Salát treska ještě jednou

Rybí saláty a zavináče

Kdo si chce udělat tento slovenský národní rybí salát, může použít recept, který jsem objevil na webu a je opravdu jako originál:

Ingrediencie
1 kg treska file cod file
0.3 dcl octu
1 l vody
5 ks cierne korenie+6ks nove korenie
bobkový list
horcicove semiacka alebo - ja tam dam korenie na zavaranie uhoriek a je tam vsetko korenie co treba
1 velka cibula
2 pl soli
1dcl majonezy+1dcl smotany alebo podla chuti
sterilizovany hrasok a sterilizovana mrkva

Inštrukcie
Voda+ocot+korenie+sol+bobkovy list dame do hrnca plus umyte file. Ked to zacne varit, stisime ohen a nechame povarit 3-5 minut. Odstavime, nechame vychladnut a potom dame do chladnicky na tri (ano tri ) dni. Veru, treba planovat dopredu. Potom rybu vyberieme, mozeme oplachnut v studenej vode. Dame do misy, vydlickou potrhame na take ciarky (mala by sa ta ryba teraz sama "rozsypat"), pridame konzervu hrasku, mrkvy, cibulu pokrajanu na drobno, smotanu a majonezu. Zmiesame a necháme odležať.

 

Píďa2 - Profil, 6.3.2012
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.