Přívlač na Ebru 1

Diskuse k rybářskému videu Přívlač na Ebru 1

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 9.7.2017

Martin M. - Profil | Ne 16.7.2017 15:28:11

Zamykam pro dnesek diskusi, aby vychladly hlavy. Tohle uz opravdu nebavi nikoho cist, nikam dal se diskuse ani neposunuje.

Strakoš.sumci - Profil | Po 10.7.2017 5:36:14

MISO* >> Miso, tak že asi tak to z mého pohledu. Napišme si to na rovinu. Já kdybych tady dal nevím jaké video nebo kdybych ulovil nevím jakou rybu i mimo Ebro. Kdybych udělal jaký kolik námět diskuze. Ty budeš vždy můj oponent. Je to jasně vidět ve všech příspěvcích tady na mrku. No věšet se proto nebudu max se dnes ožeru:-).Startuju odplko HD a pokud nebude pršet valím na Vranov na pláž. Nevím kde si ve videu protiřečím. Nevím v čem plácám hlouposti. O floroši a podobně. To co jsem ve videu řekl, za tím si stojím. Každopádně dnes jsem se poprvé podíval na tvou kartu tady na stránkách mrk.cz. Kde máš u sebe napsáno, že chytáš feeder a plavanou. podle toho se mohu domnívat, že zkušenost s přívlačí máš nulovou. Své jméno napsané na kartě nemáš, pouze přezdívku. Ve fotogalerii úlovků máš čistou 0. U oblíbených druhů ryb máš napsáno- všechny jedlé!!!!! Kritika je potřeba, ale od lidí kteří se neschovávají za anonimitu, kterou jim net umožňuje. Za další nám ukáží ať již videem nebo fotkou co sami umí. Pokusí se návštěvníky webu něco přiučit. Ty umíš podle tvé karty pouze dlouhosáhle rozumovat a zasahovat do diskuzí i když tě tady vlastně nikdy nikdo neviděl. Věř, že mě kritika nevadí, rád se neustále i učím novým věcem. Jen neuznávám kritiku od lidí kteří sami evidentně umí velké prd! Vylez z ulity, ukaž kdo jsi, předveď co umíš a pak mě tady kritizuj. Strakoš.

access - Profil | Ne 9.7.2017 15:12:07

Sonari, GPSka, hightech lode, po zaseku vysurfovat rybu do dvoch sekund do lode, chytanie ryb suchou rukou, hadzanie do vody z vysky, najlepsie namrdat 20 okisov do kyblu nech sa potlcu pred pustenim. Totalne USA styl . Ziadna pasia, relax, za mna humac video. V porovnani s inymi videami napr M.Mataka velka slabota. Panko chyta akoby bol plateny od poctu ulovenych ryb.

Martin M. - Profil | Po 10.7.2017 21:20:27

Pike >> k tomu bych mel jednu poznamku - podle mne podstatnou cast potravy candatu na Ebru delaji raci. Prikladam video, jak se rak pohybuje u dna a mozna proc se to pak candatum tema priskokama tak libi... Jinde, kde raci nejsou, muze fungovat neco jineho.


abcdddd - Profil | Ne 9.7.2017 22:49:26

P!F >> ? veci sa deju, ty si nenatacal ziadne instruktazne video, neurobil si to naschval, nejebal si to na net kde na to cumi kopa ludi, ktori taketo chovanie budu povazovat za normalne. Dobre ta to jebalo, ten poskodeny sumec, a tu plastovu picovinu si hned vyjebal. Detto ja, ked vybagrujem maleho zubaca z hlbky, co som priznal, ze sa stane, tak si nasledne pekne vynadam, ze som jebnuty...

S tym neznasanim trosku prehanas, ale samo, ze na niekoho z fachu kto by mal ist prikladom kladiem ine naroky ako na bezneho hobby rybara, ktory by si z takych ako strakos mal brat priklad.

K tym ostriezom sa nedokazem vyjadrit prakticky, nechytam ich, ale dufam, ze aj tebe to pride trochu cez ciaru jebat ryby, ktore si neplanujem ponechat do vedra aby som nachytal viac takych, ktore si neplanujem ponechat. Ak si chcem rybu privlastnit tak dostane rovno po hlave. Sam dobre vies, aky je priemerny mrk rybar tupelo a davat ludom taketo rady je scestne.

S&F - pescador - Profil | Ne 9.7.2017 15:53:58

..... není co dodat. Snad jen, že zde je jasně demonstrováno to,že když si obleču reklamní triko s PET flašek můžu kecat kraviny a ještě to prezentovat veřejnosti. Mimo již zmíněné výplody mě obvzlášť dostala věta,že "tahat gumu vodním sloupem je dle mě více méně zbytečné" ...... dál už jsem neměl odvahu koukat a budu se raději držet svých zkušeností.

Martin M. - Profil | St 19.7.2017 16:52:47

A pridam jednoho candata z dubna na Ebru. Jestli to bylo z hnizda, to fakt nevim. Chytli jsme candaty snad na kazdem miste, kde jsme s lodi zastavili, a to jsme stridali skaly, melciny, zatoky... Mam k tomu i takovou veselou prihodu, kdy vedle Strakosova kempu mel karavan nejaky cesky deda a kazde rano vyplouval s dovezenou lodickou a vracel se vzdy bez ryby. Asi 4. den uz to nevydrzel a prisel se zeptat, jestli by mohl jet na lod s nami, protoze my jsme chytali desitky ryb. Dovezli jsme jej na misto kamsi ke skalam, Pavel vzal prut a rika mu takhle nahodite od lodi smerem ke brehu, pockate az to dopadne na dno, udelate otocku navijakem, jak to zpatky pada, tak je zaber, zaseknete a tady mate prut, zdolat si jej muzete uz sam.

backlead - Profil | So 15.7.2017 13:40:53

Strakoš.sumci >> Nenech se zlomit přihlouplými názory! Na rozdíl od jiných, jejichž jediným přínosem do zdejších diskuzí je zesměšňování a vysmívání se druhým, oceňuji Tvoji ochotu a snahu druhým poradit a obětovat zde spoustu svého volného času. Být tady takových přispěvatelů jako níže, tak už tady nikdo raději nechodí. Nic nenatočili, nikomu v životě neporadili, z jejich škodolibých příspěvků je člověku na blití a jediné co umějí je vyrypovat, kritizovat a zasírat vlákna, která byl do doby jejich návštěvy ke čtení.

Přeji hodně úspěchů a těším se na další videa.

Pike - Profil | Po 10.7.2017 21:09:41

Kolega popisoval, jak chytá na Ebru. Ryby tam chytá mnoho let, tak bych řekl, že to tam zná podstatně líp, než většina kritiků níže. Mi osobně se zdálo, že těch tipů a triků, jak chytat přímo na té vodě řekl docela hodně a též to zdůvodňoval. Prostě popsal, co funguje tam. Že to nemusí fungovat jinde, nebo se to zdá jako nesmysl je možné, ale nebylo to o vláčce na Orlíku nebo na Gabčíkovo Nagymaros.
Takže mi se to video zdálo jako velmi solidní, ale já mám odvláčeno málo, takže nedosahuju ano zbla mistrovských kvalit průměrného kolegy Mrkaře vláčkaře.

MISO* - Profil | Ne 9.7.2017 15:32:37

ani som to nedopozeral. Po prvych par vetach borca mi bolo jasne, ze to nie je moja krvna skupina. Navyse si myslim, ze rozprava blbosti. namachrovany v polepenom tricku, reklamka a keci od veci ;-)) dopozeram to inokedy, som zvedavy cim ma este pobavi. Za mna nelibi, daleko od pekneho rybarskeho videa.

jiris - Profil | Ne 9.7.2017 14:16:47

Díky za tohle video. Dnes jsem přišel na to, že chytám celou dobu špatně.

Kam mám dávat ulovené okouny, když je chci pustit, stačí kyblík nebo mám použít vezírek? Přivazovat je nechci.

backlead - Profil | Ne 23.7.2017 16:22:43

čolkař,zloch >> Leze aby mohl prudit, pač doma nemůže.... Tak otravuje tady. Nevím proč neotravuje na WEBu "Kukaj.sk".

poldeci - Profil | So 22.7.2017 17:14:56

Strakoš.sumci >> ešte k" tvojím fotkám a videám"...,ja ak niečo občas chytím tak fotka je to posledné čo ma zaujíma,vo svojom oklí mám málo takých čo to dokážu oceniť,v krčme za frajera tiež niesom a v neposlednom neviem fotiť
možno tak trocha stará škola,nemám k tomu vzťah ..teraz je trend fotiť každé hovno

neviem prečo by sa rybár musel prezentovať fotkami,a ak sa podľa toho má posudzovať nejaká špička alebo čo tak je mi to tiež jedno,cudzie ryby sú mi ukradnuté

Garys - Profil | Po 10.7.2017 17:31:30

Prostě se Strakoš přizpůsobil lokalitě a podmínkám, ryby chytá, uvázl jen jednou, takže to asi dělá dobře. Pro mě vítaná změna od videí chytání dlaňových okounků nebo točení kličkou při tahání wobů. Fajn, jsou tam věci, které může citlivá povaha vytknout, ale vzhledem k tomu, jak se u nás rybáři chovají k rybám, skopávají cejny a malé kapříky znechuceně do vody...Takovou kritiku si prostě Strakoš nezaslouží a až se mu divím, že tu to čte, odpovídá, stejně tak v poradně je aktivní jako málokdo...tak příště jen mokré ruce, menší výšku a bude to cajk ;)

Pedro1 - Profil | Po 10.7.2017 15:32:16

poldeci >> Ačkoliv si o Exem myslím svoje,máš asi pravdu.
Ale jsou tu i mnohem horší,co mi zůstalo v paměti tak lov desítek pstroužků na nějakém potoku - tuším Simčo s nějakým mladým pretěkárom,lov z boutu na Labi na woby bez lanka - tuším Hrouzek,nebo nějaký Shimano/Rapala reklamní video se Simčou.
Ostatně Simčo je víceméně vždy záruka průseru.

Mě se tohle prostě nelíbí,je to sterilní,nicneříkající,jednotvárný,....,nehledě na to,že se na MRKu hlavní protagonista chlubí tím,jak porušuje kde co a chytá každoročně bez povolenky.

MISO* - Profil | Po 10.7.2017 14:52:15

Strakoš.sumci >> nechcel som to cele rozoberat, ale ked sa pytas, tak ti odpoviem. Samozrejme su moje vyjadrenia co som napisal trochu expresivne, to uz tak chodi. Za to sa mozem trochu ospravedlnit. Pokial ide o fluorocarbon, sam som presvedceny ze rybam je to sumak, ci fluorocarbon alebo monofil. Reciam o neviditelnosti vo vode ja neverim, resp. neverim, ze rybu toto zaujima. FC povazujem viacmenej za marketingovu bublinu. Nespochybnujem jeho ine lepsie vlastnosti v porovnani s monofilom, ako napr. oderuvzdornost a pod, sam ho pouzivam, ale ta neviditelnost mi proste nesedi. Navyse v hlbke v akej tam chytas hovorit ze ryba do FC narazi lebo ho nevidi a monofilo obide...nenarazi, lebo ho vidi bocnou ciarou a navyse v takej hlbke nejake lamanie svetla asi moc vplyvu nema. Tahat gumy po dne nie je hlupost, hlupost je povedat, ze tahat gumy v stlpci nema vyznam. Mozno prave tam a v tom case ok, ale od teba to znelo ako vseobecna rada pre privlac. S tym nesuhlasim. Dropshotovy prut na jigovanie po dne a gumy s hlavami 25g+ si tiez myslim, ze nie je to prave orechove, jemna spicka kde vidis vsetky pohyby gumy ok, ale preseknut s nou kostnantu papulu vacsieho zubaca byva problem. A v tom videu je to nakoniec aj vidno. Dropshotovy prut je podla mna urceny na uplne iny sposob lovu. Dalej si hovoril o tom, ze pracovat treba len s navijakom a nikdy nie s prutom a hned ako si to predviedol ako sa to nema robit si dostal zaber ;-)) to bolo vtipne ;-)). Chytat ostrieze do kybla s tym, ze ich pustim...tiez sa mi to nepacilo. Ani teoria ze chyteny ostriez "odtiahne hejno". Neverim tomu. Atd, atd.
Takze toto sa mi nepacilo. Ved nech aj ostatni, co sa takemuto lovu venuju intenzivne napisu svoje postrehy, mozno mne otvoria hlavu, mozno tebe pomozu v buducnosti natocit lepsie viedeo. Ktovie...;-)))

martcv - Profil | Po 10.7.2017 13:02:45

jpavmrk >> jpavlicekmrk - 10.7.2017 12:28:02 >> nevím jestli máš se sonarem zkušennosti.....ale to že ho použiješ z tebe ještě mistra nedělá a to že rybu najdeš, taky neznamená že jí chytíš...je to jen pomůcka a na velký vodě hodně důležitá...stejně musíš vyhodnit sám jestli tady zastavíš, že se ti to místo líbí...stejně ti neukáže co je to za druh ryby....zas musíš vyhodnotit sám podle svých zkušenností, že by to mohli být okouni, candáti atd.....třeba u nás to jsou většinou kapři a cejni....:-)
na neznámé vodě je to neocenitelný pomocník při mapování profilu dna....to by jsi taky mohl celý den házet nástrahu do 30m hloubky
je to prostě pokrok...na koni už taky do práce nejezdíš.......:-)

čolkař,zloch - Profil | Ne 23.7.2017 16:14:49

abcdddd >> proč ty sem vůbec lezeš když je tu téměř vše špatně?

Pepa z depa - Profil | So 22.7.2017 16:29:53

Martin M. >> není jedinej ale to není podstatný a ani mu neberu jeho zkušenosti který nabyl a opět - není jedinej. klidně at se vyjadřuje tak jako kdokoli jinej a ani zásluhy za natočený video mu nikdo neupírá. ale at všechny jeho příspěvky budí trochu důvěru a ne rozpaky. snižuje mu to kredit.

Martin M. - Profil | So 22.7.2017 13:24:24

Pepa z depa >> hroznej zapis.

david.ch - Profil | Čt 20.7.2017 15:48:42

Ja myslim, ze se Cesi postaraji o to, aby v tom Ebru za par let nebyli ani candati ani okouni.

Pedro1 - Profil | St 19.7.2017 22:17:05

Martin M. >> Hele když jsi náhodou tady.Nevadí Ti jako majiteli MRKu,že tady máš videa od pytlaku,ze v Poradne rádi pytlaci,ze tady mají pytlaci diskuze o závodech,ze tady pytlaci moralizuji,.......,nehledě na stádo debilu,co jim pritakava?
Jako houby moc v CR nerostou,ale za poslední tři týdny vyrostlo na MRKu kretenu jak kdyby v ČR pršelo od roku 89 neustále.

abcdddd - Profil | St 19.7.2017 15:36:59

LucPav >> normalny clovek ma nad zakonom este moralku a etiku, ale necudujem sa, zijeme dobu kde "vsetko bolo v sulade so zakonom" a "skutok sa nestal". pomaly zacinam stracat vieru v zdravy sedliacky rozum ked vidim toto vsetko okolo seba. obscenne preteky v love zubacov na hniezdach, v zneni zakona o rybarstve je lov az na tretom mieste po ochrane a chove, toto je v prikrom rozpore s tymto ustanovenim, je nepisanym pravidlom, ze v reprodukcnom obdobi sa ryba alebo akykolvek iny zivocich nelovi, a inteligentny chalan ako ty by to mal ctit aj bez toho aby to bolo napisane v zakone. ci plati zazracna formulka, ze zubacov je tam ako hoven a z cudzieho krv netecie?

Piskořík - Profil | Ne 16.7.2017 14:20:23

poldeci >> A ty děláš co, že se ptáš jak kokot?.... :o)

Bazalbub1922 - Profil | So 15.7.2017 21:28:48

Strakošu ser na ABCD, že se klidně pohádáme o hovně je celkem normální ale všimni si že někteří a jsou to furt ti samí jenom negace ať člověk udělá cokoliv...kdo nic nedělá nic nepokazí....Nejvíc to vystihuje jak tam hodíš toho candáta a víš jaké budou reakce, no prostě možeš za každou rybu mrsknutou rybu do vody na celém světě protože tě všichni sledují :-) těším se na další video...

abcdddd - Profil | So 15.7.2017 12:39:39

Strakoš.sumci >> Ale prosim ta, aby si sa z toho neposral, vedz, ze travit tolko casu ako ty na rybach tak ta tu kazdy druhy prechyta ako maleho chlapca. Ty a tvoj kemp, tu posobis ako panacik, radis len to co do teba natlacil sponzor a mas kurva daleko od akejkolvek nestrannosti. To ci ma resp nema vyplnenu kartu je irelevantne. Kludne rozdavaj svoje tel cislo na pockanie, vedz vsak, ze poniektori maju radi sukromie a anonymitu, to im vsak neubera pravo mat vlastny nazor, skus to respektovat. Tebe ked dojdu argumenty tak lezies ludom do karty, bozechran ked tam nemaju vyplnene aj cislo topanok a velkost penisu. Nebud smiesny... vsetci odbornici su len v tvojom kempe a my ostatni sme hovna. Hlavne ty si obrovska kapacita, pytliak...

Pedro1 - Profil | So 15.7.2017 10:28:15

Chytat dravce (normální velikost,nebavim se o 10 cm okounech) na gumu s vlascem bez problémů jde.Jak píše Řízek,chytat se dá se vším.
Je to ovšem podobné,jako si ho honit levou rukou pod pravým kolenem.

Strakoš.sumci - Profil | Pá 14.7.2017 22:06:08

poldeci >> Rekl jsem si ze uz do diskuzi nebudu zasahovat! Prosel jsem si ale opet jako u jinych rozubrandu tady na mrku i tvou kartu. Opet prezdivka bez jmena fotek celkovy pocet 0. Jak muzes placat takove hlouposti a porovnavat trolec merlina, tunaka a podobne s lovem candatu na gumy. Kvuli takovym jako jsi ty uz do diskuzi nezasahuji lide kteri rybarine a ruznym technikam spickove rozumi! Proc tady maji vetsinou nejvetsi podil prispevku lide bez identity kteri nicim nedokladaji sve znalosti.:-(

Varada - Profil | Po 10.7.2017 16:54:30

Mě to zas tak špatný nepřišlo,každej má svůj styl....ve většině publikací o přívlači se píše,že při tahání gum je důležitá práce prutem a navíjí se jen volný vlasec,to samý se píše i o jigových hlavách (nepoužívat zbytečně těžší než je nutné),Strakoš jde přesně opačnou cestou,ale jelikož to má podložené výsledky,tak to asi stojí za vyzkoušení...taky mám radši ten "přírodnější" styl vláčení,prodírání se křovim,brodění vodou,chytání z nemožných míst a na nemožných místech,ale to je každýho věc....
Takže hodně věcí mě překvapilo,něco inspirovalo,je to asi jedna z možností jak vláčet a gumy vodit,tu vlnu nevole trochu nechápu,nikdo nikoho nenutí to dělat stejně přece.
Důležité je,zdali to je či není efektivní.
Já za video děkuji,zítra si jdu potahat pár gumek :-D

Feroxhunter - Profil | Po 10.7.2017 13:05:49

Strakoš.sumci >> Pecka video kámo!!!

otoš - Profil | Po 10.7.2017 6:32:22

MISO* >> ...taky jsem zhlédl tohle video...já dal líbí...A k tomu kopci nezmyslov: na každém šprochu je pravdy trochu! Si myslím, že za 12 let chytání ryb na Ebru bude Pavel určitě něco znát. Jakmile máš přečtenou vodu, tak máš hned o sto procent větší šanci na úspěch. Samozřejmě že chycený a následně vrácený okoun nepůjde žalovat ostatním že ho to bodnutí od háčku bolelo, ale princip spočívá v tom, že ryba vydává při ulovení jiné frekvence vln ve vodě pohybem svého těla jako poplašnou zprávu pro ostatní ryby ve svém okolí. To platí v celé říši zvířat, kde se vyskytuje nějaký ten predátor již několik stamiliónů let...A k té lodi malá technická: zas takové dělo to není! Nemá tam chladící box na láhve s vínem a ani hezkou španělskou holku jsem nikde na lodi nezaregistroval...Takže taková obyčejná džunka...
:-))
PS.: a klidně mi napiš do sz své jméno, nestyď se! Mnohé názory máš dobré, ale nesprávně je tady prezentuješ.

P!F - Profil | Ne 9.7.2017 20:27:58

access >> top level privlace. Oh maj god.

Martin M. - Profil | Ne 9.7.2017 19:30:55

P!F >> pokud je pravda , ze lame svetlo stejne jako voda, tak fc ve vode svetlo jiz nelame nikam.

MISO* - Profil | Ne 23.7.2017 14:12:44

abcdddd >>podla mna si pomyleny suhajko. hladas za vsetkym nieco, co tam nie je. Martin tu vedie web co nema obdoby a ty tu s nim komunikujes urovnou sedlaka co ma 3 triedy zs.

MM ma velku trpezlivost a je dost asertivny, klobuk dole. Ja bych ta hnal svinskym krokom za to ako sa tu predvadzas ;-)

poldeci - Profil | Ne 23.7.2017 11:23:14

Martin M. >> ja som ti davnejsie pisal aby si debatu zavrel,prakticky si vsetci co sem piseme iba robíme z toho srandu a hrabeme sa v hovienku------tj nuda na mrku

poldeci - Profil | Ne 23.7.2017 10:57:38

Martin M. >> v kombinácii s vyplnenými kartami takto s vyhradzovaním zavládne dokonalý mrk,nikto sa s nikým nebude debatiť ale hlavne, že si nebudeme cudzí ))

Martin M. - Profil | Ne 23.7.2017 4:18:19

Pepa z depa >> chapu to spravne, ze ty tve "prime a jednoduche otazky" jsou "proc by nekdo musel ukazovat fotky ryb, aby s tebou mohl diskutovat?". No proto, ze se tak Strakos rozhodl :-) Proste je to jeho volba a docela ji zde oduvodnil, i kdyz mohl by se tak rozhodnout i bez duvodu nebo si jej nechat pro sebe. Jakepak "to neuhrajes"?

Pepa z depa - Profil | So 22.7.2017 17:31:35

Strakoš.sumci >> koukám ty si zabloudil ve vlastním psaní. ale to není podstatný. podstatný je to žes mi do ted neodpověděl na mé přímé a jednoduché otázky a spíš se snažíš odpovědím se vyhnout. tak bud chlap tak jak to chceš po druhejch a odpověz. nikdo tě tu fakt nekousne.
uvědom si že nemůžeš nikomu vnucovat že jen fotky a videa sou argumenty pro to aby ti mohli oponovat! smiř se konečně s tím že tady tohle neuhraješ. uvědom si že oni ti nemusí nic dokazovat a jejich názory můžeš/nemusíš přijmout ale rozhodně o nich nemůžeš psát že sedí pouze u pc a u vody umí leda prd a lžou jako když tiskne!

Tibiik - Profil | So 22.7.2017 17:30:34

Strakoš.sumci >> no teda ,ty me opravdu mas za lhare?ctes si vubec co jsem napsal?Ty chces opravdu jmena lidi s kym vlacim,nebo s kym chodim na plavacku? Jsi tak blahovy ze vsichni jedou z CR do spanelska si jen zachytat? A ja se schovavam za nickem? Ty si fakt myslis ze jsem si toto vymyslel? Urcite ty lidi znas,jen neni muj styl nekoho jmenovat,pomlouvat,urazet atd,

sliver - Profil | So 22.7.2017 17:04:15

el.ou >> je ti známo, že maska zvětšuje vše pod vodou o 30 %? Nechceš z těch 50 ubrat?

Pepa z depa - Profil | So 22.7.2017 16:59:13

Strakoš.sumci >> nevím kdo píše lži a ani to nemůžu jakkoliv posuzovat. proč se furt oháníš anonimitou lidí? svůj kredit si podle mě snižuješ tím jak a co tady občas píšeš - jak se tady v některejch příspěvcích prezentuješ. ale ty nejseš jedinej kdo se tady veřejně vyjadřuje a stojí za svým názorem a nikdo se tady neschovává. a proč to máš všechno akceptovat? to ty si šel se svojí kůží na trh a musíš počítat s tím že ti někteří budou psát svůj názor kterej se ti nemusí líbit. kapišto?

Buldaa - Profil | Čt 20.7.2017 18:54:59

Tak jsem se tu dozvěděl, v jakým fofru je možné vybagrovat canďoura a zase ho fofrem švihnout do vody. Měl jsem zprvu dojem, že jsou to nějaké závody a čas běží...
Pak jsem se dozvěděl, že úspěšnost rybáře vězí v tom, kolik má kde fotek s rybou přes celou stránku.. a co má za vohoz a jak se u toho zubí...
Tedy kromě toho, že si tu chlapci řeší asi nevyřízené účty z minula :-(((
Jen tak dál - Petrův zdar
Vlastně i něco pozitivního/kladného:
KDO NEVI´CO S GUMOU, má tu jednu z mnoha variant použití/vedení...

sliver - Profil | Čt 20.7.2017 15:13:36

novel >> pche, dyť od vás tu je enem hraji a kakr. Šak si to nechte, tosem potom zvědavej, za co bude Maťák potom jezdit plundrovat candoše na ebro.

dolis - Profil | Čt 20.7.2017 10:00:23

P!F >> V Dánsku na hnízdách natírají kormoránům vejce nějakým olejem. Z vejce nic nevzejde a oni než to zjistí, tak už nemají čas snést jiné.

abcdddd - Profil | St 19.7.2017 17:31:30

Martin M. >> Mna poburila formulacia a ako to bolo prezentovane, obscenne preteky v love zubacov na hniezdach, mam za to, ze ked ma sprievodcu tak ten asi vie ako hniezdo resp miesta kde hniezda su vyzeraju. Ci sa budeme tvarit, ze LucPav je jelito, ktore nevie o com hovori a uhrame to do stratena? Tiez sa budeme tvarit ze sa nic nedeje, ze si z pana ktory vlastni kemp v ktorom je porusovanie pravidiel na dennom poriadku, vozia klientov na hniezda poradcu v jedenej z poradni (akokolvek ochotny poradit je a prevadzkuje hotline poradnu) ? Kde su hranice? Z nejakeho ojebavaca v bazare by si mohol urobit spravcu burzy.

Hyperbolizujem, viem, ale pre ilustraciu...

Martin M. - Profil | St 19.7.2017 16:58:22

P!F >> Chytani na hnizdech? Nikoliv. Taky to ve mne zaskripalo, kdyz jsem to cetl. Podle mne LucPav ani zadne candati hnizdo nevidel, jen si to mysli.

Martin M. - Profil | St 19.7.2017 16:45:31

Chytani nehajenych candatu v dubnu na Ebru je podobne neeticke, jako chytani ve stejnou dobu nehajenych cejnu nebo kapru v CR. Podobne bezne ryby, podobny stupen ochrany, podobne hladove pred trenim. Jestli tam je nebo neni hnizdo, to pri vsi ucte nikdo nepozna. Podle mne to jsou vetsinou zatopene melciny, na kterych loni trochu vyrostla trava. Stovky hektaru plochy a co 3 metry candat. Bije se tu posvatnost vzacneho candata v CR s hojnosti a tim souvisejicim pristupu k candatum na Ebru.

LucPav - Profil | St 19.7.2017 16:34:47

abcdddd >> takže pro tebe a Pif je czela normální a morální chytat sumce v IT v době jejich tření, ovšem je už pro tebe nemorální chytat candáty v době tření ve Španělsku? Tobě toto nepříjde vážně směšné a že ze sebe děláte hlupáky? To je jako když zloděj křičí chyťte zloděje....

P!F - Profil | St 19.7.2017 16:21:08

konik79 >> Vola z teba nikto neurobi. Vola kazdy so seba musi urobit sam.

LucPav - Profil | St 19.7.2017 16:13:41

abcdddd >> prosím, přečti si toto, co jsem napsal....
LucPav - ® [Poslat soukromou zprávu.] St 19.7.2017 15:27:29
Líbí: 0 Nelíbí: 0 [Napsat si svou soukromou poznámku k tomuto záznamu.]
abcdddd >> Vždy - podotýkám vždy respektuji a dodržuji pravidla daného státu (pokud ne, nesu svoji odpovědnosti).
Takže jsem riskoval a porušoval, když jsem pouštěl....stačí? To je ovšem moje věc, za kterou si nesu odpovědnost já, nikoliv ty, takže ti to může být uplně jedno....

A ty dobrý muž....takže když se třou, tak jedeš domů? Ty víš přesně, že se třou všichni ve stejnou dobu? To, že ryba je agresivnější před střením a po něm už je v pořádku? Ty jsi ale chuj...nezlob se na mě, ale moralista hadr....fakt hloupý člověk jsi pro mě nebo se snažíš sám před sebou obhájit neobhajitelné v té tvé morálce.....toto už je směšné...kdybys mlčel, udělal bys opravdu nejlépe....

abcdddd - Profil | St 19.7.2017 15:51:39

boyscout >> :-), jeden nemenovany clen mrku pilil do jamy strom aby im dvojnohe kormorany nevybrali vodu cez zimu ked sa este mohlo vlacit, ludom ebe v poslednej dobe. hon za ulovkami, hlava nehlava, moralka etika sumak, a to ani nehovorim o vedomom porusovani BP, vid pripad hrdobec, precitaj si zbezne diskusiu na FB pod jeho prispevkom, ludia z neho robia hrdinu, za to, ze vedome porusoval BP namiesto toho aby ho odsudili. svet sa v prdel obracia

boyscout - Profil | St 19.7.2017 15:47:39

abcdddd >> tak pokud je chytáš sportovně na těžký pilker a pouštíš, tak je všechno OK :-)

LucPav - Profil | St 19.7.2017 13:24:15

Ahojte, letos v březnu jsem byl na Ebru - právě v kempu sumci.com....výprava to byla skvělá, velmi ochotní tam jsou, jídlo perfektní až luxusní, hrouzek super průvodce a i dobře jsme si zachytali a zachlastali :-)
Co se týká videa, tak jsem ho hodnotil průměrně....protože to, co funguje na Ebru, nemusí fungovat jinde (minimálně na řece Moravě a jiných českých vodách - hlavně řekách nefunguje). Ano, Pavel Straka předváděl chytání na konkrétním místě a v nějaké období, ovšem bohužel to podle mě špatně podal, protože pak si většina lidí může myslet, že to takto funguje všude, což samozřejmě není pravda, už jen to, když dva dělají totéž není to totéž (což většina lidí snad ví).
Jelikož cosi máme nachytáno, tak jsme tam byli jakože dva závodníci, co jsme trochu bohužel čuchli k závodní přívlači, takže to nemohlo být jinak, než vyhlásit závody mezi námi a Hrouzkem (Hrouzek byl iniciátorem:-) :-) kamarád - ač závodník, tak je opravdu jen závodník a moc zkušeností z chytáním candátů nemá - takže to berme jako 0, takže víceméně jsem závodil s Hrouzkem jenom já. Pokud se nepletu, skončilo to 2:2 (dva dny byl s našima karádama, kdy chytali sumce nebo jen jim se věnoval, protože nás tam celkově bylo 6¨- takže jsme měli jen 4 "závodní dny". Ovšem opravdu jsme jeli každý to, co umíme, já chytal udicí a on jen navijákem a musím uznat, že tam ten jeho styl ale pohodlné chytání opravdu funguje, protože já byl sedřený jako prase a on nic. Na svou obranu musí zase říct, že tu vodu jsem neznal, ze začátku(první 4dny) jsme chytali na hnízdech a jelikož on řídil loď, tak si vždy najel tak, aby mohl první házet :-) a jelikož i věděl kam a jak, tak měl v tomto podle mě velkou výhodu (při další naší výpravě na Ebro tuto výhodu již mít nebude). Ovšem co tím chci říct, styl ale hrouzek či Pavel Straka tam funguje, podle mě stejně jako ten náš (kdy chytáme udicí a navijákem jen domotáváme), ovšem u toho mého jsem kurva nadřený a hotový po celém dni chytání, zato oni to mají pohodlné a chytají stejně....opravdu žádný velký rozdil v množství ryb na této konkrétni vodě není.....bavíme se, že každý den on i já jsme chytali okolo 20/30ryb. Ryby již končili na hnízdech, voda šla brutálně dolů, takže 3/4dny na hnízdech, zbytek pak na otevřené vodě. Hrouzek pak opět např u toho velkého ostrovu, kde to táhlo chytal těžší hlavy v tom proudu (chytali jsme na otveřenou vodu) já zase lehčí a opět fungovali obě metody - takže je to podle spíš o tom, kdo je na co zvyklý a jak mu co vyhovuje....zkoušel jsem již mockrát chytat ala Pavel Straka u nás, ovšem bez nějakého zajímavého výsledku, zde mi funguje to, co dělám....ovšem jakmile pojedu na Ebro, tak už kvůli pohodlí budu chytat jako Straka, protože tam to vážně funguje - ovšem já jsem narozdíl od něj zastánce lehčích hlav - tzn. delšího propadu...ovšem to je jen technická záležitost a zvyk....

Jinak Ebro je skvělé, za relativně málo peněz....Pokud příští rok nepojedu do Mongolska, rozhodně pojedu zase na jaro na Ebro, kde se ke svým zákazníkům chovají opravdu velmi dobře. Toto děláte opravdu dobře.

Jen si přístě vezmeme vlastní navijáky s vlastníma šňůrama :-) ty, co máte v kempu za moc nestojí....aspoň ne pro ty, co jsou zvyklí chytat chodně, dlouho, aktivně a na lepší nářadíčko.....

baitruner2 - Profil | Ne 16.7.2017 14:15:36

Tak já jsem to video taky zkouknul a musím za sebe říct,že je to udělané natočené pěkně.Já takhle jako Strakoš měl možnost chytat na takovéhle vybavené lodi tady u nás má ji jeden kamarád a musím říct,že jsem si ten lov z touhle technikou moc užil.Příďák je neskutečný pomocník a byl jsem z toho fakt vyplesklej.Na videu je ukázka jak tahat nástrahy kam házet co používat ale chlapy nechápu proč se tady dohadujete vždyť je to úplně o hovně a kazí to ten dojem z toho filmu.Děláte jak kdyby tady u nás bylo ryb jak třeba na tom Ebru.Každý soudný člověk přece ví jak to tady u nás u vody chodí a je s rybkama....A na přehradách tuplem.......a někdy nepomuže žádný motokrosový dres a super nástrahy to je snad jasný.Mě.se video líbí.
Edit:A píšete zkrz nováčky a začátečníky stejně jim tohle moc nepomůže na to chytání si každý musí přijít sám a chodit k vodě doma za PC to nikdo doma nenachytá.(Tady na MRKu možná někdo jo)-))

MERCOSUR - Profil | Ne 16.7.2017 9:13:37

Martin M - asi neprorazím, ale dávám na zvážení, zda nezavést pravidlo, že příspěvky v diskusích k videům a článkům, (na ostatních vláknech nechť se každý realizuje dle libosti), budou buď věcné a k tématu, nebo budou adminem nekompromisně mazány.
"Tohle", co zde můžeme vidět, není dle mého názoru přínosem pro nikoho a zbytečně se to zde plevelí. Dotyčným nic nebrání přeměřovat si pindíky v SZ a ostatní s tím nezatěžovat.

Pro zajímavost zde pro ty, co to neviděli, dávám odkaz na video z lovu sumců od někým milovaného, někým nenáviděného Kuby :) Způsob vedení nástrahy je od 15.30 min.


sliver - Profil | Ne 16.7.2017 9:10:27

Strakoš.sumci >> pro jistotu ti ještě jednou zopakuju, že kdybys v úvodu řekl, že to celé video je o technice lovu z lode na Ebru, tak byl klid. Bohužel jsi to podal jako všeobecný návod i na naše vody, jak jedině a nejlíp tahat gumy. A to je prehnane, kazda privlac má mnoho podob, i s gumama.
A když ti někdo něco napíše, tak jsi jak urvany vagon.

MISO* - Profil | Ne 16.7.2017 8:55:27

abcdddd >> pred par rokmi si poriadne nevedel co je privlac. hop a teraz tu zo seba robis superexperta. Vedomosti odkukane od inych, co Ti to ukazali a mrte virtualnej rybacky, utube a pod. A zrazu mas skusenosti o ktore sa trases. Takze asi tak...

MERCOSUR - Profil | Ne 16.7.2017 8:25:21

Díky za pěkné video, něco podobného zde chybělo. Přes jistou kontroverzi ho považuju za přínosné. Nemusím souhlasit úplně se vším, ale pokud bych měl potřebu polemiky, což nemám, snažil bych se řídit tím, že moudrý člověk napadne názor, hlupák jeho autora :-) Petrův zdar.

MB - Profil | Ne 16.7.2017 8:13:19

Strakoš.sumci >> ahoj,

Píšeš to dobře...prvotní......

Teď už za tím jsou jen a jen peníze.....

A rozdělilo se to na koníček....rybáře co jdou k vodě když chtějí....a ti už články videa a rady moc nedávají protože vidí co to způsobilo

A na práci...peníze a ti články a videa točit musí protože je to živí

A tyto dva tábory budou mít vždy neshody

Co ten motokrosový dres ....bude? :)

petr.esox - Profil | Ne 16.7.2017 7:59:13

Strakoš.sumci >> Ahoj, nečetl jsem to celé, ale divím se že vůbec reauješ na ubohoušky, kteří nikdy nic nedokázali a jen sedí za počítačem a píší nesmysle. Těm to nevysvětlíš, i kdyby si argumentoval jak nejlepší politik. Video pro mě bylo parádní, těším se na další. Pokud někdy Bůh a manželka dopustí a pojedu na Ebro, první co si před cestou pustím, je tohle videjko. Díky za rady a nádherné zprostředkování rybářského ráje P.

Strakoš.sumci - Profil | Ne 16.7.2017 6:03:36

doktor multiplikator >> j.sladkay - 16.7.2017 0:52:55 >>Myslím, že jsem dostatečně vysvětlila můj pohled na věc znáš. Ještě jednou tedy. - Chceš něco kritizovat a tvrdit že to je hloupost? OK, ukaž nám jak je to správně. Jen né ťukáním do klávesnice, ale jasným důkazem. Klávesnice toho snese moc to je jasný:-) Tak, že pro mě je adekvátní fotka nebo video. Jistě. Bude mi odpovězeno- Nebudu nikomu nic ukazovat. Chytám ryby pro sebe,pro radost atd. Nikomu nic neporadím, ještě by mohl něco chytit!!! Má otázka tedy zní. Proč sem tedy dotyčný chodí? Proto aby jen kritizoval to co ten druhý ukázal na kameru nebo nafotil? I když sám neukáže nic a ještě se schovává??? To je podle mě špatný postoj. Neber tento text osobně. Pouze jsem odpověděl všeobecně na tvou zprávu.

Petr Dědek - Profil | So 15.7.2017 22:18:39

abcdddd >> Snad nečekáš, že ti odpoví? :-) Vždyť si všimni, že čeká jen chválu, nedokáže se ani zamyslet nad čímkoliv, co připomíná kritiku.

sliver - Profil | So 15.7.2017 18:15:24

Strakoš.sumci >> asi jsem měl napsat, že moje řeč se tyka rad a videí o privlaci a vůbec lovu dravých ryb. Maťakovy ( vyborne ) videa o jiných rybach do toho nechci plest.
Hlubinny okoun je druh okouna potvrzeny ichtyology u nás.
Ebro je v pořádku, myslím, že ti ani nic takového nepsali. Jen jsi pojal příliš kategoricky třeba tu šňůru a další, co už jsem ti psal. Osobně chytám jen na silon a nekomentoval jsem tvůj zápal pro šňůry.
Já mám Rozsypaly taky rád i když je osobně neznám. To ale nic neměni na tom, že úseky Dyje, které zveřejnili s bohatými úlovky, jsou i díky nim dnes prazdne.
A nakonec, já tě nespinim, nikdo tě tu nespini.
Já to šmírování zazil na vlastni kuzi, jen na základě fotek a pár rad a komentu. Kdo chce pozná, kde chytas. Příliš to zlehcujes, štika candát, to není kapr nebo cejn.

Strakoš.sumci - Profil | So 15.7.2017 17:33:07

sliver >> Co máš na mysli pod výrazem hlubinný okoun netuším:-(. Martin Maťák natáčí veškerá svá videa pouze na svazových vodách. Až na jeden případ o kterém vím nikdy nikde k žádným invazím nedošlo. (nemůžu samo vědět všechny případy) Kde ale pak už co natáčet netuším. Já tady dostal za uši v komentáři od tebou zmiňovaného člověka, že chytám na přemnoženém Ebru. Tak, že i to je špatně:-(. V Č.R nic neukazovat ať tam není invaze!!!!!! Ukážu něco na Ebru. Reakce je - tam nachytá každý! Strakoš plácá blbosti umí hovno! Co se týče úlovků ve vlastní fotogalerii! Všichni tady víme, že rybářské úlovky se dají nafotit tak, aby nebylo vůbec vidět kde byla ryba ulovena. Nebo se dá fotka za lovcem vymazat a podobně. Podle tebe sekce tady na mrku můj lov je trapná. Podle tebe se nemá nikomu nic radit aby hlavně někdo jiný nechytil slušnou rybku. Tento postoj určitě zastávat nebudu. Píšeš, že já jsem toho moc nezažil:-). Píšeš, že jsem už asi dlouho na Ebru. Tak jen pro info. Já strávím na Ebru max 12 týdnů v roce. Jinak se motám po rybách v Č.R a v Rakousku. Tomáška znám osobně. Prodává v Brně na Kolišti. Je to super člověk. Vynikající rybář. Jeho bratra znám pouze od vidění a ze super článků. Nevím co tak strašného provedli na svazové Dyji. Každopádně já nikomu nedoporučuji určité místa v Č.R. Každému píši, že tuto cestu si musí vyšlapat sám. Soukromých zpráv a telefonátů ať poradím revír místo atd mi chodí mrak a nikdy jsem nikomu v tomto neporadil. Já kolem sebe nekopu.:-) Pouze nesouhlasím s názory pánů které jsi zmínil. Za prvé s jejich postojem ani tvým tady na mrku nesouhlasím. Za druhé neuznávám pisatele kteří se schovávají za přezdívku a nikdy je nikdo neviděl. Vy máte negativní pohled na mou osobu. Já mám určitý pohled na lidi kteří vše jen pošpiní v ničem neporadí každého se snaží zesměšnit.

sliver - Profil | So 15.7.2017 16:27:54

Strakoš.sumci >> hele, a už si chytnul hlubinného okouna, že tu tak rozdavas rozumy? Jinak bych se chtěl zastat puldecaka a abecedy, oni ví o cem pisou, ty to nevíš a proto kopes. mrkkarta, fotky a videa z tebe ještě nedělají nadrybare. Asi jsi už moc dlouho na ebru, protože nevis, že fotky a konkrétní rady z domácích revírů jsou tady sledovány mnoha monitory. I trapný ML dokáže způsobit invazi. To máš jak s hribama na Nově. Pamatuješ na seriál bratrů Rozsypalu o Dyji? Pamatuješ dopad? Zazil jsi šmírování dalekohledem, sledování lodí, musel jsi pouštět ryby pod hladinou, aby nikdo přesně nevěděl, co jsi lapnul? Myslím, podle toho jak pises,že jsi toho ještě hodně nezazil.

backlead - Profil | So 15.7.2017 13:58:36

abcdddd >> 1) Přesně o tobě jsem psal, akorát bez urážek, je vidět, že ses tam našel... tudíž jsi zřejmě o něco menší blb než jsem předpokládal 2) Napiš konečně něco přínosného a neser se neustále do ostatních, děkuji.

Na hrubý pytle hrubá záplata, to byla první a poslední rekce na tebe.

boyscout - Profil | So 15.7.2017 11:26:13

Stroft >> to je snad dobře ne? Víc reakcí, víc kliknutí na odkaz, víc shlédnutí reklamy = spokojenost na všech stranách. :-)

Strakoš.sumci - Profil | So 15.7.2017 6:33:14

poldeci >>Ja mam sve teorie vyzkousene mnoho let v praxi. Ryby na videu na danou rybolovnou techniku lovim. O par radku nize jsem vysvetlil proc je snura pri lovu na gumy lepsi nez monofil. Co se tyce karty a stim spojene anonimity. Kdyz chci neco rozporovat tak bych to mel dolozit vlastni odpornosti a praxi! Az mi tady napriklad nekdo jako P!F, Dalas,C13,Obis napise ze maji jine zkusenost tak to bude duvod k diskuzi a pro me urcite cena informace! To jsou pani rybari! Dokazuji to jak jejich fotografie, tak i cene smysluplne rady verejnosti!

poldeci - Profil | Pá 14.7.2017 22:32:17

Strakoš.sumci >> mne príde ,že rozumbrada bol niekto iný vo videu, ja sa zatiaľ pýtam
nikde lov marlina s lovom candoša neporovnávam,stále píšem o zasekávaní so silonom a protirečím teorii,že to s ním ide napikaču koli prietaznosti

ku karte,nie je to žiadna povinosť ju mať vyplnenú a aj keď tak urobím tak ti to bude nič platné ,,,,bežne s otázkou vyplnenia karty laborujú tí čo nevedia ďalej diskutovať,v rámci tejto debaty mi to tiež príde nepodstatné kartu spomínať

čolkař,zloch - Profil | Pá 14.7.2017 18:56:05

Martin M. >> určitě,proud dělá své a zejména boční vítr ti při lehčích hlavičkách a delších odhozech udělá pytel eliminující jemnější záběry

boyscout - Profil | Čt 13.7.2017 22:08:55

Líbí se mi opakování toho tradičního názoru ,že vlasec se vždy strašně natáhne (dokonce už na 10-15m). Přitom je tady na MRK-u video od MM kde je vidět že když potáhne na 80m vlascem, tak je ten záběr úplně v pohodě vidět na špičce feederu. Dokonce je tam vidět srovnání s pletenkou :-)

Pedro1 - Profil | St 12.7.2017 18:13:08

MB >> Normálně,preklopis a sekas.Po klepanci od normální ryby na volný šňůře je času relativně dost.
Chce to mít dobře položenou levou ruku na navi,abys to udělal rychle.

Knapík - Profil | St 12.7.2017 11:54:36

WsaW >> přesně tak, ty statistiky úlovků dravců se musí nějak nadsadit a dravý kapr je tou nejsnazší cestou.

Strakoš.sumci - Profil | Út 11.7.2017 14:51:09

torwald >> ja citim v ruce dopat gumy na dno krasne ale vyhovuje mi to v kombinaci pohledu i na spicku prutu.

WsaW - Profil | Út 11.7.2017 14:06:08

torwald >> Jasně, proto na lodi nikdy nesedím, ale stojím a připadám si, že tancuju disco. Snažím se horní polovinu těla držet co nejklidněji a bokama vyrovnávám houpání lodě. Ale po takovém celodenním chytání mám pocit, že se houpu ještě doma v posteli :-D.

Pepa z depa - Profil | Út 11.7.2017 10:15:38

Dalas >> "Hoši vy co se vám dělá špatně z rychlého tahání těch rybek, zkuste si uvědomit, že tam jsou to rybky- kterých když chytíš 20-nebo třeba 50 za den , tak se s tím taky nebudeš "jebat"- dyt Paja zdůraznuje- jsme ve Spa, je tady víc okošů a candátů, jak u nás plotic....."

fakt zajímavej názor! a seš si jistej že je to tak správně?

MISO* - Profil | Út 11.7.2017 10:05:18

chlapi, sak neblaznite ;-))) v hlbke 4m+ je kazdej rybe sumafuk ci je za nastrahou FC, lanko, snura alebo cokolvek. Aka "neviditelnost"??? navazec tam je lebo je tuhsi a odolnejsi ako snurka, ktora prdne na kazdom kameni, skebli alebo konari. Nic ine za tym nie je. O to bych se vsadil ;-)))) chytam teraz vo svedsku, na konci struna z gitary a 10cm+ voblery a ani 10cm ostrieziky v polmetrovej vode s tym nemaju absolutne ziadny problem. Zubace som chytal na dunaji a vsemoznych stojakoch a nikdy som nezaznamenal rozdiel ci som tam FC mal alebo nemal pokial ide o zabery. Viackrat sa mi stalo, ze partak, ktory chytal na cistu snuru ma prechytal s mojim hifi FC. Takze nie su to len kecy, ale ja mam take realne skusenosti. Na rebre som nikdy nebol ale neviem preco by to tam malo byt ine ;-))) Maju tam ryby lepsi zrak?? ;-)))

Georgino - Profil | Po 10.7.2017 18:58:05

Video není špatný, jediný co mi fakt dost vadí je to páčení ryb z vody, to nechápu. Však nejsme na závodech, ne?

ExPr3v1t - Profil | Po 10.7.2017 15:49:33

Copak, čecháčcí, nedosahuje to profesorských kvalit intelektuální rybářské veřejnosti? Ne, nedosahuje. Jeden jako druhý jsme výjimeční, vzdělaní, netvoříme pravopisné hrubky a budiž nám tedy odpuštěno, že video nevalné kvality s protagonistou, který prostě před kameru očividně nepatří, jest nám proti vůli. Podle kvality místních videí si tedy dovolím konstatovat, že kapří videa jsou pro vyndané mozky a otevřené peněženky, feeder videa pro sekci froté klubu MM, na mušku a splávek se nečumí a koupit si k vláčecímu prutu kameru si může dovolit pouze burák. Inu, blbů jest mezi námi většina a ta si určitě zgustne a určitě bude mlátit kopytem o skálu jen na půl otočky, protože tak to prostě funguje. Doporučuju sledovat pouze filmy pro dospělé, kde si hlavní hrdina sundavá ponožky, ženy nerady ponožky. Ryby nerady dvě otočky...

Gras - Profil | Po 10.7.2017 14:10:31

Video je jednoduché, poučné , bez zbytočného mudrovania. Takto nejak si predstavujem video o love rýb . Za mňa OK. Záverom , nenechaj sa znechutiť ......... !

jpavlicekmrk - Profil | Po 10.7.2017 12:28:02

Za mne super video, dozvedel jsem se spoustu zajimavych veci. Za to diky. Je pravda, ze kazdy revir je jiny a technika chytani a vlaceni se ruzni, bylo by super natocit vlacku na rece v CR, myslim, ze uz to nekdo vzpominal drive. Bylo taky vtipne, ze ryba zabrala pri komentari, ze takto se to tedy delat nema :) jedine, co se mne na videu vubec nelibilo (autorovi to vubec nezazlivam), je pouzivani sonaru a jinych technologickych pomucek. Kazdy si takto muze jednoduse zjistit, kde chytat, jestli tam jsou ryby nebo ne atd. Neni nad to si sam vytipovat zajimava mista na reviru, prochodit reku/nadrz (ci na clunu/lodi) a vsechno si sam vyzkouset. Na polozenou bych treba zakazal pipaky. Pokud nekdo chyta ryby, tak ma sedet u prutu a byt aktivnim rybarem. to je ale mimo topic :) Takze tak.

MISO* - Profil | Po 10.7.2017 11:32:04

Strakoš.sumci >> ked vidim v kine napicu film, svoju kritiku nezvyknem dokazovat tym, ze natocim lepsi film:-)))

MISO* - Profil | Po 10.7.2017 10:00:40

Strakoš.sumci >> Nechcem sa s tebou hadat, video sa mi proste nepacilo. Nesuhlasim ale ze budem vzdy tvoj oponent nech robis co robis. myslim, ze pri nejakej teme som ta aj podporil. ked sa mi nieco paci, rad to pochvalim, napr. videa MM alebo Konopaska, aj o privlaci tu nieco bolo co som chvalil a naopak aj to, co som kritizoval, nar. ked PAT a MAT v monterkach tu predvadzali svoju verziu privlace ;-)) To ci mam alebo nemam nieco napisane v karte nic neznamena. Mozem si tam navymyslat co chcem. Alebo aj nie, dat si tam kontakt a telefon pretoze som rybarsky sprievodca na ebre a pod. Ale zaktualizujem si to, plavanu a feeder uz skutocne neprevadzkujem, to su stare casy ked som to este robil zavodne. uz ani neviem kedy som sa tu registroval ale bolo to niekedy uplne na zaciatku mrku. Momentalne uz nejaky ten rok nic ine ako privlac z clna nechytam, ale som amater, to mas pravdu. Rad sa priucim. Aj od profesionalov. Ze tam nemam meno a telefon - nemam s tym dobru skusenost z minulosti. A ked potrebujem, kontakt poskytnem. Ze tam nemam fotky...no, ja nechytam do fotaku, chytam pre radost a do kuchyne, tym sa netajim. Zo sportoveho rybolovu som uz chvalabohu vyrastol, osvietilo ma ;-)). Natocit dobre rybarske video je kumst a ten, kto to robi, si musi byt vedomy istych rizik. Ty si za svojou robotou stojis, to je fajn. A ja zas mozem mat na vsetko iny nazor. Aj bez toho aby sme sa tu urazali a hadali. Takze asi tak.

Strakoš.sumci - Profil | Po 10.7.2017 6:45:37

otoš >> Má ledničku:-) A Španělky nejsou pěkný:-(. To bych se moc nepředvedl. Není nad naše holky.

MISO* - Profil | Po 10.7.2017 1:16:58

Tak som to dopozeral...podla mna kopec nezmyslov. Jednak ostriez do kybla, dvak dropsotovy prut, blbosti s fluorcarbonom, nutnym klepanim dna a dalsie odkukane "mudrosti". Hlavny hrdina obcas sam sebe protireci a a vyvracia co prave povedal. Netusil som, ze ten herec je tuto ten strakos, mal som o nom trochu inu mienku. Uplne ma prekvapilo, ze clovek s "x rocnymi skusenostami s privlacou na ebre" rozprava taketo veci. Mam z toho dojem, ze keby nechytal na tom prerybnenom ebre tak chyti hovno. Holt dobre video nenatoci hocikto, ani technicky ani herecky. Treba mat na to talent a vlohy, bohuzial oboje strakosovi chyba. Hifi lod a hifi vybava z nikoho spravneho rybara nespravia. Takto to vidim ja.
A "ziva studna" je ceresnicka na torticke:-))))))

poldeci - Profil | Ne 9.7.2017 22:42:59

P!F >> to stými ostriežmi sa písalo v starých knihách,mne sa ešte nikdy nestalo aj keď sme boli traja,že by sme ryby na večeru nedoniesli
aj na pretekoch si marmiškoval kým bolo čo bagrovať,je to skorej taká urban legend

P!F - Profil | Ne 9.7.2017 22:31:24

abcdddd >> ok,live well, terminus technikus je uplne jedno ako sa to pise, ci nie? Jednoducho to ma ma strankach ako nazov nadrze ma ryby skoro kazdy predajca clnov v ceskoslovensku. Co tam riesis?

Sucha ruka? Bagrovanie ryby z hlbky? Fakt riesis taketo picoviny, ktore mimochodom bezne sam robis? Kuwa zacinam mat pocit, ze by som mal byt rad, ze ked som tahal toho sumca v S do clna a nechtiac som mu dorezal kozu, ze si mi rovno nenajebal...

To pustanie ostriezov neskor, kvoli tomu aby nevyplasili ostatne. Ja to nedokazem posudit, ty tiez nie. Ale kludne nabuduce skrat prispevok na " Strakos, neznasam ta". Bude to kratsie, prehladnejsie pre nezaintetesovanych a usetris ma prekladania. Pripadne prihod aj dovody.

Piscicapus - Profil | Ne 9.7.2017 21:36:27

Strakoš.sumci >> naprosto úžasné video, slyším davy řičet z plných plic slova obdivu a úžasu, doprovázené slastným sténáním – tolik rozkoše najednou…
Po komerční stránce asi také není co vytknout, zkrátka a prostě umění pro širokou veřejnost. Je to přesný odraz dnešní společnosti.
Ani se nebudu ptát, proč nebylo na některé dotazy, co zde padly, odpovězeno.
Jo a musím velmi pochválit TU magnetickou brzdu, zmíněnou ve videu. Fakt že jó…

poldeci - Profil | Ne 9.7.2017 21:06:30

martcv >> oreh a spol takto chytajú na vychode roky,na tie udice vs gramaž jigu prakticky chytať inak ani nejde

LosPafkos - Profil | Ne 9.7.2017 20:58:43

Strakoš.sumci >> zajímavé,že se ti plaší okouni jen na jihu,na severu jsem to nezaznamenal a hejna opravdu obrovská.Mimochodem Labští okouni se taky neplaší ze zpráv chyceného a následně puštěného okouna.Evidentní Mrkbáchorka,jedna z mnoha.

S&F - pescador - Profil | Ne 9.7.2017 20:31:55

Strakoš.sumci >> Co jsem viděl podobné trika tak byla umělina ..... Na Ebru jsem nikdy nebyl a po pravdě po tom netoužím ani mě to tam co vidím na fotkách a i slyším vůbec neláká. Doma na svazových vodách zase nelovíš ty .... navíc závodit v lovu ryb se mě hnusí a na závod-ničení ryb mám svůj pohled i názor, stejně tak jako na jejich protagonisty.Tak,že to ber jako by jsi byl vítěz a máš na krku vavřínový věnec pro vítěze. Třeba Tě to naplní. Petrův Zdaz.

abcdddd - Profil | Ne 9.7.2017 20:19:52

Ziva studna :)))) mehehe, video pekne prasacke

martcv - Profil | Ne 9.7.2017 19:48:50

Strakoš.sumci >> za mě dobrý video a dost použitelných informací....samozdřejmě že je každá voda jiná a někde to funguje jinak....ono asi ani jinak vodit takhle těžká hlava nejde než navijákem...obzvlášť s takhle jemným prutem
mám dotaz na váhu hlavičky....používáte jen ty 28g?..na každý hloubce?..mě překvapilo, že Ondra chce jen jednu gramáž

mascha - Profil | Ne 9.7.2017 19:34:01

Divný, že záběr přijde ve chvíli, kdy ukáže, jak se špatně pracuje prutem :-)
Osobně nástrahu vodím prutem. Se zvednutou špičkou je doba propadu až dvojnásobná, a právě v propadu ty záběry přichází.

chujar - Profil | Ne 9.7.2017 16:24:58

z 10 metrů takhle vysmejčit candáty? = kapút ... a kam dáváte ty okouny, když je nepouštítě? do vezírku či kbelíku? aby se odrbali zaplísnili a chcípli? suchá ruka o tom radši ani nemluvim .. hnus velebnosti !

kubas. - Profil | Ne 9.7.2017 16:17:40

access >> Asi bys měl, hlavně to ale netahej sloupcem ;-).

Strakoš.sumci - Profil | Ne 9.7.2017 15:23:32

jiris >> doporucuji velkou rizkovnici a ryby mit ve vode pri zmene mista pustit