Podnovoveská plavačka 2013

Datum akce: 29.6.2013 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Plavaná
Kraj: Jihočeský

KOMPLETNÍ INFO O ZÁVODECH NA:http://podnovoveskyrybnik.diskutuje.cz/p2013/

Harmonogram závodu

1.            Prezence účastníků od 7:00 do 7:30.

2.            Losování sektorů pro první kolo závodu 7:30 až 7:45.

3.            Přemístění závodní na vylosovaný sektor od 7:45 do 8:15.

4.            Začátek vnadění od 8:15 (první zvukové znamení).

5.            První kolo závodu začíná v 8:30 (druhé zvukové znamení) a končí v 11:30 (třetí zvukové znamení).

6.            Vážení úlovků z prvního kola od 11:30 do 12:30.

7.            Od 12:30 do 13:00 bude pro účastníky závodu připraveno občerstvení.

8.            Losování sektorů pro druhé kolo závodu 13:00 až 13:15.

9.            Přemístění závodní na vylosovaný sektor od 13:15 do 13:45.

10.        Začátek vnadění od 13:45 (čtvrté zvukové znamení).

11.        Druhé kolo závodu začíná ve 14:00 (páté zvukové znamení) a končí v 17:00 (šesté zvukové znamení).

12.        Vážení úlovků z druhého kola od 17:00 do 18:00.

13.        Vyhlášení výsledků a ocenění vítězů v 18:00.


Účastníci


Závodu se účastní jednotlivci. Závodu se účastní maximálně 50 závodníků.


Startovné


Startovné je stanoveno na 300 Kč/závodník. Přihlášení probíhá od 1.1.2013 do 29.6.2013. Uzavření přihlášek proběhne při dosaženém počtu 50 přihlášených závodníků. Závodník musí do 14 dnů od podání přihlášky uhradit startovné. Startovné lze uhradit v kiosku u Podnovoveského rybníka či na účet 217155740/0300, VS = telefonní číslo účastníka.


Bodování


Bodují se všechny ulovené druhy ryb. Po skončení prvního (druhého) kola se zváží celková hmotnost všech ulovených ryb. Závodníkovi budou přiděleny body dle hmotnosti úlovků v gramech tj. 1 gram = 1 bod. Bodování provádí pouze hlavní rozhodčí. Vítězem závodu se stává závodník s nejvyšším dosaženým počtem bodů.


Lovný sektor


Každý závodník si vylosuje sektor vyznačený v terénu ukazatelem s číslem. Sektor je tvořen pruhem o šířce 6 metrů (ukazatel je středovou osou sektoru). Jakékoliv změny hranic sektoru v průběhu závodu jsou zakázány. Do sektoru má přístup pouze soutěžící, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího.


Povolená technika lovu


Každý loví na maximálně 1 prut (povoleny jsou všechny typy prutů i udice bez navijáku) s koncovou montáží s jedním jednoháčkem. Montáž musí být sestavena tak, aby byl její pevnou součástí splávek. Jako nástrahu lze použít červy, žížaly, patentky a nástrahy rostlinného původu. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, závodník je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. V průběhu závodu je přísně zakázáno použití člunů a plavidel. Vstup do vody je zakázán – lov pouze ze břehu.

Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Povinné vybavení: Každý závodník musí být vybaven podběrákem, vyprošťovačem háčků, dostatečně velkým vezírkem (doporučujeme minimálně dva závodní vezírky o délce 5 metrů).


Pohyb a chování v průběhu závodu


Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň. Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo. V průběhu závodu je zakázána jízda automobilem kolem rybníka, soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení závodu může být závodník bez náhrady  vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného závodníka se anulují, v případě vyloučení závodníka po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.



Vyhodnocení


Po ukončení závodu bude zveřejněna listina závodníků a jejich výsledný počet získaných bodů. Vyhodnoceno a odměněno bude 10 závodníků s nejvyšším počtem bodů. Diplom s dosaženým počtem bodů a výsledným umístěním obdrží každý účastník závodů.



Závěrečná ustanovení


Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení závodníka ze závodu bez náhrady.


Pozn. Připravte se prosím na velké množství úlovků, především se vybavte dostatečně velkým množství vezírků. Očekáváme hmotnost úlovků za jedno závodní kolo v rozmezí 30 až 50 kilogramů/závodníka.

 

FerkoBoilies - Profil - 5.1.2013