Lahodné pečenáče

Pečení ryb

Nálev:
2l vody
0,6l octa 8%
0,5l červeného vína
1/2 sáčku Deko
1 a 1/2 balení Masoxu
1dcl sójové omáčky (i víc)
3-5 cibulí (na kolečka)
3-5 mrkví (na kostky)
1 menší celer (na kostky)
1 menší petržel (na kostky)
6-8 tablet cukerinu (nebo kostek cukru)

Vařit 15 min. Nálev scedíme. Je toho tak akorát na 15 menších cejnů (ze kterých jsou tyto pečenáče podle mě nejlepší). Trošku nálevu doporučuji schovat, ryby ho časem nasávají a je ho třeba doplňovat.

Ryby bez hlavy, ocasu a ploutví nasolíme, obalíme v mouce a osmažíme. Ještě teplé je nakládáme třeba do kbelíku od šrotu nebo do lahví a zalijeme teplým nálevem. Přidáme 1/2 lžíce oleje, 3-5 tablet cukerinu a cibuli podle chuti (je třeba ji převařit, jinak zčerná). Přidáme 1-2 bobkové listy, pár kousků nového koření a celého pepře. Necháme uležet 3 týdny na chladném místě. Dobrou chuť!

 

Libor, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.