jak správně připravit pšenici??

Ahoj,prosím o radu,jak správně připravit pšenici,musím namočit a pak uvařit nebo jí stačí jen namočit??Díky za rady
Autor diskuse: Krull - Profil , 21.5.2015 kaprařina - nástrahy, návnady

Aďo - Profil | Po 7.5.2018 19:54:47

Suchu psenicu nasypem do hrnca na varenie ryze. Stlacim var a ked to klikne naspet tak je uz uvarena.

Pvl - Profil | Po 7.5.2018 14:20:27

Vojtano11 >> Dokud bude nasávat vodu tak dolejvej Na poprvé jí dost zalitá .Pak to zkontroluj aby byla stále pod vodou . EDITpodívej není to žádná věda nemusíš mí nějaké obavy -hlavně aby to změklo jinak o nic nejde

Falkec - Profil | Po 7.5.2018 14:20:06

Vojtano11 >>Nepotřebuješ.Jenom to třeba zkontroluj. Tam je důležitý, aby byla pořád ponořená, jinak hozí riziko plísně. Ona se napije a dál už nebere. To poznáš. za dva dny je měkká, ale dá se použít i když ji zaleješ přes noc.

Vojtano11 - Profil | Po 7.5.2018 13:37:24

Pvl >> Jo to kuku povařím. Je do té pšenice třeba každý den dolívat vodu?

Pvl - Profil | Po 7.5.2018 13:35:52

Vojtano11 >>Jj klíďo :o§) Ta kuku by chtěla raději také trochu povařit

Vojtano11 - Profil | Po 7.5.2018 13:32:09

Pvl >> Můžu nechat i klidně týden v nádobě? Chtěl bych do toho přidat trošku cukru a před zakrmením přidat řepku a kukuřici.

Pvl - Profil | Po 7.5.2018 13:25:52

Vojtano11 >> Zalej ji teplou vodou a dej ji někam na slunce Aby to bylo účinnější , klidně můžeš obalit nádobu něčím černým za dva dny -když bude mít teplo, je ke spotřebě . Jen pro jistotu cca 2 x nabude To poznáš když zmačkneš zrnko musí být měkké EDIT : v případě že nejsou takové hice stačí vodu jen přivézt do varu a ona si vodu natáhne -když ji bude v nádobě dostatek ... Zase pro jistotu jsem nádobu balil do starého kabátu aby teplo vydrželo déle Není to podmínkou EDIT nebo ji můžeš také chvilku povařit -to už jsem dělal když bylo chladněji nebo byla potřeba "hned"

Vojtano11 - Profil | Po 7.5.2018 13:20:37

Pvl >> Nespěchám

Pvl - Profil | Po 7.5.2018 13:17:23

Vojtano11 >> Spěcháš na ni ? tzn --jestli potřebuješ "hned"

Vojtano11 - Profil | Po 7.5.2018 13:16:00

Musím tu pšenici převařit? Nestačí zalít vařící vodou a zavřít.

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 22:20:18

Pvl >> ale nikdo se tě neprosil o takovouhle tvou reakci....

Pvl - Profil | Čt 23.7.2015 22:03:23

Krull >>

"Asi ano,ale nejde mi do hlavy,že na přítoku by tahali a já vůbec nic...."


Na toto se ani jinak reagovat nenechalo --když už je řeč o tom postřehu :o§))

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 22:00:01

agig >> cca 70

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 21:58:59

Pvl >> super postřeh....

agig - Profil | Čt 23.7.2015 21:48:34

Krull >> No tahali jak velký jestli to byli kapříci do 50 cm tak prosim ale větší kapři ty se rozmyslí plejtvat kyslíkem od menších kaprů jsem taky záběry měl ale žádnej pořádej dospělej musíme počkat do září pak se to snad znova rozjede ;-)

Pvl - Profil | Čt 23.7.2015 21:48:24

Krull >> Že jsi neměl záběr :o§) EDIT např.

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 21:46:54

Pvl >> to netvrdím a co to tedy znamená??

Pvl - Profil | Čt 23.7.2015 21:40:53

Krull >> To neznamená, že v 8 m ten kyslík musí být :

viceroy - Profil | Čt 23.7.2015 21:38:04

Krull >> jejda sorry nejak jsem tu hloubku prehlidnul :-)

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 21:30:03

agig >> Asi ano,ale nejde mi do hlavy,že na přítoku by tahali a já vůbec nic....O víkendu má trošku zapršet,tak už mě to zase táhne k vodě,snad se ta voda trošku okysličí tím deštěm....

agig - Profil | Čt 23.7.2015 21:10:04

Krull >> A nic jo ono se neni čemu divit ty vedra jsou hrozný ve vodě neni dostatečnej kyslík a ty ryby prostě nežerou to je celej zádrhel ;-)

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 21:06:36

agig >> jj,jeden jsem vozil do 2/3 a druhý k protějšímu břehu

agig - Profil | Čt 23.7.2015 21:01:49

Krull >> No a vozíš na koryto já to vozil tak 10 m od břehu a to to fungovalo ale to byl květen ;-)

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 21:01:17

viceroy >> já myslím že 8 m je větší hloubka,pak ale nevím co si představuješ ty pod větší hloubkou???

viceroy - Profil | Čt 23.7.2015 20:54:34

Krull >> na pritoku byva vzdy voda o neco vice okyslicena tak logiku to ma ......v hicech bud pritok nebo vetsi hloubky

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 20:51:57

agig >> ale na přítoku prý tahaly ryby a docela slušné,já byl nad hotelem na 8 metrech a ani záběr.....

agig - Profil | Čt 23.7.2015 20:37:30

Krull >> Ahoj ač nerad přestal jsem na ryby jezdit je to mrtví uplně všude ani brzo ráno ani pozdě večer prostě nic trága tak než abych se trápil tak ted pauzíruji na koupáku je taky fajn začnu až se to počasí trochu srovná ;-)

Krull - Profil | Čt 23.7.2015 16:47:07

agig >> ahoj,tak jsem byl na té březovské přehradě a za celý víkend ani tuk,uplně mrtvá voda.....Ještě k tomu tam ty dělníci začali makat od 24.00 do 04 hod,tak to není normální....

agig - Profil | Čt 23.7.2015 10:58:05

Krull - >> Ahoj pšenici zalejvám vařící vodou za 2 hod je naprosto v pohodě připravená na krmení ;-) zaleju nechám stát za 2 hodinky razím krmit ;-)

viceroy - Profil | St 22.7.2015 20:08:13

hanyking >> max 2 kg cukru na 10 kg to staci bohate a kvasinky uz nedavam ono to zacne samo kvasit a cim starsi tim lepsi protoze ta fermentace ktera probehne da takovy alkoholovy nadech :-) coz je prave to co potrebujes dosahnout ale musi byt pod vodou jinak zacne plesnivet proto dej vetsi rezervu vody radsi vic nez min a tohle v klidu pouzivam i pul roku moc s ni nekrmim s repkou tak 50na 50 a na vikendovky beru max 2 kg partiklu jen na rozjezd ......takze poradny kybl s dobrym viken ktere tesni nebo 10 kg soudek s plechovym zamkem nebo sud na zavit deklo a nechat ulezet at to ma ty prave grady

hanyking - Profil | St 22.7.2015 19:46:21

viceroy >> Kolik cukru na 10 kilo pšenice dáváš? A přidáváš ještě nějako kvasinky? A když to tak udělám bude pšenice ta použitelná třeba i za 2 měsíce?

viceroy - Profil | St 22.7.2015 17:41:12

hanyking >> nic nevymyslim zaliju psenici vodou nasypu kg cukru a zavru na tyden bez otvirani samo ze nechavam rezervu tak 10 cm vody nad protpze to nabere skoro vse a nechavam fermentovat .......... dostacujici a na zakrm fungujici a cim vic kvasi tim lepe