Měsíční rybářský lístek je zatím zdarma. Využijí ho hlavně cizinci u Lipna

Saddám - Profil | Ne 11.6.2017 17:53:24

Co mi na tom vadí? Je toho víc, tak začnu od začátku.
1. Vadí mi , že je český rybář diskriminován. Aby získal 1.RL musí absolvovat školení, udělat test ..zkrátka doložit znalosti. Proč by cizinec nemusel?
2.Pokud český rybář spáchá u vody přestupek, je RO zpravidla potrestán. Z vlastní zkušenosti ovšem vím, že pro RO je trestání cizinců problém. Když totiž do toho Rumunska, Bulharska, Polska, na Urajinu i napíší, složenku pošlou...nikdo se jim neozve.
3. Ve státech, kde lze povolení k lovu volně koupit také funguje kontrola jako u nás? Parta více , či méně znalých ,,dobrovolníků" kteří ve svém volnu kontrolují rybáře? Asi ne , co ? A postihy? Také jsou tak legrační jako u nás? Nejsou , že?

Saddám - Profil | Út 13.6.2017 14:25:44

rici2 >> Tak moment. Pokud lze v cizí zemi koupit RL na benzince bez jakýchkoli znalostí, je to věc toho kterého suverenního státu. Pokud mají taková pravidla, proč ne. U nás jsou ovšem pravidla jiná. Pakliže znáš legislativu, tak víš , že cizinec doloží své znalosti např. RL té země odkud pochází.
Mě na celé věci vadí to, že našinec musí a cizinec nemusí.
Co se testů v zahraničí týče. Pokud bych tam chtěl lovit a musel znát, věř mi, že bych se naučil a podotýkám, že velmi dobře. Stejně tak jako se před cestou za hranice velmi dobře seznamuji s tamními dopravními předpisy a striktně je také dodržuji. Já rozhodně své zemií v zahraničí ostudu nedělám.

JaMi - Profil | So 10.6.2017 11:26:44

Proč ne. Máme na rozdávání. Člen to zaplatí.... Česko se v prdel obrací...

Svacimir - Profil | Út 20.6.2017 12:42:20

Byl jsem Majda512 upozorněn na zajímavý článek, kde se JUDr. Šíma vyjadřuje k pojmu "soukromý revír".

Možná to některé překvapí, ale všechny revíry (svazové i ostatní) jsou z právního hlediska soukromé.
(ČRS i MRS jsou občanská sdružení, čili soukromoprávní subjekty)
Lov na revíru je možný pouze s povolenkou vydanou PŘÍSLUŠNÝM uživatelem revíru.
Na povolenku není právní nárok a uživatel revíru si může sám rozhodnout komu ji vydá a komu ne!

http://mbabacek.webzdarma.cz/soukromy%20revir.pdf

Také je třeba rozlišovat mezi pojmy revír a rybochovné zařízení. Ale to je úplně jiná právní kapitola.

Mrknato - Profil | Čt 15.6.2017 13:48:09

kakr >> Add Katlov je to jediné a správné, co Kubík veřejně spáchal. Může stanovovat rekordi na 12 udic a nikdo nemůže ani ceknout. Tohle by měl udělat i svaz, včetně toho, že finanční hospodaření bude uzavřené a nebude se dotovat ze společného rybolovu a hajiho pindy o nemožnosti vydat odlišné povolenky značí svazonechuť se pustlit do něčeno nového a na něčí jasnou odpovědnost......

Saddám - Profil | Čt 15.6.2017 11:23:27

hraji >>Soukromý revír je termín, který se v zákonu 99/2004 ani v prováděcí vyhlášce nikde nevyskytuje. Zákon zná pouze ,,rybářský revír" a je mu naprosto jedno, jestli uživatelem je fyzická nebo právnická osoba. Zákony této země neplatí totiž jen na pozemcích ve vlastnictví státu, ale na VŠECH pozemcích naší republiky. To by snad měl vědět každý absolvent základní školy.

kakr - Profil | Út 13.6.2017 15:33:31

Mrknato >>
Léky ještě nezabraly? Možná budeš muset požádat ošetřujícího lékaře o něco silnějšího.

kakr - Profil | Út 13.6.2017 15:17:27

Mrknato >>
Zase jsi vynechal medikaci?
Dávej na sebe majzla, ať se dožiješ důchodu:-))

kakr - Profil | Út 13.6.2017 14:03:05

Mrknato >>
Na měsíční RL (zadarmíko) si koupíš povolenku pro nečlena a nebo se staneš členem a zacáluješ zápisné a členský poplatek. To můžeš opakovat 12x za rok:-))

sindeji3 - Profil | So 10.6.2017 14:02:27

výsměch všem rybářům, když vidím co dělají Poláci na Rozkoši, tak tohle je další hřebíček..

JaMi - Profil | So 10.6.2017 12:58:03

bart.bm >> Tobě se líbí, že na naše děti sbíráme uzávěry s petek a stát dává rovnou naše prachy na děti postižené z arabských zemí? Otázka mimo mísu ale vlastenecká jistě je.

kakr - Profil | So 10.6.2017 12:15:22

Dovolím si ctěné kolegy upozornit, že ani ČRS ani MRS nemá z RL (jakýchkoli) ani korunu, je to poplatek státu za přenechání výkonu rybářského práva. Je fakt, že ČRS silně loboval na Mze pro měsíční RL, MRS byl zásadně proti.
Problém státu je ,že nedokáže stanovit výši správního poplatku, asi mu chybí úředníci. Pokud si vzpomenete, totéž bylo v roce 2004, tehdy se vydávaly zadarmo i RL desetileté.
Stát má zřejmě lovů hafo.....

JaMi - Profil | So 10.6.2017 12:07:05

nofish >> Chodím na brigády i třikrát za rok. Chodím na schůze. Snažím se pomoci kde to jde pokud mám čas při svém zaměstnání. Pokud bych chtěl chytat v zahraničí, tak takovéto výhody nemám. Prostě s tím nesouhlasím. Pokud platím povolenku a členství atd měl by mít každý tyto výhody, no ni? Toto je mrhání prací členů, jejich financema pro lepší rybolov a zarybnění. Prostě výsměch těm, co to dělají za darmo ve svém volném čase na úkor rodin, zaměstnání a hlavně jít na ryby. Parodie, výsměch a pohrdání těmi, co alespoň třeba troškou se snaží aby bylo vše v normě. Jak tak na to koukám, asi se stanu pytlákem..... No coment...

LosPafkos - Profil | So 10.6.2017 11:43:39

JaMi >> Já bych se toho nebál a vydal i řidičáky,zbrojáky,strojnické průkazy bez zkoušek,samozřejmě jen na měsíc :-))) Ten náš svaz je jeden kašpárek vedle druhého Judr,Šíma by měl už táhnout do prdele.