Bolen na kyselo od Myšků

Rybí saláty a zavináče

Chyceného bolena vykucháme a stáhneme z kůže,nařežeme podkovy asi 1cm široké které řádně propereme,vysušíme a poté dost nasolíme.Vložíme do kameninové nádoby nebo do sklenice a dáme na tři dny do chladna. Po třech dnech vyndáme kousky z nádoby a opět propláchneme.Poté si připravíme lák na naložení:

ocet a voda 1:1
bobkový list 3ks na litr
nové koření
celý pepř
mletý pepř
suš.feferonku 1ks
cukr 1malou lžičku
cibule 3ks na kolečka

To vše svaříme asi 5 minut ponecháme ve varu a následně necháme vychladnout.
Ryby vkládáme do kamen. nádoby nebo do sklenice a prokládáme cibulí kterou jsme povařili. Můžeme prokládat i citrónem pokrájeným na tenká kolečka.
Necháme uležet alespoň 4dny,pak lák slejeme a z ryb odstraníme jen velké kosti.Malé se krásně rozloží.Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Promícháme a mírně zalejeme olivovým olejem. Můžeme domíchat tatarku smísenou půl na půl s majolkou a plníme do malých skleniček. Poté vše rozdáme kamarádům-Dobrou chuť.

 

Láďa, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.