Jeden den s rybářskou stráží

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 12.8.2017

Rockwell - Profil | Pá 18.8.2017 16:14:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dantex >> Není to v tom článku popsáno jako příklad??
Když budu provádět lov, příjde RS, pěkně pozdraví a představí se, má na sobě všechny odznaky, ukáže mi průkaz s fotkou a chce vidět potřebné doklady.
Nebudu mít zapsanou docházku. Vyřeší to napomenutím, bez žádných postihů, pouze domluvou.
Tak proč by to nemohl zapsat do docházky jako upozornění pro další RS. Byl porušen nějaký zákon, předpis, vyhláška, nebo co to vlastně je, tak na to upozorní další RS.
Pokud se bude můj přestupek (nezapsaná docházka) opakovat při další kontrole, tak je to podnět, že něco dělám špatně a první napomenutí zřejmě nepomohlo.
Jednoduchý ne?

Tarn - Profil | St 16.8.2017 9:36:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> RS je taky jenom člověk, rybář a není robot. Selský rozum je potřeba. A uplatňovat striktně RŘ je fajn, ale někdy je taková domluva účinnější, než odebrání povolenky rovnou. Je to na lidském přístupu s ohledem na účelnost opatření. A to si myslím že je asi podstatné.

lipan - Profil | Pá 18.8.2017 23:46:15

FRANK71 >> A co konkrétně? Na rozdíl od tebe asi tápu. Bohužel tady nemohu najít žádný tvůj návrh jak by přestupky daly řešit. Tedy kromě nejoblíbenějšího řešení aby si každý mohl dělat co chce. Bohužel v tom bordelu co u některých vod vládne domluva moc nestačí.
Je zvláštní, že když na soukromáku majitel řekne bude se chytat je z těchto 5 míst a nesmí se házet k rákosí, tak mu všichni tleskají, ale když si dá pravidla spolek do něhož dobrovolně vlezli, a ještě si to dovolí kontrolovat, tak jsou všichni kolem voli.

kakr - Profil | Pá 18.8.2017 12:10:03

Mrknato >>
Určitě jsi proti znění BP podal několik žalob,vždyť se jedná o flagrantní porušení zákona a ty, znalec veškerého práva máš přímo povinnost tak učinit.
Nebo stačí žryndat na MRKu???

petrikveprik - Profil | Pá 18.8.2017 10:40:30

kakr >> tys ten příklad napsal špatně - budeš na rybách a přijde RS a zjistí že nemáš zapsatnou docházku k vodě. Je to přestupek a jen IDIOT klidně může zadržet povolenku (abys nemohl k vodě a dál škodit tímto strašným přestupkem jako je nezapsání docházky což je údaj k hovnu) anebo anebo slušný člen RS pozdraví, pokecá, slovně upozorní že podle RŘ je to třeba zapisovat a odejde s tím, že se vlastně nic prakticky nestalo, nicméně to vyřešil aby to bylo v souladu s RŘ. (a nemá vůbec potřebu to psát do povolenky, protože jde o hovno).

lipan - Profil | Ne 20.8.2017 22:34:33

Thomic >> Doufám že jsi nyní Mrknato nevyprovokoval k ještě větší aktivitě. Již několikrát jsem se mu snažil vysvětlit, že je spousta oblastí života, kde legislativa dává rámec a exekutiva dává do rukou nižším výkonným složkám pravomoc dále upravovat nebo specifikovat. Ale je to marný boj. A ostatní si prostě jen pletou demokracii s anarchíí a běda, když někdo jiný chce demokraticky něco jiného než oni.

Thomic - Profil | Ne 20.8.2017 21:03:10

Juuuuu, musím říct ze mě docela baví co jsem tím článkem rozpoutal za diskuzi. Dokonce jsem byl označen za komanče- super, při revoluci mi bylo pět. Rád bych vzkázal notorickym brblalům, nadávajícim na cokoli- ČRS a MRS jsou v rámci Evropy unikátní. Povolenka stoji nula nula nic, zarybneni je celkem na slušné úrovni a na jeden kus papíru v ceně cca dvou dnů práce můžete celoročně chytat na stovkách svazových revírů. Pokud si toho nevážite a na čemkoli musíte hledat chyby, pověste prut na hřebík, nebo se rozhodněte pro kariéru ve svazu a běžte to změnit. Nebo si proboha vezměte pytel na odpadky a běžte čistit revíry, nebo cokoli jiného aspoň trochu užitečného, kecy části diskutujících už nejsou ani o trollingu, ale jenom o čiré stupiditě. Petrův zdar.

Kubalorenc - Profil | So 19.8.2017 10:59:15

lipan >> pokutovy bloky jsou uplne na dve veci. Na nic a na to druhy. Zaprve by museli mit rybari u sebe penize, coz vetsina.moc na ryby nenosi, zadruhe by museli s prestupkem souhlasit ( stejne jako kdyz te zastavi a pokutuje pcr ) a zatreti by to mohlo fungovat max u placene RS. Nedokazu si predstavit ze bych kvuli kazdymu vydanymu bloku za 200 mel jeste behat po uradech, kdyz rano chodim do prace. To bych se na to tak akorat vis co......

dantex - Profil | Pá 18.8.2017 14:36:40

kakr >> už jsem nechtěl reagovat, ale musím

ten váš formulář s č.j. od Min Zem. Kde je v něm napsáno, že musí lovící strpět zápis, kde je v něm napsáno RS je oprávněna psát svoje číslo případně řešit přestupky zápisem do povolenky, tedy v rozporu se zákonem, kde se jako člověk, který chce dodržovat platné právní předpisy mohu s touto povinností seznámit (snad ne z nadpisu kolonky sloupečku kontrola)? Publikovali jste to snad ve sbírce zákonů?

Oprávnění a povinnosti jako RS ti ukládá § 16 zákona 99/2004 Sb. povinnosti § 17. Krom toho si přečti listinu základních práv a svobod konkrétně čl 2 a 4.

Výrok, "kdo neumožní zápis do povolenky, dopouští se přestupku" to je taky gól. Přestupek dle kterého ustanovení zákona to je?

Jestli jsi RS, tak bys měl být alespoň trochu právně vzdělán. Bohužel to vypadá, že jsi jen ovce bez vlastního rozumu, která jen žmoulaje čepici v ruce přebečí názor vrchnosti.

Žádné zákonné oprávnění RS zapisovat do povolenky jsi neuvedl, ale ostatním říkáš, že blábolí nebo žgryndají.

dantex - Profil | Pá 18.8.2017 12:30:09

kakr >> Já nepláči, volám po zákonnosti. A k tomu vašemu formuláři. Stanovovat práva a povinnosti formulářem je nezákonné a neústavní - nedávno o tom rozhodl ústavní soud, číslo judikátu ti v případě zájmu pošlu. Porušitelem zákonnosti bylo Ministerstvo financí ČR.

kakr - Profil | Pá 18.8.2017 8:46:42

Mrknato >>
Zase kecáš....

RK - Profil | Čt 17.8.2017 12:45:31

hraji >> Škoda, že se tenhle Tvůj přístup neuplatňuje i v jiných ,,odvětvích veřejného života" Tam by to bylo potřeba. Na rybách bych to pociťoval, jako dogmaticky uplatňovanou buzeraci.
Co tak vidím u vody za pochybení, které stojí za potrestání, je hladovost(k tomu se vážou jednotlivé přestupky) některých.
To bývá vesměs posvěceno vysazováním s následným okamžitým povoleným odlovem. Z čehož plyne ,,kurníkový syndrom" některých rybářů. Vrací se stejně jako liška tam, kde něco bylo, dokud to tam je. A stejně jako liška si berou víc, než sežerou i v jednom dnu.
Zbytek přestupků jsou z oblasti prkotin. Něco se zapomene,něco chybí atd. To se dá určitě řešit individuálně. Suhlasím s Thomicem....

hraji - Profil | Čt 17.8.2017 9:53:01

Thomic >> již delší dobu tu není řeč o RŘ, ale o zákonu. S individuálním posuzováním situace mám letité zkušenosti. RS, která rozhoduje pokaždé jinak, na základě individuálních okolností, je k hovnu. To je můj názor. Přeber si to jak chceš. Přestupek se buď stal a nebo nestal, zbytek je věcí úředníka na obci.

kakr - Profil | St 16.8.2017 8:07:07

Thomic >>
Čeřínkování spolu s nastraženými prutu je porušení zákona. Zákon i sebepitomější by se měl dodržovat, to platí i zapisování docházky. Zadržet povolenku je vždy na rozhodnutí RS a za výše uvedené bych povolenku nezadržel. Zcela stačí do povolenky napsat - upozorněn na lov do čeřínku + pruty, nebo na nezapsanou docházku. V 99% už rybář nic takového podruhé neudělá.
Daleko horší je a to je věcí BP, že někde do povinné výbavy zařazují podběrák, zcela bez výjimky. Tak se táži k čemu podběrák při lovu do čeřínku??
Nechat rozhodnutí zda se přestupek stal či ne na KK je výstřel do tmy. O přestupku na úseku rybářství může rozhodnout RS vybavená pokutovými bloky(neznám) po udělení a zaplacení pokuty na místě (neznám), nebo příslušný úřad v jehož katastru se přestupek stal.
Pak teprve může nastoupit KK a rybáře potrestat za porušení stanov.

Alabalik - Profil | Po 14.8.2017 7:19:10

To, ze je doba lovu a zapsani dochazky uvedeno na prvnim miste naprosto vypovida o tom jaky jak zasadni veci vetsinou rybarska straz resi. Autorovi doporucuji prochazku po jakekoli zatoce na libovolne vetsi prehrade, kempy nevynechavat, a bude mit namet na nekolik pokracovani. Mozna take zjisti, jak to v praxi vypada. To, ze nekdo nema podberak, je ve srovnani s jinymi ukazy trochu usmevne...

Thomic - Profil | Ne 20.8.2017 22:24:30

(Jenom poslední poznámka ke vztahu zákon vs. BP). Uživatel revíru muže BP zákon zpřísnit, například zavedením vyšší lovné míry, nebo doplněním povinné výbavy, nebo zkrácením doby lovu, hájením některé ryby... obráceně to neplatí, takže pro například prodloužení doby lovu je nutné zadat o výjimku. Úprava pravomocí RS je ten první případ, který je tudíž v pořádku, a není se zákonem v rozporu).

ExPr3v1t - Profil | Ne 20.8.2017 21:14:42

Thomic >> toto neni v BP ani v zadnem zakone. To nebude pochopitelne...

kakr - Profil | So 19.8.2017 12:36:51

Mrknato >>
Pavlíku,už je poledne a ty jsi si ještě nevzal ani raní léky. Rychle si je vezmi, jinak se z raplhausu nedostaneš.
Místo svazového vykladače práva na Olšinách ti nebudou čilimníci držet na věky.-))

Mrknato - Profil | So 19.8.2017 12:27:45

lipan >> 90% "přestupků BP" jsou krky, prdy s slinty, které tvoří čilimníci jako je hraj.... proto je z jeho strany potřeba tyto slinty, prdy a krky trestat dle svazového zákona, který stojí nad zákonem 99/2004, tak to mají nejen soudruzi v MRS, ale i snaživci v ČRS.......

Těmito krky, prdy a hleny se snaží čilimníci vykrýt své nedostatky v hospodaření na revírech, když už fenomén, kormorán, sucho, vydra a zlí členi nestačí.

A najde se kupa bezmozků, kteří tomu i tleskají a chtějí místo ryb a fajn lovu, více RS, více trestání a více zákazů..........

EDit : na rozdíl od soukromníka na rybníku, či nerevíru nemá svaz právo měnit podmínky VRP pomocí pseudo BP. To je horší vejmrd než 1000000 kormoránů a 1000000 pytláků. Ty vejmrdy si děláme sami do vlastního, místo aby za peníze profi RS, vysátých peněz MO (p.s.) se vysazovaly ryby.

kakr - Profil | Pá 18.8.2017 16:32:13

Rockwell >>
Napsal jsi to zcela přesně.
Jen podotknu, na 99% stačí napsat upozornění do povolenky a už se neopakuje.

dantex - Profil | Pá 18.8.2017 15:48:24

hraji >> Nejsem RS, nebyl jsem proškolen, ale jako laik vidím správný postup takto.

Přijdu k lovícímu s odznakem viditelně na oděvu, pozdravím, řeknu že jsem rybářská stráž, ukážu průkaz. Požádám o povolenku a rybářský lístek, zkontroluji, jestli platí pro daný revír a čas, jestli má zapsáno co má být zapsáno. Zkontroluji jestli provádí lov v souladu se zákonem (tj. i vyhláškou a BP), náčiní (trojháčky, protihroty, nástrahy), úlovek, povinné vybavení) atd. Pokud zjistím porušení zákona, požádám, aby prokázal svou totožnost, oznámím porušení kontrolované osobě, navrhnu že to vyřeším na místě domluvou nebo pokutou (pokud souhlasí) nebo sepíši úřední zápis o přestupku, případně zadržím povolenku, náčiní a úlovek, řešení v závislosti na závažnosti. Pozdravím a odejdu. Abych měl pro případné řízení u správního orgánu důkazní prostředky kontrolu nahrávám na kameru, případně jdu společně s další osobou, která bude svědčit.

Neptej se mne co budu dělat, když mi bude chtít dát přes hubu apod.

Řekni mi ale, proč to tam zapisujete? Podle mne, musí být každé porušení zákona vyřešeno buď na místě (domluva x pokuta) nebo na správním orgánu. Za jeden přestupek jeden trest. Proč píšete vzkaz další RS o přestupku, který byl už vyřešen? Trestat lze přece jen jednou, jako RS přece nemůžeš přihlížet k tomu, že lovící byl již jednou potrestán, navíc je možné, že to vůbec přestupek nebyl. To se dá zjistit jen z evidence přestupků. To co zapíšeš do povolenky je pouze vzkaz "Franto, tady jsem si myslel, že tenhle udělal přestupek, ale nikam jsem to nenahlásil, takže ho vosol za mě ty.". Kde je to rozhodnutí, které stanovilo, že k přestupku skutečně došlo? Právo na odvolání? Jak se jako lovící mohu bránit vůči nepravdivému zápisu?

Dále, zápis čísla RS do povolenky slouží pouze ke statistice o počtu kontrol vykonaných RS.

Rockwell - Profil | Pá 18.8.2017 14:33:23

Jak to tak čtu, tak na některé študované právníky z Plzně bych u vody nechtěl narazit :-) hádat se o to jestli má RS povoleno zapsat do docházky kontrolu :-)))
Měly by se řešit daleko horší přestupky jak ze strany RS tak rybářů a né zda je zápis zákonem povolený nebo ne :-)))

kakr - Profil | Pá 18.8.2017 11:27:39

dantex >>
BP ČRS
II. Osoba provádějící lov je povinna, písmeno e.

dantex - Profil | Pá 18.8.2017 11:18:42

Fantozi (Aladin) >> ano to vím, to je moje povinnost strpět, kde je však oprávnění RS zapisovat? Toto je třeba nezaměňovat.

Jako člen spolku nudistů mohu mít ve stanovách spolku zakotvenu povinnost nechat si Policií ČR vpálit kulku do hlavy, pokud mě chytí u vody oblečeného. Kde je však oprávnění policie toto činit?

Fantozi (Aladin) - Profil | Pá 18.8.2017 11:07:47

dantex >> v BP ČRS je uvedeno

f) umožnit rybářské stráži zápis o provedené kontrole do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků).

dantex - Profil | Pá 18.8.2017 11:04:59

kakr >> třeba, ale já jsem tohle téma začal proto, že v článku pod kterým tady diskutujeme je uvedeno, že RS něco napíše do povolenky jako upozornění pro další RS:

" Pokud zjistí nějaký přestupek, může věc řešit napomenutím, případně zápisem přestupku přímo do povolenky k lovu – tento zápis pak slouží jako informace při další kontrole jinou rybářskou stráží."

Můžeš mi říct, kde je v platném právu upraveno oprávnění RS řešit přestupek zápisem do povolenky?

Podle mne může RS přestupek řešit na místě domluvou nebo pokutou (pokud obviněnýsouhlasí se zjištěným stavem věci, s právní kvalifikací skutku, s uložením pokuty a její výší a s vydáním příkazového bloku) nebo věc předat správnímu orgánu.

ExPr3v1t - Profil | Pá 18.8.2017 10:53:54

O orgán tu nezavadíš :-D

dantex - Profil | Pá 18.8.2017 10:50:36

kakr >> hele, RS vystupuje jako orgán státní moci a zde platí zásada co není dovoleno, je zakázáno. Na rozdíl od soukromých osob, kde platí co není zakázáno je povoleno. Taky jsem nikde nenašel, že mi RS nesmí kontrolovat řidičák a živnostenský list. Oprávnění RS je jasně napsáno v příslušném zákoně/vyhlášce. Není oprávněna činit nic jiného.

kakr - Profil | Pá 18.8.2017 10:43:21

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 18.8.2017 10:40:30 >>
Jen idiot si nezapíše před začátkem lovu docházku.....

Knapík - Profil | Pá 18.8.2017 10:32:35

Mrknato >> zakázáno to není, co není zakázáno mají masy povoleny, takže proč ne. Já jsem pro ...

computerfish - Profil | Pá 18.8.2017 10:25:49

Thomic >> Nekontrolovat členskou legitimaci je fatální chyba kterou ČRS toleruje. Protože neexistuje centrální evidence, není jistota, že je rybář vůbec členem ČRS, platí příspěvky, brigády a další povinnosti. Takže stačí když mu kamarádíček vylepí známku na povolenku a může jít chytat. Tak si může například i člen samostatné MO koupit celosvazovou povolenku anebo pošuk z ulice aniž by platil balík za povolenku pro nečleny.

Kubalorenc - Profil | Pá 18.8.2017 9:52:20

MAXXSKATER - >> Nechceš to už zamknout? Stejně se asi k tématu už nic nedozvíme a diskuze je zase zaprasená tím, jestli mají nebo nemají BP oporu v zákoně a to si můžem přečíst v dalších 150ti diskuzích.

ExPr3v1t - Profil | Pá 18.8.2017 8:47:48

Já vždycky slyším Hrušínského...Podle rozumu, ne podle práva! Ten divočák je náš!

FRANK71 - Profil | Čt 17.8.2017 19:28:00

Pedro1 >> nedělej si z něho srandu. Hraji a kakr říkají, že žádná profi Rs není.😄😄😄

Thomic - Profil | Čt 17.8.2017 9:47:25

hraji >> Ženeš to zbytečně do extrému, nemyslíš? Nikdo netvrdí, že není nutné RŘ dodržovat. Ale přestupky proti němu je možné řešit s různou mírou citlivosti u individuální situace vzhledem k okolnostem.

hraji - Profil | Čt 17.8.2017 9:34:38

jagni >> píšeš nesmysly, protože pokud budeme rozlišovat, které zákony dodržovat budeme a které nebudeme, bude tu jen anarchie.
Co když si někdo řekne, že dodržovat zákon se nemusí a na ulici tě přepadne a zmrzačí?
Přijmeš ten fakt, že se mu zdá ten zákon nelogický a porušující vyšší princip přírody, že silnější vyhrává a bere vše?

kakr - Profil | Čt 17.8.2017 8:27:16

jagni >>
Pokud by se zákony nemusely striktně dodržovat, tak k čemu jsou?? Nestačila by anarchie??
Dej nám ukázku zákona, který porušuje vyšší princip.

hraji - Profil | St 16.8.2017 20:53:50

FRANK71 >> §38 zákona 250/2016Sb. nepíše nic o tom, že RS musí posuzovat stejný přestupek rozdílným způsobem. Píše se tam, a to ty víš, o povaze a závažnosti přestupku. Pokud se dva rybáři dopustí stejného přestupku, mám za to, že reakce RS by měla být stejná. Rozhodně se ale v tom paragrafu nepíše nic o tom, že stejná být nesmí.
Já považuji za konzistentní takové jednání, které ve stejných případech vede ke stejnému výsledku. Máš-li to jinak, je to tvůj problém, ale netahej do toho paragrafy, když jim zjevně nerozumíš.

Thomic - Profil | St 16.8.2017 9:13:36

hraji >> :) asi se dneska vytrollit nenechám. Cely právní systém ČR je postavený na tom, ze je určité rozmezí sazby při porušení zákona- od trestního po přestupky, kde za špatné parkování občas zaplatíš kilo, jinde litr. Role RS podle mého svědomí je poznat, zda je přestupek a okolnosti natolik závažný, aby šel před komisi; pokud jde o "prkotinu" a moje "bububu" má dostatečně výchovný charakter na to, aby to ten člověk znovu neudělal, dam mu zápis do povolenky pro info další RS a nebudu ho tahat po komisích, protože by to ze mě udělalo idiota a pověst RS by šla ještě víc do háje. Za to se omlouvat nebudu a považuji to za správné, pokud mas jiný pocit, jdi dělat RS a řeš to dle svého uvážení, což je přesně to co by měla RS dělat.

hraji - Profil | St 16.8.2017 9:03:18

Thomic >> nikde jsem nepsal o tom, že RS rozhoduje o trestu. Napsal jsem, na základě tvých příspěvků, že jsi nekonzistentní ve svém rozhodování a posuzování přestupků.
A na tom trvám. Omlouváš svůj neodůvodnitelně rozdílný přístup ke stejným přestupkům, ale fakt blbě.

hraji - Profil | St 16.8.2017 8:54:07

Thomic >> RS by měla být ve svém rozhodování především konzistentní. Pokud ses chtěl pochlubit, jak jsi hodná a uznalá RS, za mě máš mínus. Jsi moula, co se chlubí tím, že jako RS nectí zákon.

Thomic - Profil | St 16.8.2017 8:46:31

bjwir >> jako rybář s tebou souhlasím, jako RS s tebou souhlasit nemůžu - odtud ta schizofrenie. Taky pouštim a z pohledu rybáře vidím radši chlapa co pouští a chytá na čtyři pruty přes noc, než chlapa, kterej si z malyho revíru odnese ročně padesát původních potocaku na hranici míry. Jenže jako RS toho prvního řešit musím, druhy se chová podle RŘ, takže jsem s nim v pohodě. Ale je pravda, ze dvojího metru za jeden přestupek se proste nezbavíš- příklad, na kontrole minuly týden jsem na Vltavě potkal dva chlapy se stejným prestupkem- oba měli ve vezirku nezapsany ryby (jeden kapr, druhy amur). První byl agresivní, hádal se, skoro po mě fyzicky vyjel- na začátku jsem chtěl napomenout, ale fakt se choval jako takovej debil, ze jsem to nakonec projít nenechal. Druhej se - regulérně- rozbrecel, ukazoval mi fotky jak poušti ryby, v povolence zapsany i nastrazky, a ze ho chtěl jenom ukázat manželce co pro nej přijede a pak pustit. Upozornění a neřeším dal. Je to špatně?

bjwir - Profil | St 16.8.2017 8:31:50

Thomic >> Dost si protiřečíš...rybáře kteří vesměs ryby pouštějí , byť chytají přes čáru (povolenou dobu lovu) bys trestal. Dědu který odnese tři ryby stěží zapíše jednoho bys nechal být..To jako opravdu ? Nepřijde ti tohle právě ten dvojí metr proti kterému tak stojíš ? Já si myslím že špatný je obojí , ale pokud to porovnám raději budu mít u vody 10 lidí kteří chytají přes noc a ryby pouštějí , než 10 lidí kteří si vemou tři ryby a zapíšou jednu.Potom by ty vody asi vypadaly trochu jinak..

Denny - Profil | Út 15.8.2017 18:10:39

marmyš >> Clovece,my to porad odkladame.Kdyz ctu a slysim,jak to doma vypada,tak az se vratim,hned me za moji hubu zavrou :-)))) Vazne,kdybych se mel tady zle,uz jsem doma davno,ale kdyz clovek porovnava,tak s rybarinou jsem zde na tom neskonale lepe,jedine,co zde asi nemohu ulovit je lin a cejn,ale oni me to lososi vynahradi :-) Ostatni radeji nebudu rozepisovat,proste je to jine,takze mit tady partu ceskych kamaradu,tak uz by me nechybelo vubec nic.

kakr - Profil | Út 15.8.2017 17:09:13

Denny >>
Jsi příliš vzdálen a žiješ v úplně jiném světě. Máš pravdu, že vždy záleží na RS.
Odpověď bych chtěl od autora článečku, ne od polovičního amíka (pokus o vtip).

Denny - Profil | Út 15.8.2017 17:02:58

kakr >> Tech nesmyslu tam opravdu par je,ale nemyslim si,ze by se nasel nekdo z RS,kdo by za to bral papiry,pokud ano,asi by se mel nechat vysetrit.Urcite jsou veci nebo situace,ktere by meli byt ponechany na samotnych rybarich aby rozhodli jak se chovat nebo co kdy pouzit.Na co stupnovat ruzna opatreni a zakazy,kdyz v podstate nejsou adekvatni tresty,ktere by lidi odradili od lumparen.Jako priklad treba pouziju to,ze kdyz chytam s manzelkou,tak oba musime mit vyprostovac hacku.Neni to naprosta kravina? Nebo ja svym peanem nemohu vytahnout hacek rybe,kterou ulovil nekdo jiny ?:-)Naslo by se toho asi dost,ale ja chapu,ze ten,kdo to tvoril nemel jednoduchou praci a vyhovet vsem jde jen velice tezko,presto si myslim,ze jsou tam nektere zbytecnosti.

sem62 - Profil | Ne 13.8.2017 21:45:04

vidím zde ještě jeden nedostatek a to je chytání nástražních rybiček do čeřínku ,kdy nesmí být nahozeny další pruty