Kapr pečený se žampiony a rajčaty

Pečení ryb

4 porce kapra, mletý pepř, sůl, hladká mouka, 70 g másla, 1 cibule, 100 g žampionů, 1 dl červeného vína, 150 g t v r d š í c h rajčat, 2 stroužky česneku

Osolené,opepřené,omoučené porce na kožní straně na másle s nakrájenou cibulkou opečeme. Porce do jiného kastrolu přendáme, zakryjeme poklicí, na teplé místo odstavíme.Do šťávy z kapra nadrobno nakrájené žampiony přidáme. K tomu na kostičky nakrájená spařená oloupaná rajčata, zalijeme vínem, 10 minut dusíme. Dochutíme pepřem,třeným česnekem a solí. Směsí pak přelijeme porce.
K tomu vařené brambory.

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.