Spani u vody

Co řikate tomu že se na nekteryvh revírech nebude moct spat v brolly u vody.Aby nevznikaly tady dohady,pěkně je to popsany RŘ UN Lipno co je tabořeni adt.Je to taková mala likvidace kaprařiny
Autor diskuse: c.smrt - Profil , 4.1.2020 kaprařina - RŘ, MO, svazy

hraji - Profil | So 4.1.2020 11:16:44

Myslím, že definice rybaření a ani lov kaprů spaní přímo u vody neobsahuje. Rybářské právo taky nezakládá nárok na spaní na břehu. Prostě se stalo nevyhnutelné, obce a lidi se začaly bránit proti rybářům, kteří si pletou břehy s kempem.

San - Profil | Ne 5.1.2020 10:53:20

A teď tu napíšu něco, co se mnoha lidem nebude líbit. Asi je třeba vycházet z toho, že v důsledku jde každý lidský zákon proti zákonům přírodním. Lidské zákony se týkají jen a pozuze lidí a jejich činností. V česku existuje odhadem 1,600.000 zákonů, vyhlášek a norem. A v tom se nemůže vyznat nikdo. Tak.
A teď si řekněme, kolik těch zákonů je opravdu dobrých, bezezbytku vymahatelných a kdo je dělá. Zákon tvoří politici, které si sami volíme. A podle toho, jak kvalitní ti politici jsou, se schvalují kvalitní zákony. Takže v důsledku si za to můžeme všichni, a přesto na ty zákony nadáváme. Ale co je horší, nadáváme na justici, policii a úřednictvo, i když veškerá tato moc se pohybuje, až na výjimky, v rámci pravidel, které si de facto i de jure vytvořila celá společnost.
Malý příklad, proč jsou zákany nedokonalé. "Nešlapejte po trávě", takových cedulí je všude habakuk, ale proč? Roky studií jsem se účastnil pokusů s výsevem travních porostů a dobře vím, že některé trávy ke své regeneraci sešlapávání potřebují. Takže státní moc raději vyrobí a rozmístí cedule, než by zasela kvalitní trávník. Značka "Pozor, jedeš v protisměru", se kterou je v současní době dobrý humbuk, je stejně takovou nedokonalostí. Kdyby takový trouba, jedoucí v protisměru okamžitě přišel o noty na pár let, i kdyby se nic nestalo, by tam už nikdy nevjel a ostatní by si dali sakra pozor. Většina se chová, jakoby na řidičák byl nárok.
Takováto nařízení se vydávají jen proto, že aparát je líný dodržování legislativy vymáhat. Schválí novou bumážku, odškrtne si splněný úkol a jsme o další zbytečnou normu "bohatší".
A teď k tomu spaní u vody. To je zářný příklad českého socialistického zákonodárství. Někomu se to nelíbí, tak se to zakáže. A proč socialistického? No protože socík lidem vymydlil z hlavy soukromé vlastnictví. V tom mnohdy proklínaném amerikstánu by asi těžko někdo došel na soukromý pozemek a tam si zabivakoval. Skončil by přinejmenším s brokama v zadku. Jenomže ono to soukromé vlastnictví s sebou nese i povinnosti, což se mnohým nelíbí, třeba volný vstup na pobřežní pozemky za účelem výkonu rybářského práva. Pak se stane to, že vylítne nějaký "majitel" a chce vyhnat kvůli tomu rybáře ze svého pozemku. Každý rybář by ho měl podle platné legislativy poslat do ..... no prostě někam. A budou-li oba od rány, dají si po hubě, Rád bych u toho někdy byl. Každý čecháček si o sobě myslí, že je právník a neumí ani pořádně číst a psát. No, a nastane spor, který se díky našemu právnímu prostředí protáhne na několik let a ustoupit nebude chtít ani jeden z nich, páč si je advokáti pěkně připraví.
Vzhledem k výše uvedenému si proto nocuji, kde se mi zachce, ale nejsem provokatér, abych to dával naodiv. On totiž nikdo na rybách nenocuje, protože v noci se neloví.

Dvořka.11 - Profil | So 4.1.2020 11:57:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Z toho, co jsi napsal je Tvůj postoj ke kaprařům zcela jasný a pro mne nepochopitelný. Sám nejsem žádný "čistokrevný" kaprař, ale čas od času si rád přes noc či dvě vyrazím. Nevím, co je na tom špatného a proč by to mělo být jakkoli omezováno či odsuzováno - tím spíše ostatními rybáři jako jsi Ty. Samozřejmě tedy pokud rybář jinak dodržuje řád a nedělá hluk či nepořádek. Pokud by se obce a lidi měli začít bránit proti lidem, co si pletou břehy s kempem jak píšeš, měli by se spíše porozhlédnout po koupáčích, kteří jsou u vody schopni nadělat daleko větší paseku, než kterýkoliv z rybářů a nebo po "rybářích" prasatech, kteří se však najdou napříč všemi rybolovnými technikami.
Osobně mne u vody daleko více než nějaké brolly rozhořčí právě koupáči, chataři, masařky, borci provozující hlubinnou přívlač přes pruty ostatních a nebo lidi, co musí mít auto za zadkem.

Honza7 - Profil | Ne 5.1.2020 19:50:07

MrKos >>
Když se chce, tak to jde. Rozhodně je to lepší cesta, než vymýšlet omezení pro slušné rybáře.

trusti - Profil | So 4.1.2020 15:20:23

Je smutný co se okolo vody děje, ale není se čemu divit, že to chtějí zakázat ...Labe pod Kuňkou-levy břeh po proudu...skupina cca 10 lidí...stany, sedačky, televize, agregát, bordel...nikdo na ně nevlitne, písák Hradek...karavany až k vodě a obyčejný rybář se k vodě kvůli nim nedostane a ještě vám pomalu rozbíjí hubu, že si dovolíte se zeptat kde si můžu jít sednout ...jejich voda a jejich ryby...na svazové vodě... super a kvůli této svoloči si nemůžu na jednu noc když už mi vyjde čas postavit brolly a v klidu přespat?

Honza7 - Profil | Ne 5.1.2020 18:43:26

MrKos >> Myslíš si, že by za stejný čin mohli být tři různé tresty ???
Jak by jsi chtě trestat tři stejné skutky
1) auto stojí u vody, na pozemku obce v lese a patří rybáři který chytá ryby
2) auto stojí u vody, na pozemku obce v lese a patří rybáři který nechytá ryby
3) auto stojí u vody, na pozemku obce v lese a patří osobě, která není rybář a nechytá ryby

RS - není kompetentní řešit přestupky v silničním provoze a doufám, že nikdy ani nebude.

Tarn - Profil | So 4.1.2020 23:12:10

barunabubu >> Proč se vyrábí tolik pistolí, když nemůžu střílet na koho si vzpomenu, notabene ji bez zbrojáku vlastnit ? Protože je na to zákon na ochranu lidí, kteří prostě mají také zájem tu vodu užívat. Například. To že si nakoupíš milon krámů protože každej správnej kaprař má prostě tunu věcí je jen Tvůj problém. rybařina je koníček a kdo ji má rád tak obětuje vlastní pohodlí aby ho mohl vykonávat. Pokud to máš jinak dej se na lepení modelů, budeš v teple, s postelí za zadkem a bez kontrol.

San - Profil | So 4.1.2020 21:34:32

Nebylo by dobrý iniciovat kůlivá spaní u vody změnu Ústavy?

San - Profil | So 4.1.2020 17:41:06

Hrozný, jak se rybáři k sobě u vody chovají....asi to mají z mrku.

kopec321 - Profil | So 4.1.2020 12:19:19

On né každý rybař má vodu za barákem já dojíždím 18 km tam a 18 zpátky a pokud bych chtěl jed dva dny po sobě tak pojedu v pátek po práci do půlnoci než to sbalím a dojedu dom tak je jedna hodina a ráno vstávat o půl třetí a jed zpátky tak tam budu stejně chrápat jen s tím rozdílem že ve dne. Myslím že té přírodě ublížím tím ježděním tam a zpátky víc než když tam slušné rybář dáchne.

retrívr - Profil | Ne 5.1.2020 19:21:29

MrKos >> Opravdu si myslíš, že je to řešení pro slušný rybáře. Ty dojedeš šalinou, já to mám k vodě 40 km. Tak asi tak. Za co bojujeme, co si závidíme, pomáháme si navzájem. Jsou to všechno kroky zpět. Podporujeme tedy soukromáky, kdo bojuje za ty obyčejný, co to maj rádi. Je to jen a jen o lidech a tom provaze, za který je třeba společně zatáhnout....

fooglsteh - Profil | Ne 5.1.2020 13:17:34

Zdravím jenom pár slov chodím na D5 pro ty kdo to neznají novomlýnská nádrž krásná voda ale je mi na blití co se tady posledních pár let děje nasátý koberce ve vodě jenom aby si neodřeli lodku nebo petky jako bojky bordel na místech kde někdo seděl kelímky od červů a mohl bych takle pokračovat dál no je to hnus sou kluci kteří když odcházijou od vody tak narovnají poslední stéblo trávy aby nikdo nepoznal že tam někdo seděl a pak ti co jsou pravej opak. U nás je taky zakázáno bivakování a já nevím co ještě a začína se to porušovat a mi se potom divíme že nám začínají všechno zakazovat já ne a to rybařinu miluju taky mě to sere ale nic nenadělám budu bohužel respektovat ty zákazy a příkazy jinak to nejde když to budu porušovat tak se to bude akorát zhoršovat. Děláme si to sami v cizině si taky nedovolíme dělat bordel u vod tak proč u nás je jednoduší vydat nějakej nesmyslnej zákon než jít a zjisti co se vlastně vůbec u vody děje tak se nedivte že nám zakazují bivakovat u vody. Petru zdar a všem slušným rybářům at se daří a hodně velkých úlovků na fotečku.

Esox 2 - Profil | Ne 5.1.2020 8:54:41

No jak to tady čtu tak se musím usmívat. A to proto že jsou naštěstí revíry u našich sousedů kde nic z toho co tu píšete nikdo neřeší.
Místní rybáři vyráží rybařit na podobných lodích třeba v pátek odpoledne a vrací se až v pondělí ráno tak aby to stihly ještě do práce. Chytá se přes noc tedy nonstop a to legálně. Na kolik prutů to posuďte sami. Ve spleti kanálů, jezer a rákosí je nikdo nemá šanci zkontrolovat. A i přesto že takových to rybářských lodí které se specializují třeba jen na sumce které pak prodávají po restauracích v okolí je v regionu několik desítek, ryb je stále dost a dost. Maďarsko jezero Tisza-to svazový revír.

nofish - Profil | So 4.1.2020 23:10:53

barunabubu >> nechci tě trápit, ale u nás se běžně prodávají vězence, vrše, vrhací sítě, harpuny, elektrický agregát k lovu ryb, tenatové sítě, ..... a spousta dalších věcí co jsou zakázány. Takže to, že se to vyrábí a dá koupit znamená, že to smím používat, jinak se to prodává zbytečně? ...
Prodávají se auta co jedou 300 a přitom je u nás nejvyšší povolená rychlost 130, to je nějaká diskriminace, asi.

xDanielS - Profil | So 4.1.2020 20:20:22

Calex >> Nechápu. Jedná se o zájmovou činnost, ne profi zaměstnání. Chodím si k vodě odpočinout a nevidím důvod, proč to v křesílku na chvilku nezalomit. Ožralé bandy jsou problém, když je nevzbudí v bivaku ani půlhodinová jízda, ale dát dvacet v křesílku u prutů a být za to trestán, to je totální úlet.

Polčis - Profil | So 4.1.2020 19:25:12

Zítra se jdu projít na Sl.Hartu,vezmu pytle na bordel a posbíráme bordel po bivakujících hovadech aby zas na jaře mohli přijet pěkně na čisté místa a opět udělat bordel ✌️
I když taky rád prespím se synkama u vody,jsem pro zákaz bivakování!
Je to můj názor,nikomu neberu ten jeho a neříkám, že všichni bivakující jsou hovada.😉

cechura09 - Profil | So 4.1.2020 15:01:35

nofish >> Kašli na něj, tomu člověkovi nevysvětlíš nic.
Novoobjevitel Mrku kde chce roztáhnout svý krovky.
Bydlení u maminky, auto na půjčku a přednášky, jak je kaprařina drahá...
Myslím není první ani poslední...:))

pohodak - Profil | So 4.1.2020 12:52:51

Neni problém ani brolicko ani karavan ani chata dokonca ani vyhláška ktorá čím ďalej tým viac zakazuje a prikazuje
Problém sú ľudia ktorý sa nezmestia do koze a robia pri vode bordel a nevedia si ho za sebou upratať
A je úplne jedno či je to rybár vyznávajúcej takú či onakú techniku

Danda05 - Profil | So 4.1.2020 11:12:43

Spaní na rybách u vody mi nikdo nevezme i přes tisíc vyhlášek a nařízení.

Tarn - Profil | Út 7.1.2020 9:00:19

MrKos >> On je problém a myslím že hlavní, ve struktuře jak svaz funguje. V podstatě se nejedná vyloženě o nadřízenost vyšších orgánů. Každá MO pokud vlastní dekrety je samostatná jednotka a není poviná žádat o souhlas s jakýmkoliv rozhodnutím, pokud není v rozporu se zákonem. Proto vznikají ty paskvily v BPVRP. Proto nelze , nebo jen obtížně, směřovat svaz jako celek někam, protože prostě není nikdo, kdo by nařídil ostatním "podřízeným". Jinými slovy , co si odhlasují v té které MO, byť to bude třeba že nesmí na lodi být víc jak dva rybáři, nebo že se dravci smí vláčet z lodi pouze od pondělí do čtvrtka a podobně. To jsou reálná ustanovení v jedné MO. nebo že se sumec nehájí a nesmí se vracet vodě aby další rok ta samá MO odhlasovala zvýšené vysazování sumce nad zarybňovací plán a podobně. Zdůvodňování žádostí o nonstop přemnoženým sumcem, ovšem bez omezení lovu necíleného na sumce a mohl bych pokračovat. Příliš demokracie se zvrhlo v anarchii a prosazování nesmyslných lokálních pravidel.

Finnnp - Profil | Ne 5.1.2020 19:25:21

Bivak nebo auto u vody muže trestat pouze Policie....RS se tyká pouze dodrzovani zakona o rybarstvi a myslivosti z roku 2004.

Tarn - Profil | Ne 5.1.2020 16:31:48

Bacha San >> San - 5.1.2020 16:22:30 >> na Lipně to nezařizovaly obce, ale od nepaměti je tam CHKO a tím je to dané, jen se konečně začalo na to víc dbát a flastrovat to. Rybář, kolař, tremp, je to jedno. na spaní a táboření v přírodě jsou kempy, nebo soukromé pozemky se svolením majitele.

neprduch - Profil | Ne 5.1.2020 16:28:58

Bacha San >> San - 5.1.2020 12:09:48 >> Trochu odbočím a mám jen k tobě dotaz, protože nemáš vyplněnou kartu:
ty víš, jak to vypadalo za totáče?
Můj názor je shodný s těmi, kteří zde uvádějí, že když vstoupí do nějakého spolku, tak se řídí určitými pravidly. Je snad v nějakém zákoně, že fotbal hraje na každé straně 11 hráčů, nebo že síť v tenise je tak a tak vysoko od země? Copak potřebujeme na vše zákony? Nebo snad patříme do skupiny Čechů co chtějí všechno obejít a očůrat? Demokracie není anarchie.

nofish - Profil | Ne 5.1.2020 15:08:11

MrKos >> takže když rybář chrápe pod stanem u revíru, zabírá břeh, dělá tam gril párty a autem za zadkem, tak by to měla RS řešit a vadí to, ale když to udělá kdokoli jiný, bez povolenky, tak to řešit nebudeme? Nepřipadáš si trošku mimo? :-D

Dědek - Profil | Ne 5.1.2020 13:22:57

fooglsteh >> Já bych dál na jezera zákaz vstupu Ostravákům a máte tam po problémech :-O
Všechny problémy na jezerech, způsobují Ostraváci, to jen kdyby si nevěděl.

MrKos - Profil | Ne 5.1.2020 12:20:38

Bacha San >> San - 5.1.2020 12:09:48 >> a proč by to měl někdo žalovat, znáš nějaký objektivní důvod? Osobně s dodržováním zákonů nemám problém a pokud mi spolek, do kterého jsem dobrovolně vstoupil, přidá nějaké pravidlo nad rámec zákona, tak s dodržováním taky nemám problém. To platí i o parkování na trávě. A všimni si, že nenadávám, naopak s pravidly souhlasím.

Neodpověděl jsi na otázku, zda příklady, které jsem uvedl níže, budeš dodržovat a nebo ignorovat. Já je budu vždy dodržovat.

roman - Profil | So 4.1.2020 23:06:48

barunabubu >> proč se vyrábějí a prodávájí v rybářských potřebách vozíky-že by proto aby se dovezly věci k vodě a nemusel autem do zákazu ??

nofish - Profil | So 4.1.2020 20:28:54

xDanielS >> prý, já si troufám tvrdit, že ne. Protože s takovou za chvilku může být, že máš chodit na ryby pouze v bílém nátělníku, červených trenkách a cvičkách. Jak to nebudeš mít na sobě, davaj povolenku. Nevím, chápu, někdo se zaštiťuje BPVR, ale ty jsou součástí zákona o rybářství, takže předpokládám, že asi těžko mohou upravovat jinou legislativu. Stejně tak vlastně nevím, proč bych měl suplovat funkci jiných orgánů, které tyhle věci mají hlídat a dělat si případně ještě problémy. Ne že by se mi líbily auta u vody, ale na to je zas lesní stráž, policie a hromada dalších, co dkyž je zle, tak se jim mimo pracovní dobu ani nedovoláš....

Calex - Profil | So 4.1.2020 20:23:49

xDanielS >> Na ožralý bandy RS nechodí, jednodušší je sejmout v pravý poledne dědka v křesílku.😀

skura - Profil | So 4.1.2020 20:03:05

Polčis >> ty seš dobbrej pacient .tím se chlubíš,že v rámci brigády jdeš sbírat bordel kolem vody po bivakujicích hovadech?proč ty bivakující hovada nezkontroluješ v sezóně,když vám tam dělají takový bordel?t
vy tady někteří ku.rvíte rybařinu všemi možnými zákazy,místo řádných kontrol.už se proberte,kaprařina ale opravdová kaprařina jde u nás do kytek,díky takovým,jako jsi ty.a jen díky normálnímu rozumu lidí,kteří se starají o ryby v okolních zemích,můžeme se věnovat kaprařině se vším všudy u nich.vy tady jste kaprařinu pohřbili,hluboce smekám před šlendriánem,kterýmu se věnujete páni spravedliví !!

p.lorenc - Profil | So 4.1.2020 19:01:00

Já to věděl že to tu bude sranda:-))))))
Přijet na flek, vysázet zásobník do stráně a máš celý týden klid. B-)

zeze - Profil | So 4.1.2020 18:14:19

Valna vetsina ,,kapraru"nema o rybareni ani potuchy.Je to zkratka moderni,tak zacnou taky.Pak se nemuzeme divit tomu ,jak se na rybach chovaji k ostatnim rybarum a prirode jako takove.Kazi povest tem skutecnym rybarum a konci to zakazy pro vsechny.

kopec321 - Profil | So 4.1.2020 13:14:23

hraji >> Tak si představ že u nás je povolen lov non stop a to hlavně z důvodu lovu sumců. Dokonce můžou i vyvážet což na kapra nehrozí a věř tomu že si i na toho kapra vyvezou a zakrmí a to sedí sto metrů vedle mě a zaveze mi to před pruty. Takže bych to zase nedělit na různé druhy lovu ale na rybáře a rybáře.

retrívr - Profil | Ne 5.1.2020 19:55:43

MrKos >> Nemluvil jsem o nároku. Vysvětlím Ti to rád. Jedu rád k vodě, rád chytám, s odnesenýma rybama problém nemám. Mám rád situaci, kdy chytím rybu cíleně. Byl jse zvyklý si u vody pobýt a ne trávit čas v autě. Pokud to nechápeš, pak je zlé. Jsin asi ten, který bude ostatní sankcionovat, oni přestanou jezdit a mě to vyhovuje. Ty jsi ten, který nikoho nemá potřebu podpořit. Tobě to vyhovuje a basta.Že Tě baví jezdit na ryby 5O km, to jsi asi fakt sám. Nevím, jak často jezdíš. Já nejezdím ve skupině, chci si užít klid a přírodu, tak jak tomu bylo před lety. Že vozím pytel a uklízím, především po bezdomáčích, je bohužel pravidlem. Dělám to i pro vnuka, který je rybář, chce to jít i studovat , myslíš, že ho bude bavit tento způsob lovu. Je asi zbytečné si dál něco vysvětlovat. Máme to jinak nastavené, tím vůbec nechci říci nic o Tvých kvalitách rybáře. To bych si nedovolil.Jen jsme každý jiný.Škoda.

MrKos - Profil | Ne 5.1.2020 19:44:29

retrívr >> Ty opravdu věříš tomu, že když jedeš 40 km k vodě, tak bys měl mít nárok na parkování na trávě v zákazu vjezdu? Přijde mi to zvláštní, ale já takový nárok necítím. Jezdím k vodě i 50km, i více. A pak jdu třeba 300m pěšky, Připadá mi to normální a necítím se omezen.

retrívr - Profil | Ne 5.1.2020 19:37:49

MrKos >> Tak to přeložím. Že jsi nejel šalinou , věřím, tu možnost máš, já ne. Kde a jak parkuješ u vody. Kdo se snaží tyto podmínky řešit pro rybáře. Ty hledáš nejúčinnější sankce. To je asi snad i trochu smutné. Hledej východisko. Že jsou u vody i ničemové? To víme, jsou ve všech spolcích, tedy i ve spolku, který je jinde. Mám na mysli myslivce. Ale tam je ta soudržnost a organizace úplně někde jinde. Tady zastává každý své. A práv ubývá.

Finnnp - Profil | Ne 5.1.2020 19:35:18

MrKos >> Je to scela jednoduche.....vytyčit usek reviru kde bude fungovat tzv.kapří režim.....vod a brehu mame dost.....dnes je kaprařu přes 50 000....kterí na dph a spotřebni daňi něco odvedou.....Tak by jim stat alespon mohl nekde umožnit lov.

Mikyn - Profil | Ne 5.1.2020 19:34:47

MrKos >> ještě by mě RS mohla zkontrolovat technickou , vodu v ostřikovačích....atd...

Kondrakar - Profil | Ne 5.1.2020 19:24:42

Danda05 >> Lovit nonstop můžeš. Jen u toho nesmíš ležet v bivaku a spát.
Za mě je to nesmysl. Byl bych pro zvýšení kontrol u vody. Kdo má okolo sebe čisto, jídlo si připraví na vařiči, prosím ať tu je. Kdo bude okolo sebe mít bordel, nakáleno, ohniště, tak bohužel. Pokuta a odebrání povolenky.

retrívr - Profil | Ne 5.1.2020 18:43:16

c.smrt - >> Myslím, že vše bohužel bylo , je a bude o lidech. V dnešní době dle mé zkušenosti a možnosti, tedy dostupnosti vody spí převážná většina slušných rybářů. Noví kapraři, tedy myslím, mladí, kteří chtějí komfort jsou na soukromácích. Zvláště proto, že jde o větší hmotnost úlovků, větší volnost....Druhá věc je přístup obou stran, tedy RS i rybáře samotného, což je také o lidech. Spaní u vody vidím jako nepodcenitelný problém. Rozhodně bych jej nekladl před problém původních druhů. Víme, že doba bohužel komerční těžko bude podporovat chovy nekomerčních ryb. Byl by tam asi i odpor samých rybářů. Myslím, že bychom byli rádi za lína a další, které se loví.....

kopec321 - Profil | Ne 5.1.2020 17:16:56

Podle mě je to i o vzájemné toleranci a dodržováním pravidel. U nás nesmí být ani deštník s bočnicemi což ovšem nevymyslelo MO ale CHKO nikdy mi to nikdo nedokázal vysvětlit čemu ty bočnice vadí, ale řeším to tak jak mi bylo řečeno večer to rozbal a ráno sbal a nikdy jsem problém s nikým neměl i když došla v noci na kontrolu RS. Pořádek na fleku vždy dodržování doby lovu taktéž.

Tarn - Profil | Ne 5.1.2020 16:56:19

Honza7 >> Honzo ta slušnost a pokora je dneska vnímána jako slabost a neschopnost se prosadit. Bohužel. Takže toho bych se nedovolával. Chybí pořádnej bejčák a flastry. Samozřejmě s důslednou fyzickou kontrolou. Aby se prostě šmejdství nevyplácelo, jak tomu dnes bohužel je.

Tarn - Profil | Ne 5.1.2020 16:54:52

likin >> je to přesně tak a vydává se to za moderní trendy. jaksi se to nastavuje jako norma a to je špatně. Ovšem výrobcům a prodejcům se to líbí a Ti do té reklamy investují pro zblbnutí rybářů, kteří používají mozek jen občas. V podstatě bychom to mohli přirovnat k situaci, kdy pod vlivem mediální masírky si napůjčuji prachy aniž bych řešil jak to splatím a potom vypisoval na net, jak jsou exekutoři zlí a stát s tím nic nedělá.

Dulf - Profil | Ne 5.1.2020 16:47:26

likin >> taky byly dny 300+lodek za den.Sem tam vor.masakr

Tarn - Profil | Ne 5.1.2020 16:38:54

MrKos >> nalijme si čistého vína. proč zrovna "kapraři" tak bojují za spaní u vody ? Sice to zaobalují do různých zástupných rádobyšlechetných pohnutek, ale je jasné, že když si zakrmí flek pxtlem koulí co nejsou zrovna zadarmo, nebude přece balit a riskovat, že mu na ten jeho flek vleze někdo jinej. navíc provozuje další činnosti s kaprařinou nesouvisející a k tomu potřebuje tunu propriet a prostoru. Aby to měl jaksi vše po ruce, protože pohodlí nadevše. Celý lov se nese v duchu kempování a u toho jaksi jsou nahozené pruty. Logicky touto činností vznikne víc odpadu, víc hluku, víc je to vidět a když k tomu přičteme častou konzumaci alkoholu v míře více než větší, je rázem o konflikty postaráno. takže si páni kapraři, musí udělat pořádek mezi sebou a nebudou potom záminkou pro nasranost obcí a lidí rybolov neprovozující, ale vodní tok taky užívající.

kopec321 - Profil | Ne 5.1.2020 16:27:28


San - Profil | Ne 5.1.2020 16:22:30

MrKos >> Nó, tak takto bys to měl vysvětlit nějakému právníkovi. A předem ti povím, kam tě pošle. Víš nabeton, že na Lipně to zařídily obce? Že táboření a přenocování je slovíčkaření? A když už jsme u té kaprařiny, co to ta kaprařina vůbec je? Kdo to oficiálně schválil? Kdo je to kaprař? Že by jakási vyšší evoluční forma rybáře?
Něco ti povím. Pokud se někdo prohlásí za ortodoxního kapraře, většinou s rybařinou má velmi málo společného. A chceš-li to slyšet natvrdo, tak rybařině nejvíce u veřejnosti škodí právě ti kapraři. Jo, a zapomněl jsem na Kalouska, ten může za všechno:-) Čest výjimkám.

hraji - Profil | Ne 5.1.2020 15:51:18

MrKos >> taková konstrukce je stejně absurdní, jako tvrzení, že nepořádek po turistech má na svědomí Český svaz turistů. Nebo že za havárie na silnicích může Automotoklub ČR. Stejně jako Automotoklub nabádá řidiče, aby jezdili opatrně, nabádá svaz své členy, bez rozdílu způsobu lovu, aby se chovali k přírodě slušně, a stejně to dělá i Český svaz turistů u turistů. A nikoho nenapadne napsat na web takovou pitomost, že Český svaz turistů přivedl turisty na hrad Trosky aby tam dělali nepořádek. Nebo že Automotoklub přivedl motoristy na silnice, aby se tam dopouštěli přestupků a bourali.

cechura09 - Profil | Ne 5.1.2020 14:36:19

Bacha San >> San - 5.1.2020 14:19:44 >> Nemyslím. Hospodář není represe, je to správce.
RS jmenovaná za povolenku grátis ve vaťáku se, ale sotvakdy dočká respektu jako chlapík ve stejnokroji, chceš-li ranger s vystupováním ale i pravomocí.

rybomil - Profil | Ne 5.1.2020 14:10:32

cechura09 >> to je vize z r. 20100 ?
Svaz ( y) de facto ve svých vedeních mají a hlavně chtějí mít lidi, co nej inciativu zespoda brzdí, chtějí členstvu diktovat i jak u vody dýchat a kolikrát si můžeš namočit denně nohy. Ani v MO není mnoho těch co dělají dost pro členstvo, jenom se pak podivují, že členi na ně v podstatě dlabou. Spousta věcí kolem činností, hospodaření je nekonkrétních, zahalených tajemnem a ani po dotazech není konkrétně zodpovězená v plénu. U vod se pak šušká že ten krade tak a tamten onak. Hájení zájmů členi je až někde v pozadí, hlavně že " Svaz " rozhodl pro nás OK.

cechura09 - Profil | Ne 5.1.2020 13:37:41

Bacha San >> San - 5.1.2020 13:15:16 >> Moje vize - zrušení PS, prodej povolenky u benzinky, Profi hospodář jmenovaný státem, profi RS.

cechura09 - Profil | Ne 5.1.2020 13:33:43

fooglsteh >> Chodíš mi na flek...:))

San - Profil | Ne 5.1.2020 12:09:48

MrKos >> Definuj polulistický příspěvek:-) Navíc pleteš hrušky s "japkama". To, co píšeš, s přenocováním u vody nemá nic společného. ALE!
Mnoho věcí v BP není v souladu se zákonem a zatím se nevylíhl nikdo, kdo by měl takovou autoritu a takový mandát, aby to změnil. Navíc to je žalovatelné, tak proč to nikdo nežaluje? To si raději ti všeználkové zanadávají na mrku. Mě BP nezajímají, pouze se jimi řídím. Ale úplně lhostejné mi to taky není, z veřejného hlediska. A když je tady taková "odborná" debata.....
Celý svaz stále žije a "paracuje" jako by byl v totáči.

MrKos - Profil | Ne 5.1.2020 11:59:17

Bacha San >> San - 5.1.2020 11:08:07 >> napsal jsi velmi populistický příspěvek, ale.... máme v BP a popisech revírů řadu opatření, pro která nenajdeš oporu v zákoně. Namátkou 1 kapr denně, zákaz lovu z háze, prokazování původu nástražní rybky (té s mírou), 3 líni denně, upravené lovné délky ryb, 1 candát denně, zavedení K70, zákaz používání krmítek, zákaz lovu z pravého břehu, 1 štika denně, zákaz lovu v "trdlišti" a mnoho, mnoho dalších.

Také by jsi je nedodržoval nebo již nedodržuješ?

Kde přesně vnímáš to rozhraní, co ještě lze a co ne?

neprduch - Profil | Ne 5.1.2020 11:44:24

Mě by spíš zajímalo, proč je zákaz táboření tak podrobně popsán jen u Lipna. Nebylo by lepší, aby to bylo v úvodu RŘ, že to platí na všech revírech?

San - Profil | Ne 5.1.2020 11:08:07

A ještě jeden připodotek. Že si nějaký hejhula usmyslí, že si bude vykládat zákon podle toho, jak se mu zlíbí, tedy že v RŘ bude stanovovat, co to je a není táboření, ještě neznamená, že se tím musím řídit. Je to ta samá absurdita, jako kdyby za rozdělání ohně bylo považováno kouření, což v té lipenské normě také stojí.
Zákon může vykládat jen a pouze soudce.
No to jsem se zase odkopal:-DDD

Tarn - Profil | So 4.1.2020 22:09:50

MrKos >> Jsi velký optimista. To je utopie. Podívej kolik lidí přijde ročně o noty, za lov Nnstop tam, kde se nesmí ? A co ? Ostatní se polepší ? Ani omylem, ještě se hrdě hlásí k tomu , že tak chytají . Jak píše Honza7, postihujme na místo plošných zákazů a omezení, konkretní lidi a bude. Pořádné flastry, žádné drobné. To je pak vždy breku jak je pokuta likvidační. No a co ? Svobodně se dotyčný rozhodl to riziko podstoupit a neklaplo to. Tak holt je likvidační pokuta.

Tarn - Profil | So 4.1.2020 22:05:27

nofish >> To se vyřešilo zákazem dřevěných ( přírodních ) vidliček ne ? Jinak lámání větví řeší ochrana přírody :)) Ono selským rozumem by bylo asi nejlepší, kdyby místo RS a různých hlídačů, sdružili tuhle činnost do formy nějaké stráže ochrany přírody, stanovené státem a vybavené příslušnými pravomocemi. jako je jinde ve světě. jenže to by se asi nelíbilo leckterým organizacím, které si vydupaly různé úpravy BPVRP, na základě vymyšlených důvodů pro vyjímky. Muselo by to být sjednocené a pouze v odůvodněných případech, by zase orgán státu udělal úpravu.Také postih by nebyl na Rybářském svazu, ale postihoval by stát, pokutou, nebo odebráním licence k lovu což je u nást státní RL.

Tarn - Profil | So 4.1.2020 21:47:13

MrKos >> A to je přesně ten důvod, proč vzniká v parlamentu spousta nesmyslných zákonů. To že policie na zavolání nepřijede, není problém toho již vydaného zákona, ale problém té policie. Tím by se měl tedy někdo zabývat a ne vymýšlet další zákon a suplovat povinnosti jiného orgánu. Vlastnictví pozemků, vstup na ně a chování se v přírodě je myslím ošetřeno dostatečně, jen selhává kontrola a vymáhání dodržování těch již platných zákonů. Prot je nesmysl omezovat ty slušné, kteří dodržují, dalšími zákony , když ti co nedodržují nic si díky absenci kontroly ze zpřísnění dalším zákonem, stejně nebudou nic dělat.

San - Profil | So 4.1.2020 21:27:25

MrKos >> "Nicméně stále jsme nenašli hmatatelný paragraf nebo jiný důvod, proč nenapsat zákaz parkování do popisu revíru a brát za to noty."

Čéče!!! Ani PSVB by to nevymyslela líp:-D

Honza7 - Profil | So 4.1.2020 21:27:01

xDanielS >> Já to určitě vědět budu a kde si to zjistí RS?????

MrKos - Profil | So 4.1.2020 21:15:38

nofish >> jasně, souhlasím a byl by to ideální stav. Dnes již máme celou řadu pravidel, které PB ošetřuje jinak, než jsou v zákoně.
A v tomto světle pokud vstůpím do svazu, svaz mi napíše, že budu během výkonu nosit červené podkolenky, tak je nosit budu. A jsem připraven i na to, za modrou podkolenku přijít o noty. Možná se na to dívám příliž poctivě a nehledám kličky.

MrKos - Profil | So 4.1.2020 21:11:24

kůrovecR >> všude mimo silnici platí automaticky zákaz parkování a pouze tam, kde to majitel povolí, zaparkovat můžeš. Ty jsi to podal naopak a tak to není.

LosPafkos - Profil | So 4.1.2020 21:00:36

FRANK71 >> tvl.Fando tady to je k popukání 👍

FRANK71 - Profil | So 4.1.2020 20:41:45

MrKos >> už moc fantazíruješ. Mohl bych ti dát hodinové školení proč je to nesmysl, ale myslím, že by to bylo zbytečné.

Polčis - Profil | So 4.1.2020 20:31:08

skura >> Musím tě zklamat,nejsem prajzák a na ničem nejedu 😉 Agresivní jsem jen na tupé hovada co mně bezdůvodně nazývají pacientem co kurví kaprařinu 😅

nofish - Profil | So 4.1.2020 20:16:49

MrKos >> normální člověk ti za to papíry ani nevezme. Vezme t je za to, že ti zatahá za vlasec a ty chrápeš dál, i když hlásič řve na kilometr.

Polčis - Profil | So 4.1.2020 20:13:22

skura >> Kolik jsi toho vypil, že mně nazýváš pacientem co se chlubí že jde v rámci brigád sbírat bordel? Řekl bych, že dost co 😉
Jinak jsem členem Mo Javorník, takže v rámci brigád mi je sběr bordelu na Sl.Hartě víš k čemu 😅😅
Krom loňského roku ho tam chodím sbírat každý rok, mám tu vodu rád.
Nejsem členem RS abych chodil na kontroly a opravdu hodně by mně zajímalo jak díky takovým jako jsem já jde kaprařina do prdele 😁😁 Jedině snad, že ty a tobě podobní si v tomu bordelu libujete a sere tě čistá příroda 😁😁

Calex - Profil | So 4.1.2020 20:11:46

MrKos >> Na auta je policie.....

nofish - Profil | So 4.1.2020 19:27:04

jakewww >> náhofou, my, tupci, berem těch 3-5m i prakticky, posedíš, pokecáš. Ne že si pro sebe jeden zabere nejépe půl revíru. jeden prut do prava, druhý doleva a já jsem tu na 14 dní král, vy si trhněte....

San - Profil | So 4.1.2020 18:19:13

"Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. (...)"

Když si člověk promítne, že to je tak i u rybářů, tak ve světle tohoto citátu se my rybáři máme ještě skvěle. A k tomu ještě jeden citát: "Máme se tu jako na zámku, ať to trvá věčně!"

samotář - Profil | So 4.1.2020 15:31:18

Dvořka.11 >> Jen jsem upozornil, že jednostranný pohled nic nevyřeší. Za druhé jsem naznačil, že problém je širší a zasahuje více oblastí. Za třetí jsem citoval zákonnou normu. ( to že mám postavemý bivi, brolko, karavan ... tři m od vody, vidle či stojan na břehu je v rosporu s právní normou toť fakt. Za další nepovažuji tuto platformu bez konstruktivních faktú účelnou - je to jen nadávání v hospodě u piva. Když člověk dojde na schůzi MO ..... nikdo nic neřekne. Zákony jseou dvojího druhu dobré a špatné. Máš možnost apelovat na funkcionáře a skutečně něco UDĚLAT. Na druhé straně je třeba si sáhnout do svého svědomí jak dodržuji svá práva a jak respektuji práva druhých,
Tínto návštěvy tohoto fora končím neb nebudu plýtvat svým časem

Dědek - Profil | So 4.1.2020 15:30:24

Refkař >> a nebo :-)))
Když jsem, dnes vracel povolenky, mé a od Karči, byly tam ty řádky proškrtané. Pán co mi je odebíral se na mě s takovým podivným úšklebkem podíval a ptal se mě, copak, nějak se nedařilo? Tak jsem ho ujistil, že ne všichni v Ostravě jsou mrdky, co vše co chytnou sežerou, nebo prodají. Neuměl pochopit, že jsme si chycené ryby nevzali :-)

Marleso - Profil | So 4.1.2020 15:27:48

trusti >> něco podobného tady na palave když dojedo Ostravaci....

nofish - Profil | So 4.1.2020 14:57:54

martonek >> Je to možné. Ale víc mě "baví" jiná věc. Pánové kapraři se pěkně večer unaví chlastem a nahazují v deset dopoledne, ale vercajk a vše mají na fleku a nikdo nemá šanci tam jít. Podle mě je to jasné vyhrazování místa.

martonek - Profil | So 4.1.2020 14:26:09

kakr >> Bože.. kdo dřív přijde dřív mele.. s prutem maniouluji mám ho metr od brolly, vyhrazeny místo nemám když někdo přijde bude chtít vedle mě ok je to o domluvě.. večer dávám pruty k brolly a stojan do brollka tak nic neporušují ..a ohraničený místo kunama a plotem taky nemám

baitruner2 - Profil | So 4.1.2020 14:11:48

. A proto já jsem si postavil loď a chytám z ní a skládám ji na veřejné naplavce a chytám si kde se mi líbí, protože jak už tady dole je a bylo napsáno bude jenom hůř. A lidi si to všechno vykurví sami!
A s přístupem k vodě? Pche dnešní vykurvena doba je taková, že si každý mysli, ze je všechno všech a že si může každý dělat co chce, ale leda hovno! Dnes je dobré na vše mít opravdu povoleni, protože nikdy nevíš kde se nějaký zmrd objeví a bude tě chtít masírovat a vysírat že je to jeho plot, cesta, pozemek..... Z toho já už jsem vyškolenej a tam kde se pohybuju kolem vody mám vše patřičné k tomu povolení na vjezd do zákazu, stání auta atd.atd....a ať si někdo přijde mě to nevadí. Já jsem si to všechno oběhal a mám vše v pořádku. A je fakt nejlepší chytat od lidí.
Edit:A názor, že já u vody můžu vše je opravdu mimo mísu a k smíchu.

Rytíř - Profil | So 4.1.2020 14:09:43

Každej rok je tady takováhle podobná otázka..je tak složité pochopit,že broly,bivak at už podlážka nebo bez..je na ochranu před nepřízem počasí a ne spaní,kempání týden u vody..?

FRANK71 - Profil | So 4.1.2020 13:49:52

Velice zajímavé téma, bohužel čekají nás krušné doby a podmínky se budou zpřísňovat. Jinak vás pánové můžu uklidnit, nemá cenu jeden druhému nic vyčítat. Pohybuji se kolem vody dost a můžu říci, že 95% rybářů něco porušuje(zákony, vyhlášky). Spoléhat na malý počet policistů a jejich toleranci a shovívavost nepůjde do nekonečna. Takže využívejte možnosti dokud to ještě jde, opravdu bude hůř.

Dvořka.11 - Profil | So 4.1.2020 13:40:11

hraji >> Možná motám dohromady různé věci, ale proto píšu, aby jsi se na to podíval z principu... Jaký je Z PRINCIPU rozdíl, jestli někdo stráví na cizím pozemku celý den, nebo celou noc?

neprduch - Profil | So 4.1.2020 11:26:23

Danda05 >> Můžeš spát, ale pod širákem, v tom ti téměř nikde nebudou bránit:)))