Koupě prvního bivaku

Zdravím pánové,budu pořizovat svůj první bivak a mám tři favority:CHUB OUTKAST BIVVY 1 MAN,GIANTS FISHING GAUBE BIVVY 2 MAN a JRC DEFENDER PEAK 1 MAN.Budu rád za každou radu a doporučení.Díky Miloš.
Autor diskuse: Spong - Profil , 11.3.2020 všeobecné - náčiní, doplňky

megalodon - Profil | Čt 25.1.2024 19:38:04

petr-m >> Ty já jsem třeba nikdy nepoužíval a vždy jsem je hned oddělal a ležely ve sklepě. Nevidím v jejich používání moc smysl.

petr-m - Profil | Čt 25.1.2024 19:21:06

megalodon >> Je zajímavej, ale ta cena . Taky mu chybí slídove panely na dveře a okna )oo

megalodon - Profil | Čt 25.1.2024 18:45:52

petr-m >> Konkrétně tento model ne, ale jinak bivaky od Foxe jsou dobrý.
Já pokud bych teď chtěl novej, vzal bych toto
https://www.uhabakuka.cz/produkt/195583/prologic-bivak-inspire-slr-full-system-
Cenově to není extrém, má v základu stříšku a je větší (půdorys) než spousta jiných verzí 1 man s touto konstrukcí. Jen už má transport 135cm, což už se mě nevleze pohodlně do kufru auta 😁
Ale samozřejmě nevím, kolik do toho chceš dát peněz a jestli chceš něco top, nebo ti stačí průměr, což ten Avid i JRC je.

Lube - Profil | Čt 25.1.2024 13:59:27

Měl jsem defender 1 peak i se zimním přehozem. Přehoz byl fajn, že se rozšířil krytý prostor před bivakem a ten lepší tepelný komfort v listopadu byl znát.
Co se týče samotného bivaku, tak za tu cenu zpracován myslím dobře. Za mě je v něm málo místa a k lehátku mivardi jsem musel ještě dokoupit lehátko od soniku compact, myslím že mělo do 2m na délku a pak místo na nějakou tašku a jídlo tam bylo. Jinak samotná výška bivaku je trošku zavádějící, protože je to až v přední části. Jinak přepravní rozměry byly fajn a na jedno, dvoudenní vycházky byl bivak ok. Ale letos jsem vyměnil za foxe frontiera a to je jiný svět. Na Tropicu mají akci. Takže bych zvážil ještě tuhle variantu, obrovské okna, prostorově si myslím, že nezabírá o tolik více prostoru, výška nad hlavou je taky lepší i když je to papírově lepší pro JRC a v bivaku je i přes den tma...

petr-m - Profil | Čt 25.1.2024 9:46:06

megalodon >> To nevypadá špatně vyděl jsi ho někdy na živo ?

petr-m - Profil | St 24.1.2024 23:16:50

megalodon >> Něco podobneho mám pro děti na zahradu z decatlonu. cca2500 :)

megalodon - Profil | St 24.1.2024 22:54:54

petr-m >> Tohle je na tvou výšku akorát 🙂
https://www.forcarp.cz/delphin-cubicon-airspace-c2g/?gad_source=1&

petr-m - Profil | St 24.1.2024 22:47:14

megalodon >> Díky . Většinou jezdím divočinu a použivam malého sheltera. Ale už potrebuji něco vyššího,ale ne hangár. Mám 2metry

megalodon - Profil | St 24.1.2024 17:39:09

petr-m >> Pořídil jsem toto
https://www.tropicfishing.cz/bivak-avid-carp-ascent-bivvy-one-man/?gad_source=1&

Teď je ve výprodeji za cca 60% dřívější ceny. Už je nahrazen novým modelem a ten je dle mě krokem zpět. Vypadá jako všechny ostatní, má menší kšilt i zadní okno...
Ale k tomu mému - materiál dobrej, pevnější než to JRC, má vyšší sloupec, ale zase v něm není přes den tma, což mě vyhovuje.
Naprostá pecka je zadní okno přes celou zadní stěnu, takže v létě v něm nebylo na zdechnutí, ani když pralo slunko. Má malinko odlišnou konstrukci - žebra nevychází dole z jednoho místa, čímž je o chlup složitější ho postavit, ale zase to vytváří víc prostoru uvnitř, takže je v něm více místa kolem lehátka ze všech stran.
Ovšem udávaná výška není pravda. Uvádí 150, ale má to cca 130cm, což mě při prvním postavení docela nemile překvapilo, ale dá se to. Měřím cca 185cm.
Jen mě sere, že jsem o němu tenkrát nevzal i přehoz, protože už jej nikde nemají.
Co se týče velikosti, musíš si sám ujasnit co potřebuješ - chceš. Zda chodíš do divočiny, kde bývá málo místa, nebo na volnej břeh, kde je hafo prostoru, zda v něm budeš spávat sám a kolik věcí v něm chceš uskladnit, jak vysokej....
Mě se taky líbí větší bivaky a přemýšlel jsem o větším, ale když jsem si uvědomil, že tolik prostoru nepotřebuju, vzal jsem opět 1 man. Lehátko a všechny věci tam dám, spím tam sám a víc nepotřebuju. Někdy si v případě potřeby píchnu před vchod deštník.

booster - Profil | St 24.1.2024 9:40:09

Pardon, já si nevšiml, že reaguji na ne zrovna nejnovější příspěvek. 😄 Sorry a gudlak.

petr-m - Profil | St 24.1.2024 7:30:59

megalodon >> Díky za super odpověd . Moc jsi mě pomohl. Koupil jsi neco většího ?

booster - Profil | Út 23.1.2024 21:56:35

Pokud se tam chceš trochu hýbat a mít nějaký prostor na věci, tak též doporučuji bivak pro dva. Taky mám ještě defendera 2 man, starší typ bez zadních oken, a pro dva jen v totální nouzi a je nízký. Beru jej jen na jednonočky. Z tebou uvedených bych šel do Gaube, ale myslím, že je taky dost nízký. Přijde na to, jaký máš rozpočet, na jak dlouho budeš jezdit atd, atd....
Opakuji se-jednoznačně doporučuji bivy pro 2. Good luck.

megalodon - Profil | Út 23.1.2024 21:06:44

petr-m >> Ahoj. Už jsem ho prodal. Materiál a zpracování v dané cenové kategorii OK. Moc místa kolem lehátka není, je poměrně malej - ale zase se vejde i na malý místa. Kousek místa za lehátkem je (já tam dával obaly od všeho-od lehátka, bivaku, spacáku, futrál na pruty...) a před lehátkem místa tak na tašku, kýbl... Měl jsem k němu i přehoz a s tím to bylo lepší a i rosení se tím korigovalo. Měl ale jednu vadu - na zadních oknech nebyly podlepené některé švy a při dešti to tam trochu prosakovalo. Nevím zda jsem chytil vadný kus, nebo je to u toho modelu normální. Vůbec ty zadní okna byly poměrně malý.

martin1973 - Profil | Po 22.1.2024 14:53:15

Kúp si bivak pre dvoch.Oceníš ten priestor naviac a pozeraj aj na výšku,vodný stlpec.A kúp aj zimný prehoz.Ja ho používam vždy.Mám New dynasty XL

Kkarp - Profil | Po 22.1.2024 14:14:37

Na bazaru jsem viděl Trakker Armo V4 2man za pěkný peníze. Řekl bych,že bude kvalitnější a propracovanější,než tebou navrhované, ale je to samozřejmé na Tobě. Určitě bych připlatil a vzal něco od Nash nebo Trakker, osobní dobré zkušenosti a kvalitní.

petr-m - Profil | Po 22.1.2024 10:58:11

megalodon >> Ahoj prosim tě jak jsi spokojený s tím defendrem ?
Jaký je vnitrní prostor kolem lehatka ? A další prakticke postřehy . Případně nějake foto.
Díky

Kkarp - Profil | Čt 1.10.2020 11:13:40

Ahoj, ikdybys nebyl u vody nějak často, asi bych šel už do bivaků z materiálu Aquatex nebo Ven-tec, popř. jak má Nash Titan. Vydrží řadu let a podrží v jakémkoliv počasí, paropropustnost dobrá. Jsou to kvalitní bivaky, s Nashem Titan T2 a Trakker Tempest mám zkušenosti a bomba oproti klasickým nylonům JRC, CHUB, GIANT atd. Cenovka je vyšší, ale kupuješ to na x let. Prošel jsem si bivakem z Nylonu 5000 vodní sloupec za 8tis až po Tempesta a investice se vážně vyplatí, je to znát. Když tak vem nějaký bazarový kousek.
Ale všeobecně bych doporučil 10000 vodní sloupec, kšilt a zadní odvětrávání a rozměrově trochu větší než jen 1man, skrze výbavu a nepřízeň počasí, větší bivak = větší zázemí a pohodlí. Pouze osobní názor, ono postačí i ty cos zmínil, jen moje zkušenosti a postřehy od vody.

roxtidy - Profil | St 30.9.2020 22:26:04

Spong - >> Cus, mam Chub tri brid....vytknul bych mu dve veci....1) nema ksilt, takze pri sikmem desti pochopitelne prsi dovnitr a 2) na strese se diky tvaru maji tendenci delat kaluze (ma jakoby rovnou strechu). Perfektni je zadni okno na vetrani (to je pro me treba dost podstatne. A hodne fajn je i moznost odepnout predni panel a mit z toho otevrenou kopuli.
Ani jeden z tebou vybranych bivaku nebude mit tyto nesvary, takze chybu neudelas dle me ani s jednim.
Ja bych do placu prihodil jeste:
SOLAR TACKLE - SP BANKMASTER TWIN RIB, ktery sezenes za super penize treba zde https://www.mur-tackle-shop.de/Solar-Tackle-SP-Bank​master-Twin-Rib

NAVI73 - Profil | St 30.9.2020 19:50:21

Spong - >> hele za mě bych si přidal a koupil https://www.rco-fishing.cz/eshop/bivak-ehmanns-hot-​spot-rock-1-man-bivvy?
to už není kompromis ale spousta muziky za slušnej peníz

palovák62 - Profil | St 30.9.2020 19:24:52

V každém případě to nebudou vyhozené peníze. Teplotní komfort, zvláště v chladném období a nemusí to být jen podzim a zima se Ti zvýší. Druhá věc je rosení bivaku . Já mám Luxury bez přehozu a již v září se mi objevovala rosa uvnitř / ne sice moc, ale byla /. Názory mohou být různé, já bych ti ho doporučil.

jarabeast - Profil | St 30.9.2020 19:15:24

Máte někdo zkušenosti se zimním prehozem jrc defender peak 1? Jde mi o to jestli se zlepší teplotní komfort? Ono když je venku kolem nuly nebo třeba v noci - 5 stupnu tak to v tom bivaku není žádná hitparada. Je to znát když tam ten přehoz je, izoluje lépe teplo nebo to jsou zbytečně vyhozené dva litry?

megalodon - Profil | St 11.3.2020 22:12:18

Spong - >> Já měl několik let Sheltera od Carpsystemu a je to opravdu dobrej bivak. Materiál a zpracování ok. Nebýt toho, že jsem v létě začal postrádat zadní okno, měl bych ho pořád. Ovšem včera jsem ho prodal a mám za něj náhradu právě ten JRC defender peak 1-man co máš ve svým výběru. Zatím jsem ho postavil jen doma v obýváku, abych viděl jestli je vše v pořádku, ale u vody jsem s ním ještě nebyl, takže bohužel nemůžu podat víc informací.
Nicméně poradím ti asi takto - vzhledem k tomu, že všechny co uvádíš, jsou se zadním oknem (není to vůbec špatná věc), vybírej podle svých finančních možností a hlavně být tebou beru ten s nejmenší transportní délkou. Protože jinak se člověk dle mě připravuje o jednu z výhod bivaku, když je to na přenášení moc dlouhý.

Malab - Profil | St 11.3.2020 19:49:42

Mám Sonik sk tek 2 man. Co mi vadí je, že pokud ho rozbalím v osvětleném kempu je uvnitř dost světlo. V přírodě ve tmě je to lepší a v bivaku lze spát. To za světla pouličních lamp v bivaku v kempu nedokáži. Bude to vlastnost všech bivaků ze stejného, nebo podobného materiálu.