Rybář z Brněnska ulovil 2,5 metrového sumce

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 17.8.2014

vydra Lucky - Profil | Po 18.8.2014 7:46:36

No klasická reportáž made in TV Noha. Konkretní informace žádná - váží asi, měřil moc a potom to zacházení s rybou uvázanou na laně - hnus. Rybář dobytek. Že ho paní bude dělat na řízky, to je jejich rozhodnutí, jak jim bude potom, jejich věc. Ale tahle krásná ryba by si zasloužila jiné zacházení. Už tu vidím hodnocení, jak mu ho závidím, jistě je co závidět, tohle se každému nepovede. Jenže podle mého je to ubožák s velkou klikou, co si užil své 2 minuty slávy v TV a s rybou zacházel jak prase... Klidně mě sepsujte, ale za tím si stojím.

afjee - Profil | Po 18.8.2014 9:46:48

Vždycky jsem se zarážel nad tím, že povětšinou taková ryba zabere nějakému takovému troubovi, který se k ní chová jako ke kusu hadru. No a pak mi to došlo, že v TV uvidíme vždycky jen podobné reportáže, jelikož normální rybář, který se umí chovat a má to v hlavě v pořádku, tak takový tyátr kolem toho nepotřebuje. O uvazování radši nemluvím a o tom napíchnutí opět na hák, aby jako udělal "show" pro televizi při zdolávačce? To je konec úplný. Jinak maso musí být velmi chutné, taky mám v plánu si některý den dát řízek z 30 let starého prasete.

Špek - Profil | Po 18.8.2014 16:51:54

já nechápu,že když člověk se podělí o svou radost, hned ho tady lidé pranířují. Nechapu o co Vám jde.... Rybu si chytil sám, a jestlí jí sežere, nebo pustí to je na něm a pokud jí sežere, tak je celkem jedno jestli jí měl uvázanou... a nejáke keci, že se stresuje a trpí,,,, tak nežerte ani vepřové a hovezí, a drůbež, prostě žádné maso, protože všechna zvířata sou ve stresu než je člověk klepne.... pokud se budu chtít s Takovou rybou vyfotit, nebudu se cvakat v noci, ale počkám si na ráno, a opravdu nevozím 2.5metroví vezírek...Další důkaz že tady na mrku je bohužel 80% prudičú,a zakomplexovaných zavistákú.Je to každého věc.Navíc takoví to sumec už zežere podstatně více ryb, a vetších rozmerů,dnes si člověk nevybere.Pokud ho pustí polovina lidí ho odsoudí, že to vrátí, a zmasi ryby,pokud ho zežere,další polovina ho pranířuje,že si ponechal rybu, na kterou má dle rybářského řádu právo....Težká dnešní doba...

Fishky - Profil | St 20.8.2014 10:25:23

Kubalorenc >> Lín je taky pěknej hajzlík, tím jak ryje kalí vodu a sinicím se tak dostává víc potravy a pak se musí voda i vápnit. Okoun je taky pěkná bestie, ten je schopný vymlátit jiným rybám plůdek do mrtě a štika, no štika ta je taková svině, že ta se žere i mezi sebou. Víš, v přírodě to tak už prostě chodí, jeden žere druhého a tím je zachována rovnováha mezi druhy. Jen člověk se mezi ně sere a pak rovnováha padá.

kakr - Profil | Po 18.8.2014 10:00:37

Nejprve byl sumec uloven a uvázán.
Pak byla povolána televize Nova.
Sumec (uvázaný , by náhodou neprchl) byl znovu napíchnut a bylo provedeno televizní zdolávání.
Následovalo muckání, olizování a podobné běžné nechutnosti.
Paní sdělila, jak bude ze sumíkem naloženo.......

Má někdo jiný scénář????

Bullteriér - Profil | Út 19.8.2014 17:59:43

No nečetl jsem diskuzi,ale počítám že už nějaká ta výměna názorů proběhla,protože takovéhle téma většinou rozdělí lidi na 2 tábory :-)

Já osobně lovci gratuluji k ůlovku,ale to je vše... Sežrat takovouhle rybu je prostě hřích.Nikdy neuvěřím tomu že taková ryba je vůbec k jídlu dobrá a tím jak jí tahnul po písku a jak s ní zacházel na provaze mi bylo jasné,že jde na talíř.
Nakonec to rozsekla manželka lovce, že je to lepší jak řízek. V tu chvíly jsem měl pro ní jen jedno oslovení,které tu psát nemůžem .-).
Prostě můj názor je,že tito lidi jsou prostě prasata.
Dost mě to zklamalo.Takový sumec se má pustit a tímto i samotný lovec v mých očích je hovado a nic jiného.Sumec nadherný a k rybě gratuluji,ale jestli si to tu někdy přečteš,tak pro mě jsi ( cenzura ).

kakr - Profil | Po 18.8.2014 14:34:47

Radunak >>
Co se tu pořád mele o trestné činnosti?? Uvázání sumce je max. přestupek na úseku rybářství a ne trestný čin.
RS by hlášení o přestupku mohla vyplnit následovně.....

rybomil - Profil | Po 18.8.2014 10:16:37

Buffalo1969 >> JJ.. ten sumec jako za to může , že je starej a velikej , aby s ním zacházeli jako dobytci ??? Jednak měla zakročit RS, jednak se klidně mohl najít někdo, klidně i skupina, co by konečně tyhle borce pořádně nakopala někam, by si to pamatovali a byla to výstraha pro případné další. Vidíme to pořád dokola a pořád stejný hnus... asi to tak v CZ bude napořád! ? ! Jinde, kde funguje právní stát, by zasáhli zelenoonani natotata a dostali by takovou čočku, že by se spotili tak, až by se zapařili. Viz to opětovný napíchnutí na hák a jakoby zdolávání. Za to by režie + kamera zasloužili nakopat do držky a ten blbec co to provede tuplem. / afjee zápis /
Uvědomuje si vůbec někdo, že na to kouká nerybařící veřejnost a taky děti - začínající rybáři ?!!! ? Co z nich potom bude....dobytci jako tihle. Přijde mi to přístup, jako když před nějakými 30ti lety výletní dětátko schválně rozduplo slepýše a matka s otcem v klídku, jakože nic se neděje šli dál. A divili se, když jsem je seřval.

Noo Kubovi bych ho tedy nedával, ale jinam, kde podobní lovci rekordních fišlí budou k nim chovat daleko lépe, tak tam proč ne. Jiný využití takový obrfišle vidím jako problematické až sporné.

A proč by jako kecy nejen tady být neměly ? Přeci není možné tohle donekonečna vždy vidět a mlčky tolerovat.

Zajda - Profil | Po 18.8.2014 7:17:19

Měl ho prodat Kubovi...

freddys - Profil | So 23.8.2014 11:09:21

Malda512 >> Dík, přesně to sem chtěl vědět. (Jestli je to pravda, je mi fuck, stačí mi jasná odověď) Zda-li si někdo vezme rybu či nikoliv, to je prostě rozhodnutí lovce - a tak to má být. Já zastávám názor, že když si rybu chci vzít, pošlu ji do věčných lovišť, pokud to je možné, neprodleně nebo alespoň co nejdřív. Když nechci, pustím ji hnedka...Chlubení rekordama (rybama) je takovej mor, co se tu rozlejzá...někdy se mi zdá, že už někteří ani nechytají pro lov samotný, jako spíše pro "slávu", "výsledek" či jak to říci.

Jinak mimochodem, všiml sis, že bez urážek a přehnané hrubosti dává to co píšeš docela smysl...

kakr - Profil | Út 19.8.2014 18:07:54

kuzma >>
Nějak jsem nepochopit tok Tvých myšlenek - "když chci rybu uchovat živou", tak ji uváži. Já bych ji místo uvazování vrátil vodě bez špagátu, který jí čučí z tlamy.
Uvazuji proto, bych se s rybou mohl muckat a skotačit ve vodě za účelem pořizování žertovných obrázků pro TV NOVA ?? To je zcela pochopitelný?
Pro mně tedy ne.

Kubalorenc - Profil | Po 18.8.2014 14:29:16

Fishky >> malinko nesouhlasím. Svazu? A co i ti rybáři co přišli na čumendu a pokažde jim ho určitě musel vytáhnout z vody? Těm to bylo jedno všem asi. KOlem vody se děje prasáren.
JInak nevím, ale řeší se tu uvazování a za chvíli budem řešit, že rybář napíchl nástražku za tlamičku, za hřbet a nedej bože ji prošil jehlou. Jakej je vlastně rozdíl mezi tím, když uvážeš velkýho sumce ( s tím že do něj neděláš žádnou díru ani nic podobnýho ) a tím, když uděláš z nástražky jehelníček? Která ryba je na tom hůř? Sumec protože je starší a větší a mělo by se s ním tudíž zacházet líp?
Pak teda přechovávejme sumce tak, že je napíchnem za tlamu na trojhák a říkejme, že je to nástražka. Vidíš v tom celou tu absurditu, co se tady řeší?

ryba domácí - Profil | Po 18.8.2014 12:41:16

geriatrix >> Mě je třeba úplně jedno jestli ho vzal nebo ne, ale za tyhle opičárny kolem měl být bez papírů. A pokud nebude bez papírů (jakože je jasný že ne), tak může jít celá RS tam kde končí záda. Je tady zdokumentovaný přestupek a tečka. Buzerovat za kraviny, bivaky(nevlastním), spaní u prutů atd. to jo, to by jim šlo.
A nebo je tady druhá možnost. Ta pravděpodobnější a skoro jistá. O ryby jako takové tady vůbec nejde.
P.S. Já toleruju v podstatě cokoliv, je mi jedno jestli někdo chytá po půlnoci, nahodí a spí nebo není u prutů - jeho věc. Ale takhle debilně se chovat k rybě a ještě si pozvat TV to může zase jen debil.

Buffalo1969 - Profil | Po 18.8.2014 7:59:39

Ryba krásná...rybář dobytek. Proč by nemohla RS zasáhnout jenom podle videa. Za bivaky na Křetínce hodlají brát noty a za tohle ne?

computerfish - Profil | Čt 21.8.2014 18:21:45

Malda512 >> Hele, nechci se plést do vašich sporů. Ale jednomu nerozumím.
Když jsi sumce jen sakoval jak se tu oháníš, tak se ptám.

1) Pokud jsi je chytil v jeden den a měli více jak 7 kg, pak by jsi měl s prvním ukončit lov.
2) Pokud měli < 7 kg, proč takové ryby vůbec sakuješ.
3) Pokud jsi je chytil den před a měl je v úmyslu pustit, nechápu proč jsi je v saku ponechával a týral tak dlouho.
4) Pokud jsi je chtěl zabít. mohl jsi to udělat hned.
5) Žádám tímto autora diskuze, aby vám dal červenou. Vyřešte si ty vaše nesmyslné kecy jinde.

kakr - Profil | St 20.8.2014 18:49:34

kuzma >>
Jsi dobrovolně členem spolku který má nastavená pravidla hry (BP). Pravidla jsou nadřazena individuálnímu zájmu, navíc dnes se dají udělat slušné fotky i v noci. Pokud je uvazování ryb zakázané, měl bys to respektovat.
Poukazovat na to, že jiní pravidla nedodržují je zcestné, každý by měl začít u sebe.

Zajda - Profil | Po 18.8.2014 21:46:39

elhierro >> Nikdo si nic nezjišťuje a o tobě by to byla ztráta času. Jenomže jsi tady sám o sobě nakecal tolik zkazek, že už ani nevíš, co jsi sem vlastně pustil, ty Howghu...

Fishky - Profil | Po 18.8.2014 21:37:57

klobonek >> ten už je na součástky. Uvázat ho, dát mu sadu před kamerou, užít si s ním další zdolávačku, cicmání (mimochodem to zvedání za lano uvázané kolem skřelí - fantastické). Pronést že je škoda ho sežrat :) a mluvit v zápětí o receptech... Jo tak to žeru, že byl puštěn, uplně :) Co zaseli teď sklízí. O puštění nepadlo jediné slovo - video jak odplouvá by bylo i pro TV Nova prostě fantastickou tečkou, ale nic takového nebylo - a hle, najednou byl puštěn... Jasný a teď tu o Karkulce.

kakr - Profil | Po 18.8.2014 11:11:33

rybomil >>
Výborně, máš jedinečnou možnost, zajít na nejbližší služebnu PČR a podat trestní oznámení na pana XY ,které je zdokumentováno televizí NOVA. Oznámení může podat jakýkoli občan ČR...........

Fishky - Profil | Po 18.8.2014 9:46:07

Buffalo1969 >> Přesně. S rostoucí úrovní techniky a vybavení musí růst i mentalita národa - jakmile ne, zneužívá se to. Dneska je už kde kdo schopný s perfektní výbavou chytit a úspěšně zdolat obrovskou rybu, ale následně se k ní chová jako dobytek. Byl to smutný pohled na konec trofejní ryby - po tom, co si jí pořádně promasírovali před kamerou uvázanou na špagátě jí klepnou a sežerou, co k tomu dodat? Na druhou stranu bylo úsměvné sledovat komentář lovcovi manželky - že sumcovo masíčko je super... neumím si představit, co normálně doma jí, když tučné hnusné maso ze staré ryby jí příjde super... nezbývá než popřát dobrou chuť.

Flying trout - Profil | Ne 17.8.2014 21:41:41

A uděláme karboše a řízky ... ty lidi jsou prasata. Kdyby ho pustil, to by byl rybář.

freddys - Profil | So 23.8.2014 14:50:12

Buffalo1969 >> No dík...s tím "rozumnej" bych to radši nepřeháněl, ale snažím se. Jak říkával můj děda: "Nejdůležitější je, se z toho všeho neposrat". Což je dle mě trefnější než to o chladný hlavě...

El Duffus - Profil | St 20.8.2014 11:26:44

Chudák ryba, děj popsal kakr věrohodně. Divim se, že ještě nepřivolali Babicu, ten by jistě vymyslel něco originálního ve stylu..."dělám zrovna bramboráky, ale nemám brambory, nevadí, dáme tam třeba sumce..."

rybomil - Profil | St 20.8.2014 7:10:03

Otecamur >> bože pane, ty si ale vůl

džigit - Profil | Út 19.8.2014 17:57:31

kuzma >> jednak- Tak ho tu neměl vůbec zmiňovat!
druhak-takže budeme uvazovat a pak dvacet hodit rozvažovat co s ním? A mezitím si s ním necháme pohrát kolemjdoucí a další ptákoviny okolo? Tak s tímhle jdi do někam,tohle prostě obhájit nelze!!!

afjee - Profil | Út 19.8.2014 17:03:25

Radunak >> Byl tam, dokonce několikrát. Říkal tam něco o tom, že ryby nezabíjí a napíchl tam 45ku lína .))

Otecamur - Profil | Út 19.8.2014 16:48:02

No a co ! aby jste se z toho nepodelali !!! jak jinak by jste to udelali, kdyby jste ho chtěli uchovat třeba na pozdější focení a pak ho pustit. i Vagner je uvazuje, protože to jinak nejde !!! Nikdo přece sebou nevozí klec jak na žraloka do které by ho dal. No a kdyby bylo vše podle vás "panů dokonalých", o čem by jste pak tady dohadovali !

Zdar, ať žije závist !!!

Piškothonza - Profil | Po 18.8.2014 20:57:03

elhiero....pane řiditeli,nepovažujete se Vy za největší mlátičku a chytrolína Mrku...))))) at navštívím jakoukoli diskusi,je tam Váš slint ....))))))))

ahmed - Profil | Po 18.8.2014 20:02:33

MrCement >> Až teď mi došlo, že tu na MRKu musí mít NOVA špióna. Docela by mě zajímalo, kdo to může být..

Zajda - Profil | Po 18.8.2014 18:51:59

elhierro >> A ty už jsi někde bránil ve výjezdu rybářské lodi. plavbou na lehátku v plavební dráze, s nějakým vhodným transparentem?

MISO* - Profil | Po 18.8.2014 17:46:59

co tu internetovi rybari dokazu popisat hovadin okolo jedneho ulovku kapitalnej ryby...to je neuveritelne. Kazdy si podla zakona moze ulovok privlastnit. Nic tym neporusuje. A ze vyviazal sumca? A co s nim mal spravit? Dat ho do vezirku??? Akeho? Ci hned zabit na mieste a rozporcovat? Chcel sa pochvalit, ved je to zivotny ulovok. Ja to pocinanie tiez velmi neschvalujem tak ako je na tom videu, ale robit tu okolo toho taky cirkus...len preto ze je to velka ryba...kolko nastraznych ryb sa utyra, kolko ulovenych malych ryb sa utyra napchatych v tesnych sietkach a dusenych v kufroch aut. A ze ako vypisat nejake priblble hlasenie? Trocha zdraveho rozumu by nezaskodilo. A co mu mozu podla zakona spravit? daju mu pokutu? A to pomoze? Nabuduce ked chyti velkeho sumca co asi spravi?

rybomil - Profil | Po 18.8.2014 16:33:47

kakr >> Samozřejmě se tím příslušný úřad státní správy zabývat bude. Orgány státní správy a samosprávy ( nevím jestli všechny, ale tady v okolí určitě ) dostaly pokyn, že se MUSÍ zabývat podněty ( česky řečeno i udáními ) a to i ANONYMNÍMI ! A tady je zjevně nakročeno k podezření zákona, případně prováděcí vyhlášky k výkonu rybářského práva a k porušení předpisů o ochraně živočichů proti týrání.
Jméno pravděpodobného přestupce je známé, další osoby zjistit lze, případně lze dodatečně získat na vyžádání další důkazní materiály a výpovědi. Podle mě není v čem čekat na oznámení příslušnému orgánu k zahájení šetření, případně postoupení k jednání ve věci orgány činnými v trestním řízení. Jestli se to schodí nebo ne nelze předjímat, apriori ale takto uvažovat nelze, zejména pak osobami za výkon moci správní zodpovědnými.

Hoši z jihomoravskýho svazu, děláte na nás roky dojem , jak to máte vše z hlediska předpisů, výkonu funkcí a práce RS docela fest ošéfovaný a když přijde na vcelku jasný případ, ejhle, vono to nějak jaksi jako nepude, bude problém. Pcheee, nenechte se vysmát že tu prezentujete kecičky vaší babičky. Až si přečtu jak ho RS projednala a dostal řádně po kulích, pak příšlušné další instituce projednávaly až pořešily taky, pak MOŽNÁ tomu uvěřím.
Takže s chutí do toho.

Fishky - Profil | Po 18.8.2014 13:29:52

Kubalorenc >> No nevím, jak jinak by se měly přestupky řešit, než že zpětně, resp. jinými slovy - můžu jít pytlačit a když mě někdo natočí v lednu chytat candáty, nebo v prosinci podsekávat na zimovišti, tak o papíry stejně nepřijdu, páč RS mi nic nemůže... To je dobrý :)))

kakr - Profil | Po 18.8.2014 10:55:48

rybomil >>
Co tady meleš o trestním oznámení?? Uvázání sumce je trestný čin??

TEZAR - Profil | Ne 17.8.2014 23:15:36

Rybář má hezký zážitek ze zdolávání,ale bude mít špatný ten gastronomický-s takovou rybou neudělá nic dobrého k jídlu ani kouzelník.

dada11 - Profil | Ne 17.8.2014 21:22:48

Pořádnej kusanec. Gratuluju lovci :-)).

Buffalo1969 - Profil | So 23.8.2014 12:33:42

freddys >> mladej a rozumnej.....tak to má být. Škoda že je vás tak málo...:-)

Laci33 - Profil | Čt 21.8.2014 21:05:56

"sakoval jsem sumce 150cm protože jsme ho ulovil v 23.20" tak to je asi najblbsia vyhovorka a to pokracovanie uz ani nekomentujem, o niečom to svedčí.
Dotycny by si to mohol patentovat ,rybomil ktory ..............a škoda slov

Malda512 - Profil | Čt 21.8.2014 20:27:05

computerfish >> velice rád ti odpovím.....
sakoval jsem sumce 150cm protože jsme ho ulovil v 23.20. Po půlnoci jsem ulovil dalšího. Menšího. Toho jsem zasakoval zvlášt. jelikož jsem na reviru neměl auto ( vykradají se tam auta i za bílého dne ) tak bych asi těžko rybu zabil abych ji druhej den mohl hodit slepicím. kdybych tušil, že takovej sumec se nedá jíst tak bych ho pustil. Ted to vím a i bez uvazování.. sakování... dokonce i bez fotky je pouštím zpět.
Hele když se nechceš plést do naších sporů tak proč píšeš mě ?? já ryby neuvazuji
To co tady píše ulhánek KubaLorenc jsou jen lži a závist.
Takže uvazování je v pohodě a sakování je týrání ???

geriatrix - Profil | Čt 21.8.2014 18:10:49

Klucí klid, už jsem požádal o založení témata "Ring volný", jestli to projde, sejděte se tam 8O))), ono to na 100% neprojde, ale za tu srandu to stálo.

džigit - Profil | Čt 21.8.2014 12:43:06

nechcete si ty hovadiny vyřizovat někde jinde? Vaše osobní spory nemaj s rématem diskuze nic společného!

RST - Profil | Čt 21.8.2014 12:41:12

Malda512 >> No tak abychom si rozuměli.
1. Nemám žádnou vodu, snad z výjimkou té co sem dnes za 22,-Kč koupil na benzínce Rajec se jmenuje. Ale v popisu revírů ji nenajdeš:-)
2. Nemáš páru jak RS funguje a jaký má u nás přístup.
3. Nikdy sem neschvaloval uvazování sumce a ani jiné trápení zvěře. (kdybys uměl číst, a ne jen psát, dost ostře jsem tu v této diskusi proti tomu vystoupil)
4. Pokud kreješ zloděje, si stejné prase jako zloděj sám!!!

A jestli je mi jedno co píšeš tak to ses trefil úplně přesně:-)))))

Gloton - Profil | St 20.8.2014 21:20:00

Piškothonza >> Prej ekosaky :D :D Já s naprostým klidem používám svůj starý dobrý velký vezírek. Nejsem totiž hovado, abych rybu sakoval kvůli focení. Do vezírku strčím jen to, co si od vody odnesu.

computerfish - Profil | St 20.8.2014 20:57:01

kuzma >> Člověče, prober se. Kapra do saku dát smíš, ale uvazovat sumce ne. Chápeš ten podstatný rozdíl? Klidně ti seberu u vody vercajk, protože podle tebe kradou i jiní, tak proč ne i já?

Piškothonza - Profil | St 20.8.2014 20:50:12

ahoj,uvazování ryb se mi taky vůbec nelíbí a tvrdě bych to trestal.....ale.....je to určitě šetrnější a humánější uchování ryby,než používání těch starejch sítovanejch bolševickejch vezírků,do kterejch cpe rybu valná většina z vás,jen proto,že ekosaky stojej o pár korun víc.....

Malda512 - Profil | St 20.8.2014 20:20:09

Kubalorenc >> tvé uváhy jsou pěkně ´mimo mísu. ryba může mít i klidně i pod 30 roků. Délka a váha nejsou žádné kriterium pro věk ryby. Vždy se jedná o genetické předpoklady a až potom o místo kde ryba žije. dvě stejně staré ryby mohou mít mezi sebou rozdíl 30kg.

Malda512 - Profil | St 20.8.2014 20:15:23

kuzma >> ano jsme ve svobodné zemi.. každý má právo vyjídřit svůj názor. ale také má každý právo někomu napsat že je idiot pokud obhajuje uvazování ryb ) porušování předpisů) když už se tady teda oháníš tou svobodou.

džigit - Profil | St 20.8.2014 19:04:43

kuzma >> no vidiš a já jen vyjádřil ten svůj ;-)

afjee - Profil | St 20.8.2014 11:48:29

El Duffus >> A když nemáte sumce, tak tam nedávejte nic .)

Fishky - Profil | St 20.8.2014 11:38:06

c.13 >> To jste velkorysý, takové kvantum se dá nachytat jen tam, kde je co brát :) až nebude z čeho brát, tak se začne řešit proč a kde je chyba :) V tomhle jsme před vámi, u nás už se řeší proč tu ryby nejsou a mnozí už tu myšlenku s karbenátkama z masařů určitě dostali :)))

c.13 - Profil | St 20.8.2014 11:31:19

Kubalorenc >> Jen v naší MO je odhadem několik desítek členů,kteří mají za rok přes 100 kg ryb (někteří i přes 200) a karbanátky z nich kvůli tomu neděláme......

Supina-Petr - Profil | St 20.8.2014 7:44:14

PRO REJPALY-každá trofejní ryba patří zpět do vody

Supina-Petr - Profil | St 20.8.2014 7:42:08

En_riko >> sumec nežere převážně kapry.....to je blbej mýtus krmítkářů a masařů.....
A takováhle ryba má právo na život,spoustu lidí kvůli těmto rybám jezdí do zahraničí a určitě by si každý rád chytil takového fousáče tady ČR.

Blue - Profil | St 20.8.2014 0:02:51

Já osobně to vidim tak že lovec má na tu rybu právo at jí pustí nebo si jí nechá je to jen jeho věc nikdo mu nemá co vyčítat (je to jen závist)......Jiná věc je ale rybu mít uvázanou jen kvůli machrování nebo fotkám několik dní to už je prasečina která nemá se sportovním rybařením co dělat.Chápu že takové ryby jdou hlavně v noci ale každý foták má i blesk a proto je to rybaření krásné že nevíte kdy to příjde a podle toho by měly být i fotky...
U nás byl podobný případ borci přivezly na pískovnu sumce 180 že ho pustěj a než ho pustily tak ho měly dva dny uvázaného u břehu a každému ho ukazovaly a fotily se s ním po dvou dnech sumec zbledl a musely ho zakopat..........Prostě nechápu lidi co rybařej kvůli fotkám.

kuzma - Profil | Út 19.8.2014 17:44:16

džigit >> On ale neřekl že co dělá je správně, pouze napsal že JV je také uvazuje. No tak když je uvázání sumce taková tragedie, tak si asi necháme udělat 3 metrový saky na zakázku aby se tam ten sumec vlezl ;))

Btw: Kdyby ho chtěl kdokoliv uchovat živýho tak ho prostě uváže. U ostatních ryb, který se dají uchovat v saku je to pochopitelný, že je blbost je uvazovat. Ale u sumce který má přes dva metry?. To je asi jinej kalibr a je to zcela pochopitelný...

RST - Profil | Út 19.8.2014 12:07:15

kakr >> Ono by to nebylo zase až tak složité.

1. Stačí jeden server s centrální databází rybářů v ČR.
2. Kdo chce prodávat povolenky musí mít PC, internetové připojení a vyškolený personál.

Nemáš toto nebudeš prodávat povolenky, schválně kolik by jim zůstalo členů?

Určitě by to šlo, otázka zní proč se nechce???

RST - Profil | Út 19.8.2014 12:03:42

kakr >> Ne nemá a je stejně blbě jako u Vás. Hlavní důvod tohoto stavu vidím v neschopnosti či neochotě lidí v některých MO naučit se novým věcem a dodržovat pravidla.

kakr - Profil | Út 19.8.2014 11:58:12

Fishky >>
No a jsme u jádra pudla, počítač tak 1/4 MO nepoužívá.
Další problém, kdo bude denně databázi aktualizovat? Neaktualizovaná je k hounu....
Dnes by se na zadrženou a novou povolenku přišlo, (tedy tam, kde mají počítač:-)) před 5 roky ještě centrální databáze trestanců nefachčila,

Fishky - Profil | Út 19.8.2014 11:53:42

kakr >> je to tak 5 let zpět a žádný flastr ani stopka se nekonala ;-)
Nevím jak to máte ošéfované, ale obrázek si z toho asi udělá každý - neposuzoval jsem svaz, jen konstatoval, jak jednoduché je obejít třeba zadrženou či odebranou povolenku k lovu.
PS: jak vést centrálně databázi členů? No primárně by každá MO musela mít třeba počítač ;-)

computerfish - Profil | Út 19.8.2014 11:46:39

kakr >> Pokud toto chcete dělat, musíte nejdříve začít s centrálním výdejem povolenek. Tím odpadne vedení trestů, jen přidáš k vydané povolence atribut například "zadržená povolenka" s nějakým časovým údajem. Není nic jednoduššího.

Zajda - Profil | Po 18.8.2014 20:57:39

elhierro >> Ty jsi divný Indián...To je furt samé hovgh a pak tady vykecáváš jak Němá Ryba...

elhierro - Profil | Po 18.8.2014 20:47:17

Petan600 >> Nic ve zlém. A časopisy plné fotek vypasených kapřů a usměvavých sportovců - rybářů s nápisy CARP firem na tričkách, kšiltovkách a s dodatkem. že byl kapř uloven právě na ty zaručeně NEJ "koule", to ti připadá normální, neumělé? Já se tedy raději podívám na "lidovou" reportáž o jednom obyčejném šťastném lovci, který chytil životní rybu. Ze srdce mu ji přeji a nikdy bych si nedovolil ho "peskovat" za to, že rybu buď zabije, či ji pustí. Je to jeho volba, RŘ neporušil, tak co? Navíc jak jsem psal, takový sumec může ve vodě již být škodnou. Kdyby se myslivci řídili nesmyslem jako je CH&P, asi bys ani nemohl vkročit do lesa na houby, páč by tam bylo více divokých prasat než stromů. Krásný večer.

Edit: a jeden poznatek. Místní "mlátičky", co den co den buší do klávesnice a obohacují MRK "kvalitními" příspěvky, tak ti takového sumce nikdy chytit nemohou, páč za klávesnicí a před monitorem takové ryby neplavou. Vlastně chytit ho mohou vrtuálně, jistě hrají hry FISH Playing a jim podobné. Petrův zdar!

rybomil - Profil | Po 18.8.2014 20:18:56

MISO* >> Kdyby si jako četl trochu víc a podrobněji nejenom tady, tak bys třeba poznal, že nejenom jeden tady velmi uznávaný rybář sumcolovec ulovil ne zas tak dávno podobně velkou rybu a samo on sám dobře věděl jak s ní naložit a co udělat. Další třebas ten v Táboře atd, atd. To jen tak okrajově, takových lidí bude časem asi o dost víc....ale potrvá to.

I kdyby ji tedy jako mohl oprávněně zabít, měl to udělat účinně , rychle, ne přivazovat , neonanovat tam s ním před kamerou.
Králíka taky nezabíjíme mlácením s ním o zem a prase neudoláváme zlomením vazu jak se to dříve dělalo u holouběte.

Nakonec není ještě zřejmě jasné, zda ho zabil, nebo nikoliv. Žádné info k tomu tady není.

geriatrix - Profil | Po 18.8.2014 20:11:10

Radunak >> "Božínku", myslíš že dá všem ? 8O)))), to nemůže zvládnout!

abcdddd - Profil | Po 18.8.2014 20:04:39

Smutne, ludia maju v hlavach nasrate... a teraz domna masari :-)

afjee - Profil | Po 18.8.2014 19:52:46

ahmed >> Nebyla pouštěčka na kameru, nebyla pusinka - není omluva.

elhierro - Profil | Po 18.8.2014 19:28:22

Zajda >> Nebránil a bránit ani nebudu lovci, co si bude od vody brát ryby. Víš co je zvláštní? Že "prudí" stále stejní nicky, vadí jim kde co. Máte vůbec čas, pro neustálé buzerování na MRKu, na ryby? :-) A podstatné je jedno. Tomu rybáři, co toho sumce sežere, jsou vaše názory tam, kde končí záda a začínají nohy. A mě také. Tak tu ťukejte do klávesnice a "rozdávejte" dál ty svoje moudra. A řeči, že kdyby ho pustil, mohl udělat radost při dalším chycení dalšímu rybáři? Smích. Jak že to je? Rychlejší vyhrává? Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí? Howgh.

elhierro - Profil | Po 18.8.2014 18:48:54

Radunak >> Můžu ti říct, že jsem pozřel maso ze sumce 220 cm a bylo velmi lahodné jak v trojhobalu, tak uzené. Tudíž dá sye srovnávat. Ale vůbec si nepochopil o čem jsem psal. Může se tu mnoho lidí po...t, že rybář zmastil sumce, který při své velikosti může ve vodě být škodnou. To, že jsou brakovány světová moře, to nikoho nezajímá. Ono se to chce dívat doleva i doprava, nemit na očích klapky jak dostihová kobyla. Za mě tečka.

PS: a že sumce uvázal? No a? Kapraři také sakují trofejní kapry ulovené v noci, aby ráno z kapře udělali modelku a stresovali ho focením.

elhierro - Profil | Po 18.8.2014 18:20:10

To je zase keců. Lovec sumce sežere a co? Spousta masa bez tuku se při troše práce "vyřeže" a na řízky to bude dobré, něco se prožene udírnou, zbytek se vyhodí. Hlavně že nikomu nevadí, že se průmyslově loví ryby v mořích, které všichni "žerou" bez ostychu.

Bušák - Profil | Po 18.8.2014 17:07:53

rybomil >> za uvázaní toho sumce by měl přijít okamžitě o noty na trvalo,ostatní borci by si to třeba potom rozmysleli,to že ho sejmuli takovou velkou krásnou rybu,to je taky špatný ale pouze jeho rozhodnutí,to že všechno nakonec vyhodí je celkem jasný,kdo by to jedl,nikdo

Fishky - Profil | Po 18.8.2014 14:22:14

Kubalorenc >> Nejsem Chuck Norris a ani si na něj nehraju ani u vody - RS :) Nemám ani páru, zda RS může či nemůže tyhle věci řešit, či zda podobné přestupky vůbec někdo řeši, ale vím zcela jistě, že podobných případů je stále víc - a to není dobře a mělo by se to řešit. Spíš mě překvapuje, že i na toto téma je debata - a vesměs to nikam nevede :) Přitom by nám všem mělo být jasné, že to správné není - a trestat se to musí. Otázkou je jak? Ono všechno jde, když se ví jak na to - když se ví která páčka a tohle ví lidé, co se tím zabívají. Nejsem ani policista, ani soudce, ani RS, ani nemakám na svazu, nevidím do toho, ale je mi jasné (asi jako každému zde), že to je čuňárna a mělo by se to řešit... proč se podobné věci neřeší? No asi proto, že ryby jsou pro svaz až na posledním místě.

šťovíček - Profil | Po 18.8.2014 12:03:13

Měl jsem bohužel možnost kolem procházet, to zacházení je na tečku mezi světla.

FRANK71 - Profil | Po 18.8.2014 11:21:06

Koukám, že Kakr chtěl vtipně odpovědět a nyní se mu to vrátilo, jak bumerang. Pánové, Kakr má pravdu, slezte z hrušky dolů, on se jak funkcionář o nic rozhodně pokoušet nebude.

RST - Profil | Po 18.8.2014 10:38:07

kakr >> Proč sci-fi. Přestupky se staly a lepší zdokumentování než TV záznam neexistuje.

kakr - Profil | Po 18.8.2014 10:29:52

RST >>
Hezké doplnění, ovšem na bázi sci-fi........

computerfish - Profil | Po 18.8.2014 9:32:55

Kozič origin >> Nevím, jestli jsi někdy takovou kapitální rybu ulovil. Trochu se rybáře zastanu. Euforie z takového úlovku určitě zatemní myšlení. Možná to ani nebyl jeho nápad zavolat televizi a možná by dnes už tak on sám ani nejednal. Je málo informací ho odsuzovat. Ale k úlovku se sluší mu pogratulovat.

Kozič origin - Profil | Po 18.8.2014 7:53:39

Je mi úplně jedno, co s tím sumcem. Spíš mě sere ten chvástací fenomén, na němž i zde funguje Můj lov-pro člověka znalého druhů ryb nulová hodnota. Zaráží mě to, jelikož já, když jsem úspěšný, tak dávám sakra bacha, aby netrčel ocas z igelitky, či abych dobře zabouchl vrata skříňové Avie.
Dneska jakoby lidi nechodili lovit kvůli sobě, ale kvůli druhým...

freddys - Profil | Ne 17.8.2014 22:09:24

Stejně nejhezčí je hláška: "Myslíte si, že je tenhle kapitální sumec jen malou čudlou proti vašemu úlovku? Chytili jste ještě větší rybu? Pochlubte se nám. Na vaše videa nebo fotky čekáme na zpravy@nova.cz" :-)