Bambus Cup 2008

Datum akce: 14.6.2008 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné

Zveme Vás na 1. ročník netradiční rybářské soutěže, která proběhne 14. června 2008 v areálu OÁZA, v Karlových Varech – Jenišově. Soutěž je určena těm, kterým v současné době  uhlíkových a kevlarových speciálů, osazených supervýkonnými navijáky, nedá spát pohled na odpočívající staré, dobré bambusáky, štípáky, lískáče, pepřáky a podobné krásné pruty, zhotovené z přírodních materiálů, jež byly mnohdy chloubou našich otců a dědů a dnes jsou již spíše jen předmětem dekorace, nebo sbírek šílených nadšenců. Nenechte je chátrat, dejte jim možnost dokázat, že ještě svedou souboj s rybou a s ostatními, podobně posedlými „tichými blázny“. Připevněte k nim naviják, či kolovrátek, na který si vzpomínají z doby své slávy, protáhněte jejich očky opět vlasec, navažte háček a pojďte na to.

Pravidla soutěže:
Soutěžící před závodem vylosuje sektor, ze kterého bude lovit. V polovině závodu se všichni soutěžící přemístí do druhého sektoru, který bude každému jednoduchým výpočtem určen tak, aby se optimalizovala pozice soutěžících v průběhu celého závodu. Povolen je lov na jeden prut, jehož páteř je zhotovena z přírodního materiálu (dřevo, bambus apod.) Metoda lovu je plavaná, nebo položená, vždy však jen s jedním jednoháčkem. Přívlač není, vzhledem k omezenému prostoru, povolena. Občasné popotažení nástrahy není považováno za vláčení.
Ulovená ryba se po změření vrací vodě, pokud jsou rozhodčí zaneprázdněni, může být dočasně uložena do vezírku. Krmení je omezeno na 10 litrů, včetně živé složky, krmit je možno 5 minut před zahájením, i v průběhu závodu. Šetrné zacházení s rybou je samozřejmostí, povinnou výbavou soutěžících je podběrák a vyprošťovač háčků.
Hodnocení: 1cm = 1 bod. Rybník je dobře zarybněn především kaprem.

Časový plán: sobota
7,00 – Prezentace a losování sektorů
7,55 – Krmení
8,00 – Start první poloviny závodu
10,00 – Konec první poloviny závodu
10,00 – 10,55  Občerstvení, přemístění do dalšího sektoru
10,55 – Krmení
11,00 – Start druhé poloviny závodu
13,00 – Konec závodu
16,00 -  Vyhlášení výsledků, rozdělení cen
18,00 – 22,00  Večer u ohně s country-kapelou

neděle:
budíček a rozcvička dle individuálního plánu, volný rybolov

Startovné a přihlášky
Startovné činí 400,- Kč. V ceně je zahrnuta povolenka na oba dny, country kapela na večer, možnost stanování, tři žetony. Za jeden žeton můžete obdržet:
                                                                Velké pivo
                                                                Velký panák
                                                                Černou kávu
                                                                Guláš
                                                                Opečený buřt s chlebem
Občerstvení je zajištěno po celou sobotu a v neděli dopoledne.

Přihlášku a startovné je nutno poslat nejpozději do 31.5. 2008 složenkou typu C na adresu:
Viktor Holec, Závodní 28, 360 06 Karlovy Vary. Informace na tel: 731 105 500. První cena: fotoaparát Canon, druhá cena: precizní naviják AWA SHIMA, třetí cena: aku vrtačka Einhell a spousta dalších hodnotných cen a dárků.

 

viki - Profil - 14.5.2008