013 21:02:11

Cudla >> to už by bylo na jinou diskuzi,dělám to jinak,ale to není důležité.

Cudla - Profil | So 7.12.2013 20:56:51

marmyš >> Okořenim,a trochu zaleju slanym nálevem(spíš zastříknu) a stačí 5-6 hodin uležet.

marmyš - Profil | So 7.12.2013 20:50:47

Cudla >> i když to bylo takové divné rychloudění,tak bylo prospěšné to maso předem naložit do láku.

Cudla - Profil | So 7.12.2013 20:47:17

marmyš >> přesně tak a komu to nevonělo tak si brát nemusel...

marmyš - Profil | So 7.12.2013 20:44:26

Cudla >> bylo to rychlé,chutné a svůj účel to splnilo.

Cudla - Profil | So 7.12.2013 20:40:13

marmyš >> Jo nic moc masnýho,dřív jsem vozil dvě dvoupatrový na tábory a tam se dělali cejni a podobné ryby pro děcka.Je to půl pečené a půl uzené,někdo může mít připomínky ,ale je to jedlé......

devastator.ccmore - Profil | So 7.12.2013 17:18:47

Čaute ryby udíme jen doma u vody dělám ryby na žhavem uhli kapra posolit posypat kořením na ryby potřít obycejnou perlou a zhruba 25 minut z každé strany žádné sraní s mladou paní zkuste uvidíte luxus at je ta ryba aspon 20 cm nad tim uhlim přesně řečeno tak

marmyš - Profil | So 7.12.2013 17:15:30

Cudla >> to máš přesně jak tu moji škatuli:-) pro toho,kdo to neví::: nesmí se tam dávat třeba špek a pod. masné kousky,ten kapající tuk by nadělal neplechu.

Cudla - Profil | So 7.12.2013 16:54:27

Používam už x let tato je asi třetí,suchý hobliny a nedehtuje to...

Jinndra - Profil | So 7.12.2013 16:22:58

no to je možně že se tam dostalo trochu kůry

tuzemak - Profil | So 7.12.2013 14:54:10

marmyš >> spíš bych řekl,že vtěch pilinách byla kůra zamíchaná,ale takový uzení nejní pro mě...

marmyš - Profil | So 7.12.2013 14:19:50

Jinndra >> mě ty piliny uvnitř doutnají,když do nich fouknu,tak jsou žhavé.

marmyš - Profil | So 7.12.2013 14:18:17

Jinndra >> já měl piliny z švestky+merunky,neměl jsi náhodou dub?

Jinndra - Profil | So 7.12.2013 14:07:06

no ale proč jsem to měl hořké ?

marmyš - Profil | So 7.12.2013 13:49:28

tuzemak >> já v tom kdysi udíval a bylo to dobrý. piliny trochu pokropit vodou,celé se to prásklo na oheň a za 15 minut byly porce candáta akorát. mám to něco jako větší krabice na boty,nerezový rošt,celé z mědi.

tuzemak - Profil | So 7.12.2013 13:38:43

Jinndra >> tak blafnou piliny...nebylo by lepší dotáhnout k vodě celý maso- kombinát?

Jinndra - Profil | So 7.12.2013 13:33:26

no a co když se tam pustí trocha vzduchu

unudle - Profil | So 7.12.2013 13:07:16

V těhlech krabicích to dehtuje a pak kondenzuje na stěnách. Maso je z toho nedobré.

Jinndra - Profil | So 7.12.2013 12:53:09

taky jsem to zkoušel s těma pilinama a bylo to nějaké nahořklé, nevím proč

JarynMlha - Profil | Ne 25.7.2010 14:04:10

Zdravím!
Mám dotaz i k tomuto receptu. Přečetl jsem, spustily se pavlovovy reflexy a já zakoupil přenosnou udírnu od fy IMPULS Křižanov. Od té doby se snažím přijít jak na to, ale maso je nahořklé a kyselé. Ryby už šetřím do velké a testuji to na buřtech - těch není taková škoda, že?
Používám bukové piliny, už jsem nechal pootevřené i celé víko, aby mohl ten první kouř pryč a nic. Máte někdo zkušenosti? Kdyby ano - prosím návod pro prvňáky ... :o)

Lali - Profil | Čt 8.4.2010 19:16:58

http://www.mosrzbnb.mibes.sk/ Tu je návod na vyrobu udiarne

Knapík - Profil | Út 8.7.2008 12:08:20

hrst dvě pilin z tvrdého dřeva a asi jak uvádí článek, cca 15minut

certbert - Profil | Út 8.7.2008 11:27:39

tady něco máte používal jsem hranatou pozink a nemělo to chybu --- http://www.potreby-rybarske.cz/Udirny-grily.html,kat,71

placew - Profil | Út 8.7.2008 11:18:47

knapik> ako dlho sa v tom udili ryby? A odhadom kolko pilin sa do toho dava?

Knapík - Profil | Út 8.7.2008 11:18:03

nene, nikdy jsem to osobně netestoval, ale byl jsem při tom, když tohle zařízení bylo v akci a funguje to.

placew - Profil | Út 8.7.2008 11:09:54

Knapik> jaj, viem, nieco na sposob eschusu - tusim to mam niekde doma, len ak si spravne pamatam, tak to je malinko oplastovane a zena by ma asi zabila, keby som to znicil :D
Mas taketo udenie odskusane?

Knapík - Profil | Út 8.7.2008 10:43:16

Tohle bylo tak před 20lety v rybářství, je to taková ta menší hliníková krabice s víčkem, kterou jsme vozívali na lyže a do níž nám maminky dávaly řízky, okurku atd, prostě cestovní krabička na jídlo...

placew - Profil | Út 8.7.2008 10:04:21

Vies dat foto ako vyzera ta tvoja udiarnicka? nejako si to dobre neviem predstavit. Ake mnozstvo pilin pouzivas? aka je celkova doba udenia???