Jak na moucne moly???

Zdravim,mam takovy dotaz.Nevite nekdo jak na moucni moly???Je to moc naslozito,ale nejakou prirodni cestou..bylinkama a tak.Strasne moc by mi to pomohlo.Dekuju.
Autor diskuse: okolka - , 26.2.2005 všeobecné - ostatní

Pvl - Profil | Čt 3.3.2005 17:26:57

To jaro by chtělo pohlidat .Jak se oteplí, jak psal Mirek S, tak se moli začnou pářit. Většinou i po generálním úklidu nějací zůstanou.( Přežijí jako larvy) . Takže do oteplení bude klid. Po g. úklidu už to není tak hrozné.Chtělo by to nějaké lepicí papiry .(.feromonový) Až se začnou " shánět".

okolka | Čt 3.3.2005 16:46:31

Mirek S. No jako mouka,orechy,cukr a vsechny podobne veci uz mame v plastovych krabickach,neco v zeleznych.Hm,nevim nevim no.Jako ja jsem je hubila prostredkem na cisteni kuchynske linky :o) Ona domaci je desna trubka a jak vsechny anglicanky peknej snob.Takze pro ni neco vyhodit ci koupit nejaky pripravek znamena nocni muru.A zadala sem ji o to uz mnohokrat.Takze jak jsem vse tenkrat povyhazovala ,tak sem sedla k chatu a badala a badala.A nasla tuto stranku a vida kolik milych lidi mi pomohlo.

Mirek S - Profil | Čt 3.3.2005 11:10:33

okolka : Obávám se, že jen vyčištění nepomůže, je dost pravděpodobné, že nějací moli zůstali ve škvírách a pak se zase rozmnoží. Já to řeším u šrotů opražením v troubě a hned po vychladnutí dám do nádob s pevným uzávěrěm (sklenice se šroub. víčky, PET lahve s větším hrdlem - od mlíka). Mouku a další suché potraviny radši dáváme taky do sklenic.

okolka | Čt 3.3.2005 9:46:41

Lidicky..dekuju strasne moc za pomoc..ale myslim,ze moly jsou pryc.Jsem au pair v Anglii a usidlili se nam v nasem cupboardu-teda ve skrini kde je jidlo a domaci se porad zdrahala neco vyhodit i kdyz sem ji tvrdila,ze jinak se jich nezbavime.Sem se nastvala jednoho krasnyho dne a vyhodila mouku atd.a vse poumyvala a moly jsou fuc.:o)Beru vase rady na vedomi a hezky to prelozim domaci,aby priste vedela kdo tu ma pravdu.Dekuju.Hezky den preju :o)

Martin M. - Profil | Ne 27.2.2005 11:46:03

Mam obilniny ve sklepe a tam nemam s moly zadne problemy. Zima jim nesvedci. Horsi je to s ruznyma zbytkama, co ruzne zapomenute mam po byte.

Pvl - Profil | Ne 27.2.2005 11:28:06

Dej vědět jestli Ti ty rady alespoň trochu pomůžou.

miki - Profil | Ne 27.2.2005 10:34:06

Ludvík: Tak tohle ti nemůžu potvrdit. Věřil bych jedině hermetickému uzavření, ale víčko od kyblíku, to se mě tedy neosvědčilo.
Jinak pár červů v krmení skutečně nevadí.

Ludvik - Profil | Ne 27.2.2005 8:01:12

miki: Mám to vyskoušené, a jestli tam zůstane něco málo tak to určitě v krmení není na škodu, do návnad se takypoužívají červi atd.

miki - Profil | Ne 27.2.2005 7:49:25

Ludvik: Tak to se pleteš a nebo bys to musel mít zavřený rok.

Ludvik - Profil | Ne 27.2.2005 7:46:43

Vše zavři do kýblů od primalexu a máš pokoj. A můžeš tam dát i věci co už byly napadené, bez vzduchu ani tahle havětˇ nemá šanci na přežití.

miki - Profil | Ne 27.2.2005 7:34:20

Já měl podobnej problém v komoře, kde mám nejen cajky, ale i šrot, strouhanku a vůbec věci na krmení.
Tam, kde už ty hajzlíci byly, jsem to přesál a co nejrychleji zkrmil. Abych se vyvaroval dalšího nájezdu těchto příživníků, vystěhoval jsem všechno z komory a celou ji vystříkal biolitem a to i stěny, strop a podlahy , což sice není moc přírodní, ale od té doby-je to už tři roky- mám komoru čistou.
Myslím, že to chce hlavně hlídat, co nebo od koho nakupuješ, protože někdy si tohle svinstvo můžeš přinést už z obchodu. Osobně kupuji stále v jednom krámku, kde jsou O.K.

mirmen | So 26.2.2005 20:50:26

okolka: protáhnou se skoro všude, nakladou vajíčka a o další generaci je vystaráno.
Pokud nakupuješ v menším ( do 10-20 kg kukuřice, vloček apod.) tak bych doporučil po příchodu z krámu nechat partikly či složky krmení ( sušené mléko, moučky ... ) vyschnout rozprostřené na ploše ( na novinách, starém prostěradle) a po vyschnutí nasypat např. do čtyřlitrových sklenic od okurek a hermeticky uzavřít.
Pokud se i přes to objeví larvy, tak bez lítosti vyhodit.
Nejlepší je kupovat pouze takové množství, které je takhle uskladnitelné, nedělat zásoby na půl roku.
O bylinných insekticidech nevím. Na některé druhy hmyzu se používal extrakt z tabáku, jenže to bude mít na 100% vliv i na vůni uskladněných partiklů.
A používat například organofosfáty na krmení či suroviny pro rybu je nesmysl už vzhledem k ochraně životního prostředí.
Zkus zkontaktovat nějakou prodejnu potřeb pro zemědělce a pěstitele, ale stejně si myslím, že s přírodním insekticidem neuspěješ a feromonové pasti - ty stejně nalákají jen dospělce připravené k páření, na nižší vývojová stádia - tj. červ - vliv nemají ani náhodou.

Pvl - Profil | So 26.2.2005 20:09:53

Prodávají "mucholapky" na moli.Jsou to zelené válečky se žlutým proužkem v tom je nápis FEROKAP. Nebo ferom. lepící desky. Není to 100% Napadené věci zlikvidovat to by bylo nejlepší řešení .Toť vše. (měl jsem ten samý problém)