UN Hněvkovice jaro

Zdravím.Chci se zeptat,zda máte někdo zkušenosti s jarním chytání na Hněvkách.Myslím tím v mělčích vodách pod Hlubokou.V létě znám pár míst,ale chci vyzkoušet jaro,tak bych byl rád za jakoukoli radu. Díky moc.
Autor diskuse: Vena 68 - Profil , 28.2.2019 kaprařina - revíry, cestování

kresi28 - Profil | Pá 11.6.2021 12:24:23

Zkusím své štěstí a zároveň oživit tuhle diskuzi.
Vyrazil jsem na delší výpravu sem k Vám do jižních Čech. Podle mapy jsem si vybral pár vod, které chci vyzkoušet. Cca na dvě noci, pak zase přejet někam dál. Nejde mi vůbec o trofejní ryby. Cestuji za hezkou přírodou a klidem. Přespávám klasicky v bivaku a nenechávám po sobě ani stopu :)
Bude někdo tak hodný a doporučí mi zhruba lokalitu na Hněvkovicích? Nebo jakoukoliv jinou vodu? Předem díky. Heslo chyť a pusť.

Dulf - Profil | Út 5.3.2019 16:40:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vena 68 >> zdar.Poslal jsem dotaz na povodí ,a bylo mi odpovězeno, že od 1.4.ma být nejnižší hladina minimálně na 368,9 což je max. 1.2m pod plné napuštění.To kvůli plavebnímu provozu.Duvod nevím.

Vena 68 - Profil | Po 4.3.2019 7:40:02

Dida >> Ahoj.Tak jsem tam byl teď v meděli,nafotil si pár míst a myslím si že docela dobrých.Mám chuť tam jet koncem dubna,ale jak tvrdíš,že budou tak dlouho upuštěné,tak mě to trochu zrazuje.Ta tvoje info mě zaskočila.Já tam mám loni pěkný ryby 11-14kg a tak jsem chtěl zkusit jaro.Jenom se zeptám ,ta info je jak moc jistá?

Dida - Profil | Pá 1.3.2019 7:36:15

letos na jaře mají být upuštěné až téměř do konce dubna..toto pěkně začíná

kurtus - Profil | Čt 28.2.2019 19:16:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, ja tam zjara většinou několikrát zavitam. Vždy ze brehu mezi odbockou na Dobrejovice a tím rozlitym ohybem pod Hlubokou co vteka Luční potok. Prave v době, kdy tam zacne svítit slunce do těch melcin a ohriva se voda. Chodim ten krátký kousek jako na soulacku s rohlíkem, cervy, kuku apod. Se splavkem, propadem nebo na mlaskacku, co situace vyžaduje. Je tam slušná obsadka bílé ryby včetně zmiňovaných jesenu. Kaprici taky. Dva tri roky zpátky jsem tam pozoroval i kapry ca 60-65. Vloni jsem na ne štěstí nemel. Po brehu je to teda spis dzungling, ale par míst k nahozeni tam je. Z lode dostupnost samozřejmě lepší. Ale jestli tam bude tvoje cílová skupina šupinatých těžko říct. Jinak o zábavu vetsinou nouze neni. Letos jsem tam jeste nebyl.

ryba - Profil | Čt 28.2.2019 19:03:27

Vena 68 >> Ja uz tam nejezdim cely to tam znicili prašivou cikloztezkou driv klid jedna lod za nekolik dni dnes 1000 lodi za den na jare to jeste jde v lete hruza

Vena 68 - Profil | Čt 28.2.2019 17:51:06

torwald >> Dík za info.Na Hněvky jsem se vrátil po deseti letech a loni jsem tam nachytal nádherné ryby.Pořád jezdím Orlík,ale Hněvky jsou tak trochu srdcovka.Bivak ne pivak,používám jako každý kdo jede na delší dobu.A na rozdíl od jiných (pivakářů) já jezdím na ryby a taky na rozdíl od většiny jsem všude na veslech,protože mám rád klid,ikdyž na Hněvkách mi dost vadí líní motoráci,kterých je tam v sezoně požehnaně a jak říkáš většina jsou pivakáři.Ale chtěl jsem jenom info,takže ještě jednou dík,já měl namysli mělčí vodu.Na Křesíně jsem nikdy nebyl,ale kouknu tam.Dík moc

DOCarp - Profil | Čt 28.2.2019 17:13:52

hněvkovice nedobil ani Mik..a vzdal tuto vodu ..........

torwald - Profil | Čt 28.2.2019 15:03:26

Vena 68 >> Stará obora? Tak tam je teď všude po břehu cyklostezka. To nevím, jestli má smysl. Před 15ti lety určitě, dnes už to ten půvab ztratilo. Jak se tam chceš dopravovat? Loďkou? Od ústí Libochovky dolů je to již hlubší kolem 4-5ti m (v plném stavu) a přestává proudit. Čímž to má prakticky stejný feeling jako v Poněšicích, Purkarci, Jeznici... .

Mezi Křesínem a Libochovkou si to teď projdi, uvidíš, kde jsou kamenné navigace (ty níže po řece jsou jsou za plného stavu pod vodou). Tam je to hezké, ale s tím, že po levém břehu v sezóně imrvére jezdí cyklisti, kteří na sebe řvou, jak jsou zadýchaní... .

V podstatě to vůbec nechápu, proč někdo chce jet takovou dálku, aby jel na těžce zkoušenou vodu, když má za zadkem Orlík a Slapy... , kde je 10x větší klid. Fakt to nedokážu rozlousknout. Bivakáři,(spíše pivakáři), dobyli i Hněvkovice. Ale proti gustu... .

Foto1): Před 15ti lety Stará obora
Foto2): nyní tamtéž... .
Foto3): Krásná místa zničená cyklostezkou
Foto4 a 5): Kolem AMU - ano, tam jakž takž, ale max do půlky dubna, než se lidi zmátoří a začnou víc lézt na ryby... .

Vena 68 - Profil | Čt 28.2.2019 13:46:44

torwald >> Moc děkuji.Ja jsem si myslel místa kolem st.obory.Ale asi bude nejlepší se tam dojet podívat teď když je málo vody.Mám to sice 90km,ale snad něco uvidím.Jde mi hlavně o kapra,myslel jsem někam ,kde se dříve prohřívá voda.Vidím to tak na 1/2 dubna.Jinak díky .

boticar - Profil | Čt 28.2.2019 11:44:57

Kousek pod tím místem, které je popsáno níže, to po napuštění Hněvkovic stále trochu teče, je tam hloubka a v dubnu a květnu to tam obvykle dost bralo - cejni, plotice, občas kapři. Na rohlík se sbirulinem nebo na kulové plovátko tam někdy jdou pěkní jeseni prakticky na hod. V zimě, když je upuštěná voda, jsem byl chytat jenom od hráze.

torwald - Profil | Čt 28.2.2019 11:35:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hněvkovice nejsou Orlík, jsou celé mělké a bahnité... . Sledoval bych především výšku hladiny. Nyní (nízký stav) máš silný proud až k Libochovce s hloubkou kolem 1m. Pokud toužíš lovit v metrové vodě, která se rychle prohřívá, ideální je najít si místo u Křesína na pravém břehu. Středem řeky jde říční navigace, která odděluje hlavní proud od rozsáhlé mělké tišiny... . Na fotce. Nyní tam však voda vůbec není... . Samozřejmě, nečekej ztracený ráj, je to jeden z nejnavštěvovanějších revírů vůbec.

Každopádně dodržuj RŘ, stáž tam bývá rychleji, než zapíchneš vidličky :D... .