Okoun se zeleninou na kari

Vaření ryb

Okoun se zeleninou na kari

1 červená a 1 žlutá paprika, 1 pórek, 1 řapíkatý celer, 200g žampionů, kousek zázvoru, 2 lžíce curry, 1/2 lžičky kmínu a koriandru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, 250ml zeleninového vývaru, 4 filety okouna, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 150g jogurtu, 1 lžička medu
Papriku nakrájíme na kostičky. Houby a celer nakrájíme na tenké plátky, pórek na kroužky. Zázvor oloupeme a nakrájíme. Curry, kmín, koriandr a zázvor osmažíme na oleji. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Posypeme moukou a zalijeme vývarem. Přikryté dusíme na mírném ohni přibližně 8 minut. Rybu pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme. Položíme na zeleninu a necháme dalších 7 minut táhnout. Opět vyjmeme a uchováme v teple. K zelenině přidáme jogurt a med. Ochutíme a upravíme na talíře s rybou a rýží.

 

petr226 - Profil, 4.5.2009
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.