Dětské rybářské závody - Kladruby

Kategorie: Všeobecné
Vážení přátelé organizace handicapovaných rybářů Kladruby,

V sobotu 23. června 2018 pořádala kladrubská organizace handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská předprázdninové Dětské rybářské závody. Opět jsme prolomili rekord v účasti dětí a mládeže na našich závodech. Rybářského klání se účastnilo 42 závodníků, z nichž nadpoloviční většina dorazila z desítky kilometrů vzdálených destinací a téměř zaplnila maximální kapacitu lovných míst nádrže. Hned po prezentaci, prošel každý závodník prvním praktickým úkolem - poznáváním rybích druhů, ve kterém prokázali závodníci výborné výsledky a sbírali potřebné body, pro celkové pořadí v rybolovné technice a rybářských znalostech.

Po přípravě na lovných místech a za pět minut devět již nebránilo nic tomu, aby se ozval první signál, kterým bylo zahájeno krmení. Pět minut poté, druhým signálem, závod mohl začít. Největší rybu - kapra 47cm ulovila Andrea Hanžlová. Vzhledem k nečekanému ochlazení nebyly úlovky rekordní, během závodu se chytala především bílá ryba…Po posledním signálu, který ukončil závod lovu ryb udicí, následovala pauza na občerstvení, kdy závodníci dostali zdarma kuřecí steak a Jupíka od Kofoly. Velký úspěch měly též mražené koblížky, koláčky a bublaniny od Havlů, Naglů, Turků a dalších rodinných příslušníků děti doprovázejících. Po zaslouženém občerstvení se závodníci vydali po břehu rybníka na několik stanovišť, kde na ně čekaly připravené dovednostní soutěže, za jejichž splnění získávali drobné ceny. Nechyběla též druhá bodovaná část klání v rybolovné technice, házení udicí na terč. Nejlepší výkon předvedl Jan Kovář, o jehož prvenství rozhodl až „rozstřel“ s Michalem Krosnařem. Třetí místo si vybojovala Nikola Tvrdá, také po finálovém rozstřelu. V doprovodných soutěžích opět svou oblibou dominovala střelba ze vzduchovky na terč.


V půl třetí po vyhodnocení výsledků organizátory se přešlo ke slavnostnímu vyhlášení výsledků. Prvních pět dětí v každé kategorii, tři nejlepší v rybolovné technice, nejlepší rybářka a největší ulovená ryba si odnesli hodnotné ceny od našich sponzorů. Nejvíce cen nám opět zprostředkoval náš věrný partner Tropic Liberec. Během vyhlašování jsme rozdali též devět mobilních telefonů, které nám věnoval letošní reprezentant ČR v plavané Martin Kovář. Vítězi letošních Dětských závodů se stali Středočeši, kácovský Petr Daniš, divišovský Ruda Záruba. Druhá místa získali Martina Hurníková s Tomášem Syrovátkou a na třetích se umístili pražský Ondřej Havel s Kubou Šmídem z Příseky. Výkony všech naleznete v přiložených Výsledkových listinách. Aby nikdo z našich závodů neodešel zklamán, připravili jsme pro každého hodnotně naplněnou tašku od našich dárců a sponzorů. Děkujeme též Vláďovi Pávovi za kuřecí maso, Masu Třebovle za výtečné klobásky a Standovi Komendovi za ostatní. Vítězům a všem závodníkům tímto ještě jednou gratulujeme a děkujeme za korektní klání! Věříme, že všichni zúčastnění byli s průběhem závodů spokojeni a že jsme mimo jiné uspokojili i gastronomické potřeby všech zúčastněných. Též věříme, že jsme se jako organizace zasloužili o sportovně kulturní zážitek a všichni měli radost z velkého množství cen, pohárů, medailí, diplomů a darů.

Naše poděkování patří všem lidem, dobrovolníkům, kamarádům a partnerům, bez kterých bychom naši činnost nedokázali provozovat. Děkujeme proto Středočeskému územnímu svazu, Českému rybářskému svazu, společnostem Tropic Liberec, Saenger, MOSS SK- Delphin, Mivardi, Karlovi Niklovi, společnosti ABF – For Fishing, FOX, D.A.M., Vodním zdrojům a.s., Restauraci u Piškota v Kladrubech, Timáru Mix, Pivovaru Ferdinand Benešov, Pekárně Turek Vlašim, MASO-TŘEBOVLE s.r.o., Drůbež Palmovka, Kofola a.s., Sedldekor s.r.o., Kontu Bariéry, rodině Hanikýřů a obci Kladruby. Mediální podporu pro handicapované rybáře neúnavně zajišťují časopisy Kajman, Kapr, Benešovský deník a internetové portály SÚS, Vozka, Žiju s handicapem, Vozejkov, Chytej, Inrybar, MRK, Časnaryby, Rybařskýrozcestník, Pražský zpravodaj a další, kterým tímto děkujeme!


Věříme, že po prázdninách opět uvítáme v našich řadách, v kladrubském rybářském kroužku „Vydrýsci“ další děti se zájmem o rybařinu. Neváhejte nás prosím kontaktovat.

Petrův zdar za ČRS MO Kladruby přejí
Jan Porhansl a Tomáš Kučera
 
- 4.7.2018

Diskuse k miničlánku

jak41 - Profil | Čt 5.7.2018 16:34:50

👍

chřenovák - Profil | Čt 5.7.2018 12:27:20

Palce nahoru👍👍👍👍👍​