Rybí bašta "all in one"

Pečení ryb

Potřebujeme: 1 kapra nebo amura ( tak kolem 55)
1 - 1,5 kg brambor
20 dkg anglické slaniny
2 větší mrkve
3 - 4 cibule
čtvrt kostky másla
smetanu na šlehání
sůl, pepř, grilovací koření
Postup přípravy: Očištěné syrové brambory nakrájíme na kolečka cca 0,5cm silné. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka (nebo půlkolečka, lépe se krájí). Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka cca 3 mm a anglickou slaninu na plátky (je možno použít i nakrájenou přímo z obchodu).
V zapékací míse rozpustíme máslo a rozlejeme jej po stěnách. Na dno naskládáme kolečka brambor, posolíme, zasypeme cibulí, dáme pár plátků anglické slaniny a pár koleček mrkve. A znovu Vrstva brambor, posolit, zasypat cibulí, přidat anglickou a mrkev. A ještě jednou to samé. A znovu, dokud stačí suroviny. Na takto navrstvené brambory položíme osolené a okořeněné podkůvky z ryby. Všechno to zalejeme smetanou na šlehání. Poléváme i rybí maso. Nezakrýváme a dáme do trouby péct. Při pečení kontrolujemev jakém stavu jsou brambory. Když jsou brambory hotové, tak ryba je na sto procent hotová taky. Vyzkoušejte, je to silně jedlé. Přeju dobrou chuť.

 

strev - Profil, 7.7.2006
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.