Kontrola RS ve spolupráci s poříční policií Labe: čtyři zadržené povolenky

splávkař - Profil | So 8.7.2017 21:12:14

jakewww >> Patnáct let zpátky bys tu mohl psát pohádky jak moderní rybáři splynou s přírodou a všemu prospějí.
Dnes máš na každém moderními rybáři exponovaném místě jednoznačný reference. Zákazy a závory jsou dnes jen logickou reakcí a jsem přesvědčen, že jedna závora pomůže přírodě, vodě i rybám víc, než doposud pomohli všichni co si na té moderní rybařině postavili živobytí!

1Mara - Profil | Út 11.7.2017 10:23:54

Rybařina je koníček, záliba a krásná věc, ale k tomu patří to hlavní , a to je chov ryb, ochrana přírody a hlavně zachování rovnováhy v přírodě tak, aby nebyl narušen ekosystém a různé druhy ryb !!!! Tohle je první věc, kterou by měl normální myslící člověk znát a respektovat, když chce rybařit !!! Ostatní idioti co chtěj jen kapra si ho můžou jít koupit do obchodu !!! Tohle je první průser, co ČRS posral a nechal to zajít tak daleko, že pak členi chtěj jen urcité maso za málo peněz a hlavně z toho profitovat !!! Takové to členi by měli být vyloučeni z řad rybářů a ať jsi jdou chytat ryby na soukromé vody , kde to majiteli můžou za prachy zničit , ryby zaplatit a nestarat se o to, jaké ryby do přírody patří !!! Ještě že tu je alespoň nějaký zákon na ochranu rybích druhů a přírody.........

roman_monfish - Profil | Pá 7.7.2017 23:12:45

Koukám diskuze ne nepodobná mnoha jiným. Je těžko diskutovat s někým, kdo diskutuje o něčem, o čem nemá konkrétní představu. SÚS se podmínkám v ostatních ÚS v rámci ČRS naprosto vymyká. Zde v naprosté většině není uživatelem revíru ÚS, ale MO. A právě způsob ustanovování RS při tomto uspořádání podle zkušeností z praxe výrazně ovlivňuje výkon činnosti RS. Reakcí SÚS na tento stav pak logicky bylo vytvořit projekt společné krajské rybářské stráže s působností přesahující revíry jednotlivých MO a přiblížit se podmínkám v jiných ÚS, kde každý člen RS má celokrajskou působnost. Do projektu společné krajské RS se nakonec zapojilo 103 z celkem 105ti MO SÚS. V první vlně byli vybráni členové RS jednotlivých MO s největšími zkušenostmi a osobním kreditem a tito byli schváleni těmi 103mi MO. Pokud by takto ustanovená tzv. krajská RS pracovala v utajení a nepublikovala informace o své činnosti, těžko by zúčastněné MO a jejich členové získávali obecný přehled o činnosti krajské RS a mohli tak objektivně zhodnotit přínos celokrajské působnosti.

Označení "svazorošťárna" považuji za zcela nevhodné a svědčící o neinformovanosti jeho autora o skutečném stavu věci. Dobrovolné přistoupení MO v rámci SÚS k tomuto projektu je jednoznačným projevem demokratických principů uplatňovaných v SÚS!!!

Saddám - Profil | St 12.7.2017 14:38:36

Tak jsem si pokoukal, početl zdejší diskusi i stránky SÚS a vychází mi z toho, že se jedná o zdařilý marketingový tah, jak neznalé nebo málo znalé veřejnosti ukázat, jak to vlastně všechno jde, když se chce.
Jenže prdlačky švagrová. Krajská působnost, tedy nemuset řešit, kde se právě nacházím, náhrada cestovních nákladů no a ve finále motorová loď i se dvěma policisty. Idilka jak pr.se. To skoro žádnej porybnej nezažil za celý život, takovýhle servis. Jo a abych nezapomněl. Ve dne. Kdyby si to chtěli tihle fešáčtí strážci tak 20 - 30 x do roka zopáknout, pěkně v noci, muset zhánět aspoň jednoho , abyste nešel úplně sám, dokumentovat si svým foťákem, svítit si svou baterkou..., zkrátka zajišťovat si většinu věcí sám a ve své režii, ony by ty úsměvy takové nebyli.
Jo a ještě jedna úsměvnost mi zůstala ze stránek SÚS v paměti. Věta o tom, že od zajištění krajské působnosti všemožným funkcionářům, kleslo množství zjištěných přestupků... Že to je vlastně pozitivní. To jsem se skoro popukal smíchy. Tihle pánové si z nás dělají srandu.

fheavy - Profil | Ne 9.7.2017 16:11:55

kakr >> radeji budu stara struktura nez moderni rybolovec s motorovym clunem echolotem kterej se hrozne divi ze se nemuze dostat k vode s autem a privesnym vozikem.Obcas beru jednu hulku s brčkem a vracim se do prapuvodu rybareni bez vsech tech kramu,ale je fakt ze idyz jedu na tyden tak toho mam taky dost ,akorat jezdim radeji tam ide chytnu sice min ryb,ale potkam co nejmene lidi:-) neco za neco:-)

jakewww - Profil | Pá 7.7.2017 18:35:16

Já bych zase rád poděkoval za všudy přítomné zákazy vjezdu kolem Labe, rád bych poděkoval za závory, rád bych poděkoval za pronajaté pozemky povodím s maringotkami a hlavně bych rád poděkoval za to, že si za tohle nedostání se k vodě necháte zaplatit v podobě celosvazových povolenek.:)

Mrknato - Profil | So 15.7.2017 8:21:50

zdevac >> splávkař ti odpověděl za mě, já bych jen dodal, že současné pojetí rybařiny odporuje tradicím, stanovám a zákonu. Současné hospodaření svazu deformuje Rada a MZe, protože podléhá tlaku většiny a blyštění zlaťáků, bez zpětné vazby na stav revírů a MZe zase tento binec legalizuje svými "názory".

Jediné o co jde Radě je počet platících oveček a proto se může přetrhnout. Z tohoto důvodu by měly všechny ÚS vystoupit z CS rybolovu a nepapouškovat po Radě věci které pomáhají pouze pokladnám, ale ne už revírům, ale to tady už bylo, historie se opakuje viz závěr http://rybaripce.cz/mo-crs/historie/

Zákon říká, že druhy ryb, které ubývají a nemnoží se přirozeně musí být dosazovány a lovné míry může změnit (nahoru i dolu) dle stavu obsádky výjimka RO. Takže rybařina může fungovat jen podle holého zákona a ne dobrodiní Rady a přizvukujících níze postavených "panáků". Bohužel, MZe zcela paralyzovalo činnost krajských RO, kterým vzalo iniciativu, jejich právo a právo přesunulo na uživatele, které ve finále nikdo prakticky nekontroluje.

No co by bylo? Podle mě podstatně víc ryb, druhů ryb v řekách, které představují většinu ploch "státních revírů". To je málo?

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 21:18:33

zdevac >> Hele, je to úplně jednoduchý. Jak lidi poznali, že před r. 89 to je špatně, když to všem vyhovovalo. Makat nemuseli, kdo makat chtěl měl klid na práci, mohl studovat marxleninizmus, na chaty jezdili už ve čtvrtek, materiál si odnesli z fabrik, na cestování do devizové ciziny neměli peníze, na pivo a rum bylo. Tu "revoluci" museli zpunktovat nějací blázni....))))

Já jsem zastánce společné rybařiny, protože i tento stát je nás všech. Proto mě vadí, když si úzká skupinka dělá, co se jí umane a aby to mělo vše "potřebné" ku*ví zákony této republiky, nějakými "revolučními dekrety" pod názvem BP. Proto nejsou pstruzi, štiky, okouni, lipani, líni. Stejné to bylo i před r.89, kdy nebyl toaletní papír, pomeranče, kroužky na záclony a jízdní kola. Podstata je skoro stejná. Nevím jestli jsi to zažil.

Kdyby jsi lovil na menších MP řekách a pstruhovkách okolo roku75-85, určitě by jsi věděl, co je špatně. Naopak ti, co dnes kočují, vyznávají moderní evropské trendi to vidí opačně.

Ještě závěr, když si přečteš a porovnáš s reálem co čilimníci dělají, ač jim to nepřísluší a nic se neděje, v porovnání s normálními rybáři, kteří si protáhnou lov, nebo si vezmou o něco menší rybu, což jim také nepřísluší, tak je hrozně zle..... To mi vadí.

zdevac - Profil | Pá 14.7.2017 19:55:43

Mrknato >> Já se asi zeptám blbě, ale k čemu je ti taková znalost zákonů a správných postupů a jejich neustálé citování? Nemyslím to nijak špatně, jen ty sice vše znáš, ale jsi stále totálně nespokojen, já neznám prakticky nic, a rybařím si bez problémů a starostí. Kdyby to bylo vše podle tebe, tak k čemu by to vedlo? Co by se pro běžného rybáře změnilo? Ty tu stále popisuješ, jak je vše špatně. Jak by normální rybář v praxi poznal, že se něco změnilo a je to dobře?

Tarn - Profil | Út 11.7.2017 11:21:30

zdevac >> Ano popsal jsi uvažování velké části rybářské populace. Ale většina, nemusí nutně znamenat, že je to dobře. K dnešní možnosti chodit na ryby je podle mého názoru, příliš snadná cesta. Rybářské kroužky jsou spíše vzácností a nějaká spolková činnost od brigád po rybochov, o schůzích ani nemluvě, je mizivá. Tím je dáno, že většina rybářů, má pohled na rybařinu tak jak jsi ho popsal. zaplatil jsem, tak co by jste víc chtěli a teď se starejte ať je dost kapra ( dosaď libovolně) a abych se dostal pohodlně k vodě, bez ohledu na zájmy jiných uživatelů přírody, či prostě okolí vody.

ExPr3v1t - Profil | Út 11.7.2017 10:26:19

1Mara >> V prdeli je celý to čecháčkovství kolem rybaření...to, že si ty idioti neuvědomujou, že je to příroda, to mi přijde až děsivý, jak může někdo bejt takhle blbej...

Mrknato - Profil | Po 10.7.2017 12:23:44

sven >> Ony totiž dnešní spolky jsou na hony vzdáleny dřívějším ideím. Spolky až na výjimky se staly výdejnami povolenek a bankovními přepážkami.

Navíc rybářské právo přešlo od spolků k obtížně definované právnické osobě, která má povolen VRP, tedy žádné spolky. Vyjímku tvoří spolky SÚS a jasně definované SHMO.

ZP jsou stejně jako RS svojí podstatou dnes již nefunkční, neboť zájmy oligarchů ve svazech se propojily se zájmy čilimníků na MZe.

kakr - Profil | Po 10.7.2017 12:15:19

sven - 10.7.2017 11:50:06 >>
Ahoj Vlastíku,
v prapůvodních spolcích se pouze sdružovali zájemci o rybaření a žádné ryby se do revírů (řek) nevysazovaly. Ve 20cátých letech minulého století začaly spolky své revíry zarybňovat, převážně kaprem, ale spíše méně než více. Až po vítězství nad kapitalismem, někdy v roce 1953 kdy vznikalo centrální řízené hospodářství vznikaly na základě zkušeností v SSSR první zarybňovací plány. Dnes to zní úsměvně,ale existovalo kachnokapří hospodaření,kde kapři dostávali na přilepšenou trus kachen.
Nový rybářský zákon z roku 1963 dal rybářství (sportovnímu či spolkovému) čestné místo ve výživě obyvatelstva, stalo se součástí zemědělské živočišné výroby. Bylo by to na dlouhé psaní,ale od oněch dob existují závazné zarybňovací plány, pochopitelně mnohokrát do dnešní doby změněné.
Musím napsat, že za posledních cca 30 let se do zarybňováků výrazně prosadily reofilní ryby a až nezdravě pstruh duhový. Dominantní rybou byl, je a asi ještě dlouho bude kapr.

Ke srovnání sem hodím zarybnění Vranovské přehrady z roku 1936.

Do přehrady bylo letos vysazeno 650 kusů kapří násady v kusové váze 1kg, 6000 kusů násady candáta kusové váhy 10 až 50 dkg a 300 kusů marény kusové váhy asi 1 kilogram. Na podzim vysadí se pstruh jezerní, opět násada kapra a candáta a příštím rokem též pstruh potoční, duhový a úhoř. Ve vysazování bude se asi po 5 roků intensivně pokračovati.
Letos počala sezona velmi slibně a rybáři odnášejí si značný úlovek štiky, parmy, tloušťě a zvláště pak značný počet okounů (někteří i přes 10 kg za den).

sven - Profil | Po 10.7.2017 11:50:06

kakr >> Ahoj. Mě kolega zdevac sice v ignoru nemá, bo jeho názory povětšinou nesdílím a to až tak, že na ně už velmi dlouhou dobu nijak nereaguji...
Ovšem je smutnou skutečností, že v tomto případě není daleko od pravdy.
Původní ideou rybářských spolků nebylo spasit svět ale svépomocí si vytvořit podmínky pro ukájení svých loveckých pudů.
Jistě bys i ve svých obsáhlých análech, nalezl zarybňovací plány z počátku historie spolkového rybolovu.
Během konce minulého a začátkem tohoto století se spolková náruč otevřela dokořán široké veřejnosti, včetně podivných existencí, které se původní ideu, snaží přečíslit ideou byznysu a environmentalistiky :-)
Pravda je taková, že většinová členská základna, se té původní idee drží jak hovno košile i když navenek se to stydí projevit.. Bo jsme přece dál, jiní, lepší ....
Ale zarybňovací plány současnosti, hovoří jasně.

splávkař - Profil | Po 10.7.2017 10:34:20

jakewww >> Svaz má především chránit ryby, zejména ty původní. Krom toho by se samozřejmě měl snažit, aby jeho členi byli váženými a žádoucími návštěvníky břehů revírů a aby byli našim vodám nějakým přínosem.
Realita je taková, že asi tak 95% starostí je jen o kapra a PD, tedy ryby co patří do rybochovů a ne do přírody a to proto, aby se do kasičky vybralo co nejvíc. Svazu to v globálu zatím prochází a tak buďme rádi za to, že některé vody před moderními trendy chrání alespoň ty obce, majitelé pozemků co se starají o zákazy a závory, dobrovolníci co nelení po nocích čistit břehy od švábů co jim nestačí ta volnost a ještě porušují zákon.
Zní to jako zbožné přání, aby si napřesrok 90% rybářů nekoupilo povolenku, třeba se nám to alespoň částečně jednou splní:-).

kakr - Profil | Ne 9.7.2017 18:57:05

Mrknato >>
Nelíbíš se mi Pavlíku, musíš brát léky pravidelně.
Ještě jednou si přečti co jsem napsal, kopírnu to -

Vidíš, já si myslel, že RS má v popisu práce kontrolovat výkon rybářského práva, ne ho*na...

fheavy - Profil | Ne 9.7.2017 17:20:28

sven >> reknu to zjednodusene ty doby kdy to stalo za houno jsou davno pryč:-)

Tarn - Profil | Pá 7.7.2017 22:11:16

Já spíš nechápu, proč nemá kterýkoliv člen RS, pravomoc kontrolovat kdekoli, kde je svazový revír. Minimálně by skončila beztrestnost kamarádů a hlavně by si nemohl být nikdo jistý při pytlačení, protože "své" porybné zná jak své boty.

splávkař - Profil | Pá 14.7.2017 23:24:06

zdevac >> Rybáři by měli skoro jistotu, že v duchu zažitých tradic budou moc lovit na všech vodách státu i v budoucnu, že ten odkaz předají svým dětem.
To co jede v reálu teď je udržitelné možná jen do okamžiku než do toho vstoupí někdo znalý, mocný a odhodlaný se záměrem to zásadním způsobem změnit.

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 22:20:37

computerfish >> Tak nám to tady osvětli...... Co udělal krajský RO tak špatně a MZe tak dobře........

Co se stalo je jasné. Někdo z Rady ČRS zvedl telefon........

computerfish - Profil | Pá 14.7.2017 22:14:55

Mrknato >> No samozřejmě, tvůj klasický úkrok stranou a se zahrabat v papírech. Prostě o Račicích nic nevíš, tak prosím tě příště piš jen fakta a ne své fabulace. Jen rybářům pleteš hlavu.

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 22:01:57

computerfish >> Poslechni a je MZe místně příslušným RO pro revír Račice? Revír Račice nemá stanoven ZP? Nevěřím, že by kdokoliv, kdo rozhodne o správním deliktu, to neměl podložené.....

90% revírů je zralé na správní delikty, když přerybňují revíry kapř a sumcem, kvůlivá kterému pak MZe povoluje lov 24. To ti přijde normální? Je to hnusnej precedens, kdy i ostatní krajské RO budou vždy zticha, aby nedostali jak říkaš, po čuni a jsme kolego kde?

Tady ten delikt máš : §31
(3) Právnická osoba se dopustí jiného správního deliktu tím, že jako uživatel rybářského revíru
a) nesplní povinnost, která jí byla uložena rozhodnutím nebo oznámením o povolení výkonu
rybářského práva (§ 11 odst. 1 a 2),

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 18:59:50

Každý uživatel by asi měl hospodařit s péčí řádného hospodáře.

K tomu mu může pomoci ustanovení zákona 99/2004
1) §4 odst. (6) aby nedošlo k naplnění odst. (7), což by asi pro členi nebylo dobré
2) uživatel může využít §12 odst. (3)

Zcela zásadní je, že komplot svazů a MZe zcela paralyzoval RO na krajích, nejen tím, že si uživatelé mohou měnit podmínky VRP, způsob hospodaření, spojovat žádosti o výjimky tak, aby obešly místě příslušné RO a zpřísňovat zákon. Tedy dětat téměř vše, co je napadne, bez toho, aby to zákon dovoloval. Jak potom čilimník může házet vinu na krajské RO? To je abnormální drzost.

Rybářský orgán magistrátu Pardubic vydal rozhodnutí a stanovisko k BP pro RS a netrvalo dlouho a MZe úředníky postavilo do latě a "jasně a nekompromisně" jim sdělilo, kdo je v ČR rybářský orgán......... Něco podobného proběhlo v Ústí n/Labem, kde MZe anulovalo rozhodnutí kraje, nevýhodné pro Radu ČRS.......

Jak v tomto bordelu, který si způsobili sami rybáři má někdo hospodařit, aby bylo naplněno to, co jasně říká zákon, podporovat a rozvíjet původní druhy ryb. Když zabrousíme do svazu, tak aby si někdo stěžoval, že členi nechodí na schůze. Schůze dnes slouží především pro legalizaci účelových rozhodnutí čilimníků.

splávkař - Profil | Čt 13.7.2017 22:53:08

Kubalorenc >> Ty jsi tomu dal teď korunu, srovnávat tyhle parazity v divadelní inscenaci s managerem nějaký firmy.
Jediné co tu odprezentovali je to, že jim ve funkci RS vůbec nejde o kontrolu dodržování zákona, že jsou něco víc (možná často vzpomínaná svazomilice) než řadová, zákonná RS (to jsi ostatně i ty potvrdil).

splávkař - Profil | Čt 13.7.2017 22:04:15

Kubalorenc >> Mě zase uráží to, když si někdo honí triko na cizí účet. Tohle divadlo je donebevolající sprosťárna na všechny RS kteří řádně a nezištně, ve svém volném čase, plní povinnosti ke kterým se zavázali.

bjwir - Profil | Čt 13.7.2017 17:52:31

Kubalorenc >> bez obav jsem na tom stejne...me nedokazal odpovedet zda je podle nej samosek jen kaprarska montaz a nebo i jine rybolovne techniky...on je jak kolovratek s par tematy...cilimnici,kapr,lov pod ledem atd..

kakr - Profil | Čt 13.7.2017 14:19:19

splávkař >>
Nechci se vměšovat do holubářů,když jsem zahrádkář, ale laik žasne a odborník se diví.
Jsem laik,tak žasnu.-))
K 70 do každé rodiny !!!!!!!

kakr - Profil | Čt 13.7.2017 13:38:08

Mrknato >>
Vedeš boj,který nemůžeš vyhrát.

Mrknato - Profil | Čt 13.7.2017 12:26:22

Kubalorenc >> To, že by jsi RS neměl být, vím dávno, že jsi sprostej hlupák vím až teď...

Kubalorenc - Profil | Čt 13.7.2017 12:15:23

Mrknato >> Já si hlavně myslím, že ty víš kulový o tom kdo koho a kde kontroluje a už vůbec nemáš právo o někom říkat jestli je nebo není svazoprdelka. Vůbec mě neznáš a o tom jestli a jak vycházím se svazem nemáš ani potuchy. Akorát tady ze sebe děláš šaška a opět se ukazuje, že s tak sebestředným člověkem jako jsi ty nemá vůbec cenu se bavit.

U nás se s takovýma vypořádáme vždycky celkem rychle. Prostě dostanou přes držku, když někoho bezdůvodně uráží a je. Ale podle toho jak se chováš tady bys byl modrej celou sezónu.

Tys měl opravdu sedět v poslanecké sněmovně. Tam bys zapadl. A Ani bys asi moc nevyčníval.

kakr - Profil | Čt 13.7.2017 12:02:43

Mrknato >>
S takovou se na Olšiny nedostaneš, leda tak na Olšany:-))))

kakr - Profil | Čt 13.7.2017 11:35:02

Mrknato >>
Pavlíku,bude poledne a ranní prášky zase leží ve skleničce. Pořádně je zapij:-))

splávkař - Profil | St 12.7.2017 16:13:51

Saddám >> Však tam byl i PR specialista svazu a bude z toho film. Je to podobný, jako když jede Kuba pro rekordy, jen s tím rozdílem že to Kubovo divadlo nefinancuje svaz a nemá k dispozici dva herce s člunem od PČR grátis.

poky82 - Profil | St 12.7.2017 12:28:15

Nezbývá než poděkovak RS, tak policii. Dále dát palec dolů MO Poděbrady.

kakr - Profil | Út 11.7.2017 13:29:27

Mrknato >>
Prášky už jsi sezobnul?
Může, kdysi jsme tak nechali úředně jednoho člena RS zrušit. Přijde o odznak a průkaz, kapišto....
Přesně podle zákona.

kakr - Profil | Út 11.7.2017 13:13:03

Mrknato >>
Pavle,už je po obědě a zase jsi si nevzal ranní prášky:-))

zdevac - Profil | Út 11.7.2017 11:45:04

Tarn >> Já také nepsal, že je to dobře. Já jsem tu uvedl modelový příklad myšlení většinového rybáře (tedy většiny lidí, které znám od vody). A protože vedení je voleno těmito lidmi, vlastně ani není možné, aby byla situace jná, než je. A pokud někdo bude chtít změnu, je potřeba začít nejdříve zdola. Což ovšem považuji za téměř nemožné, protože kdo by měnil stav, který mu vyhovuje? Jako první by bylo potřeba zdražit povolenky, omezit množství ponechaných ryb a i s brigádami bych něco udělal, aby mezi rybáři byly jen lidé, které to opravdu zajímá. Ale dokud bude ryba z vody levnější, než v tesku, a nebo ještě na rybařině půjde vydělávat prodejem ryb, nevidím to růžově.

Mrknato - Profil | Po 10.7.2017 22:39:17

jirkazez >> Máš pravdu, 99% na to kálí, ale pak se nesmíme divit, že kálí na břehy, znečišťují je, když se nikdo nedívá naberou ryb co chtějí, jaké chtějí, protože na nějaký RŘ a zákon též kálí a kálí na mnoho dalších věcí. Pozitivem toho je, že v rozpočtech složek kálícího svazu přibývají peníze a přibývá kapř...... To je dobrá zpráva ne?

zdevac - Profil | Po 10.7.2017 15:52:37

splávkař >> Ty jsi vůbec nepochopil myšlenku. Ano, máš pravdu, ale proč by to mělo řadového člena, kterému jde jen o toho kapra, zajímat? Vím, že nemusím být členem, mohu si chodit na soukromáky. Ale z hlediska důchodce, co zásobuje barák nebo si přivydělává prodejm do hospody, nic z toho, co píšeš, nezajímá. A dokud toto nepochopíte, situace se nezmění. Nikdo nebude zkoumat co kdo jak a proč. Prostě je tu nabídka chytat za pár korun ročně dva kapry denně, tak proč ji nevyužít? Pravidla nejsu potřebova pro pár jedinců, co se v problematice orientují, ví o co jde, a mají určitou morální samoregulaci. Pravidla jsou potřeba pro masy, které koukají, jak za co nejméně dostat co nejvíce. Takových je, bohužel, většina, a to, spolu s demokracií, představuje určitý problém. A zkus něco vysvětlovat masaři, který ti sdělí názory, které jsem kousek níže popsal...

zdevac - Profil | Po 10.7.2017 14:35:34

Mrknato >> Odpovídám tobě, ale berte to jako hromadnou odpověď i ostatním, kdo mi odpovídali. Utíká vám základní logika, kterou (podle mne) nechcete vidět. Neříkám, že nemáte pravdu ve svých názorech, ale vezměte si řadového člena, kterých potkávám u vody pravidelně dost. Ostatně i já jsem si tím prošel. Odpovězte si sami na otázku, proč je někdo členem rybářského svazu. Princip je jednoduché - chci chytat ryby. Co tedy potřebuji? Musím se stát členem rybářského svazu a zaplatit poplatek. A co chce většina chytat za ryby? A pozor, zde je ta důležitá věc - jsem členem rybářského svazu ne proto, abych ochraňoval nějaké reofilní ryby, nejsem členem proto, abych se staral o karase, je mi ukradené, že někde vymizela ostroretka. Ne ne. Jsem členem proto, abych si mohl zajít na kapry, sem tam amura, na podzim zkusím nějakou dobrotu uvláčet. Nepožaduji od mého svazu, který ostatně tvořím já a mě podobní, aby někde ochraňoval nějakou populaci obojživelníků nebo reofilních ryb. To ať si dělají zelení, já chci jedno - aby rybářský svaz zajistil dostatek ryb, které chci chytat. A je mi jedno, zda si to vymyslí zákonem, zda existují nějaké BP, nic mi neříká VRP. Prostě platím rybářskému svazu poplatky a očekávám, že mi za ně zajistí, že mám co chytat a to všude, co je vypsáno v té chytré knížce s čísly revíru. Jinak by to ztrácelo smysl. Uvědomte si, co normální člověk očekává a nakolik tomu rozumí. Očekává hodně a nerozumí tomu vůbec. Jen si zaplatí, že smí chytat, a očekává, že příjemce platby mu to zajistí.

FRANK71 - Profil | Po 10.7.2017 12:54:54

kakr >> já tě obdivuju jak chceš zlepšit blaho rybářů. Snažíš se, nasloucháš a rveš se za rybáře. A přitom by jsi mohl v klidu sedět u vody s chytat ryby. A ty se pro samou práci k vodě ani nedostaneš. 😊😊

Luigi_Lasagne old - Profil | Po 10.7.2017 11:18:34

zdevac >> vśechno špatnė

kakr - Profil | Po 10.7.2017 11:09:26

splávkař >>
Kolega Zdevac mě má v ignoru, tak mu na jeho slovní průjem nemohu odpovědět přímo.
Když se členové zájmového spolku rozhodnou,že chtějí lovit piraně a veslonosy, je povinností spolku jim tyto druhy zajistit:-))
Jen štengruje, neber ho vážně.

sven - Profil | Ne 9.7.2017 18:04:41

mik UTD >> PČR, případně MP v katastru obce, vůbec nezajímají jakési
BPVRP, sesmolené jakýmisi strejci u piva...
Ovšem bude je zajímat např. oprávnění k lovu, tedy státní rybářský lístek, povolenka, prokázání totožnosti, nedovolené parkovaní, nedovolené užívání pozemku v rozporu s vyhláškou obce, přestupky proti rybářskému, lesnímu, vodnímu apod. zákonu ...
Možná ani netušíš, co namátkou obsahuje třeba takový, lesní zákon
https://www.mrk.cz/Data/Pics/2008/227/139082.jpg

§ 20
Zákaz některých činností v lesích

(1) V lesích je zakázáno
a) rušit klid a ticho,
b) provádět terénní úpravy, narušovat půdní kryt, budovat chodníky, stavět oplocení a jiné objekty,
c) vyzvedávat semenáčky a sazenice stromů a keřů lesních dřevin,
d) těžit stromy a keře nebo je poškozovat,
e) sbírat semena lesních dřevin, jmelí a ochmet,
f) sbírat lesní plody způsobem, který poškozuje les,
g) jezdit a stát s motorovými vozidly,
h) vstupovat do míst oplocených nebo označených zákazem vstupu,
i) vstupovat do porostů, kde se provádí těžba, manipulace nebo doprava dříví,
j) mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo na saních,
k) kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně a tábořit mimo vyhrazená místa,
l) odhazovat hořící nebo doutnající předměty,
m) narušovat vodní režim a hrabat stelivo,
n) pást dobytek, umožňovat výběh hospodářským zvířatům a průhon dobytka lesními porosty,
o) znečišťovat les odpady a odpadky.
(2) Rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně je zakázáno také do vzdálenosti 50 m od okraje lesa.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-289

sven - Profil | Ne 9.7.2017 16:38:37

fheavy >> tak, tak, ještě budeme nostalgicky vzpomínat na tu totalitu až nám demokratúra tu smyčku kolem krku utáhne na krev...:-)
Podobně jako nostalgicky vzpomínali naši prarodiče na c.k. mocnářství a rodičové na první a druhou republiku.
Časem zapomněli, že tatíček Masaryk nechal střílet do stávkujících dělníků a proti jeho znárodňovacím dekretům, podobně jako proti stovkám popravených, včetně cca 60 žen a masovým znárodňovacím akcím pana Beneše, byl soudruh Gottwald pouhým příštipkářem, zbledlým závistí.

FRANK71 - Profil | Ne 9.7.2017 16:22:23

sven >> zdá se ti porušení vyhlášky kde je pokuta až 100000 KČ málo citelná.

jakewww - Profil | Ne 9.7.2017 15:32:08

splávkař >> Ano, máš úplnou pravdu, že zákazy a závory jsou dnes jen logickou reakcí, ale ne na moderní rybáře, ale na nečinnost svazu v tom, že během těch 15 let neudělal nic proto, aby uchránil těch 90% slušných rybářů před těmi, jak sám svaz tvrdí, 10% rybářů, kteří se neumí u vody chovat. Místo toho věčného nahánění rybářu kolem vody, jestli náhodou nemají nahozené pruty po půlnoci, jim nějak unikla podstata věci v tom, že mají hlavně zajistit pořádek kolem vody a bordel potírat, aby byly odpadky v pytlich na odpad, které si rybáři odvezou, hovna a pokaděný toaleťák od vody skončí v chemických záchodech nebo si rybáři vykopou díru, kterou při odjezdu zasypou, aby nedocházelo k ničení porostů a přírody vůbec atd. Tyto zákazy jsou logickou reakcí, vizitkou a hlavně ostudou svazu. A proto si od těch 90% neochráněných a slušných rybářů nezalouží dál dostávat členské příspěvky a říct si na konci roku o peníze za povolenku, je ze strany svazu úplná a nehorázná drzost.

Maxi Sob - Profil | So 8.7.2017 13:52:16

Willow >> Jen to nééé jinak budem chytat chvilku denně tři měsíce v roce na lískový klacky místo háčků vohnutý špendlíky kapr bude plevel těšší olůvko bude samosek bolelíz ú vody bude trestnéj čin ................ 😀

Willow - Profil | So 8.7.2017 13:34:33

MAXXSKATER >> Budem větší rebelové než JčÚs.;-)

Mrknato - Profil | So 8.7.2017 12:48:19

packa >> Milý packo, tvoje reakce je pro většinu svazáků příznačná. Nesrat se do toho co dělá vrchnost, nechodit na zbytečné schůze a čekat na drobky.......
Právě jsi prohlásil, že někaká placka a kdo je kdo tě nezajímá a pak se divím, že tě zajímá vůbec nějaký přestupek a správní delikt...... Podle mě chceš, aby ti RS hlídala kapř, aby na tebe nějaký vyzbyl.......

Kdo podle tebe může porušovat zákon? Jen rybáři? K čemu potom máme RS? Nemá se také starat o to, aby VRP byl v souladu se zákonem? Tedy aby v řekách byly ryby, co tam mají být?

Mrknato - Profil | So 8.7.2017 11:53:05

roman_monfish >> Jasně citujete prolooooobované stanovisko MZe, které není v souladu se zákonem........ a ani jeho výjimky.

V poslední době jsem slyšel mnoho rybářů, ale i nepraktikujících bývalých rybářů, že na nějakou etiku, která je vprachu prdějí........ a já jim rozumím. Mohou za to všeumělové, jako je Rada ČRS a poskoci jako jsou závodníci a milice s plackou RS. Jasně, v roce 1989 se zhaslo a když se rozsvítilo, bylo tu hafo milionářů. Teď se děje něco podobného. "Komunistický Kováčikův" zákon 99/2004 který je trnem v oku mnohým bude novelizován stejně jako ta privatizace pomocí vypínače.......

Žádná plná moc, která by měnila zákon 99/2004 právně neexistuje, existuje pouze "brzda" na MZe.

MAXXSKATER - Profil | So 8.7.2017 9:15:32

Mrknato >> Jenže jak tohle chceš dělat ? Z článku jsem se dozvěděl, že stejně ani nebyli v takových počtech, aby vůbec mohli všechny zkontrolovat. Já si myslím, že čím více bude podobných kontrol, tak tím více si každý rybář nebo i pytlák rozmyslí, zda v daném úseku bude něco porušovat. Naproti tomu, kde není kontrola, se šrotují lidi, kteří řídí heslem, že co je na háčku, tak to patří do sáčku. Míry a hájení neuznávaje. Samozřejmě to není jenom o braní ryb, ale patří k tomu i bordel kolem lovného místa.

Mrknato - Profil | So 8.7.2017 9:05:27

MAXXSKATER >> Takováhle kontrola s PČR by měla jít cíleně, na UK, smažky, vietnamce, bílý netáhla, co skutečně rabují vody. Na rybáře, co nejsou u prutů, nebo spí v biwi two mann, stačí RS důchodce. Bohužel průser je, když RS "důchodce" chce kontrolovat to, co zákon nestanovil a BP to stanovovat nemohou...... Pak ze sebe ti "důchodci" dělají svazočur*ky a vůbec se nedivím tomu, že buď k vodě kontrolovat nechodí, nebo si divných týpků nevšímají......

RS totiž zdaleka není RS a její užitek pro stav zarybnění je naprosto zanedbatelný. Skutečností je, že mnohá RS provozuje tuto činnost stejně, jako dříve provozovala PSVB, nebo jako člen caprteamu-pasáček velekapř....... Kdyby skutečně RS šlo o zlepšení stavu zarybnění původními druhy, tak musí každý týden naprášit uživatele a MO, která je čímsi pověřena...... takový věci by se měly hlásit, jelikož jsou podstatný. Jestli někdo nemá podběrák, nebo usnul u prutů na židli, je ale pro někoho "důležitější"......

MAXXSKATER - Profil | So 8.7.2017 6:32:07

Jenom houšť ... Podobné kontroly jsou dneska potřebné jako sůl a každou takovou akci vítám.

jakewww - Profil | Pá 7.7.2017 23:11:49

splávkař >> Jak sis na základě svého základního vzdělání mohl všimnout, tak jsem poděkováním, vyjádřil svou spokojenost se současným stavem kolem svazových vod. Věřím, že tento rozšiřující se trend zákazů, závor a nepřístupných pronajatých pozemků svazu prospěje a pomůže mu bez problémů získávat, co nejvíce členů. Já osobně třeba spatřuji know - how toho všeho v tom, že odtaháním veškeré rybářské výbavy včetně proviantu na týden cca 3 km k vodě si každý člen utuží svou už tak dobrou fyzickou kondici. A všem těm, kterým se to nelíbí, by měli povolenku vrátit nebo si ji už nekupovat, co s něma s lemplama, v tom jsem s tebou taky zajedno. Přeju Ti Kamile:), aby ti to jezdilo a taky, aby jsi to měl ke své vodě, kde chytáš, co nejdál, protože ve zdravém těle - zdraví duch.:)

Danda05 - Profil | Pá 7.7.2017 22:55:39

Proto musí vydávat povolenky centrálně svaz, aby pak bylo jasný ze když se někomu vezme ze už se mu nemůže vydat. Jednoduché ale asi v tom není zájem. Jako proč musí vydávat povolenky každá Mo co to je za blbost.

packa - Profil | Pá 7.7.2017 17:53:47

jo-je to hezky že se uspořadalo tohle divadlo ale bylo by mnohem efektivnejsí kdyby se vyrazilo nečekanš a ne planovaně v 6 večer a v 6 rano se končilo a hlavne se určita místa vzali po par hodinach znovu
takhle si akorat udelali carku u veřejnosti a u medií a tech par co prišlo o noty melo smulu že je nikdo nevaroval (nebo meli vybity telefon big_smile)