Notor-fishing

Kategorie: Všeobecné
V dnešní pokročilé době se může zdát, že rybařina nemá co nabídnout. Dostali jsme se od prvopočátků, kdy se ryby chytaly do sítí, nabodávaly na klacky přes bambusové pruty, silony o průměru ukazováčku až po moderní kaprařinu a podobné nesmysly. Aktivní rybář vyhledávající novoty mohl ještě vyzkoušet bow-fishing, ale tím veškeré inovace v rybolovu přestaly a vypadalo to, že rybařina už se nikam nepohne. Omyl! Z východní Evropy se k nám totiž pomalu, ale jistě dostává nový způsob rybolovu, tedy konkrétně notor-fishing.
Tato rybolovná technika se používá v kombinaci z doposud známými způsoby rybaření a získává si stále více příznivců. V našich podmínkách tuto metodu jako první aplikoval docent Jarmil Koloušek a nutno podotknout, že o jeho úspěších se pomalu začínají zmiňovat média. Pro ilustraci a pochopení celé filosofie notor-fishingu přikládám jednotlivé odnože této metody:


Notor-fishing Muškařina:

Při této metodě se chytá bez mušek, jelikož při jejich vázání se zarputilý lovec nadere a usne. Jinak se postupuje jako při obyčejné muškařině, vyjma toho, že před zahájení je třeba vypít litr myslivce. Tento nápoj je s notor-fishing muškařinou pevně spjat, proto konzumace jiného alkoholu při této technice není povolena.
Jakmile lovec dopije myslivce, je třeba před samotným rybolovem dvacet minut počkat na sluníčku a nechat jeho účinku takzvaně „uzrát“. Jakmile lovec „uzrál“ a již si patřičně namočil do broďáků, je nasnadě nejprve nalézt vodu (při této metodě se začátečníkům stává, že nenaleznou řeku, popřípadě v dobré víře muškaří na poli) a pokusit se do ní vlézt. Docent Koloušek doporučuje do vody lézt nohama napřed, čímž se prodlouží jak samotný rybolov, tak i život lovícího. Pokud se lovícímu podařilo dostat do vody a je očividné, že stojí na nohách, začíná fáze lovu. Nyní rybář švihá zběsile prutem nad hlavou a čeká na záběr. Tento způsob rybolovu ještě není dotažen do detailů, takže zatím účinnost šviháním prutem nad hlavou a ulovení ryby nebyla prokázána, nicméně obecně se počítá se třemi výsledky. První výsledek – rybář švihá prutem do té doby, než ho zlomí. Druhý výsledek – rybář si vyšvihne oko. A třetí výsledek – rybář klopýtne, spadne do vody a utopí se. Nicméně výsledku číslo tři se není třeba obávat, jelikož s návratem živého rybáře na břeh se nepočítá ani u prvních dvou výsledků.


Notor-fishing Plavaná:

Na rozdíl od muskařiny, se notor-fishing plavaná aplikovala ve větší míře a dokonce už vykazuje určité dílčí výsledky na poli závodů jak místních, tak i nadnárodních. Docent Koloušek tuto metodu použil v roce 2004 na mistrovství světa v plavané, kde v opilosti napadl vidličkou rybáře ve vedlejším sektoru, propíchl pneumatiku u auta jednoho ze sponzorů a pokusil se uplavat přivolané policii. Pan docent dostal dva metry od břehu křeč do lýtka, proto musel být vyloven dlouhým hákem a následně převezen do cely předběžného zadržení. Nakonec se umístil na čtvrtém místě.
Základním alkoholickým nápojem notor-fishing plavané je broskvová vodka, která se konzumuje jak před samotným rybolovem, tak dle schopností lovícího i během lovu. Jakmile má rybář vše připraveno. (tedy navázáno, rozkrmíno a dopito) uchopí prut, sedá si na plavačkovou bednu a spokojeně usíná. Během rybolovu je častým jevem samovolný pád rybáře z plavačkové bedny do vody, nicméně zkušeného rybáře toto nevzbudí a pokračuje ve spánku.


Notor-fishing Kaprařina:

Tomuto způsobu se říká královská disciplína a mě nezbývá než souhlasit. Charakteristický alkoholický nápoj pro tuto techniku je Fernet. I v tomto případě před samotným lovem je třeba vypít větší množství tohoto moku. Jakmile je vše připraveno (láhve dopity) přichází na řadu výběr místa a lokalizace kapra. V tomto případě je třeba dvou rybářů. Jeden nastupuje ještě na břehu do člunu a druhý usíná v bivaku. Nyní je třeba počkat na kolemjdoucího, který by vás a vaši loď posunul do vody. Pakliže se žádného kolemjdoucího nedočkáte, rybolov pro vás dnes končí, dopijte zbytek lahví Ferneta a přivolejte si sanitku. Jestliže se vám podaří zlanařit kolemjdoucího, který vás vypustí na vodu, zapněte echolot a vydejte se hledat kapry. Docent Koloušek radí v tomto případě vyhledávat lavice s mělkou vodou, kde se po převrhnutí člunu neutopíte. Jakmile se metr od břehu převrhnete do vody a utopíte echolot, vydrápejte se na břeh, vzbuďte parťáka a pusťte se do další lahve Ferneta. Jakmile váš parťák opět usne, převalte ho na bok, aby se neudusil zvratky a nahoďte do míst, které jste si před tím zmapovali echolotem (tedy partie podél břehu) Uložte pruty do tripodů a pohodlně ulehněte na hromadu kamení. Je velmi pravděpodobné, že vás kolem druhé hodiny ranní probudí rybářská stráž. Pokud váš parťák ještě žije, vzbuďte ho a postupujte společně. Naskýtají se dvě varianty. V první variantě chytáte po dovolené denní době rybolovu a vám nezbývá než hodit rybářskou stráž do vody. V druhé variantě jste po nahození prutů, převrhl stojan s pruty do vody, které zmizely v hlubinách, takže vlastně nechytáte ani nic neporušujete. Potom pro výstrahu rybářskou stráž hoďte stejně do vody a jděte spát. V případě, že během svého lovu uslyšíte hlásič, jak signalizuje záběr, vyběhněte z bivaku a jděte za zvukem. Celkem často se stává, že záběr má úplně jiný rybář ve vaší blízkosti. Potom neváhejte a rybu mu zasekněte. Vyvarujte se jakékoliv komunikace s oním rybářem a buďte na něj drzí. Po vylovení kapra, ho šetrně uložte na podložku a polijte ho klinikem. Pokud jste mu při pokládání na podložku vrávoravě klekly na hlavu a kapr nežije, zasakujte ho. Přežil-li kapr pokládání na podložku i naložení v kliniku, pořiďte pár hezkých fotek s kaprem ve vodě. Ujistěte se, že váš nadraný parťák-fotograf opravdu fotí. Jakmile pózujete dostatečně dlouho, kapr již spokojeně leknul a váš fotograf fotil celou dobu se zakryt objektivem, popřípadě si fotil nohy, můžete kapra políbit a poslat ho břichem nahoru zpět do vody. Následuje další flaška Ferneta, sbalit polovinu věcí a odjet domů.



Jak vidíte, tak notor-fishing má mnoho využití a spolu s docentem Kolouškem se domníváme, že je jen otázkou času, než osloví širokou rybářskou veřejnost. V součastné době je šíření notor-fishingu převedeno na mě.
Docent Jarmil Koloušek se tyto pokrokové metody pokoušel aplikovat i v myslivosti. Tedy konkrétně zavedl notor-hunting. Nicméně v tomto případě nebyl tak úspěšný, jako při rybolovu, neboť po vypití dvou litrů rumu a následném lovu, zastřelil dva myslivce a zasáhl postaršího houbaře do stehna. V současné době je docent Jarmil Koloušek na útěku a schovává se na neznámém místě.

Pakliže vás tento nový způsob rybolovu zaujal a máte k tomu jakékoliv otázky obraťte se na Pardubické jádro, kde budou všechny dotazy zodpovězeny.
 
Netipa - 29.1.2009

Diskuse k miničlánku

Netipa - Profil | Čt 17.12.2009 15:38:18

Mno tak konec roku se blíží, na ryby už je kosa, tak sem přidám jednu vzpomínkovou fotografii z letošního notor-fishingu

bambus11 - Profil | Út 30.6.2009 15:14:54

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Netipa >> Už je to tak a nechtěně, snad jsem průkopníkem notor fishing feederu :)

Netipa - Profil | Út 30.6.2009 12:15:14

bambus11 >> Koukám, že jsi se přidal do naší organizace

bambus11 - Profil | Ne 31.5.2009 21:45:13

notor fishing feeder

bambus11 - Profil | Po 23.2.2009 15:36:51

hank >> všichni jsou ožralí :-)))

hank - Profil | Po 23.2.2009 13:39:56

tady to nejak umrelo:-( ze zacatku to tu pekne vrelo......

bambus11 - Profil | Po 2.2.2009 21:12:56

Jako nezávislý pozorovatel mám návrh na vaší hymnu, kámošova skupina hraje pěkně, ale zpěvákovi není moc rozumnět, proto pro ilustraci text

Odchází mi játra

A zdraví dost chátrá.

Nemám škváru,piju líh,

Abych brzo zhebnout stih.



Žlutý bělmo očí,

Už mě nazaskočí.

Hlava se mi točí,

Když na baráky močim.



Jo jsem notor!!!

Už mi chcípá motor.

Jo jsem notor!!!

Polib mi řitní otvor.



V depresi a křeči

Mnozí lidé brečí.

Já po lahvi sáhnu,

po etanolu prahnu.



Když na gauči ležim,

Láhev lihu střežim.

Pak pro novou běžim.

To mám pitný režim.



Jsem v posledním tahu.

Stojím na smrti prahu.

V kapačce jen voda

Mi tekutiny dodá.



Tak strhnu ten pytel.

Voda není můj přítel.

Naleju tam trochu ginu

Na poslední kocovinu.



Jo jsem notor!

Tak mi polib prdel.
je to tady první písnička http://bandzone.cz/dobleat

Worm - Profil | Pá 30.1.2009 13:13:52

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Netipa >> Měl bych návrh na hymnu a rovnou od mých oblíbenců :O)))

Worm - Profil | Pá 30.1.2009 6:59:38

pajagogo >> Výborná základna,původně jsme chtěli dát inzerát na pronájem dobře pojištěný chaty či chalupy na sraz,ale tohle je takový víc chlapsky přírodní.:o)


Koukám,že naše řady se pomalu rozšiřují,než se nadějeme,budeme moc uchlastat funkcionáře ve svazech různých úrovní a možná se dostaneme i do Parlamentu a změníme konečně ty shnilé a zastaralé zákony.I když,tam už mají v chlastu veliký trénink,jen se neříká,že se ožrali jak prasata,nýbrž mají bolesti zad a jsou indisponováni.

hank - Profil | Pá 30.1.2009 2:24:43

Netipa: co delas za skolu? nekde si tady mluvil o karvinsky univerzite a pekelny matykarce. mlada ji mela tu cest poznat.