Sestavení vlastní boilies směsi

Dobrý den, rád bych vás požádal o názory na mou první jednoduchou sladkou boilies směs. Chci se u ní zaměřit hlavně na objemovou část, tedy konzistenci a finální práci s těstem. Tekuté složky a aroma jsou již vcelku, řekl bych, otázkou osobních preferencí. Boilies by měl splňovat kritéria tvrdého avšak ne zcela uzavřeného charakteru. Použití v teplé letní vodě a mírnem proudící. Očekávaná aktivita bílé ryby.

Směs:

Ptačí zoby s vejci 3,5kg
Kokosová moučka 2kg
Sojová mouka 1kg
Semolinová mouka 0,5kg
Gluten 0,5kg
Pšeničné klíčky 0,5kg
Kukuřičná mouka 1kg
Pivovarské kvasnice 0,5kg
Syrovátka sladká 0,5kg


Aroma kokos 40g
Aroma jahoda 25g
Albumin 250g

Kyselina máselná 10ml
Amk 500ml
Melasa - dle potřeby
Tekutá játra - 1l

Předem mnohokrát děkuji za Vaší pomoc a názory.Autor diskuse: zabiprinc - Profil , 11.7.2015 kaprařina - nástrahy, návnady

73x v oblíbených a 9x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NKlose - Profil | Čt 2.1.2020 16:38:21

tvistr >> za ty čtyři roky už jsem na to příšel :-) :-)

Ntvistr - Profil | Čt 2.1.2020 9:19:35

hanyking >> bude se Ti to na pi..u rolovat... dej pražené drcené konopí tak do 100g/kg suché směsi . pokud tedy nevalíš 600g rybí moučky na kg suché ..)))

Ntvistr - Profil | Čt 2.1.2020 9:15:05

Klose >> vzhoď krupici a nic se lepit nebude . hlavně pořádně propracovat těsto.
Do vajec bych dal podle ročního období lososový, nebo konopný olej . Do studené vody vyhodit albumin , zkrátit dobu varu, nebo jen usušit...))
Hlavně používat vlastní rozum.)))

Nhanyking - Profil | Čt 2.1.2020 2:43:11

Ahoj co si myslíte o použití hrubě sekané slunečnice jako ptačí zob? A dát loupanou nebo příp. obyč. neloupanou?

NKlose - Profil | St 9.11.2016 20:24:27

chalmi >> Dávám jí i při výrobě boilies. Cca 10 kapek na kilo směsi.

Nchalmi - Profil | St 9.11.2016 19:42:44

Klose >> dík každá rada se cení určitě vyzkoušim dík

NKlose - Profil | St 9.11.2016 19:08:51

chalmi >> Dipovat vyloženě nee, ale kapičku před náhozem jsem dával. Většinou na halibutku a musím říct, že mi to docela šlapalo. Já tomu teda věřím a doporučuju. Každopádně za vyzkoušení nic nedáš :-)

Nchalmi - Profil | St 9.11.2016 12:06:04

Ahoj mam takový hloupý dotaz zkoušel někdo s kyselinou máselnou dipovat nebo těsně před nahozením to tam jen trochu do toho namočit ?? třeba kukuřici ,mini boili atd dík

NPYTLAKS - Profil | St 10.2.2016 21:32:40

Klose >> i to může způsobit nadměrnů lepivost

NKlose - Profil | St 10.2.2016 21:12:44

PYTLAKS >> jasný :-) většinou těch 10 na kg

NDaveX - Profil | St 10.2.2016 20:13:28

marw_84 >> já to tak nějak nepočítal a asi ani počítat nebudu, je to jen základ, určitě to malinko obměním.

NPYTLAKS - Profil | St 10.2.2016 19:38:50

Klose >>dáváš vajca?

Nmeďo1 - Profil | St 10.2.2016 11:28:44

Klose >> ako piše Kocháč, buď daj viac oleja, alebo ja pouzivam hladku muku a ruky sa mi nelepia. Pridavam ju potroche pri vypracovani cesta. Poznatok od mojej manzelky a veruze funguje.

NKlose - Profil | St 10.2.2016 11:09:23

Kocháč >> Dělám poprvé vlastní směs, nakoupil jsem toho dost, takže budu zkoušet po 0,5kg až na to příjdu :-)

NKocháč - Profil | St 10.2.2016 11:02:50

Klose >> Stačí lososák na ty ruce :o))

NKocháč - Profil | St 10.2.2016 11:02:18

Klose >> Možná ti v tom dělá trochu neplechu, co se týče lepivosti, i ta syrovátka :o)

NKlose - Profil | St 10.2.2016 11:01:56

Slavíček >> No ono mi to právě lepilo jen na ty ruce. Nejdřív jen slabá šlupička a ta se nabalovala až to lepilo jak sviňa. Sám bych asi zkusil přidat lososák, ale vyzkouším nejdřív ty klíčky.

NKlose - Profil | St 10.2.2016 10:59:09

roxtidy >> Byl jsem pracovně pryč, takže to leželo v lednci týden :-)

NSlavíček - Profil | St 10.2.2016 10:55:27

Klose >> Mam taky hodne pojivych slozek nic mi nelepi . A to jsem kdysi daval albuminu az 10%

Nroxtidy - Profil | St 10.2.2016 10:55:25

Klose >> a nech to pred koulenim odlezet par hodin v lednici ;-)

NKocháč - Profil | St 10.2.2016 10:54:14

Klose >> Snížit podíl klíčků 10% bohatě stačí.

NKlose - Profil | St 10.2.2016 10:51:23

roxtidy >> dík. Vyzkouším

NJiří Šindelář - Profil | St 10.2.2016 10:50:55

Klose >> No s tím toho asi moc neuděláš :-)

Nroxtidy - Profil | St 10.2.2016 10:50:22

Klose >> mene klicku ;-) staci 10%. Nahradit ptacakem. delal jsem drive velmi podobny recept

NKlose - Profil | St 10.2.2016 10:47:39

Ahoj všem. Použil jsem tento recept
Syrovátka 12.5%
Robin Red 5%
Lososová moučka 30%
Pšeičné klíčky 15%
Pšeničná krupice 20%
Ptačí zob 12.5%
Albumin 5%

Hadi šli s pistole dobře, rolovalo se to taky dobře, vaření a sušení taky v poho, ale těsto se mi lepilo na ruce. Co pozměnit?