MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Uzení ryb u vody

Diskuse k rybímu receptu Uzení ryb u vody

Autor diskuse: Kuba30.11.1999

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Jinndra - ® Ne 8.12.2013 14:45:07
takže myslíte že je to nahořklé kvůli té kůře piliny jsem dostal tak nevím jakého byly složení
N marmyš - ® So 7.12.2013 21:02:11
Cudla >> to už by bylo na jinou diskuzi,dělám to jinak,ale to není důležité.
N Cudla - ® So 7.12.2013 20:56:51
marmyš >> Okořenim,a trochu zaleju slanym nálevem(spíš zastříknu) a stačí 5-6 hodin uležet.
N marmyš - ® So 7.12.2013 20:50:47
Cudla >> i když to bylo takové divné rychloudění,tak bylo prospěšné to maso předem naložit do láku.
N Cudla - ® So 7.12.2013 20:47:17
marmyš >> přesně tak a komu to nevonělo tak si brát nemusel...
N marmyš - ® So 7.12.2013 20:44:26
Cudla >> bylo to rychlé,chutné a svůj účel to splnilo.
N Cudla - ® So 7.12.2013 20:40:13
marmyš >> Jo nic moc masnýho,dřív jsem vozil dvě dvoupatrový na tábory a tam se dělali cejni a podobné ryby pro děcka.Je to půl pečené a půl uzené,někdo může mít připomínky ,ale je to jedlé......
N devastator.ccmore - ® So 7.12.2013 17:18:47
Čaute ryby udíme jen doma u vody dělám ryby na žhavem uhli kapra posolit posypat kořením na ryby potřít obycejnou perlou a zhruba 25 minut z každé strany žádné sraní s mladou paní zkuste uvidíte luxus at je ta ryba aspon 20 cm nad tim uhlim přesně řečeno tak
N marmyš - ® So 7.12.2013 17:15:30
Cudla >> to máš přesně jak tu moji škatuli:-) pro toho,kdo to neví::: nesmí se tam dávat třeba špek a pod. masné kousky,ten kapající tuk by nadělal neplechu.
N Cudla - ® So 7.12.2013 16:54:27
Používam už x let tato je asi třetí,suchý hobliny a nedehtuje to...
N Jinndra - ® So 7.12.2013 16:22:58
no to je možně že se tam dostalo trochu kůry
N tuzemak - ® So 7.12.2013 14:54:10
marmyš >> spíš bych řekl,že vtěch pilinách byla kůra zamíchaná,ale takový uzení nejní pro mě...
N marmyš - ® So 7.12.2013 14:19:50
Jinndra >> mě ty piliny uvnitř doutnají,když do nich fouknu,tak jsou žhavé.
N marmyš - ® So 7.12.2013 14:18:17
Jinndra >> já měl piliny z švestky+merunky,neměl jsi náhodou dub?
N Jinndra - ® So 7.12.2013 14:07:06
no ale proč jsem to měl hořké ?
N marmyš - ® So 7.12.2013 13:49:28
tuzemak >> já v tom kdysi udíval a bylo to dobrý. piliny trochu pokropit vodou,celé se to prásklo na oheň a za 15 minut byly porce candáta akorát. mám to něco jako větší krabice na boty,nerezový rošt,celé z mědi.
N tuzemak - ® So 7.12.2013 13:38:43
Jinndra >> tak blafnou piliny...nebylo by lepší dotáhnout k vodě celý maso- kombinát?
N Jinndra - ® So 7.12.2013 13:33:26
no a co když se tam pustí trocha vzduchu
N unudle - ® So 7.12.2013 13:07:16
V těhlech krabicích to dehtuje a pak kondenzuje na stěnách. Maso je z toho nedobré.
N Jinndra - ® So 7.12.2013 12:53:09
taky jsem to zkoušel s těma pilinama a bylo to nějaké nahořklé, nevím proč
N JarynMlha - ® Ne 25.7.2010 14:04:10
Zdravím!
Mám dotaz i k tomuto receptu. Přečetl jsem, spustily se pavlovovy reflexy a já zakoupil přenosnou udírnu od fy IMPULS Křižanov. Od té doby se snažím přijít jak na to, ale maso je nahořklé a kyselé. Ryby už šetřím do velké a testuji to na buřtech - těch není taková škoda, že?
Používám bukové piliny, už jsem nechal pootevřené i celé víko, aby mohl ten první kouř pryč a nic. Máte někdo zkušenosti? Kdyby ano - prosím návod pro prvňáky ... :o)
N Lali - ® Čt 8.4.2010 19:16:58
http://www.mosrzbnb.mibes.sk/ Tu je návod na vyrobu udiarne
N Knapík - ® Út 8.7.2008 12:08:20
hrst dvě pilin z tvrdého dřeva a asi jak uvádí článek, cca 15minut
N placew - ® Út 8.7.2008 11:31:44
veru, toto vyzera chutne :)
http://www.potreby-rybarske.cz/Udirny-grily-Stolni-udirna-nerez-se-2-horaky.html,det,2367
N certbert - ® Út 8.7.2008 11:27:39
tady něco máte používal jsem hranatou pozink a nemělo to chybu --- http://www.potreby-rybarske.cz/Udirny-grily.html,kat,71
N placew - ® Út 8.7.2008 11:18:47
knapik> ako dlho sa v tom udili ryby? A odhadom kolko pilin sa do toho dava?
N Knapík - ® Út 8.7.2008 11:18:03
nene, nikdy jsem to osobně netestoval, ale byl jsem při tom, když tohle zařízení bylo v akci a funguje to.
N placew - ® Út 8.7.2008 11:09:54
Knapik> jaj, viem, nieco na sposob eschusu - tusim to mam niekde doma, len ak si spravne pamatam, tak to je malinko oplastovane a zena by ma asi zabila, keby som to znicil :D
Mas taketo udenie odskusane?
N Knapík - ® Út 8.7.2008 10:43:16
Tohle bylo tak před 20lety v rybářství, je to taková ta menší hliníková krabice s víčkem, kterou jsme vozívali na lyže a do níž nám maminky dávaly řízky, okurku atd, prostě cestovní krabička na jídlo...
N placew - ® Út 8.7.2008 10:04:21
Vies dat foto ako vyzera ta tvoja udiarnicka? nejako si to dobre neviem predstavit. Ake mnozstvo pilin pouzivas? aka je celkova doba udenia???

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všechny ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Poděkovani

Timto chci moc poděkovat uživateli s nickem jova12- Josefu Vašinovi,ktery mě a synovi pujčil na jarni Toačovske 24cte uzavřeny deštnik,protože jsem podcenil matku přirodu,Ještě jednou velke dik,Pepa...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrologic Stolek Spider Table II. Jakost (SLEVA 77%)

Za 189
Praktický rybářský stolek, který může být připevněn na jakýkoliv stojan nebo na jakoukoliv vidličku. Rybářský stolek umožní snadný a přehledný přístup ke všemu drobnému rybářskému vybavení.


akce, rybareniPelzer návazcová svlékací šňůrka Carp Shark Skin

Za 399
Potahovaná pletená šňůrka na návazce, vhodná pro klasicé a kombinované návazce a ideální volba proti zamotání návazců


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
CARPPRODUCT.CZ CARPPRODUCT.CZ

Váš specialista nejen na lov kaprů. Zavedený E-shop s dlouholetými zkušenostmi a kamennou prodejnou, na trhu jsme přes 20 let....