Aktualizace pravidel: Od pondělí 22. 3. 2021 je lov ryb udicí možný na území okresu bydliště

Thomic - Profil | So 20.3.2021 21:22:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Specialista >> obavám se, že v tomhle se primárně podepsaly sociální sítě plné hrdinů, kteří veřejně deklarovali jak díky povolence můžou cestovat kdy chtějí a kam chtějí, že bivak u vody je obydlí a jak mají opatření na párku. Mimochodem když jsem si tu stěžoval ze chodilo sto dotazů denně, tak na MZe a MZ jich chodilo ještě násobně víc, často doplněné výhrůžkami trestnaky a celkem ostrými ataky ze strany rybářské veřejnosti.
To, že par pitomců to dokáže zkazit většině je bohužel čím dal tím větší problém, a je jedno jestli jde o mimořádná opatření, omezení ze strany majitelů vodních ploch a pozemků nebo obecních vyhlášek zakazujicich třeba prespani v přírodě.
Ale beru, tradičně za to opět pojďme vinit Svaz.

JaČ - Profil | Út 23.3.2021 16:50:16

bjwir >> ..."Já chci - My chceme - proto Vy by jste s tím měli něco dělat..."
Typické heslo dnešní doby (všichni budete nosit náhubek, protože já se bojím umřít).
Ale to jen na okraj:-))

Přesně tenhle "jájismus" nás dovedl tam, kde teď jsme.
Zaprvé si myslím, že ne každý potřebuje na rybách stanovat a pokud bych hledal nějaká řešení, začal bych poznatkem, jak početná je tato skupina.
No a pak bych na tuto skupinu přenesl veškerou zodpovědnost za domluvu s majiteli a za případné náhrady škod.
Dokud se všechno tolerovalo, bylo to bráno jako samozřejmost.
Že to tak není, ukázal dnešní stav.
Takže za mě - chceš stanovat na pozemku cizího vlastníka?
Navštiv ho a vyžádej si svolení.
Budeš v klidu ty i on a všechno se vyřeší samo bez nutnosti nějakých nepopulárních represí a hledání anonymních viníků.

Těch "inovací" sem za poslední roky přišlo docela dost, ale všechna se tak nějak zabývají právy jednotlivce na úkor komunity.
Bez které ale ten jednotlivec nemá žádnou šanci přežít.
Takže než si začnu rozesírat to, co alespoň nějakým způsobem zatím funguje, prvně bych si položil otázku, jestli to tak bude i po následných úpravách.

P.S: taky se mi před dvaceti lety zamlouvala K 70 :-))

milanpindryc - Profil | Út 23.3.2021 15:33:27

bjwir >> jo a az pudu vlacet a borec me rekne ze tam ma vyhrazenej flek na bivak... kaprari uz se proberte, rybareni neni kempovani...

neprduch - Profil | Po 22.3.2021 9:39:05

_Karel_ >> Nic se neděje, mě to také štve, ale jsou i důležitější věci než rybařina. Ta jen přispívá pro mnohé zejména k lepší psychice a tím i získávání lepší imunity (nejsem doktor). Ale protože se my rybáři vždy u vody nechováme tak, jak se od nás očekává, pak se nedivme, že máme samé zákazy a že ani představitelé našeho svazu s tím moc nezmůžou. Dostal jsem od ČRS mail, kde mi to lidsky, od srdce vysvětlují. Já jim to nemám za zlé, že pro rybáře není stejně jako myslivce výjimka. Prostě jsme spadli do kolonky oblastí, které jsou nějak omezeny, ale tím se snad svět nezboří. Důležité je zdraví a pokud někdo už chytí covid, tak aby měl jen lehký průběh. Jen by si ale neměl z toho dělat srandu, že to nic není a zlehčovat to. Umírají i relativně mladí. Přiznejme si, kolik procent z nás by i bez uzávěr bylo v tuto dobu u vody za počasí jaké doposud bylo:)) Mě víc vadí, že se nemůžu setkat s dcerou a vnoučaty, že děti nechodí do školy. Ten covid je ale takový druh války, tak si položme otázku, jak bychom se asi za skutečného válečného stavu chovali - to bychom také remcali, že nemůžeme na ryby? Také s některými opatřeními vlády nesouhlasím a jak už jsem někde psal, vládě vyčítám zejména to, že nečinila v době, kdy měla, že si myslela, že máme jako nejlepší na světě vyhráno, že možná zbytečně vyhodila miliardy. Kolik a zda někomu zůstalo za nehty se možná nikdy nedovíme.

Thomic - Profil | Ne 21.3.2021 11:48:09

Dědek >> při vší úctě k Vám i ke zbytku členské základny - pokud se někdo veřejně přiznává k systematickému porušování vládních opatření v době nouzového stavu a ještě se tím chlubí, tak ho za pitomce považuji, a je úplně jedno jestli je to člen svazu či nikoli.
Pitomec mimochodem není sprosté slovo, naleznete ho i ve slovníku spisovné češtiny. Pokud Vás uráží, příště ho nahradím výrazem “osoba mdlého intelektu”. Hezký den.
PS: zkuste se podívat ještě jednou na text, kde jsem to uvedl. Mluvil jsem o rádoby rybarich, kteří dělají bordel na revirech, porušují pravidla a riskují tím pověst nejen rybářů, ale i výkon rybářského práva jako takového pro zbytek členské základny. Za to se s dovolením fakt omlouvat nebudu.

JaČ - Profil | St 24.3.2021 12:36:25

Pumprdelník >> Člověk je tvor společenský, ale taky individualistický.
Každý má své pole zájmů o věci, kterým věnuje víc pozornosti, než jiní.
Tím se v této oblasti rozvíjí a množství jedinců s rozmanitými vědomostmi a zkušenostmi z nás dělá komunitu všestranných bytostí.
Je proto přirozené spolupracovat a ty vědomosti a zkušenosti si navzájem předávat.
Zadarmo - což je podstatné.
Ale někdo přišel na to, že se ty vědomosti dají i prodat a tím na tom něco trhnout:-))
Jeden, druhý, třetí a ještě zbude i na překupníky, dohazovače, lichváře, banky atd...
Tak došlo k rozdělení společnosti, protože ti, co vlastní nápady a vzdělání, jsou přece ti LEPŠI a měli by mít přece více, než ti druzí.
No ne?:-))
Že je -pravda- zapotřebí i těch druhých, aby to bylo tak nějak vyvážené, se stalo druhořadým.
Do hry vstoupily peníze, začalo se obchodovat, začalo "něco za něco"
Začala se pěstovat individualita, rozdíly se prohlubovaly, spolupráce nefunguje a teď jsme tady.
Společnost založená na spotřebě, jejímž výsostným ukazatelem prosperity je číslo, kolik jsme toho za poslední rok dokázali sežrat a nakoupit.
Marketink rozporcoval společnost na hloučky spotřebitelů, na které cílí kampaněmi a obchodními triky a nabádá je k ještě větší spotřebě za mohutné podpory výrobců a dovozců roztodivných krámů.
Tento fenomén se promítá do všech oblastí našeho života a je tedy zbytečné se divit situaci, kdy chce někdo prosadit pod vizí všeobecného blaha svoje vlastní priority.
A nechápe, že jeho vize ostatní nesdílí.
Tak se to tady osočuje, přetlačuje v názorech a navzájem napadá.
A nikdy to k ničemu zásadnímu nepovede.
Rozdělená společnost je lehce ovladatelná - to je zásadní aspekt, cíleně podporovaný.
Domluvit se je možné.
Ale až v momentě, kdy se jednotlivci a skupiny místo neustálého nactiutrhání shodnou na vizi, jak by měl cílový stav vypadat s přihlédnutím k potřebám všech zúčastněných.
Do té doby to bude vždycky na rozhodnutí skupiny, která se (nebo ji cíleně někdo) dokáže líp zorganizovat a získat většinu.
No a ti ostatní budou zas nasraní...:-))



teoretik - Profil | So 20.3.2021 10:49:41

Hlavně nepusinkovat ryby, smí se až 14 dnů po vakcinaci (lovícího).

JaČ - Profil | Út 23.3.2021 11:39:38

bjwir >> Možná by taky neměl být problém s těmi majiteli soukromých pozemků dojednat každé ráno k snídani kakao a dva loupáčky.
Svíčkovou na oběd a pak poklizení okolo stanu a vysypání popelníku:-))
Uvědom si, že po skončení doby lovu končí výkon rybářského práva a stáváš se osobou, která bez jakékoli právní náležitosti stanuje na cizím pozemku
Většinou bez svolení majitele.
A to je ten problém.
Už i to zákonné právo využívání soukromých pozemků k rybolovu je v praxi dost sporné.
Protože RV - 4 je většinově důraznější argument.
Pokud nevíš, co to je, jsou to Ruční Vidle - 4 zuby:-))

_Karel_ - Profil | Ne 21.3.2021 16:33:30

Dědek >> Píše o pitomcích obecně - tedy kvůli pitomcům zákazy přespávání atd. Nechápu, co tě na tom rozčiluje, je to pravda a platí to úplně ve všem, nejen v rybařině. Někdo se někde chová jako debil a odskáčou to všichni.

Dědek - Profil | Ne 21.3.2021 10:18:59

Thomic >> Pár pitomců říkáte? Opravdu? Takhle se vy velcí páni z Prahy, vyjadřujete o členech ČRS? A co Vás za tohle okamžitě vyhodit panáčku ze svazu, stejně jako to udělali dvěma kolegům v Ostravě? Stát vedle mě, tak dostanete pane takovou facku, že si cvrnknete do trenek. Takové sprostota je na vrcholu ČRS. Pak se není co divit, že to ve svazu vypadá, jak vypadá. Měl byste se členům ČRS, které jste urazil, okamžitě omluvit.
Vlastně vy nemusíte, vy jste velký boss. Chce se mi z vás zvracet.

Thomic - Profil | So 20.3.2021 17:48:14

Mrknato >> svaz žádné zkráceni doby lovu nezavedl. Zkrátila ho vláda tím, ze zakázala pohyb osob mezi 21:00 a 4:59, a to plošně s pevně stanovenými výjimkami, mezi které VRP (LRU) nespadá. Stejně tak RS nepostihuje lov mezi 21:00 a 22:00, to je na PČR.
Svaz důsledně drží jedinou linii- upozornujeme na vládní opatření a ministerské výklady a vždy uvádíme zdroj. Nikdy a nikde nebylo uvedeno, že se jedná o opatření svazu.
Pokud bychom neměli na stránkách uvedené i pravidla, který stanovil někdo jiný, nesměli bychom tam pak mít ani rybářský řád, protože je to sada legislativních pravidel a museli bychom tam mít jen a pouze BPVRP.
Osobně jsem si zvykl, že je trendy hledat na všem co svaz udělá chybu, ale tady bych řekl ze jste přehnaně paranoidní.

LosPafkos - Profil | Ne 21.3.2021 10:55:14

Dědek >> ty Ovčáčkové musejí mít někde v Praze hnízdo, jinak to není možný :-))

MrKos - Profil | Út 23.3.2021 12:44:40

Thomic >> Zkusme už konečně zapomenout na to, že svaz bude někoho trestat, postihovat nebo s ním řešit přestupky na úseku jiném, než na úseku rybářství. Ne, ani RS, ani Pepík Vopršálek ani osoba pověřená tyto přestupky opravdu řešit nebude. To opakuji od začátku. Míč je teď na straně svazu a místo údajného hledání cesty, která je poměrně složitá, bych očekával snahu o zjednodušení. To zjednodušení by mohlo vypadat například tak, že svaz jen a pouze nevydá povolenku pro další rok. Jaké pro tento krok svaz použije informace a jak si je bude ukládat, to už musí najít cestu. Obávám se, že na to jdete ze špatného konce a řešení je v nedohlednu.

MrKos - Profil | Po 22.3.2021 21:26:40

Bacha San >> uplně bych se odprostil od odebírání povolenek, od udělování pokut nebo od vymýšlení složitých postihů. Zbytečně překombinované.
Bohatě by stačilo jen a pouze nevydat povolenku pro další rok. A ješně nikdy nikdo mi nevysvětlil to, co svazu v nevydání povolenky brání.
Zavedu registr hříšníků, jednou napomenutí, podruhé přistižen a dost. Dokonce není nikde řečeno, že takovou "kontrolu" mimo ůsek rybářství musí dělat jen a pouze RS. Na soukromácích RS taky neexistuje. Druhý přestupek, takového člena už prostě nechci, v dalším roce povolenku nevydám. Vyřízeno.

R.P. - Profil | Ne 21.3.2021 15:03:16

Thomic >> Obdivuji tvoji trpělivost neustále reagovat na ty nesmysly co vyplodí místní elita. Já bych na to nervy neměl.

Dědek - Profil | Ne 21.3.2021 10:50:57

sven >> Jsem zcela klidný a věcný :-).
A teď si představ, jak se tihle papaláši o nás obyčejných členech baví, když je neslyšíme.
Se svazem se bude muset něco udělat, jinak si budou tihle s námi dělat co chtějí. Někomu stačí malinká funkcička, ničím významná, spíše bezvýznamná a zcela nepotřebná a už chytá papalášské manýry.
Osobně jsem nikam nepsal, nikam nevolal a je mi zcela jedno, jestli můžu chytat jen vedle baráku, nebo o pár kiláků dál. Stejně k vodě nepůjdu, dokud nebude teplo. Ale jako vysoko postavený v ČRS, bych si určitě dával pozor na to, co vypustím veřejně z pusy.
Někdo by si měl dávat pozor, co vypouští a kde, ze své sprosté a nevymáchané smradlavé tlamy.
Funkcionáři si asi myslí, že si mohou dělat co chtějí. U nás brzy poznají, že to tak není, půjdou frajeři k soudu a sklapne jim a doufám, že budou vyhozeni ze svazu. Tak je potřeba s nimi jednat, nenechat se od nich urážet, nenechat si od nich srát na hlavu. Musí si uvědomit, že oni jsou tam pro členy, ne členi pro ně. Už je to v tom ČRS horší, než v Babišstánu, mají stejné manýry.

Thomic - Profil | So 20.3.2021 18:26:31

Mrknato >> dík za radu! Na diskuzi s Vámi fakt rezignuju:)
1) rybářský řád existuje! (Heureka). Je to soubor pravidel ze zákona a vyhlášky, který svaz pojmenoval RŘ. Mezi “neexistuje” a “není právním pojmem” je sakra velký rozdíl.
2) Svaz cituje výklad ministerstva. A to, že v úvodu shrne v jedné větě co rybář muže a co ne je naprosto v pořádku. Obzvlášť v sekci aktualit. Ta pouze informuje a nezavazuje, klidně ji nečtěte.
3) mám za to, že vláda=premiér a ministři. Jmenný seznam si najdete sám.
PS - celkem chápu o co vám jde: snažíte se vysvětlit ze vláda zakázala pohyb mezi 21 a 5, což není to samé jako že omezila denní dobu lovu. Tedy... je, ale není to napsané v usnesení, výklad na jeho základě kde je to explicitně zmíněno dalo ministerstvo. Tak jako tak, výsledek je jasný; aby rybář neporušil platná vládní (!) usnesení, smí provádět LRU jen v katastru okresu/obce bydliště v době mezi 5 a 21.

JaČ - Profil | Čt 25.3.2021 22:22:58

Bacha San >> Zákon je společenská dohoda o společných pravidlech, která se ve společnosti budou dodržovat.
Morálka se získává výchovou k nějaké idei.
Dnešní trend - urvi co můžeš - morálce a slušnosti moc neprozpívá.
A ano - anonymní hrdinové jsou vždycky kurážnější:-))

Knapík - Profil | Út 23.3.2021 10:52:22

retrívr >> to u nás na ministerstvu chodíme na hon všichni - Básníci copy

Bacha San - Profil | Po 22.3.2021 18:55:56

Thomic >> Alibismus od počátku do konce. Je iluzorní si myslet a prohlašovat, že ti, co nedodržují ostatní pravidla, dodržují jen a pouze pravidla spojená s VRP. V naprosté většině ti, co nedodržují, nedodržují nic.
Když se myslivec porve v hospodě, nebo dostane flastr třeba za autonehodu, první co nastane je, že přijde o noty. Kdo mu ty noty sebere je vedlejší. Proč to tak nejde i u rybářů? Proč svaz nenastaví taková pravidla, aby si tací "pitomci" už rybářsky neškrtli? Vedení svazu jde prostě o prachy. A jestli jsou to prachy od slušních rybářů či od těch vašich "pitomců" je mu fuk. Je to velice jednoduché a veřejnost to má na očích. Viníkem tohoto stavu je jednoznačně svaz a jeho představitelé, i když je pravdou, že co jsme si zvolili....
Nemusíte reagovat, protože objektivně to tak je.

Dědek - Profil | Ne 21.3.2021 11:58:28

Thomic >> V úctě mě máte asi tak, jako já vás, tedy se o žádné úctě psát nedá, netřeba si na nic hrát.
K tomu zbytku. Ano, jste ideální tiskový mluvčí ČRS, stejná úroveň. Tiskového mluvčího s vašim chováním, můžete dělat opravdu jen v ČRS, všude jinde byste letěl, jako špinavé prádlo. Myslím, že není potřeba nic dalšího dodávat, ani se dále o tom bavit.

PS: Stále jste se členům svazu, kde děláte tiskového mluvčího, za veřejnou urážku neomluvil. Obrázek o vás, o vaší povaze a o potřebě vás platit jako tiskového mluvčího ČRS, z vybraných peněz členů ČRS, ať si udělá každý sám.

Bacha San - Profil | Ne 21.3.2021 11:51:56

Thomic >> Stačí, že to je urážka, pane demagogu.

Specialista - Profil | So 20.3.2021 20:55:48

dada11 >> při uzavření okresů bylo nařízení takové, že i sdělovací prostředky vysvětlovaly věc tak, že rybáři mají vyjímku. Ale protože svaz se ptal jak hloupý školák, čímž se veřejně pyšnil, byl do druhého dne vyškolen a omezení bylo vyřčeno na katastr obce. Zřejmě jsi nesledoval...

Specialista - Profil | So 20.3.2021 20:45:55

dada11 >> tak to jsi nesledoval děj na časové lince. Vláda se příkřeji vyjádřila po dotazech svazu. Předtim nebylo omezení tak výrazné

Thomic - Profil | So 20.3.2021 19:14:43

Mrknato >> Ty jo, na přeskakování z tématu na téma asi nejsem v sobotu večer úplně v náladě, ale naposled.
V to, že existuje RŘ věřit nemusíte. Právě proto, že to není právní pojem, může rybářským řádem nazvat kdokoli cokoli a existovat to bude. V našem případě to svaz udělal, pojmem RŘ označil nějaký soubor pravidel a ejhle, RŘ je na světě a většina lidí to na rozdíl od Vás celkem chápe.
Divil byste se, kolik lidí s IQ nad 90 to opatření nechápalo. Krásným případem je situace nějaké dva týdny zpátky; od 1. března platila sada opatření, kde nebylo (rovněž) explicitně rybaření zmíněno a denně to znamenalo stovky dotazů na to, zda je lov ryb udicí volnočasová aktivita, tudiž je omezena, nebo hospodářská činnost, na kterou je výjimka; taky jak je to s výlovy, vysazováním a podobně. Protože ten výklad ze strany státní správy chyběl (a Svaz ji v tomhle suplovat fakt nemůže), podařilo se dotlačit téma až na zasedání Ústředního krizového štábu Vlády ČR, které dalo jasné stanovisko, že lov ryb udicí je omezen povolenými vycházkami do 21:00 a fixované na obec. Teprve potom jsme poslali informaci o tomto omezení ven, do té doby to byl pouze apel.
Na závěr, troufnu si říct, že Rada nikdy legislativu nevykládá. Pouze požádá o stanovisko ministerstva a toho se pak drží zuby nehty. Což je přesně to, co by měla dělat. Když chcete, rozporujte to soudní cestou; dokud soud neřekne něco jiného, platí výklad, který je v souladu se stanoviskem ministerstva.

kakr - Profil | So 20.3.2021 18:30:34

Thomic >>
Nerezignuj, dal ses na vojnu, tak musíš bojovat:-))

kakr - Profil | So 20.3.2021 18:26:01

Vážení rybáři,

na základě Usnesení Vlády ČR č.299 bude lov ryb povolen na území okresu, ve kterém má držitel platné povolenky bydliště.

Toto opatření vstupuje v platnost od pondělí 22. března 2021. Lov ryb bude povolen od 5:00 do 20:59.

Stejně jako v případě předchozích opatření se toto omezení netýká výkonu funkce rybářské stráže a hospodářských činností na revírech, rybochovných zařízeních a vodních plochách v režimu rybníkářství.

Ministerstvo zemědělství v tiskové zprávě z 19. 3. 2021 uvádí:

Rybářství

Výkon rybářského práva

- individuální lov ryb na udici v rybářských revírech je povolen pouze na území okresu nebo hlavního města Prahy v místě trvalého pobytu či bydliště sportovního rybáře v době od 5:00 do 20:59 hod, a to s účinností od 22. března 2021

- výkon rybářského práva v rybářských revírech jako např. zarybňování, hospodářská činnost na revírech, a další činnosti, které nelze odložit, nejsou omezeny.

Rybníkářství

- individuální lov ryb na udici v rybníkářství je povolen pouze na území okresu nebo hlavního města Prahy v místě trvalého pobytu či bydliště sportovního rybáře v době od 5:00 do 20:59 hod, a to s účinností od 22. března 2021

- rybníkářství – výlov rybníka a další hospodářské činnosti, které nesnesou odkladu (např. oprava a údržba rybníka a rybničního zařízení) nejsou omezeny.

Lada66 - Profil | So 20.3.2021 18:17:44

Thomic >> S kolegou Mrknato je zbytečné diskutovat. Je to jen ztráta času.

Specialista - Profil | So 3.4.2021 17:00:14

Tak už jste si toho taky všimli?
Počet nakažených v ČR v celých číslech...
Pozitivnost testů na covid ve firmách v %... někde kolem 1%.
Co z toho vyplývá, pokud víme, že fabriky jsou odjakživa ohnisky..?
No že celková pozitivnost covid testů v ČR je někde v promilích ..
Ale že vědí, kdy jaké jednotky použít....

JaČ - Profil | Út 30.3.2021 21:46:05

Bacha San >> Také mám svobodu na prvním místě a v rámci možností se snažím být nezávislý.
Na bibli se s odstupem věků vyřádilo nesčíslné množství heretiků a mám trochu problém ji chápat jako jediné správné čtení.
Drželi ji v rukou různí lidé při páchání různých skutků.
Přísahali na ni ti, kteří zradili.
Mám několik verzí a výkladů a potkal jsem mnoho kazatelů a vyslechl jejich pravdy.
Utvrdilo mě to v přesvědčení, že Bůh je jen jeden, ať jej kdokoli nazývá jakkoli.
A komunikace s ním je přímá a jednoduchá a má určitou míru a mravnost a je tvůrčí.
Bez jakékoli podřízenosti, ale přesto s pokorou.

Dnešní středoškolští studenti jako budoucí pracující inteligence - to bude sranda:-))
Ale když jim pomůžeme, tak to zvládnou.
Nic jiného nám ani nezbývá:-))

Bacha San - Profil | Út 30.3.2021 21:18:38

JaČ >> Jsem nezávislý a svobodný....skoro:-) Snažím se o to celý život. Je málo věcí, které neumím, nebo neznám. Ne proto, že bych nechtěl, ale proto, že jsem v životě měl na to málo času. Tak, jak jsem byl náročný na sebe, jsem byl náročný i na druhé. Někdy to byla chyba. Zas na druhé straně si můžu stát za svými názory, neumětely poučit a hlupáky poslat tam, kam patří. A nebo jenom mlčet. I to je svoboda.
Vše důležité bylo objeveno. Přečetl a prostudoval jsem stovky a stovky knih, a přestože jsem v současném sčítání uvedl, že se nehlásím k žádné víře, co se mezilidských vztahů týče, vše je v Bibli. To je jediná kniha na mém nočním stolku kdekoliv na světě jsem byl. A za tím si stojím.
Je signifikantní v dnešní době, že středoškolští studenti píší Babišovi, jak by měly vypadat maturity. Koukám na dvojku, kde běží pořad o Komenském. Ten by jim dal:-)

JaČ - Profil | Út 30.3.2021 21:02:00

Bacha San >> Pravda, nacházení.
Hledání k ničemu nevede...
Lidi navádí ke konzumu vývoj ve společnosti.
Aby přestali tvořit a nechali za sebe pracovat jiné.
Jak to pak vypadá, vidíš sám.
Brzo se budou věci zase opravovat, ale moc lidí už to neumí.
Ti, kdo moderují tuhle cestu nikam, spoléhají na to, že vyměníme možnost tvořit za pohodlí nicnedělání a nulovou zodpovědnost.
Ale tím bychom jim odevzdali svoji svobodu.

Bacha San - Profil | Čt 25.3.2021 20:51:31

JaČ >> Jj, zrovna nedávno jsem slyšel celkem "převratnou novinu", že zákon je pouhým základem či stavebním kamenem slušnosti a morálky.
A proč tedy lidé v současné době k slušnosti jaksi netíhnou? Jednoduchá věc. Debaty se odehrávají na sítích. Kdyby to bylo "zoči voči", jak říkají Slováci, mnoho neslušných by si raději dávalo pozor, co vypustí z "huby", páč by přes ní mohli nakoupit. Říkám tomu přirozená spravedlnost. Ve vší skromnosti můj termín :-)

Pumprdelník - Profil | Út 23.3.2021 19:57:43

Nejak mi prijde tenhle umeleckej kousek adekvatni k teto diskuzi...

kakr - Profil | Út 23.3.2021 14:09:04

bjwir >>
Souřadnice XYZ by rybolovci FV zajistily místo v kempu.
Místa k lovu nesmějí být ze zákona (vyhlášky) vyhrazována.
Doporučuji samostudium zákona 99/2004 Sb a vyhlášky 197/2004 Sb.

kakr - Profil | Út 23.3.2021 8:48:43

Teoretiků kteří ví jak vše vyřešit je plný MRK. Tak si dovolím pár poznámek z praxe. Výdej povolenek ve spolku mám v gesci už pěkných pár let. Ta tu dobu jsem nevydal povolenku dvěma členům, dnes jsou v módě "vytýkací dopisy" tak sem jeden dám.
V Brně 19.12.2012.
Pane XYZ,
vstupem do MRS o.s. jste se zavázal, že budete dodržovat obecně
závazné právní předpisy o rybářství jakož i Bližší podmínky výkonu
rybářského práva, stanovené v povolence k lovu.
Tuto povinnost jste letos znovu porušil a byla Vám zadržena povolenka k lovu stejně jako v roce 2011.
O členství člena který opakovaně porušuje Stanovy MRS o.s. nemá MO MRS BRNO 3 zájem. Vydání povolenky není nárokové a MO BRNO 3 Vám povolenku k lovu ryb na rok 2013 nevydá.
Po uhrazení částky 500kč (nesplněná pracovní povinnost za rok 2012)
Vám bude vydán přestupní lístek a budete mít možnost ucházet se o
členství v jiné MO v rámci MRS.

S pozdravem Petrův Zdar
Za MO BRNO 3 hospodář
Kratochvil

Kontrolní otázka, jak to dopadlo??

MrKos - Profil | Po 22.3.2021 22:27:38

Bacha San >> vyříznout, to je jasné,

Svaz ani nezačal s léčbou, zatím jen vybírá členství a 20 let ničí revíry dvojnásobkem kapra.

Bacha San - Profil | Po 22.3.2021 22:02:36

Thomic >> Na výročí Vítězného února, 25.2.2020, tedy více než před rokem, náš svazový vůdce odpovídal na otázky ohledně budování Centrálního informačního systému. Dodnes nevím, i když jsem pátral, kolik je hotovo, kolik to stálo a jak to funguje.
Existuje jenom seznam vyloučených členů a když se chce člen svazu do něj podívat, vyskočí hláška "Přístup do této oblasti je chráněn heslem, pouze pro organizační složky".
Takže řeči a papalášský přístup.
A na tom Orlíku, kde je seznam odebranách povolenek? Kde je seznam jejich majitelů? To má být volně přístupné, vždyť si to platíme. Nebo snad ne? Nebo nás (řečnicky, nikoho nezastupuji) máte jenom na vybírání prostředků?

MrKos - Profil | Po 22.3.2021 20:42:14

Thomic >> svaz v tomto ohledu, pravděpodobně oba svazy, značně zaspaly dobu. Zaslepenost čilimníků snadným výberem členství a jediným měřítkem úspěšnosti postaveném na počtu členů je již slušně řečeno poněkud mimo realitu dnešní doby a zde můžeme vidět výsledky. Svaz sklízí ovoce své "poctivé práce" s členy.

Inspirujte se například na soukromých revírech, tam s parkováním, bivakováním ani s exkrementy problém nebývá a nebo není tak palčivý. Ano, něco to stojí. Ostatně všechno něco stojí. A zároveň platí, že možná přijdete o část oveček a bude méně vybraného členství.

Thomic - Profil | Po 22.3.2021 18:31:28

1568 >> pokud myslíte kdo nastavil pravidla, tak v roce 2004 poslanecka sněmovna na navrh MZe - prostřednictvím Zákona o rybářství. Dílčí záležitosti pak v rámci prováděcí vyhlasky k zákonu ty samé subjekty. Oproti všeobecnému mínění má ve stanovení pravidel uživatel reviru ty ruce poměrně svázané.
Bohužel je to presne jak píšete. Díky “par pitomcům” (Dedkovi se už neomlouvám), kteří nedodržují pravidla (a to nemyslím jen ta spojená s VRP) některym majitelum vodních ploch a přilehlých pozemku, nebo rovnou obcím a krajům, dochází trpělivost a buď přímo ruší nájemní smlouvy na revíry, nebo obecními vyhláškami se snaží část méně slušných rybářů omezit - a ta slušná většina na to dojíždí. S RISem je to trochu jinak- tam je snaha opačná, tedy výrazně zefektivnit nástroje jak ty, co porušují pravidla, důsledně přesunout do role “nerybář” a těm, co pravidla dodržují naopak rozšířit možnosti hlavně z pohledu množství informaci, které budou mít o cinnosti svazu k dispozici.

Dědek - Profil | Po 22.3.2021 13:49:40

_Karel_ >> Karle. Neskač panu tiskovému mluvčímu na špek. Pan tiskový mluvčí neříká pravdu. Pan tiskový mluvčí svůj příspěvek nadvakrát velmi rychle opravil, přepsal a dopsal. Kdyby si četl to, co napsal původně, než jej zbaběle po té, co si to po sobě přečetl, přepsal, asi by si zpíval jinak.
Ale klidně mu chlapci ty líbíky dávejte, nic vám v tom nebrání :-)
Škoda jen, že kolegové co mi psali do SZ, to tady nemají odvahu napsat veřejně a že jich bylo. Ale ono je to nakonec jedno, prd na tom záleží.

LosPafkos - Profil | Ne 21.3.2021 13:39:19

Vydra revírní >> tohle funguje, vyzkoušeno osobně :-)

Charley7 - Profil | Ne 21.3.2021 13:18:34

Bacha San >> Jsem rád, že jsme národem Švejků, hned je tak nějak veseleji, když ty debaty sleduji nejen tady ale napříč všemi směry, včetně vlády, vzpomenu si na Haška a jeho Stranu mírného pokroku v mezích zákona :)

Dědek - Profil | Ne 21.3.2021 12:25:28

Bacha San >> Vidíš, jsi obyčejný člen, tedy podle něj úplná nula. Tvůj názor, je mu lhostejný, tedy jej vůbec nezajímá.
Myslím, že se ten člověk odkopává čím dál tím víc. Arogance, pohrdání, nadřazenost. Hlavně mi lůzo dejte peníze na můj plat a potom klidně třeba chcípněte.
Končím, tady není dál co. Tak jak se tady u nás o něm lidé baví, tak to opravdu je. Dobré jméno dělá jak svazu, tak hlavně sobě, jen co je pravda.

Thomic - Profil | Ne 21.3.2021 12:11:02

Bacha San >> nevím jaké mate vydání, zkuste server Ústavu pro jazyk český :)
https://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?heslo=pitomec&hsubstr=no
Ale teď vážně. Váš názor na mě je mi tak nějak lhostejný. Stejně tak nevidím důvod proč se omlouvat těm, kteří porušují legislativu i pravidla spolku, jehož jsou dobrovolně členy a ještě se tím veřejně chlubí.
S dovolením se vzdalím, shodnout se s Vámi ke klidnemu spánku fakt nepotřebuji a nemam pocit, že by se tu už řešilo neco k tématu. Klidnou neděli :)

Specialista - Profil | So 20.3.2021 20:04:35

Mně vcelku nevadí, že svaz svoje řádky napsal tak, aby byly pochopeny i 'joudou'. To je prostě zapotřebí, protože těch méně bystrých je tolik, že si to takto musí přečíst, aby pochopili.
Co mi vadí mnohem víc je pasivita svazu ve věci, kterou se nestydí demonstrovat na svých stránkách a dalších účtech. Jediné co svaz demonstrativně ukazuje, je jeho vlastní nemohoucnost a neschopnost vyložit si vládní nařízení, stejně jako jouda. Čili dotaz na vládu, ministetstvo a následně polopatické vysvětlení, které okopírují. No hurá...
Navíc v nedávné době šlo jednoznačně chápat omezení vládních nařízení tak, že lov je povolen v rámci okresu. Jen přihlouplé dotazy na ujištění se vedly k tomu, že byl vysloven útrum. Otřesná vizitka a nechtěl bych zde zastupovat svaz, jako Thomic. Členové svazu jako kakr, jsou vyloženě ostuda

Thomic - Profil | So 20.3.2021 18:30:54

Lada66 >> já vím, dík :) beru to jako trénink psychické odolnosti :)

Thomic - Profil | So 20.3.2021 17:17:09

Mrknato >> :D o tom, zda může vláda v nouzovém stavu rozhodnout o zákazu vycházení se s vámi přít nebudu, nemyslím ze to sem patří; dokud to některý soud nezruší, nezbývá nám než to respektovat.
Možná se budete divit, ale o členech si nemyslím, že jsou trotlové. I když.. občas výjimka potvrzuje pravidlo. Hezký den.

kubsta - Profil | So 3.4.2021 18:55:44

sven >> neprekvapuje me to. Oni to tu bedlive šmírujou.

Pumprdelník - Profil | St 31.3.2021 8:51:23

cuchak >> stejně tak je k zamyšlení vyzobávat z kontextu demagogickou metodou...

Bacha San - Profil | Po 29.3.2021 21:24:40

JaČ >> Já jsem nepsal, že těch, kteří hledají, ale těch co nacházejí. A to je sakra rozdíl. Těžko říct, co nutí lidi žít konzumně. Já myslím, že je to právě nedostatek nějakého vzdělání a výchovy v rodinách. Také "mobilní život", který nikoho nenutí samostatně přemýšlet a rozhodovat....a teď mě napadlo, že právě to "rozhodovat" a nést za to zodpovědnost je v současnosti těžký problém. Když už to někdo udělá a jiný zjistí, že rozhodnutí bylo chybné, většinou původce svoje rozhodnutí nereviduje, ale obhajuje ho za každou cenu, i kdyby tím trpěli jiní. Takoví lidé vládnou a jsou voleni jednoduchými :-)
Jak ale říkám, jsou dvě hlavní překážky. Školství a justice. Pokud se někomu podaří dát to do latě, je půl práce hotová. Rád bych se toho dožil a klidně tomu pomůžu.

JaČ - Profil | Po 29.3.2021 21:05:30

Bacha San >> Já si naopak myslím, že těch, co hledají odpovědi, pořád přibývá.
Pomalu a jistě, ale zásadní změny se tak dějí.
A tím jsou pak trvalejší.
Stát jsme my všichni a právě díky rozumným a vzdělaným ještě stále drží pohromadě.
Ano - je s nimi potíž.
Protože se nedají koupit a nejdou tak snadno zkorumpovat.
Školství vypadá jak vypadá větším dílem proto, že hodně rodičů nezvládá výchovu v domácnosti.
Tak trochu to souvisí i s tím, že někteří nabyli přesvědčení, že koupit se dá dneska všechno.
A to nedá.
Jestli ty mladé bude pak těšit, že jsou ve vlastní zemi občany třetí kategorie, s tím už se budou muset nějak porvat sami.
Justice by měla být hlavně apolitická a bez tlaku vlivových skupin.
Souhlasím, že je výchova hodně důležitá.
Ale ta výchova musí mít nějakou koncepci.
Pokud ta dnešní nějakou má, tak vůbec nechápu jakou.

Bacha San - Profil | Po 29.3.2021 15:28:30

JaČ >> Jenže těch, kteří by mohli najít odpovědí je zoufale málo a stále ubývají. Stát nepotřebuje vzdělané a rozumné. S těmi je jenom potíž. A proto školství vypadá jak vypadá. Potřebuje "pružnou" justici. To jsou dvě základní otázky. Školství a justice. Vše ostatní je vedlejší.

JaČ - Profil | Ne 28.3.2021 22:55:43

Bacha San >> Postavit se do čela a zvednout prapor a křičet hurá?
Jo.
I když jich za tebou pár poběží, tak jen ze zvědavosti - co kdyby jsi měl nakonec pravdu?
A až je to omrzí, najdou si jiného.
Dnes už je za svoje štěstí zodpovědný každý sám.
Ti, co dnes hlasitě nabádají k následování pod vizí té správné a lepší cesty, opakují jen slogany a obchodní hesla svých chlebodárců.
Všechno je to jen Marketink.
Neb co se nedá zobchodovat, je v této společnosti nepodstatné...
Tak jsme dospěli až sem a dál už to takto nejde - to nám doba jasně ukázala.
Pokud si budeme schopni položit ty správné otázky, můžeme na ně hledat rozumné odpovědi.
Jestli je najdeme, jsme schopni se někam posunout.
Nezdá se mi to zas tak složité...:-))

JaČ - Profil | So 27.3.2021 22:25:03

Bacha San >> Dalo:-))
Ale tak to dělají skoro všichni.
Co třeba zkusit hledat řešení?

JaČ - Profil | So 27.3.2021 21:36:32

Bacha San >> To je pravda.
Dřív ale pojetí všeobecné morálky znalo tak nějak míru nevkusu, za kterou se vydat, znamenalo všeobecné opovržení.
Dneska si s něčím takovým nikdo hlavu neláme a když se nezvedá odpor od konzumentů, tak proč jim ty sračky neservírovat ještě nechutnější.
Prachy přece nesmrdí a nástroj, jak umlčet všímavé, se vždycky nějaký najde.
A pak tu máme ještě ty naše práva.
Třeba i právo nemuset nic řešit.
To se v poslední době, tuším, stává výsostným...

JaČ - Profil | Pá 26.3.2021 14:26:51

Pumprdelník >> Zase může:-))
Jdeš do toho?
Je to na každém z nás:-)):-))

Specialista - Profil | Čt 25.3.2021 21:07:47

Pumprdelník >> tak podpora KSČ panu StB, který vyhlašuje stavy, jaké potřebuje, aby nemusela být výběrová řízení a bylo ještě více času na přepisy v katastru nemovitostí, se království může i blížit... ba přímo pohádkové království

JaČ - Profil | St 24.3.2021 12:39:19

Dulf >> Jde jen o slušnost, nic víc.

Pumprdelník - Profil | St 24.3.2021 11:47:52

JaČ >> čili když to shrneme, stačí nebýt čůrák...a proto jsme v hajzlu :-D

retrívr - Profil | Út 23.3.2021 18:18:53

sven >> Dík za optimismus, i já jsem celoživotní optimista realista. Jak jsem psal, moc bych to přál hlavně mladejm.

milanpindryc - Profil | Út 23.3.2021 15:34:46

bjwir >> zmena k horsimu.

computerfish - Profil | Út 23.3.2021 14:20:44

kakr >> Hm.
1) Svaz si proname pozemek, rybář si zaplatí na týden plácek ke šťulkání kuliček.
2) To že si u toho nahodí udice není nic proti zakonu 2004. Není porušen, svaz nic pro rybolov nevyhrazuje.

retrívr - Profil | Út 23.3.2021 14:19:54

sven >> Bohužel ne, soutěže byly mezinárodní federací zrušeny. Nedá se nic dělat. Mne nejvíc mrzí , že mládež mládež neměla žádné závody a po loňsku, kdy to bylo díky sněhu taky špatné nemohla tréninkovou činnost zhodnotit a je těžké je motivovat. O staré páky strach nemám ty zase připravím, ty už to maj za ta léta srovnaný v hlavě a ledacos prožili. Ale věř, chybělo mi to v tom celoživotním koloběhu. A práce se vším bylo ještě víc, protože vše bylo pořád ve hře. Ale život jde dál.

boticar - Profil | Út 23.3.2021 13:41:37

sven >> tak samozřejmě by tu byla možnost taková, že by se členství ve svazu nijak nevyplatilo a pro většinu současných pasivních členů - rybářů by bylo výhodnější koupit povolenku pro nečleny. V podstatě by se nic moc zásadního nestalo, pouze by se zdražila povolenka o brigády + členství a mohla by se prodávat na benzínce. Potom by ve svazu byli pouze lidé, kteří mají chuť přispět i jinak, než penězi. Ale v praxi by to řešilo pouze to, že by si organizace a územní svazy konečně uvědomily, kde je jejich místo, a nevymýšlely by lidové soudy a nesmyslné sazebníky trestů na vlastní členy a "náklady (fiktivního) řízení".

Thomic - Profil | Út 23.3.2021 11:38:41

bjwir >> Ještě jednou - srovnávat soukromé nerevíry s revíry prostě nelze. Kdo by měl vyjednávat s majiteli pozemků kolem těch cca 2700 revírů? Jakým způsobem by se od rybářů vybíraly ty poplatky? V některých místech to lze, ale to musí řešit uživatel revíru, ne Svaz (Rada). Optimální cestou je samozřejmě odkup pozemků do vlastnictví Svazu, a kde to aspoň trochu jde, tak to tak uživatelé řeší. Dělat to takhle ale plošně by znamenalo naprosto zásadní zvýšení cen povolenek, a prioritou je stále spíše získávání vodních ploch, než louky u nich.
Ohledně toho "tlaku" na efektivní vymáhání prohřešků - je celkem logické, že pokud tu jsou nějaká pravidla, měl by existovat efektivní nástroj, jak zajistit jejich dodržování. Jinak jsou ty pravidla bezzubá. Když se podíváte na sociální sítě, najdete tam hromadu lidí, kteří se k ignoraci pravidel hrdě hlásí. A dojíždějí na to slušní rybáři.

retrívr - Profil | Út 23.3.2021 10:02:06

sven >> Asi tak. Ale jde o přístup a " pozici ". Myslím tím, že myslivci mají ve " vedení " a vlivu daleko větší tlak. Myslím tím poslance a další " postavené lidi ", kteří pro sebe a tím i pro ostatní udělají daleko víc. Ale celkově jde o přístup. Možná bych i věděl i jiný název. Zdravím Tě.

bjwir - Profil | Út 23.3.2021 9:56:48

Thomic >> já bych rád navázal na Vaše vyjádření a zároveň Mrkose .Vy evidetně byste rád šel cestou vymáhání prohřešků. Nicméně co je za problém s vlastníky pozemků přilehlých k revírů zahájit jednání o využívání rybáři právě k bivakování např. za úplatu . MrKos zde argumentuje tím že na soukromých revírech není problém nebo minimální s exkrementy a odpadky.Já s ním souhlasím , toto se na soukromých revírech děje v minimu případů a proč ? No protože "hospodář/ochranka" přesně ví , kde ,kdy , kdo seděl a pokud po něm najde bordel tak už si tam nezachytá..Proč se nepoohlédnout někde v zahraničí zda podobný systém není i tam na svazových vodách ? Nelze třeba zavést zpoplaněný systém na revír kde budou určeny XY míst právě pro bivakování ? Takto dospějeme k tomu že si každý raději zaplatí X korun za víkend kde bude mít klid , čisto a pohodu..

Thomic - Profil | Út 23.3.2021 9:11:08

Pumprdelník >> Adamse oceňuju ;-) Před spuštěním výběrka jsme o tom informovali hodně intenzivně, včetně zveřejňování dotazníků pro členy, místní organizace, rybářskou stráž... o požadovaných funkcionalitách RIS. Během analýzy jsme objížděli všechny územní svazy i řadu MO a shromažďovali data. Ve chvíli, kdy se spustilo VŘ podle zákona, musíme být i my dost opatrný s tím, jaké informace se vypustí ven. Ne kvůli členské základně, ale kvůli případnému napadení výběrka ze strany dodavatelů. Příklad - během výběrka přišlo (zatím) přes 300 dotazů od uchazečů o zakázku. Ze zákona to musíme mít na e-zakazkach a v TEDu, které jsou propojené. Ve chvíli, kdy advokátní kancelář na dotaz protokolárně zareaguje a zveřejní odpověď, je vyřešeno. Ve chvíli, kdy bychom měli výběrko a informace o něm i na stránkách svazu, tak by tam muselo být i těch 300 protokolárně odpovězených dotazů, a to ve stejném čase, jako se zveřejnily v TEDu a na ezakazkach. Když tam bude jakýkoli obsahový rozdíl (i ta zadávačka se na základě dotazů neustále zpřesňuje), tak to první dodavatel napadne a jedeme od nuly. Takže ano, výběrko neadministrujeme v "našem" prostředí proto, že by to znamenalo výrazně vyšší riziko pro napadnutí zakázky.
Co slíbit můžu je to, že ve chvíli, kdy budeme dělat druhé kolo podrobné analýzy s dodavatelem, budeme průběžně zveřejňovat, jaká bude přesná podoba funkcionalit RISu. Do konce VŘ se ale budeme držet zákonem požadovaných nástrojů, abychom výběrko (respektive následnou dotaci) neohrozili. To by totiž bylo to reálné selhání Svazu.

Pumprdelník - Profil | Út 23.3.2021 8:34:25

Thomic >> mě ta rada připomíná vogony....

Děs nepochopení zachvátil přihlížející pozemšťany. Hrůza se zvolna sunula shromážděnými davy, jako by to byly železné piliny na listu papíru, pod nímž se pohybuje magnet. Vtom propukla panika, zoufalá touha prchat, jenomže nebylo kam. Když to Vogoni viděli, zapnuli znovu improvizovaný rozhlas: "Nemá cenu tvářit se překvapeně. Všechny plány a příkazy k demolici jsou už padesát pozemských let vyvěšeny na vašem místním plánovacím odboru na Alfě Centauri, takže jste měli spoustu času vznášet formální protesty. Teď už je pozdě dělat kvůli tomu rozruch."

Thomic - Profil | Po 22.3.2021 22:41:06

Bacha San >> v každý zprávě ze zasedání Republikový rady o tom píšu, včetně plánovaných dalších kroků. Stejně tak to visí v sekci výběrových řízení, a byla aktualita ve chvíli kdy se to vyberko spoustelo. Už fakt nevím kam to ještě dávat 😀

Thomic - Profil | Po 22.3.2021 22:18:38

MrKos >> věřte mi, že hledá :D jenže bohužel žijeme v právním státě- ve chvíli, kdy RS předá Pepíkovi Vopršálkovi jakékoli údaje, jde si sednout za zneužití pravomoci úřední osoby. A rybář bude Pepovi v klidu tvrdit, že členskou legitimaci nemá, protože to není člen, a i když RS ví, že to člen je, nesmí to Pepovi říct a Pepa s tím nemůže udělat vůbec nic. A pokud by Pepa nějaký záznam udělal, je to porušení GDPR a jde si sednout taky.
Ona to fakt není taková sranda.

MrKos - Profil | Po 22.3.2021 22:10:05

Thomic >> pokud není na povolenku právní nárok, tak lze bez problémů zařadit i pravidlo, že Pepík Vopršálek bude kontrolovat například členský průkaz. Ani povolenku, ani totožnost, jen číslo člena. Pokud s tím člen nesouhlasí, ať jde k jinému spolku. Ostatně jak se prokazuje totožnost člena tenisového klubu, klubu modelářů a nebo člena golfového klubu? To byla otázka řečnická.

Čistě teoreticky, když přijde RS s Pepíkem Vopršálkem, tak RS zkontroluje přestupky v ůseku rybářství, Pepík zapíše černý puntík za exkrementy a bivak. Taková pomocná stráž VB :-)

Teď jsem to zlehčil, ale naznačuji, že svaz musí hledat cestu, jak povolenku nevydat. Zatím se ohání mnoha bizadrními důvody, ale způsob jsem neviděl ani jeden.

MrKos - Profil | Po 22.3.2021 21:46:54

Bacha San >> ten požár už několik let hoří a prevenci svaz projel na plné čáře. Asi bych začal hašením a on by se brzy kromě jiného projevil i psychologický efekt. Několik hříšníků bez možnosti zakoupení povolenky na území ČR a možná bychom se divili, jak rychle by si to všichni řekli.

Jenomže jak už napsali kolegové podemnou, to by se muselo chtít. A to se svazu nehodí do krámu.

Bacha San - Profil | Po 22.3.2021 21:19:04

retrívr >> Kup, nebo půjč si knihu Františka Koukolíka Sociálně úspěšní psychopati.
Samozřejmě vím, že to je obraz celé společnosti, ale my jsme rybáři.

Bacha San - Profil | Po 22.3.2021 21:14:15

Thomic >> Svaz je tady od toho, aby to vyřešil. Možnosti samozřejmě existují. Třeba úprava vnitřních předpisů. Ono se jenom musí chtít. Odebrání povolenky na základě Stanov či Jednacího řádu či jak se to všechno jmenuje, Ústavní soud řešit nebude. Špinavé prádlo se má prát doma.
Je hezké, ptát se mě na konkrétní návrh, to nemá svaz nikoho povolaného, že se musí ptát veřejnosti? To svaz nemá sílu vypořádat se s několika "pitomci", kteří škodí svazu potažmo slušným rybářům, jichž je většina?
Já vím, že to tak je a nevěřím, že se cokoliv změní, pokud tam budou sedět současní, kteří nejsou schopní pojmenovat jednoduchý problém a následně ho smysluplně vyřešit.

retrívr - Profil | Po 22.3.2021 20:50:05

Bacha San >> Mě jen zajímalo, jak to vidíš, když máš v členění jasno. Tento problém ale není rybářský ten je národní a podílejí se na tom nejvíce určité oblasti obyvatelstva. Arogance zbohatlíků, vychcanů a dalších..... je stále větší. Nechci to rozebírat jen vidím problém daleko závažnější než nějaký rybářský svaz.

Thomic - Profil | Po 22.3.2021 20:32:12

Bacha San >> problém je jak to udělat? RS má zákonem jasně dané mantinely, za co muže povolenku odebrat. Policie zase má jasně daný postup, jak a koho informuje o přestupku mimo úsek rybářství (což blbé parkování je). Takže ten, kdo muže povolenku nevydat (MO) nemá šanci zjistit, ze k takovému přestupku vůbec došlo.
Mimo to, ten problém není ani tak v přestupové nebo trestně-právní rovině, jde i o občansko právní vztahy. Typicky- skupiny rybářů bivakujici na cizím pozemku bez souhlasu majitele, kteří po své návštěvě nechají bordel, exkrementy, vypálené ohniště a zdevastovanou trávu. Což vede k nastvanemu majiteli a riziku ztráty reviru. Jak tohle chcete v rámci svazu reálně postihovat? Je poměrně jednoduché říct “bylo by fajn, aby to svaz mohl řešit”, ale napadá vás nějaký konkrétní, funkční a vymahatelný nástroj, který by byl v souladu s legislativou? Zvlášť když se podíváte na argumentaci některých kolegů zde, kteří už teď zpochybňují legalitu poloviny bližších podmínek (které jako jediné jsou ze strany svazu postihovatelné)?

Specialista - Profil | Po 22.3.2021 20:27:48

TomášV >> ne, jistě povětšinou chtěli lovit, zrovna jako myslivci..

TomášV - Profil | Po 22.3.2021 19:53:17

Specialista >> chytání v okresu ode dnešního dne povoleno, již netřeba ojebávat.
A srovnávat výkon mysliveckého práva s VPR u mně dost dobře neobstojí. Každý člen MS se stará o honitbu jako celek. Každý řadový člen MO ČRS má jen svou potřebu smočit. Pochybuji, že pojede k vodě jen pro to, aby prořezal porost kolem revírů, posbíral bordel kolem vody, případně se podílel na úpravě příjezdové cesty.

Specialista - Profil | Po 22.3.2021 19:39:04

TomášV >> já bych třeba neřekl, že to chytání v rámci okresu je ojebávání. To byl výjeb s námi. No a pokud umím počítat do tří, sleduji nezávislé zdroje informací, mám v pořádku paměť a znám nějaký ten paragraf, mohu si vyhodnotit, že je mi bezdůvodně působena újma, která navíc nebude kompenzována, že svoje kroky obhájím před úřady, policií, soudy.. Jedním z argumentů by bylo i rozvolnění platné ode dneška. Dalším srovnání s pány myslivci, kdy rybolov je mimo jiné mnohem individuálnější, než hon. Rovněž pobytem v přírodě na zdravém vuduchu sám nebo s rodinou nikoho neohrožuji a nemohu být šiřitelem nemoci, takže omezení v tomto smyslu je nedůvodné. Mimochodem nejen zdravý rozum, ale mnohý nevládní odborník tvrdí, že uzavření promořených okresů je nesmysl. Ano, k čemu to přirovnat.. tak třeba hraboši na 20 sousedících polích. Oddělíme je od sebe, no a za měsíc budou ta pole samozřejmě stále zamořena hraboši. Je to jako nechat zaplavit Titanic a pak zvednout přepážky, aby se do jiných nedostala voda..která tam dávno je. Neboli takový druh omezení měl přijít úpně jindy. Mohl bych pokračovat ještě mnoho řádků...
Neboli v mnoha případech se nejedná o ojebávání čecháčky.. je to nenechat se ojebat.

TomášV - Profil | Po 22.3.2021 18:24:27

1568 >> celá společnost, svým chováním. Odprava doleva.
Tím, že se ihned vymyšlí, jak danou věc ojebat. Viz povolené chytání v okresu.
Tohle není jenom o VRP.

Thomic - Profil | Po 22.3.2021 16:23:57

1568 >> Neumožnil to nikdo - bohužel ale není v ničích silách dodržování pravidel kontrolovat a sankcionovat opravdu důsledně. RS nemá v pravomocích řešit ani bivaky, ani parkování aut u revíru, ani porušování zákona na ochranu přírody (rozdělávání ohňů a podobně). PČR moc často u revíru nepotkáte, jejich přivolání většinou trvá dlouho (a RS není oprávněna rybáře do příjezdu PČR zadržet). Zároveň MO nevyužívají toho, že povolenka není nároková záležitost a nemusí být nutně vydána každému - její odebrání by měla být až krajní možnost. Trošku by měl pomoci připravovaný RIS - už jen kvůli tomu, že to přinese mnohem důslednější nástroje jak nepoctivého "rybáře" od VRP odstřihnout a zároveň to dá docela dobrý nástroj RS jak zlepšit její efektivitu. Shrnuto, řada rybářů si je vědoma, že i po porušení pravidel jsou cesty jak se dostat k povolence nějakým způsobem zpět a hřeší na to. To by mělo skončit.

1568 - Profil | Po 22.3.2021 15:14:11

Thomic >> Mám na mysli Vámi zmiňované pitomce s bivaky, atd.. Kdo umožnil, že se tohle u našich vod, děje?

Rytíř - Profil | Po 22.3.2021 13:08:38

Vydra revírní >> Ty jsi už vydivočelej na maximum:-))

pepa-č - Profil | Po 22.3.2021 12:40:20

mzxy >> a co bys napsal do prohlášení, když jedeš na ryby do jinýho okresu, aby to fízl s červenou plácačkou u cesty uznal?

mzxy - Profil | Po 22.3.2021 12:22:18

sven >> pobyt na chalupě nebyl nucený ani v momentu, kdy MV vydalo původní nesmyslnou informaci, kdo jel po týdnu z chalupy do práce, k lékaři, do školy atd byl stejně v pohodě jako ten, kdo tam jel z místa trvalého pobytu
Každý, kdo si přečte nařízení vlády je schopen vyplnit řádně i čestné prohlášení tak, aby odpovídalo výjimce, a může jet na chalupu i na ryby

Bacha San - Profil | Ne 21.3.2021 18:36:27

nofish >> Je to přesně jako o těch myslivcích, ti mohou všude. Naši potentáti to domrvili, ale budou se bít v prsa, jak to byl někdo úúúplně jiný, třeba nějaký bezvýznamný pitomec. Můžou to vykládat holubům, právě přiletěli ze zimovišť :-)

Bacha San - Profil | Ne 21.3.2021 18:18:07

nofish >> Já už bych to tady zavřel. Prostě od zítřka na ryby po okrese a hotovo:-)

nofish - Profil | Ne 21.3.2021 18:12:23

Bacha San >> V klidu, on umí jen urážet a ukazovat, že jen on má pravdu :-) Neztrácej čas, na to není čas :-)
Já vlastně nemám taky, musím tisknout podnájemní smlouvu, abych mohl sám na ryby, že v práci potkáš tak okolo padesáti lidí je nepodstatné.....

Bacha San - Profil | Ne 21.3.2021 15:57:23

R.P. >> Nějaký konkrétní nesmysl, co se této debaty týče, by nebyl?

LosPafkos - Profil | Ne 21.3.2021 14:08:56

TomášV >> Bureše haním kudy chodím, takže vlastně dělám.

Calex - Profil | Ne 21.3.2021 14:00:37

Worm >> Schůzky jsou povolený ale musíš mít tohle prohlášení....:-))))))

Calex - Profil | Ne 21.3.2021 13:34:32

Specialista >> Myslíš jako vozit v autě upomínky? Mě nic jinýho nechodí.😀😀

Bacha San - Profil | Ne 21.3.2021 12:04:43

Thomic >> A ještě bych dodal, že doma mám přezdívku gramatický nácek, mám manželku i tchýni lingvistky (Výzkumný ústav pro jazyk český), také vlastním dva slovníky spisovné češtiny a v žádném z nich se slovo "pitomec" nevyskytuje.
Že by si pan tiskový mluvčí doplnil vzdělání z mateřského jazyka? :-D

LosPafkos - Profil | Ne 21.3.2021 12:01:32

Dědek >> slovy hradního pána kunda sem, kunda tam :-))

Specialista - Profil | Ne 21.3.2021 11:59:15

Thomic >> já bych na vašem místě v příštím kole zaujímal určitý postoj, vystupoval bych odlišně než dosud, k ministerstvům, popřípadě k vládě. Nikoli k členům ČRS. To se totiž od vás očekává. Když už chcete v nějakém postoji být. Být jen překladatelem z češtiny do češtiny skutečně není bůhví jaké umění a nedivte se, že nejste pochválen.
Takže vám popřeji pro příště dobré a účinné nápady a trochu aktivity kýženým směrem

Dědek - Profil | Ne 21.3.2021 11:36:29

sven >> Vím co je... :-))
Každopádně je to jediný tiskový mluvčí čehokoliv, který se vyjadřuje veřejně o lidech sprostými slovy. Taková trošku myslím raritka, ale co čekat v ČRS, že? :-)).
Ale třeba to dnes tak má být. Už to vidím, jak tiskový mluvčí ministra vnitra veřejně vyhlásí, "Vy pitomci, jestli nebudete nosit roušky, tak vám to policie vysvětlí pendreky po hřbetě!" :-)))

Bacha San - Profil | Ne 21.3.2021 9:11:57

Specialista >> Jasně že máš pravdu, ale bohužel vedení ČRS není pro vládu vyjednávací partner.....slušně řečeno. A zástupcové můžou s odpuštěním čvachtat co chtějí, prostě je to tak.
Když si ČRS nedokáže udělat pořádek ve vlastních řadách, tak pro jakéhokoliv náměstka ministra to jsou diletanti bez úcty a je s nimi nakládáno jako se čtvrtou cenovkou. Právem!

Bacha San - Profil | So 20.3.2021 23:12:30

Já to psal hned na začátku, že to bude výživná debata o ničem...
Tak už spát, holoto jedna mizerná :-DDD