Kádě s kapry musí prodejci včas nahlásit veterinářům, jinak hrozí pokuta až 300 tisíc

76 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 20:05:52

LudoO >> Nu, jsem zvědava, jak to bude za těch pár let pro řemeslníky. Mamina je dámská krejčová, zaměstnance pochopitelně nemá, šije když má čas, a to bych ráda viděla, jak si za celej rok těch drobnejch správek pro babky tady po městě vytříská na registrační pokladnu. Ti, co mají to drobný podnikání jen tak na přilepšenou a ne na uživení, to po tomhle budou moct rovnou zabalit. Místo toho, aby stát tuhle "droboť" podpořil, protože logicky: když si babka přijde nechat ušít kostýmek, tak ty prachy zůstanou tady a pořídí se za ně něco dalšího, kdežto když si ho koupí v nějakým řetězci, tak ty prašule pofičí pryč. Chtějí snad ti nahoře, aby peníze ze státu mizely někam do háje za hranice, nebo aby se za ně nakupovalo u našich výrobců?
(Nejsem žádnej odborník přes finance, je to jenom takový zamyšlení.)

Nglánis - Profil | Út 15.12.2015 17:31:49

rybomil >> Já jsem zásadně proti takovým STBáckým zákonům jako je EET a dalším pytlovinám nomenklaturního spratka a polistopadového zloděje agenta Bureše. Bohužel většině národa nedochází vůbec nic a stačí jim kobliha v metru a naivní proklamace, že on nekrade, nelže, nekecá a maká.

Ať žije svobodné podnikání a tradiční vánoční stánkový prodej kaprů.

Nglánis - Profil | Út 15.12.2015 22:20:25

rybomil >> Je třeba vše vidět v souvislostech, kdo to nevidí jako Ty, je ztracen a je na jeho straně. Já jsem proti němu a vždycky budu hájit zájmy živnostníků do roztrhaní těla, protože argumenty jsou na naší straně, takový slovenský pochcánek jako je Babiš nám tady nebude ničit střední třídu.

Střední třída je to, co on a socani nechtějí, oni chtějí jenom poslušné stádo zaměstnanců velkých podniků, odborářů, potažmo jeho zákazníků a otroků bank, protože Ti se nejvíce bojí a nejlépe ovládají. My samostatní živnostníci jim vadíme, tak po nás jdou, ale to se jim nepovede.

NWillow - Profil | Čt 24.12.2015 10:21:11

glánis >> Můj pan soukromý zaměstnavatel,má na většinu,tebou vyjmenovaných činností zaměstnance.Ti májí zodpovědnost.Do práce jezdí podle potřeby,od rána do noci ,určitě ne.Za zakázky ručí obchodní oddělení,logistika,vedocí výroby a nakonec i dělníci,je jedno ,jaké profese,Všichni chtějí výplatu a pan majitel zisk,jinak by to nefungovalo.Co se týká odvodu soc.zdrav,proč si někdo zaplatí státu povinné minimum a pak brečí a druhý je povinen platit podle tabulek a výše své hrubé mzdy a nemá taky všechny nároky.Proti podnikání nic nemám,byl jsem 2 roky Osvč,než jeden komanč začal vůči mně používat všechny praktiky mafie.Jsem více pravicový volič,než si myslíš,ale to co .se tady dělo 21 let je spíše ostuda,taky jsme byli stádo které uvěřilo.Nechci tady vytahovat žádné extrémy,ale máme ,co jsme chtěli a volili.On ten Babiš nespadl z nebe.Kdyby tam byl jiný miliardář dopadlo by to stejně,ne li hůř,viz Kellner a jeho vypnutí všech cizých sportovních kanálů na satelitu,pouze za extra poplatek.Uvidíme,ať se daří

NTomáš - Tom - Profil | Čt 24.12.2015 9:54:59

Zanechme sporu a nesmyslných diskusí jsou vánoce. Přeji všem vše nej do Nového roku a klidné prožití vánoc Tom . Pro představu posílám pár fotek z vánočního prodeje.

Nnofish - Profil | St 23.12.2015 19:27:19

sven >> Podotknu jedno kolego. Ale čistě můj subjektivní dojem z posledních cca deseti let. On je to i jeden z důvodů, proč ty lidi tak často nekonzumují. Zdá se mi to tak.
Na vánoce to zaplatí každý, i kdyby živý kapr stál 150/kilo. Obejdou stánky, zjistí že je to stejně drahé všude a koupí.
Ale - 2,5Kg x 90Kč = 235 Kč za rybu + 200 za opracování a jsme doma. Když to lidi zaplatí, je to jejich věc, ať si dají za tu práci klidně dvojnásobek. Jenže když si během roka vzpomenou, na kolik je vyšel ten kapr na vánoce, tak si raději koupí pět kilo akční krkovičky, protože neví, že u producentů by ho v létě koupili za 2,5Kg x 70Kč + opracování (často) v ceně.
Asi mám divné myšlenkové pochody, ale osobně si myslím, že za určitých podmínek by češi ty ryby jedli víc, jenže jim je nikdo "nenacpe do nákupní tašky" a nejsou zvyklí je jíst.

Nsven - Profil | St 16.12.2015 23:45:44

"Tatínku, já bych chtěla na Vánoce pejska."
"Nevymejšlej kraviny. Bude kapr jako vždycky!" ...

NLosPafkos - Profil | Út 15.12.2015 20:26:36

Hned s tím zákazem prodeje kaprů bych veřejně rozhlásil,že ježíšek není,ať to má lid kompletní.

Nsven - Profil | Út 15.12.2015 19:57:01

Sa(l)micka >> Já domu nikdy živou rybu nenosím. Když si ji chci nechat, buď ji usmrtím hned nebo nejpozději před odchodem od vody.
Nejsem proti prodeji ryb ale proti prodeji "vánočních živých" ryb.
V našich končinách je Zákon na ochranu zvířat proti týrání, jen cár papíru...

NLudoO - Profil | Út 15.12.2015 19:52:32

arnošt >> Nejlepší je skončit. Když mě ten soplák Sobotka co dnes vládne nařídil před xxx roky, že když nemám el. pokladnu v hospodě tak musím vše vypisovat na lístky (co jsem prodal, množství, vyčíslit DPH a vypsat větu že je je vše v souladu ... teď nevím c čím) tak jsem to s číšnicí 3 dny vydržel pak se následně srovnal se servírkou a hospodu obratem zavřel. Díky soplošovi mé nejlepš rozhodnutí protože mám od té doby svatý klid. No a že tam již není hospoda a rekreanti jsou naštvaní ? Musí poděkovat soplošovi i s jeho jedním, dnes již nežíjícím kamarádem.

Nretrívr - Profil | Út 15.12.2015 19:40:44

sven >> Možná obecně na tom může něco být.Celkově Ti mohu říct, že mám pocit, že žiju v krajně policelním státě, mám i pocit, že úředník je připraven nás všechny, tedy ve všech kategoriích totálně zničit, zcela zotročit.Jen nějaké příklady k tomuto, víš, že je každý legální bankovní pohyb nad 80 tis. sledován, víš, že nemůžeš zaplatit nad 270 tis. keš, můžu i další povolení, hlášení . Je to tragedie.A vrcholné číslo, které se mi stalo konkrétně. Prodal jsem dům, druhý den dostal stát zaplaceno, mojí neznalostí a nedohodou s realitkou jdem nevyplnil jeden jediný papír. Termín leden. Načež mi přišlo zjištění v listopadu / ! / že mám za ten papír zaplatit 5 tis., protože je tolik a tolik dní.Přijde Ti to normální.Upozorňuji, že jsem nikomu nic nedlužil ani minutu.Je to prostě úřednický svinstvo, který ty lidi, co něco dělaj umoří.Jo, ještě ta směšná pokuta.

Narnošt - Profil | Út 15.12.2015 19:32:21

Každý si to může vyzkoušet,jít v mraze prodávat kapry.Myslím,že drtivá většina by to po půl dni vzdala.Dneska je každý opatrný si za pár korun zamazat ruce nebo přežít trochu toho nepohodlí.
Já kapry nikdy neprodával,ale těm lidem fandím.Dovedu si představit,že bych tu ženskou z ČOIky za ten korunový únik přizabil.Celý den se ohánět v mrazu,poslouchat od kdejakého pitomce jeho připomínky a kecy a pak přijde taková pí.ča z vyhřáté kanceláře a jsem tam zadarmo.Ne nadarmo se říká,že kdo chce psa bít,hůl si vždycky najde...
Co se týká EET,ještě se bude hodně lidí divit,kteří tomu dneska tleskají,protože se prý těm šmejdům podnikatelům a živnostníkům půjde po krku.Oni si totiž neuvědomují,že kolikrát ten živnostník je tak namáčklý ke zdi,že má příjem jen tak na vyžití.Pokud tedy stát prostřednictvím pana Babiše ukrojí další krajíc,tak bude mít na vybranou.Zdražit nebo skončit...A kdo tu navýšenou cenu zaplatí?Přece my všichni...Ze vzduchu se ty peníze,ty další miliardy z daní,jak pan Agrofert slibuje,nezhmotní.Zaplatí je i ti křiklouni,kteří EET tolik fandí.A to z vlastní kapsy.
A to jen proto,aby do rozpočtu přiteklo víc peněz a víc se jich mohlo ztratit nebo víc rozdat cikánům.
Fuj,to jsem se zase rozčílil!!! :(((

Nmarmyš - Profil | Út 15.12.2015 19:26:47

sven >> Pěkná kravina. Nelíbí se mi,že nazýváš rybáře vandráky. Prodej živých ryb patří k vánocům.

Nsven - Profil | Út 15.12.2015 19:19:49

Mně to připadne v pořádku. Čím tvrdší pravidla, tím v tomto případě lepší...
Jsem proti tomu aby se prodávaly živé ryby z kádě kdesi na náměstí a zásadně proti tomu aby byly zákazníkem transportovány nasucho bez vody. Na revíru bych bez mrknutí oka, za takovou činnost dotyčnému vandrákovi sebral povolenku, za nešetrné zacházení s rybami...
Nejsme ve středověku. Chce-li někdo rybu na maso, měl by mu ji obchodník nabízet čerstvou, chlazenou na ledu, případně mrazenou. Chce-li ji zákazník za jiným účelem, pak jedině s dostatečnou transportní nádrží s vodou.
Když se dokázali Španělé vzdát koridy, Rusové lovu tuleňů a Angličani štvanic na lišky, bylo by na čase také u nás, přehodnotit tuto barbarskou "tradici" ....
Vláčení kapra v igelitce v mrazu a nasucho, s následným přežíváním ve vaně s chlorovanou vodou a nakonec amatérské utlučení kdejakým neumětelem, nijak Vánoce neobohacuje, naopak degraduje jejich pravé poslání..
Věřím, že za dva, za tři roky, by po káďovém prodeji nikdo ani nevzdechl...


Nrybomil - Profil | Út 15.12.2015 18:32:31

glánis >> jsem nikdy žádnou koblihu nechtěl ani nedostal. Je mi v podstatě jedno, jestli s tím přijde agromiliardář nebo někdo jiný.
Jako smluvní strana nám platí včas a dobře, dohoda s jeho lidmi vždy jistá. Tak se na to dívám.
Mám v příbuzenstvu a v okolí znám dost drobných podnikatelů, živnostníků a vím jediné - s daněmi vyjebávají naprosto všici jak jen to jde.
btw: protože ví , že dokázat to bude obtížné a pracné, až se vlastně v podstatě nevyplatí

Nrybomil - Profil | Út 15.12.2015 18:24:36

LudoO >> Se prober ! Mám v lese 3 chataře co asi 20 let každý léto ubytovávají načerno holandy, a deutschlandy, nikdy nezaplatili z toho příjmu ani korunu. Všici jsou přece jejich příbuzní , známí ubytovaní zdarma. Jsou to starostovo kámoši. Nejradši by mě zavolali , že cesta kterou tam vyjezdili a je neoficiální, načerno je nesjízdná, jim ji mám v zimě odhrnout, na léto opravit. Když jsem jim vyměřil nájem 2250,- / rok, vysmáli se mi a poslali 1000,- že mi to musí stačit. A další 3 roky už nic, mám si počkat. V lese kradou dřevo spolu s dalšími chataři všem majitelům lesa, od r. 1977 nekoupili nikdo ani polínko. Za uložení dřeva aj. materiálu na mým pozemku taky neplatí.Tak jim tam brácha na svým pozemku při 1. příjezdu cizinců sklopí fůru hnoje 20m před chatami, by si užili...
Podle nového občanského zákoníku jim můžeme dát výzvu k odstranění stavby, která není zkolaudovaná. Takže ji dostanou. Ať si vezmou vrtulník a odletí s tím svým sajrajtem někam dopr..le, kde jim bude lépe a budou mít cestu příjezdu k tomu suprovou.

To jsou moje cipoviny, pitschoviny woe.

Nmarmyš - Profil | Út 15.12.2015 12:10:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden prodává a pět mu do toho kecá. Nakopat do řitě,nic jiného nezaslouží.

Nkakr - Profil | Čt 24.12.2015 11:56:37

Bych diskuzi zaměstnanci versus živnostníci ukončil větou, která už zlidověla -
chcete to s daní, nebo bez daně...........??

Nglánis - Profil | Čt 24.12.2015 11:07:07

Willow >> Tvůj zaměstnavatel je s největší pravděpodobností právnická osoba (s.r.o., as.), tedy ne živnostník, jejihž práva já hájím především, ale ani právnické osoby Andrej nešetří. A to co píšeš o zodpovědnosti zaměstnanců je k smíchu,oni ji mají v rámci podniku, ale ne před zákazníkem a to je velký rozdíl, navíc zákonem je dané, že zaměstnanec způsobí-li škodu může mu zaměstnavatel dát sankci ve výši max. 3 platů.

A že si někdo platí povinné minimum je jeho věc, ví dopředu kolik dostane důchodu a nespoléhá se na stát.

Já jsem pro to, aby byla maximální svoboda podnikání s jednoduchými a srozumitelnými pravidly, se spravedlivými a jednoduše spočítatelnými daněmi. Nyní je to přesně obráceně.

Jde o to vytvořit silnou střední třídu samostatných aktivních lidí, kteří se budou dál rozvíjet. Tito lidé vše co vydělají stejně utratí na území ČR, což je nejdůležitější.

To ale Anofert a Socani nechtějí a bojí se toho, nejlepší volič je pro ně otrok nadnárodního koncernu (ideálně člen odborů), s hypotékou od zahraniční banky a ojetou octávkou kombi 1,9 TDI, který se chodí každý týden ukojit s rodinkou do supermarketu a v létě jede do Chorvatska. Ten se bojí, protože ví že je v pasti a musí makat a myslí si, že soused co podniká na něm parazituje. Ale stát z něj má nejvíc a o to jde, tito lidé těžko chápou naše argumenty a nechtějí je přijmout.



Nglánis - Profil | Čt 24.12.2015 9:35:46

Willow >> 1) soc.a zdrav je daná zákonem 2) daň z příjmu je u podnikatelů jediná ovlivnitelná daň a je naprosto legální ji optimalizovat, tedy platit relativně méně, pokud to jde a věř tomu, že přesně tohle dělá i ten slovenský pochcánek 3) řada živnostníků jsou plátci DPH odvádí 100vky tisíc i milónů ročně.(můj případ) a teď to hlavní, nelze přeci srovnávat zaměstnance a živnostníky (tedy podnikatele), je to podobné jako srovnávat amatérské a profesionální sportovce.

Pokud by jsi někdy měl ty koule a začal podnikat, pochopíš to za 14 dní, podnikatel nese řadu rizik, musí shánět zakázky, jednat s úřady, se zaměstnanci, platit reklamu, nemá žádnou jistotu práce, zvláště když začíná, je v práci od rána do večera, nemá nárok na nemocenskou jako zaměstnanec, ručí celým svým majetkem atd. Je to obrovské psychické a fyzické vypětí, než se někam dostane.

Zaměstnanec? Nastoupí do práce, pracuje a pak jde domů, jediné jeho náklady jsou dojet do práce. to je všechno.

Jak si může někdo dovolit dávat zaměstnance a živnostníka na stejnou úroveň?

Vůbec nevíš o co jde, bohužel z takových lidí těží koblihář a socani, pokud to stále nechápeš, představ si, že budeš podnikat a založíš třeba malý obchod s rybami nebo budeš instalatér, to je jedno a porovnej to s tím, že chodíš jen do práce, třeba Ti to dojde.

NWillow - Profil | Čt 24.12.2015 8:44:47

EET vadí jen určité skupině lidí ,kteří ani za rok neodvedou státu tolik,co já za měsíc.Mně to strhnou bez keců.Mám taky brečet.Na západ od Nás to funguje roky,nebo se tady má dále budovat ten bolševickokapitalistickoprivatizační zázrak?Ptejte se těch ,co tam byli před tím,říkat si o doklad k nákupu,ze svých ,řadně zapacených odvodů je ubohé.Přeji Všem pěkné vánoce.

Ndrvoštěp - Profil | Čt 24.12.2015 8:34:12

u.x.a. >> No, pokud nedržel v ruce catanu tak mě nikdo jinej nenapadá ;)))

Nglánis - Profil | Čt 24.12.2015 8:22:59

Chosé 2 >> Pochopitelně, vymyslet desítky směrnic, nařízení a povolení pro tak primitivní činnost jako je prodej ryb. A potom Ty živnostníčku, až to všechno splníš, můžeš milostivě prodávat a něco si vydělat, ale ne moc, to by se nám moc nelíbilo.

Hlavně aby si odvedl všechno státu jak máš, protože my politici a státní úředníci musíme mít přece na výplaty, protože my pracujeme velmi usilovně, jsme pod neustálým tlakem veřejnosti a vydáváme jen správná rozhodnutí, musíme kontrolovat a hlavně pokutovat a to není legrace.

A počkej Ty parazite až prosadíme EET, pak nevyděláš vůbec nic a zkrachuješ a o to jde, protože pak prodej ryb převezme jediný a silný podnik Anofert, nejlepšího a nejpoctivějšího podnikatele, který nekecá a maká a který je zároveň ministrem financí a všechno o tobě ví Ty hloupoučký a bezmocný, protože český lid ho dobrovolně zvolil a platí ho za to aby po tobě šel a on co nejvíce trhu měl.

NChosé 2 - Profil | Čt 24.12.2015 1:47:27

computerfish >> Dříve prodávali také brigádníci. Tehdejší obchodník( vedoucí masa-uzenin)Pramenu nebo Jednoty zajišťoval objednání, převzetí a prodejce kaprů, kteří byli placeni z utrženého obratu. Na mnoha místech byli brigádníky uřednici ze stejného závodu, kteří si vzali dovolenou a měli prodej na přilepšenou. Kdo asi taky jiný, když všichni museli být někde zaměstnáni? Bylo to někde jinak? Bylo, ale ne třeba házet všechny do jednoho pytle, jak to dělávali socialističtí ideologové. Nepoctivým dodavatelům a jejich zpřažencům hrozil trest na tvrdo a že to byly pořádné pálky.
Digitální váha sice vypadá jako pokrok, ale sem do stánkového prodeje pyšnící se nad hlavou reklamou Třeboňského kapra se ještě nedostala. Co to je kultura prodeje? Stánkový prodej s digi váhou to asi nevyřeší. Na letáku jsou natištěné ceny, včetně úprav kapra. Digi váha poctivost prodeje nezajistí, že kapr vážící 2,40kg je počítán za 85 Kč a ne za 79 Kč, jak hlásal tzv. ceník (kapr nad 2,50kg-85 Kč, do 2,50 Kg 79). To je stejné jako dříve. Je to v lidech, i když takový nepoctivec dneska už to nemá v kádrovém materiálu, že nesmí pracovat s penězy. Za kulturu prodeje rovněž nepovažuji braní peněz do ruky, když jsem s nimy předtím čistil kapra a opláchnul si je v řeznické přepravce pod pultem ve které plave vše co předtím viděly mé ruce. Je pravda, že vystavují paragon, který koupíš v každém Papírnictví, a je na něm vidět vše co se na tom pultě děje. No a to máme docela pěkné počasí. Digi váhu zde na severu nemají, ale zase se vůbec nenamáhají sundavat závaží. To nemluvím o tom, že kdyby opravdu mrzlo digi váha je nepoužitelná. No a připojení k elektrice jiná prodejna nepovolí, protože odpovídá za ošetřený chodník. Naklonit váhu mírně z kopce, tak aby voda mezerou odtékala to je také kultůra prodeje. Myslím, že jsem toho napsal už dost a to vynechávám VS, ČOI a FÚ, kteří mají na mnoha místech zavřené oči, protože to dlouho takto fungovat nebude.

Nteoretik - Profil | Po 21.12.2015 21:45:43

Těsně před vánocemi si jedna rodinka dovezla z porodnice v pořadí již osmé dítě.
Mudrovali co si s ním počít on dostal nápad zeptat se vedle bezdětných manželů
jesli by ho třeba náhodou nechtěli. Tak se šla Eržika optat a uspěla.
Další rok se situace opakovala. Uvažovali. Když si sousedi jedno dítě vzali,
proč by si nevzali ještě jedno. No a děcka se zbavili zase. Jenže rok byl
pryč a další děcko ve vánočním čase zase přibylo. Když vzali druhé to by bylo,
aby nevzali třetí. Dežo zvoní u sousedových dveří, ty se jen pootevřou a slyší
souseda: Ne nechceme, letos máme kapra.

NTomáš - Tom - Profil | Pá 18.12.2015 17:57:39

nofish >> S prvním bych souhlasil ty procenta by mohla sedět. Ovšem s ničím jiným nesouhlasím. My nemáme žádné smluvní dopravce,máme dopravu vlastní a 90 % námi prodaného kapra je z našeho chovu. Pokud pro nějakého kapra jedeme tak sami si rybu přeberem.Nevím odkud čerpáte to,že se neumíme napojit na pravidelné odběratele. My jich máme spoustu Protože děláme po Klatovech druhou největší produkci pstruha V ČR. Naše ryby se prodávají od Pardubic až po Brumov Bylnici. Dokud se v Tescu prodával pstruh tak to byly všechno naše ryby. Máme dokonce tolik zájemců o ryby,že pokud bychom jich produkovali o 30 procent víc tak je bez problému prodáme. Pokud se vám zdá naše prodejní doba trapná je to váš názor. Máme celoročně otevřeno ve středu a v pátek a před vánocema od 15.12. denně. Nemůžeme prodávat denně,protože se to za prvé nevyplatí a za druhé chováme i jiné ryby a musíme se o ně starat na rybnících a na pstruhárně na Morávce. Když tady vyzdvihujete soukromníky,tak všichni se tady v okolí známe a spoustu z nich si myslím jsem předal spoustu cenných rad. To že možná maji otevřeno více dní v týdnu je dobré,ale oni vesměs nic nechovají proto se mohou prodeji věnovat na plno. Jinak my máme otevřeno celoročně,ale u spoustu z těch drobných prodejců nekoupíte ryby od ledna do března a v říjnu a listopadu. Narážite tady na státní podnik,co to mění Když jsem sem nastoupil byla produkce 3 tuny pstruha za rok,dnes se šplhá ke 140 tunám ročně,krom toho děláme hodně lipana,potočáka atd. Myslím,že vůbec nemáte představu co to znamená,tak jen pro představu,téměř žádná dovolená,soboty,neděle neustále v práci a to za plat stejný jaký berou ostatní lidé ve firmě,kteří mají dlouhé dovolené,volné víkendy atd. Proto bych pro příště poprosil,než začnete hodnotit něčí práci a psát o něčem že je něco trapné zjistěte si prosím všechny podrobnosti. Pokud si myslíte,že se vám vyplatí rybárna ve městě tak směle do toho,rybu klidně dodáme,ovšem raději se poptejte lidí,kteří to provozujou již několik let jak to vlastně chodí,protože podle mně by tato investice neměla smysl.

Narnošt - Profil | Út 15.12.2015 23:09:33

glánis >> Problém je,což si řada lidí neuvědomuje,že skrze ty živnostníky a drobné podnikatele bude ničit vlastně i klasické zaměstnance,vlastně všechny s vyjímkou horních 10 tisíc.Jestli si někdo myslí,že pokud je v klasickém zaměstnaneckém vztahu a proto se ho problém registračních pokladen nedotkne,tak to se šeredně mýlí.Zjistí to hned,jak si půjde dát oběd do hospody a ten najednou bude nejlevnější skoro za dvě stovky...V lepším případě,v horším žádný.
Jinými slovy,aby měl ten pochcánek klid na své dotace a obchody,musí mít výsledky...A ty dosáhne za cenu snížení životní úrovně většiny obyvatel.Ty peníze navíc se někde vzít musí a z jeho kapsy to rozhodně nebude.To je celé jeho kouzlo... :-(

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 20:19:41

sven >> Představ si situaci: 20. prosince přifrčí človrda s přepravkou na maso, nechá si zvážit pět kaprů, šup tam s nima, přehodit mokrým hadrem, zaplatí, tradá autem domů, doma to švihne u baráku do sudu a rybu si pohodlně zdělá 23. večer. Jen ať zdělá, když to umí. Navíc, toho 5 kg kapra by toho 23. už asi nesehnal. Koneckonců, když nemam v létě čas ihned kuchat, taky si toho kapra nebo bílou rybu ve vezíru hodim doma do rybníka. Za deset minut převozu se mu v hadrový mokrý tašce prd stane, do dalšího dne se v rybníce drobátko pročistí a hned jak je čas, můžu ho klepnout a zpracovat.
Neni to o tom, že se ta ryba prodá, ale jak rychle a jakým způsobem se zpracuje. Kdo to neumí, holt si ji nechá zdělat na místě. Takovej člověk je nejvděčnější zákazník. Nerad krev a už má na vánoce vypucovanou kuchyni. Přinese 4 kapry a řekne "rád bych filety". Nakonec je spokojenej on i rybářský. Má čistý maso, materiál na polívku i šupiny pod talíře.

Nrybomil - Profil | Út 15.12.2015 20:00:07

marmyš >> ale blíž k Vánocům sou lidi milejší. tu mladá mamča z paneláku donesla svařáček, pak babča kucí nesu vám aspoň horkou polívku a chlapi nějakej rumíček do grogu. K večeru i přes dobrý světlo už jsem neviděl ručičku na váze a švihal čísla z paměti - většinou i nižší, tedy u lidí se to rozkřiklo a chodili radši až podvečer :-)

NChosé 2 - Profil | Út 15.12.2015 19:35:47

Sa(l)micka >> Prodával jsem kapry kdysi povinně( to ještě bývaly opravdové zimy) venku vedle prodejny s masovým sortimentem. Ze základních úkonů prodejce by mělo být, když pokládá kapra na váhu, že neponechá závaží na váze aby nakupující viděl vytárovanou váhu. Stejně se najdou lidi, kteří tě pomluví. Zkušený inspektor ČOI se přišel podívat k váze zpoza fronty a viděl..., takže si odškrtnul zkontrolováno a šel dále.Ovšem dnes už musí písemně vykazovat činnost a nosit si v batůžku notebook i s kopírkou. ( Co kdyby doma dámy místo kontroly na stáncích pekly cukroví).Nikdy není ispektor sám.Vždy nejméně ve dvou, jako policajti :-o)) Dokonce i fotoaparát mají ve výbavě.

Nyní trochu odbočím. Bez urážky proti těm co umí prodávat a hlavně počítat. Vedle nich se ve stánkovém prodeji objevují fakt talenti.Letos v létě jsem stál ve frontě na pivo při výročí povodně z r.2010 v Heřmanicích.
Přede mnou si řekla paní s dcerou o čtyři limonády.Zatímco jeden chlapec limonády natáčel, druhý tam byl přes peníze (třetí točil pivo). Chlapec povídá: "Čtyři limonády, to máme 4x20=120"!!!
Kouknul jsem se pro jistotu ještě na ceník a povídám mu: "Odkdy je 4x20,120"? Kolega co točil pivo ho opravil a paní jsem předhodil poznámku:"Pokud budete potřebovat finančního poradce, obraťte se na mně".
No, napovídal jsem toho tady dost, tak nechť se ti daří:-)

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 19:30:45

Jo, pánové, holt každej člověk je jinej. Je to o městě i o přístupu. Někdo si nechá vrátit do čmrdliku, jinej nechá kilo tuzéra, jeden chce přesně dvoukilovýho kapra, někdo si vezme i čtyřkilovýho, ale málokdy zažiju situaci, že by se tu člověk mračil, když už sem dojde. Popovídá si ve frontě, se známýma se vidí, kapr je za 70 kaček kilo ať velkej nebo malej, tašku na rybu dáme, do auta odneseme...pak nemají mít lidi hubu jako banán. Žádnej shon, žádnej stres. Člověk odejde spokojenej: s rybou připravenou na obalení a s úsměvem. Možná je to tim, že jsme malý město - no a ještě se to prodává na sádkach. Spěchá se tu sice, ale nelítá to tak jako někde před velkým obchoďákem kdesik v Praze. Možná je to o tom, možná o něčem jiným.

NMrKos - Profil | Út 15.12.2015 18:56:31

LudoO >> pokud by statni úředník mel byt ziv z dani, které zaplati prodejce kapru a nebo pronajimatel chaty, tak by do měsíce posel hlady. V teto oblasti fandím urednikovi a to i z COI.

Nnofish - Profil | Čt 24.12.2015 15:31:33

retrívr >> Tak ono je i nesmyslné, lovit a přitom si ho nevzít :-) Stejně tak ta vánoční kapří genocida a celý rok zase nic, to je taky celkem absurdní.

Nsven - Profil | Čt 24.12.2015 15:10:14

retrívr >> Ahoj Pavle. Stát se může samozřejmě cokoli.....
Držme našim producentům palce aby se na trhu nejen udrželi ale hlavně ku prospěchu i nás všech, prosperovali.
Věřím, že minimálně nás dvou, dokud udržíme udici v ruce, se kapr z Číny netýká :-))
Pěkné vánoční svátky Ti přeji.

Nnofish - Profil | Čt 24.12.2015 14:32:53

retrívr >> Zdar. Dneska to nepoznáš, ten původ. Pokud se nic nezměnilo, bral se v úvahu až poslední zpracovatel a tak Třeboňský kapr může být klidně z Ruska. Ale Číny bych se nebál, tam staví jednu fabriku za druhou, myslím si, že zemědělství a podobně tam spíš bude mít stále méně a méně místa a kapr na husto moc dělat nejde. Něco jsem kdysi slyšel o pokusech dělat ho v řízeném prostředí, nahusto a prý to bylo na prd a neekonomické, to není pangas :-)

NWillow - Profil | Čt 24.12.2015 11:49:00

glánis >> Můj zaměstnavatej je živnostník.Zodpovědnost za škodu je dána prac.smlouvou a mím,povinným pojištěním u stejné pojišťovny jako má zaměstnavatel.Taky bych státu nedal nic a šetřil si na svůj důchod nebo různé zákroky ve zdravotnictví,jenže to nejde.A to je ten problém.K tomu DPH,komu zůstane ten obnos peněz v ruce a celý,kdo o něm ví,jen ty a ten který ti ho dá.Tak jaké řešení DPH,když jde o černý příjem,který nikdo nikde nevykáže.Jak jednoduché.

Nrapalla - Profil | Čt 24.12.2015 11:04:18

glánis >> Že připlatíš DPH, pokud vyžaduješ doklad, je docela dobrej trik většiny menších živnostníků i obchodníků, kteří ve skutečnosti plátci nejsou. Takže s dokladem o pětinu víc. Ale furt je to ho.no proti tomu o co tě okradou naši mocipáni.

Ntuzemak - Profil | Čt 24.12.2015 10:24:56

Petan600 >> to je už vrchol drzosti, pochtívat cárek papíru z razítkem.-))))

Ntuzemak - Profil | Čt 24.12.2015 10:04:49

rapalla >> no a pak si sháníš jinýho živnostníka.-))) páč je tu móda,dělat zakázku bez dokladů...

Nrapalla - Profil | Čt 24.12.2015 10:03:58

tuzemak >> Pouze pokud o něj slušně požádáš:-))

Ntuzemak - Profil | Čt 24.12.2015 10:01:44

glánis >> a na každou zakázku ti vystaví živnostník daňové doklad,ha ha....

NWillow - Profil | Čt 24.12.2015 9:17:46

glánis >> Ani náhodou,odvody soc.zdrav. plus daň ze superhrubé mzdy zavedl Kalousek,když si před státní kasou máme být rovni,tak proč takový humbuk.

Nnofish - Profil | Čt 24.12.2015 5:53:02

computerfish >> no ja ti nevim. Osobne jsem ani na normalni vaze nikdy nikoho umyslne neokradal. Nejak mi to za to nestalo.
Ze nekomu dovezou vice ryb ? A co? To nema s kulturou prodeje nic spolecneho. Normalne okradou firmu ktera ryby dodava. Krade se vsude....
Ps: z nikoho si neutahuji, jen mam legraci z toho jak jsi nadseny z neceho co je jinde po leta zabehle.

Nsven - Profil | St 23.12.2015 23:42:22

computerfish >> možná by se slušelo pověsit na tu digitální váhu i upozornění, že "Třebonský kapr" pro Prahu, nejspíš nepochází z Třeboně ale kousek od Prahy..
Třeba by si ho ta babka ani nekoupila...

Nnofish - Profil | St 23.12.2015 20:45:37

FockeWulf >> Když nemáš možnost si zakoupit (pravidelně, pravidelný sortiment) sladkovodní živé ryby, případně čerstvě zpracované, můžeš k tomu mít možná nedůvěru. Mám ale zkušenost takovou, že prodejna, čistě rybí, si za nějakou dobu udělá pěknou klientelu a přibývali zákazníci. Ale lidi musí vědět, že když jdou kupovat, bude co koupit, bude někdo kdo jim to opracuje a nebudou tam čekat půl dne.
Vykostit kapra, tak aby jej lidé jedli, musí umět každý, kdo ty ryby zpracovává. Pokud to neumí, ať raději nebere nůž do ruky. To myslím fakt vážně.
Hlavu i ploutve lidi žerou tak na polívku, jednou do roka. Ona když se dobře udělá, tak je i jedlá.
Je to hodně o nabídce. Pokud to lidem cpeš před nos, koupí si. Vidím to dnes a denně.

Ntomsa - Profil | St 23.12.2015 19:52:55

sven >> Taška je u nás zdarma!!
Stejně jako hlavy vnitřnosti atd. Když už si jednou někdo rybku koupí se vším všudy, a nic sebou nebere, je mi proti srsti to prodávat znovu

Nsven - Profil | St 23.12.2015 19:15:54

pjarmil >> na jednu stranu, to je učebnicová ukázka obchodnické rozežranosti, jak s jídlem roste chuť... Ovšem na druhou, proč ne...
Pokud je někdo takové vemeno, že si to neumí udělat sám, nebo má potřebu kapra stahovat z kůže nebo dokonce filetovat, dobře mu tak. Ať platí až se z něj bude kouřit...

Nnofish - Profil | St 23.12.2015 18:53:36

computerfish >> doba se docela radikálně změnila letos. Viděl jsem to podle kšeftu dnes. Prostě to letos vycházelo na jeden pracovní den na víc a lidé to hromadně vzali jiným "systémem" než obvykle.
To, že u vás měli stánek a vše potřebné je chválihodné, tedy spíš samozřejmé, pro to aby splnili všechny zákonné podmínky.
--- PS: tak se příště na pár stáncích zeptej, na daňový doklad za to zpracování ryby, když už jsi z toho tak nadšený, z toho by Babiš moc nadšený nebyl.... :-) ----

Nmarmyš - Profil | Čt 17.12.2015 11:45:02

Já bych řekl,že tradice je to,co si pamatujeme z dětství a ne něco,co bylo před sto lety.

NRST - Profil | Čt 17.12.2015 7:25:46

Nedá mi to abych nepřihodil svůj názor. Jestli je a nebo není štědrovečerní kapr tradiční české jídlo, je snad každému jasné - není na vánočních stolech se objevil někdy počátkem minulého století. Nicméně časy se mění a tak nějak jsme si na vánočního kapra zvykli. Způsob jeho prodeje se mi také nelíbí, ale bohužel není momentálně jiná cesta. Vyzásobit trh v tak krátké době není legrace a jak tu kdosi psal, rybáři s tím mají opravdu velký problém, u nás začíná prodej 19.12 jenže skoro nikdo nekupuje. Největší nával je poslední tři dny před vánocemi. Co se týká usmrcování kapra na stánku, zákon na ochranu zvířat mluví v celku jasně. Tady bych se přiklonil k lepší kontrole a tvrdším postihům. Z mého pohledu je špatně - nehumánně zabitý kapr horší přestupek než chyba několika gramů při vážení.
K té spotřebě ryb snad jen že i vánoční prodej kapra je významný reklamní počin vedoucí ke zvýšení spotřeby ryb u nás. Je to vidět na sádkách, kde mají přímí celoroční prodej ryb. To že se zvýšila spotřeba pstruha je v celku logické - je lhce dostupný, cenově přijatelný a velmi dobře a jednoduše zpracovatelný. Mám sádky v celku blízko a vidím jak se v posledních letech zvýšila jejich návštěvnost, hlavně v sobotu dopoledne je tam lidí jako much, což dříve nebývalo. A světe div se, neprodává se jen ten výše zmíněný pstruh, ale komplet všechny ryby které se v těchto sádkách vyskytují.
Myslím že je lepší koupit si na oběd čerstvou českou rybu, než zmraženou hmotu bez chuti zabalenou v igelitu s nápisem "KUŘE".

Nretrívr - Profil | St 16.12.2015 20:39:39

zdevac >> Si mě dostal, líbí se mi, jak pražáci vědí vše o horách a jejich zvycích. Chci věřit, že jsi vyjímkou, jinak bych se moc smál.To co popisuješ jsou blízké zvyky u nás na horách, věř, že o tom něco vím.Tady se jedí jídla, tedy mluvím o svátcích, která možná ani neznáš.Tady nikdy moc hrách nikdo nejedl, kde by ho vzal. To jen tak na okraj.Domácím zvířatům se dávalo, tedy tady na horách jich bylo pomálu, protože " udělat maso" bylo drahé.Já mohu tyto zvyky potvrdit od své prababičky a máš asi pravdu s tím stoletím. Přijde Ti to málo, nebo vůbec nevím o čem je řeč. Tady je situace, kterou ti lidé ještě chtějí ctít. Vůbec nerozumím.Asi u vás v Praze je to jinak. No, nakonec někde ne, protože mnoho pražáků dokouzá o svátcích na chalupy a ctí místní zvyky. Tak asi tak.Jo a jestli se stydíš za věk, pak je to smutná píseň.

Nzdevac - Profil | St 16.12.2015 20:30:35

retrívr >>

Pokolení? Znáš trochu historii? Kolik těch pokolení bylo od první světové války? Možná tak tvůj děda, max praděda. Například ve středověku bylo hlavním jídlem sele. A pak různé kaše. Dokonce i zdobený stomeček je až z 18. století.

Dokonce ještě v 19. století... dovolím si citovat:

S první hvězdou si rodina sedla k slavnostnímu stolu prostřenému bílým ubrusem. Večeři zahajovala společná modlitba, vzpomínka na uplynulý rok a poděkování Bohu za vše dobré, co přinesl, i za to, co vzal. Nejdříve hospodyně postavila na stůl mísu s hrachem. Klíček hrachu má podobu kalichu a podle tradice spojoval všechny stolovníky v dobrém i zlém. Potom paní domu odebrala z mísy po lžíci pro každé z domácích zvířat. Teprve pak si podle vážnosti a stáří nabírali ostatní. Po hrachu se podávaly polévky pro sílu, čočka, aby byly peníze, kuba, masitý pokrm nebo ryba pro radost.


Takže s těmi pokoleními cpoucími se kaprem opatrně :-)

NTomáš - Tom - Profil | St 16.12.2015 19:26:52

sven >> Je to zvláštní názor na týrání zvířat. Netvrdím,že té rybě to nevadí,ale podotýkám,že i ryba,kterou chytáš na udici byla ve svém životě x krát lovena,transportováná a aby byl plůdek musela být vytřena a při všech těchto činnostech je více či méně stresována. Takže ten poslední stres ohledně přenosu je ten poslední a nejmenší. Navic již dnes si na sádkách sice lidé koupí živou rybu,ale 80% z nich odchází s rybou kompletně zpracovanou v tašce.

Nrybomil - Profil | St 16.12.2015 12:38:35

Jeden z příkladů z mého ranku, kdy úředník musí být nekompromisní a vyžadovat dle legislativy, bo nejde o politiku, ale vlastně o kejhák kdekoho :



Ing. Zdeněk Hošek z GŘ HZS Praha vede těžký boj s některými výrobci požárně bezpečnostních prvků a zařízení. Někteří totiž švindlují.

Např. požární dveře EW/EI 30 DP3 ADORY I. od výrobce ADOR CZ s.r.o. s deklarovanou požární odolností 30 minut při zkoušce v PAVÚS prohořely za skandálních 5 minut 50 sec. Zkoušky dveří dalších výrobců pokračují.

http://ekonomika.idnes.cz/protipozarni-dvere-tri-ce​skych-vyrobcu-si-ohnem-neporadi-zjistila-inspekce-1​vm-/ekonomika.aspx?c=A151215_202944_ekonomika_rts

Takový firmy nechť padnou do pekel a hodně rychle !

NLudoO - Profil | Út 15.12.2015 20:39:52

Sa(l)micka >> Dobře napsáno. Odbornice na finance jak píšeš nejsi, ono však většinou naprosto stačí selský rozum. Pouze jeden dodatek. Vem si že to máma nemá jako přivýdělek, ale bude se tím živit. Každý měsíc zaplatí min. cca 4 tis. zdrav.+ soc. K tomu nějaká ta energie v místnosti, povinnost častých kontrol komínů a elektrorevizí a mnoho dalšího co lidem co nejzou živnostníci nedochází. To by se pak těm babkách sakra prodražilo. No a hold by tvoje máma zkrachovala neb by k ní již ty babky nechodily. Přeji ať se mámě daří.

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 20:37:45

sven >> Tomu, kdo to umí zpracovat, tu rybu prodam ráda. Ale takovýmu typovi, co kapra ve vaně zabíjel vzduchovkou (z doslechu od kamaráda - vana otlučená jak Dukla a kapr chudák živej), tomu toho kapra radši zpracuju.

Nsven - Profil | Út 15.12.2015 20:23:41

retrívr >> Díky :-) Samozřejmě, držím Ti Také palce.
I když jsem zásady, že dluhy se musí platit, skoro bych si přál aby tohle vyšlo :-)
http://www.novinky.cz/domaci/389081-veritele-desi-z​amer-vyhlasit-dluhovou-amnestii.html
To by se těm parazitickejm lehkoživkům, exekutorům, insolv. správcům a hlavně nejrůznějším spekulantům a lichvářům, protáhly ksichty... :-)

Nsven - Profil | Út 15.12.2015 20:18:26

Ravachol >> na 100% s Tebou souhlasím. Ryba je maso jako každé jiné ale takové akce, už do dnešní doby nepatří...
Kdyby kapr štěkal, mňoukal nebo bečel, už dávno by káďařům pšenka odkvetla :-)

Nretrívr - Profil | Út 15.12.2015 20:16:38

sven >> Jsme na tom stejně !!!!! Mladej řeší taky svinstvo, prostě něco dělá.Udání, bankovní úty, no běs.Je to sviňárna všech sviňáren. Kontrolujeme jen ty , na které máme.
Tak moc držím palce.

NRavachol - Profil | Út 15.12.2015 20:07:04

sven >> souhlasim s tebou, taky si myslim že je zbytečný živý kapry z kádí prodávat. Párkrát jsem to dělal a půlka lidí co si v igelitce kapra odnesla ho nevnímá jako živýho tvora, ale jako klasický spotřební zboží - velká část dnešní populace není schopná nějak rozumě naložit s živým kaprem popř. jej v rozumě "klepnout" - je to jejich jediný jateční zvíře v roce. Podle mě je to přežitek a zbytečně stresující zacházení s rybama. Nejsem žádnej ortodoxní vegetarián, rybu nebo koňskej stejk si dám rád, ale tohle mi prijde zbytečnější než klecový odchovy slepic. Z mýho pohledu kapr v chlorovaný vaně Vánocům nepřidá.

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 19:49:22

sven >> Člověče, zkus dát kapru na převoz do tý igelitky vodu. Udusí se ti, než řekneš švec, protože "vydejchá" kyslík z tý trošky a bude namydlenej jak Baťa s dřevákama. Když už, tak teda do tý igelitky, nebo raději širší kabely, ale pěkně jej zabalit přední částí těla do namočenýho hadru. Jak mu nevyschnou žábra, vydrží tak v chladným prostředí třebas hodinu nebo dvě; dřív se kapru dával do huby kus chleba namočenej do vody, fungovalo to podobně. Ale bacha, platí pouze pro kapra, lína, eventuelně hada. Ostatní ryby je lepší usmrtit před prodejem.

Btw: aby obchodník nabízel pěkně zpracovanou, uchovanou dobře vypadající chlazenou rybu, na to bude muset ještě utéct hodně vody. To je možný v Praze, případně ve větších městech, kde mají Makro, tam ty ryby relativně ujdou, i zpracování neni nejhorší, ale menší města člověka, co bude dělat ryby, neuživí, a už to vidim v barvách, jak je někde v Tescu flek, kde se nějakej člověk stará za desítku čistýho o to, aby pult s rybami vypadal hezky.

(Vycházim z osobní zkušenosti. V Praze se dobře prodávalo, snadno udržoval stav a kvalita ryb, ledu dost, lidi fajn, ale 230 hodin měsíčně a plat nic moc. Tady na malým městě jsem nalítla pěknýmu šupákovi, co si nechával na pár tejdnů člověka na zkoušku, pak ho osočil, že krade, a vyhodil...případně krám pronajal a nezkušenýmu člověku nakecal, že si tam vydělá 50k měsíčně - to mi naštěstí nenabulíkoval - už to takhle udělal několikrát a voila - lidi mu po městě udělali takovou "reklamu" že u něj nechce nikdo pracovat, a ani se jim nedivim. Proto je mi mnohem milejší těch pár dní na sádkách. Váží si tam práce, člověka i zákazníků.)

Nrybomil - Profil | Út 15.12.2015 19:46:46

marmyš >> zažil jsem prodej 1x v Praze, bylo přes den mínus 8 - mínus 14, všechno zamrzalo, v noci mínus 14 - 17. Spali jsme v Škodylaku, víc nespali bo když nešel motor netopil a kosa jak kráva. 3. den jsme to zabalili. Nikdy více!

Nmarmyš - Profil | Út 15.12.2015 19:42:01

MrKos >> Jsi mladej,houno tomu rozumíš. Když píše mazák,šoupej nohami. Věk na radění nemáš.

NMrKos - Profil | Út 15.12.2015 19:36:08

marmyš >> přenašeči živých ryb jsou vandraci a luza. Vozil bych je stejnou dobu v sudu s vodou a pak by se vidělo. Možná by jich ubylo.

NFems - Profil | Út 15.12.2015 19:25:27

marmyš >> jo neví o co jde, ještě nedávno nějaký blb říkal : živnostník = parazit, je to furt dokola "po malejch se vozí nejlépe"

NLudoO - Profil | Út 15.12.2015 19:24:51

MrKos >> Nechci tě urazit. Prodeji kaprů moc nerozumím. Co se týká chat tak tomu nerozumíš ty. Nebavme se o černotách. Odvádím z chaty klasickou daň z přijmu, zdravotní daň a sociální daň. v min. I kdybych nevydělal ani korunu minimální daň je cca 50 tis. za rok. . Nad to další daň obci formou rekreačních poplatků, cca 7 tis. daň z nemovitosti za chatu (což je asi 10 x vyšší než odvede občan za stejný barák), silniční daň ...Pokud se rozhodnu chatu prodat zaplatím cca 65 % daň z prodané částky. Myslím, že úředníky živím sakra dobře. Omlouvám se všem za nevyžádaný rozbor. Pokud ti nebude něco jasné klidně ti to do SZ pošlu.

Nmarmyš - Profil | Út 15.12.2015 19:00:25

Fems >> Vím až moc dobře,co je trh. Prodejcům kaprů ani v nejmenším nezávidím ,nikdy jsem nenašel odvahu si to zkusit. Pokud by si někdo myslel ,že je to banda loupežníků,tak neví o co jde.

Nrybomil - Profil | Út 15.12.2015 18:50:39

Pokud platíš daně OK, tak jsi Ok. EET se týká těch u nichž to tak doposud není. Hospodským počínaje a lidem prodávajícím vajíčka nebo borůvky konče.
Ne zaměstnancem takového úřadu opravdu nejsem, byť s úřady jednám poměrně často a někdy i dlouho :§)

Nmarmyš - Profil | Út 15.12.2015 18:08:23

LudoO >> Na jednoho kapra určitý počet litrů vody a ryby musí mít rozestupy minimálně 5 cm od sebe,aby se nedusily. Pokud inspekce naměří míň,tak jde prodejce ke zdi:-)

NLudoO - Profil | Út 15.12.2015 17:40:36

glánis >> Naprosto s tebou souhlasím. Bohužel problém je v nás, naší tuposti a závisti. Kolik lidí se bude radovat, že ten "šizunk" hospodský bude potrestaný za to, že nepřiznal 2 piva. No a Bureš si v klidu může přihrávat obrovské dotace aniž by to lidi zajímalo a někdo mu do toho vrtal. Hlavně že potrestali toho hospodského. Hoď lidem kost a máš pokoj.

Nrybomil - Profil | Út 15.12.2015 17:01:11

glánis >> už aby to bylo, živi se u toho kdejakej mamrd co o rybě a zacházení s ní ví velký kulový ( a když ví tak stejně na to prdí bo ho tlačí čas a kšeft musí být )

Nglánis - Profil | Út 15.12.2015 16:47:09

Až ten mámomrd z Anofertu prosadí EET, tak je se stánkovým prodejem kaprů konec, veterina je při kontrole většinou v pohodě, ČOI je horší.

Nesoxboy - Profil | Út 15.12.2015 15:40:06

Vánoční prodej dělám už 6 let a mužu říct i když samochvála smrdí že jsme fakt dobří, v zpracování vubec neškrábeme všechno nožem tvz na košilku rybu udělám na filety do 4 min, loni jsme dostali pokutu, 2000kč že jsme špatně spočítali váhu, pani z čoi na váhu koukala při vážení, a souhlasila s naváženou váhou pak po 10 min když jsem se s ní dohadoval tak kapra znovu převážila a našel se nedostatek, vtu chvíli jsem měl chuť jí vykoupat v kádi, pani jsme loupli o 50h zaokrouhleno nahoru tedy o korunu, její argument že když to takhle uděláme u každého přijdeme si na balík mně i v mrazu rozpálila do běla, hold potřebovali něco najít , kdo někdy vážil živou rybu tak asi pochopí že na gram to opravdu nejde nehleďe na to že z prodaného kg ryb dostáváte max 30h z kg , vřele doporučuji všem mahýrkum si zkusit nožem zpracovat 8 t ryb u stánku. ps a veterina jezdí pokaždé kontrolují vše od puvodu až do hodiny předání na stánku plus zdravotní stav ryb

Nalfonz42 - Profil | Út 15.12.2015 12:54:38

Sa(l)micka >> Taky rád vysírám okolí :-))) Taky se jim to nelíbí :-)

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 12:43:59

alfonz42 >> Spíš ráda rejpu do těchhle aktivistů, co ani nevědí, jak se ryba dělá, případně do jinejch "takyochranářů". Umí se krásně rozčilovat, ale málokdy argumentovat. Muhehe :)

NSa(l)micka - Profil | Út 15.12.2015 10:17:04

Aktivisti by zase mohli naproti kádím s kaprama udělat "prodej psů" - hnedka bych si od nich za to pětikilo toho jorkšíra vzala s dodatkem, že si ho zfiletuju doma. A natočit si u toho jejich ksichty. xD