Jak strazite na amura?

Ahoj kolegove. Vim, ze zde funguji otazky ohledne tohoto zpusobu rybolovu, ale me nezajima vnadeni atp. Mi jde o to jakym zpusobem zakoncujete sve montaze? Mam dost problem co se strhavani nastahy tyce(tim nemyslim boilie,tygrak atp.) ,ale napr ovoce (pulky merunek). Ale, take treba jsem nikdy nevidel jak se nastrazuje rakos atp. Budu rad za Vase poznatky,zkusenosti. Nechtel bych vsak, aby se to tu pripadne Mrkarsky zvrhlo. Diskuze ano, ale urazky ne:-) diky
Autor diskuse: Neznaboh:-D - Profil , 7.7.2019 všeobecné - techniky lovu

Zmyjak - Profil | Út 9.7.2019 13:19:03

Malda512 >> já blízko moc nechytam kvůli masarkam,chytám tak 40 až 50m tam už ten průtah silonu nějaký je,policajta mám lehkého.nerikal jsem že při prvním poskočení ty malé záběry hned sekám, sekám je až když se mi zdá že to drží a žužle a to je někdy u toho malého záběru,taky se mi párkrát stalo u tak malého záběru že to měl až v krku. Chce to skoušet.

Neznaboh:-D - Profil | Út 9.7.2019 12:24:12

Tomas Krlin >> vis jak kazdy ma jizdy jak svina a ja take omrdy:-) tenhle byl taky na padak:-)

Neznaboh:-D - Profil | Út 9.7.2019 12:17:11

Malda512 >> ahoj pane. Tam kde chodim bila ryba skoro neni,ale je tam more malych kapru... Zacal jsem merunky davat normalne do nerozpustne sitky od foxe,protoze kolikrat mam par pipancu a nastraha na vlasu(merunky,nebo jine ovoce) je pryc. Potom mam hodne zaberu kdy to dotahne cca do pulky a nic. A vytahnu a popka rozbita a nastraha pryc:-) taky chytam max do 20m od brehu:-)

Malda512 - Profil | Út 9.7.2019 12:03:05

Zmyjak >> Hloupost to sekat po 10 cm. Jedná se totiž o to, že s nástrahou velice často caplují cejni nebo plotice. Proto tit o skáče na horu a dolů. Amur si s tím dokáže hrát pěkně dlouho než to slupne. A proto je třeba se obrnit trpělivostí a vyčkat na jízdu. V momentě kdy se amur píchne tak bud dojde k jízdě a nebo jde do padáku. Také záleží na jak velkou vzdálenost je lovíš. Já je lovím od 2 metrů do 20 od břehu . A hlavně nesmíš tam rvát žádné těžké číhátka. Co nejméně to našponovat a dát fakt malého policajta. Stačí i kroužek od záclon. Když je takto lovím tak dávám klidně i 50 cm průvěs. A to proto abych nesekal do prázdna když to ryba potáhne o 10 cm. Pokud ti to však funguje jak píšeš tak to tak dělej i nadále. Ale podle mne se tak připravíš o záběry od velkých amurů. Protože ti to dokáží potahovat klidněi 10 minut. Už mnohokrát jsem viděl metrové amury kteří mne to na mělčině potahovali po dně snad 15 minut. A pak konec , prostě amuři byli pryč. . A pak z ničeho nic jízda a amur 101 cm.

Malda512 - Profil | Út 9.7.2019 11:56:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hele každý má odlišný způsob lovu. Já mám třeba nejvíce amurů ulovených během doby kdy se třou kapři. Protože kapři během tření moc nežerou tak máš mnohonásobně vyšší šanci ty amury ulovit .
---------------------------------------------------​-------------
Tady máš video jak se nastražuje tráva -

------------------

Tomas Krlin - Profil | Út 9.7.2019 11:54:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Neznaboh:-D >> Ty, ale tak to ti amuri obcas robi, hlavne kdyz mas nahazene krmeni na nejake plose. Koukni se na podvodni zabery, jak on to ten amur vubec bere. Nezapomen, ze ma tvrdy pysk a nepichne se na pevno hnedka pri prvnim kontaktu s ostrym hackem jak kapr. Takove houpani swingru/hangru a pomale dopinani je fakt lepsi sekat a necekat na jizdu, muze a nemusi byt...
Treba vzadu na trati u rakosi tak ti amuri vetsinou jenom houpali, nesekl jsi a nemel jsi...

Zmyjak - Profil | Út 9.7.2019 11:46:24

Tak to občas skus, nevyjde to pokaždé,ale nějakou rybu vytáhnout můžeš. Musíš zjistit sám v jaké fázi seknout a kdy ještě počkat.

Neznaboh:-D - Profil | Út 9.7.2019 11:18:24

Zmyjak >> prave- ty zabery ze to poskakuje a popojede o 10cm jsem vzdy registroval,ale nesekal:-)

Zmyjak - Profil | Út 9.7.2019 9:14:11

Já používám průběžnou montáž a sekám když už se mi zdá že to trochu drží,(někdy i záběr 10 cm), při menším záběru který nesekam,po chvilce prehazuji, to už bývá zežužlane.

Neznaboh:-D - Profil | Út 9.7.2019 7:59:36

Zmyjak >> Ahoj a nestava se Ti casto, ze by Ti to strhnul?

Zmyjak - Profil | Út 9.7.2019 7:10:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jim to servírují takto, 2 půlky zajistit kukuřici a zarážka. nastražuji tak špendlík, třešni a šla by tak i meruňka i ostatní onoce. Dávám půlky nebo to pouští víc šťáv a aromat do vody. Dá se s tím hodit okolo 50 metrů. Na nastražení mimo háček používám tu zelenou gumičku,ta se při nahozu tak neprořeže a onoce drží,lze mezi to použít i pěnovku na přizvednutí.

u x a - Profil | Út 9.7.2019 6:09:34

na amura strazim jedině na mirabelci..

Bufamur - Profil | Po 8.7.2019 23:01:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Většinou se za amury vypravím až když už jsou opravdu vedra, že ani plotice neberou. Znám rybníky, kde tito krasavci žijí neustále, a v těchto podmínkách jezdí sem a tam celé dny po hladině. No a většinou to zkouším tak, že navléknu na vlasec obyč. bublinu - tu naplním vodou zašpuntuji - navážu háček na který nastražím pořádný kus housky posouvám ho tak 10 - 15cm od bubliny.... házím jim to přímo do cesty a někdy se stane že mi to prostě nasaje a jede, to pak zasekávám okamžitě. Jindy si toho ani nevšimne, nebo si toho všimne menší co pluje za ním... chce to zkoušet. Je to krásná metoda, ale pozor, chce to opravu chodit na nenapadaná místa, klid a maskovat se, amur velice dobře vidí i na břeh. Naposledy jsem vloni v létě chytl 15m. od břehu u dna 83 cm. na zakuklené červy. Místo bylo zkrmeno jen kukuřicí a šrotem...Podařilo se mi ho vytahnou na feeder 14 pr. vlasce a malinkej hacek,neměl jsem podložku, protože jsem tak velkou rybu nečekal, ale všechno proběhlo v klidu trochu se třepal i nějaka šupina mu upadla, ale pustil jsem ho zpátky, chci si ho drapnout z hladiny :))

Morus - Profil | Po 8.7.2019 21:12:58

Neznaboh:-D >> on chytal na mělký zátoce kde ty amuři se zdržují, tam není víc jak metr vody, zatopený rákosí

Tomas Krlin - Profil | Po 8.7.2019 14:42:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Neznaboh:-D - >> Amura zasadne na prirodni... :D a proto jsem koupil imitaci chleba Enterprise tackle bread 4ks za stovku, tu mam permanentne nadipovanou ve sladkem kukuricnem dipu s trochou jahodoveho... davam to na podvazek s nekonecnou zarazkou, protoze kdyz jsem to pichal rovnou na hacek, tak mi to cas od casu amuri servali pri zdolavacce...
No a chytam s tim klasiku bud ve sloupci nebo na mlaskacku a jde to, rekl bych ze s primhourenyma ocima porovnatelne jak na rohlik.
Jo a tu merunku nebo ringlu, spendlik atd. kdyz ji projedes hackem slupka duzina slupka, tak pomaha, kdyz das pres spicku hacku kousek tvrdsiho igelitu/plastu, neco jak kdyz "pojistujes" hacek v rybce na sumce.
Rakos se chyta nejlepe s bublinou a proste vytahnes rakos a za ten tenky, mekky zeleny stonek do nabodnes na hacek na 2x a spolu s kouskem listku to hodis na vodu, ale je na posrani, kdyz mas takhle x vyjezdu, vidis jak s tim jede a stejne ho neseknes, protoze s tim proste jenom jede do pryc, zkousel jsem tak i na stavu v minulosti a je to na posrani...

Neznaboh:-D - Profil | Po 8.7.2019 13:04:35

Morus >> Dekuji za reakci. Mozna take vyzkousim. Akorat daval k tomu neco co v pripade velke hloubky vytahlo list na hladinu,nebo chytal" ze dna" na delsi navazec(40-50cm). Dekuji

Neznaboh:-D - Profil | Po 8.7.2019 13:03:12

jirisyky >> Ahoj pane. Jj tento zpusob uz jsem take videl, ale nikdy jak se nastrazuje:-)

Morus - Profil | Ne 7.7.2019 21:06:33

Viděl jsem na Lipně jak tam jeden důchodce chytá amury na salát. Klasický průběžný olovo, zarážka, háček, list salátu několikrát přeložit a napíchnout. Nějaký amury na to chytil. Já amury ale nikdy nechytal takže osobní zkušenost nemám, ale docela mně to zaujalo.

jirisyky - Profil | Ne 7.7.2019 20:45:04

Čau. Důchodce kolega píchnul háček do stonku rákosu s lístkem. Za mé přítomnosti záběr neměl.

Červené karty: Bufamur