Kam na ryby?

Nevíte někdo kam na ryby s možností ubytování v chatě nebo chatce u vody s vlasním WC?
Autor diskuse: Stifa - , 14.7.2005 všeobecné - revíry, cestování

Milan Bušek - Profil | Čt 29.6.2006 17:47:59

Dobrý den, informace pro Forest a další zájemce:

Zarybnění je výtečné.
Dá se chytit kapr nad 3 kg do 10 kg má jeden kus. Ti velcí méně přijímají potravu, takže je chytí jen skutečný rybářský znalec, odborník nebo rybářský umělec. V sobotu zde dva chlapci okolo 12 let chytli každý asi deset kaprů a menší než 50 cm byli jen dva a to 48 a 49 cm. V květnu chytal jeden 10 letý kluk na prut z vrby a na obyčejný naviják bez možnosti smyku při nahazování a chytil asi 6 kaprů. Vedle něho chytali odborníci z Prahy s náčiním z dovozu a nic. Záleží jak umí kdo ryby skutečně chytat. Jaký je skutečný rybář. Zarybněno je však do syta. Pravdou je, že Pražáci si pochvalovali jak si u vody dobře odpočinuli.
Ryby se nekrmí, aby využívaly napadaný hmyz a potravu ze dna a tím čistili vodu. Voda zde, má stále viditelnost asi jeden metr.
Dále se dá chytit:
Amur do i nad tři kila,
štika 4 ks mají 118, 123,125,131 cm,
sumci,
tolstolobik - ti mají kolem 70 -80 cm,
pstruh duhový 50 - 60 cm,
sivenů je jen 18 kg na zkoušku a mají kolem 28 až 40 cm,
úhoř(mívá kolem metru)
a bílá ryba bez omezení.

Nejlepší poznatek je vlastní chytání. Máte-li skutečně odvahu a skutečně vlastníte rybářský prut a skutečně si chcete zachytat, tak jednoduše ukažte jak skutečně umíte lovit ryby a potom můžete všem poreferovat. Prosil bych jen vždy pravdu ať je bílá nebo černá, tak jak se správně má. Pokud umíte lovit ryby, reklama od Vás bude nejlepší reklamou. Těším se na Vás, až Vás poznám a rád se na Vaše chytání přijdu podívat, bydlíme hned u rybníku. Okolo je 9 chat a další v asi l km vzdálenosti, tak že je možné, že budete mít více menších obdivovatelů -dětí, které si sem chodí celé prázdbiny hrát a koupat. Koupání je na jiném vzdálenějším místě, je odděleno od chytání, takže budete mít klid. Jen k večeru létají různé druhy kachen na hladinu k rákosí a je chvíli slyšet ostrý svistot jejich letek. Běžně je vidět labuť, volavka, kachny s mladými a další, večer pro zkušené vydra, výr, sýček a další. My nemáme tolik času na pozorování, protože se musíme starat, aby jste byli nejen Vy spokojeni. Zatím s pozdravem.

Milan Bušek

Forest - Profil | St 28.6.2006 16:31:32

Milan Bousek_ jak je to se zarybnenim rybniku?jak velke tam mate ryby,a co vsechno se u Vas necha ulovit.Dekuji

pjarmil - Profil | Po 26.6.2006 15:18:54

milan busek- mohl byste mi prosim poslat mailem nejaky kontakt na vas??? chtel bych se s vama domluvot na nejake rezervaci. dekuji predem.

Milan Bušek - Profil | Ne 25.6.2006 20:27:53

Dobrý den,
děkuji Vám za Váš zájem. Povolenka stojí 100,- Kč den a DPH . Mládež do 15 let polovinu. Ubytování ve mlýně je pouze pro členy klubu a kapacita je omezená. Ubytování pro nečleny je ve vlastních stanech nebo ve vlastních obytných přívěsech a to opět za sto korun DPH den. Členem klubu se může stát každý slušný člověk. Pravidla v klubu dosud nejsou stanovena, ale budou mít stejný základ. Možnost užívání za rozumnou cenu s dodržováním klidu a pořádku.V sobotu se tady chytalo a ulovení kapři byli pod padesát jen dva a měli 48 a 49 cm. Každý rybář jich chytil asi deset.
Podrobné informace zpracuji tento týden. Obecně se dá říct, že pravidla budou mít za cíl klid a pořádek, což považujeme pro zdejší přírodu za velmi důležité. Děkujeme Všem, co jsou schopni tyto pravidla dodržovat a dodržují je případně i nyní a také i za pochopení. Budeme rádi, když bude klidu a ukázněných lidí v přírodě přibývat.
Co se týká svazovky. Je to na dlouhé povídání, svazovka je již minulostí. Budeme se snažit všem zájemcům z řad rybářů i nerybářů vyhovět, tak aby byli spokojeni. Za to chceme jen dodržení výše uvedených pravidel. Nechceme zvyšovat náklady nějakým nadbytečným dozorem, aby si všichni slušní měli možnost dosytosti zachytat,zrekreovat se, užít si to do sytosti a těšit na přístí shledanou. Aby věděli, že nás tu příště zase najdou a budou mít stejné možnosti.
Začínáme a doufáme, že nám s tím začátkem pomůžete. Ještě jednou děkujeme. Milan Bušek

Forest - Profil | So 24.6.2006 22:30:23

Coze???Jak to ze o tom nevim a asi nejsem sam, vim ze to byla svazovka a pak se tu uzavrelo, kolik stoji lov na 24:00????

pjarmil - Profil | So 24.6.2006 22:22:30

kolik stoji ubytovani a povolenka na tyden na vas rybnik????? dekuji za odpoved.

Milan Bušek - Profil | Čt 22.6.2006 14:48:25

Vážený pane, paní,

rybaření i rekreace je to rozděleno, aby nedocházelo k rušení, vše pro slušné a pořádku a klidu milovné lidi.
Je to kout klidné a nádherné přírody, proto si toho ceníme, jsme mezi přehradami na vodárenskou- pitnou vodu. Voda vtéká do rybníku v množství asi 0,6 m3/s až 1,0 m3/s přes vodopád a okysličování dále podporuje život a čistící účinky provzdušňování
Revír je soukromý - náš, je dobře zarybněň, nabízíme ho k využití všem slušným lidem. Je pravidelně doplňován
Hlavní podmínkou je klid a pořádek, zbytek vše povoleno.
Nevadí křik koupajících se dětí, zválená tráva, ohýnek na gril a pod.
Vadí venkovní hudba, venkovní televize, pohození odpadků všeho druhu.
Je třeba žít v harmonii s přírodou. Jsme úplně normální, jen nechceme nic rušit a ničit.
Vydra, liška, srnec, divočák, černý čáp, vlha, žluva, dudek, vlaštovky, rorýsi, kuny, lasice, kachny divoké, potápky, poláci, volavky, bukač, sluka, bekasina, sýček, výr, konipas citronový, skorec, lejsek, slavík, linduška, střízlík, zvonek, dlask, vrabec, špaček, kos a mnoho dalších ptáků a další s námi žijí v symbióze a my chceme, aby to tak i zůstalo. Rostou zde ve velkém množství jedle, buky, olše, jasan, vrba, borovice smrk,dub, lípa. Z nižších rostin jsou to trávy, kostival, bledule, sněženka, konvalinka, kapradiny a další
Je zde místo na parkování, nic se zde neztrácí.
Zdejší Nasavrky jsou na trase Pardubice - Ždár nad Sázavou.
Je možné si zajezdit na koni - arabský plnokrevník- , jsou zde louky i pastviny se stádem ovcí. Jsou ze zvýšené silnice hezky vidět. Je možné grilovat ryby i skopové.
Kolem teče řeka Chrudimka, jenž je rájem pstruhařů. Je možné si prohlédnout zachovalý mlýn - založen 1872, který byl věcným prostředkem mobilizační zálohy pro případ války a v něm malou vodní elekrárnu v provozu se zajímavým příslušenstvím, část je patentována.


Pro velký zájem to musím rozepsat, aby to všem bylo srozumitelné, proto Vám pošlu podrobnější popis. Jinak si můžete podívat na www.mapy.cz hledej Petrkov čp. 7, okres Chrudim a klikněte na - použijte - letecký snímek- mapu. Je sice již staršího data, ale pravdivý.


Milan Bušek



petrovo - Profil | Čt 22.6.2006 13:53:04

Omlouvam se, neprecetl jsem si predesly prispevek. Tam je castecna odpoved ...

petrovo - Profil | Čt 22.6.2006 13:51:39

Milan Bušek: Priteli, muzete prosim napsat blizsi informace? O jakou vodu se jedna - soukroma, ci pod jaky svaz patri? Jaka je rozloha a jedna li se o ciste rybarskou vodu, ci je urcen take k rekreacnim ucelum? Taky me mate ta mapka - vidim tam Nasavrky, ale nejsem si jist, zda to jsou ty na trase Zdar nad Sazavou - Pardubice ... Kontakt na spravce, ci lepe www stranky ? Dekuji za vsechny pripadne zajemce.

Milan Bušek - Profil | Čt 22.6.2006 13:21:49

Rybník u Nového Mlýnu, velmi dobře zarybněn, amur, kapr nad 3 kg, pstruh duhový kolem 50 60 cm, sumec, atd. K vidění vydra, čáp černý, ledňáček, klid, pohoda, mezi přehradami s vodárenskou vodou, budete spokojeni.

Milan Bušek - Profil | Ne 4.6.2006 23:37:44

Novomlýnský rybník, obec Bojanov, okres Chrudim. Rybník je uprostřed lesů a luk, mezi dvěma přehradami v vodou na vodárenské využití a tím je voda velmi kvalitní. vyskytuje se zde černý čáp, ledňáček a vydra. Povolenku si mohou zakoupit i nerybáři přímo ve mlýně u rybníku. Je to kousek ráje v naší zemi.

lubo - Profil | Pá 15.7.2005 12:52:24

Jak říká Azbest - možností ubytování je hromada. Stačí si udělat čas a zadat v jakémkoliv vyhledávači např. "pronájem chaty". I když dle mých zkušeností ty nejlepší (levné, slušné a přímo u vody) už jsou v tuto dobu často rozebrané.

Suppina | Čt 14.7.2005 11:01:02

Taky bych potřeboval poradit s nějakým tím ubytováním - mělo by to bejt u Berounky, nějakej kemp, nejdále tak 300 metrů od vody. Předem dík

Azbest - Profil | Čt 14.7.2005 10:07:03

Ježíš takovejch je haldy.A myslíš v Norsku,nebo v Kanadě?:-).Tím chci říct,žes neupřesnil kde,nebo je to fuk?