lov mořských pstruhů přívlačí a vše kolem něj ...

Ahoj, rád bych zkusil začít s lovem mořských pstruhů na přívlač a tuto diskuzi zakládám jak pro sebe a další kolegy s podobnou myšlenkou, tak i pro ostřílené borce co by nám začátečníkům mohli (a chtěli) cennou radou pomoci.
Prioritně se mi jedná o lov mořských pstruhů na mořském pobřeží Baltu, ale vítány budou i všechny příspěvky z lovu na řekách kam tyto nádherné ryby vytahují.

Základní okruhy příspěvků :
- Vaše rybářské úspěchy a praktické postřehy z lovu
- preferované lokality, klimatické faktory a nejlepší období pro lov
- tipy kde se nejlépe ubytovat, kde koupit povolenku a jak zdolat další organizační záludnosti budoucí výpravy
- reporty z Vaší plánované (i již uskutečněné) výpravy, nabídky účasti na výpravách, společné plánování nových výprav, ...
- volba optimálního rybářského vybavení, recenze použitého vybavení a nástrah, ...

Diskuze umožní sdělení jak posledních poznatků, tak i dlouhodobých zkušeností. Rád bych zde zkoncentroval všechny poznatky zde na MRKu již dříve sdělené.
Pobřeží Baltu i toky do něj ústících řek jsou obrovským rybářským lovištěm, pro jednoho "průměrného" rybáře lovištěm neprobádatelným, tak si zde vzájemně vyměňme nějaké zkušenosti a napomozme si k prvním rybářským úspěchům jež budou tím tolik potřebným impulzem pro další rybářské zápolení.

Všechny budoucí diskutující prosím o slušné přátelské vystupování a vzájemný respekt k názorům a myšlenkám ostatních diskutujících, diskuze je otevřena pro Vás co se zde chtějí cítit dobře, něco se dozvědět a možná i navázat další rybářská kamarádství.
Říká se, že čas strávený na rybách se nepočítá, ale současně je život rybáře moc krátký na to, aby nám umožnil poznal všechny krásy jež sportovní rybolov nabízí.
Mějte prosím tyto řádky na paměti a předem děkuji za všechny slušné a podnětné příspěvky.
8 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NEmanko - Profil | Út 12.3.2024 18:38:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím panstvo.
Dnes som zahájil tohtoročnú rybársku sezónu a hneď prvý úlovok. 45cm morský pstruh. 🎣

Nboticar - Profil | Pá 13.10.2023 13:07:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

aleš vavřina >> Tohle (58 cm) jsem kdysi dávno zasekl pod Slapskou hrází a byl jsem rád za prut na těžší přívlač. To, co popisuje tonouš, bude úplně jiná jízda.

Ntonouš - Profil | Čt 12.10.2023 12:25:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já s kamarády jezdím na mořáky na řeky do středního Švédska.. při lovu preferuju vlasec 30-35, prut kolem 100g. Ta výbava se může zdát předimenzovaná, ale chytají se tam běžné ryby přes 90cm (my chytili max 75) a co taková ryba dělá v proudu mezi kameny je fakt jízda, neumím si představit ty větší..Osvědčili se mi plandavky s barvou do červena, případně s červeným peřím na háčku..
Co do velikosti ryb, nejčastěji 50-70. Pstruhy kolem metru jsme viděli taky,ale nechytili..
Ubytování kemp, nebo volně ve stanu..ve Švédsku je to v pohodě.
A co se týče pokrmů, tak za mě je nejlepší z mořáka naškrábat tatarák ..

Nja.ump - Profil | St 11.10.2023 10:34:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud se týká lovných míst na Fynnu, Aeru, tak tohle je skvělý bedekr, mapy, příjezdy parkoviště pobřeží popisy. Všem doporučuji. Na okraj poznamenám, že nejradši chytám menší ostrovy, protože vždy si vybereš jak chceš mít vítr. 90% muškařím, takže proti větru to jde blbě. :))

NEmanko - Profil | Čt 28.9.2023 15:12:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rapala Maxrap. Presné označenie neviem lebo mám štyri verzie. Ťahám ich za člnom vo vzdialenosti asi 25-30m, rýchlosťou cca. 4 uzle. Bez paravanu a podobne. Čiste len udica, 0.14mm šnúra a na konci kusok fluorokarbonu 0.28.

NEmanko - Profil | St 27.9.2023 21:14:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Konečne som chytil dva kúsky ( jeden sa mi vypol). Menší na 11 cm vobler a väčší na 13cm. A samozrejme aj nejaké makrely. 🎣

NEmanko - Profil | Čt 17.8.2023 16:17:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dnes som išiel vyložene na morských. Dve hodiny som ťahal za člnom nástrahu a keď som to už chcel zabaliť konečne prišiel záber a...makrela. A potom ešte dve. Dúfam že raz vymáknem aj pstruhov. 😁

Naleš vavřina - Profil | Út 1.8.2023 7:25:42

Tak jsem si včera udělal radost s první klasický mořákovou nastrahou (sandeela)a jsem trochu rozpačitý, bylo to po netu a čekal jsem ji trochu jinou - je až moc placatá, čekal jsem trochu "tužkovitejsi" tvar - chtěl jsem ji i kopírovat na vlastnoručně vyráběných zmenšeninách. No budu hledat dál a pak i tvořit, z této nástrahy mohu využít pouze myšlenku "line thru" a průřez obrácené kapky.