sladkkoselý sumec s asfaltem a čínskými bochánky

Pečení ryb

6,00 g filete sumce, omáčka(asfalt)3/8l vody,4 lžíce sojovky,2 lžíce octa,2 lžíce cukru,1 lžíce solamilu,1/2lžičky soli, špetka čili, panák vodky nebo slivovice. bochánky-1kg hl.mouky,80 g droždí,1/5L vody, olej na potření, pepř i jiné koření dle chuti a odvahy a sůl. filátko nakrájíme na nudle 2x2 cm 4-5cmdlouhé.Na grilu opečeme jen trochu osolíme, v pánvi na trošce tuku orestujeme. Omáčku připravíme z víše popsaných surovin, vařte jen krátce, než zhoustne.Omáčka má být sklovitá a hustá. Bochánky-droždí rozdrobte do mísy a zalijte vlažnou vodou.Vařečkou míchejteaž se rozpustí.Pak přidejte mouku a těsto v míse rukou krátce propracujte.Nechte pod utěrkou kynout aspoň půl hodiny.Nakynuté těsto rozdělte na 5-6 dílů.Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete jí olejem, osolte, můžete opepřit nebo drcený kmín, papriku či bylinky.Placku pevně zarolujte a roládu nakrájejte na stejné díly.Dva dílky dejte na sebe a hůlkou rozmáčkněte tak aby se roláda na po obou stranách otevřela.Hotové bochánky dejte do napařovacího hrnce (pozor!!!dost nabudou), malé se vaří 5-6 minut větší o minutku dýl.Při delším vaření by ztěžkly a ztvrdly. Upečená filátka dejte na talíř a přelijte omáčkou, zbytek omáčky naservírujte do omáčníku, aby tmavé maso nebylo smutné, zdobím pórkem.Na talíř si nandám omáčku kterou vytírám bochánkem, a z talíře u prostřed si beru maso, podotýkám rukama což je pro děcka super!!!!!! nebojte se složitě vypadajícící přípravy jde to hravě, a hlavně skvěle chutná, jo a když nechyttím sumce tak to jde i z vepřových žebírek které nasekám a třičtvrtě hoďky prudce peču v troubě bez soly a tuku vody.

 

poozi, 26.6.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.