Zákaz lovu ryb

Na tomto odkazu http://home.tiscali.cz/nakadah/zakaz.jpg
uvidíte cedulku ,,Zákaz lovu ryb". Co na to říkáte? respektujete takový zákaz nebo chytáte dál.Není tam uvedený rok a je lehce napodobitelná . Takovou cedulku ta může vyvěsit kdokoliv. Mělo by tam být alespoň razítko a podpis např. hospodáře. Nemyslíte?
Autor diskuse: Mirek - Profil , 21.10.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Mirek - Profil | St 17.11.2004 19:48:20

Dalibor: Já razítko ani podpis nepotřebuji. Psal jsem už dřív že ceduli respektuji , ale rybáři, kteří tam v době hájení chytají to asi potřebují. Dál si myslím že by měla jednodužší úlohu ryb. stráž.Je to voda na které chytá 80% domácích rybářů . Dost jich znám a myslím ,že někdo by si tu práci s cedulí dal. Loni to ti místní rybáři řešili tak, že po vysazení ryb (kaprů ), nasypali do vody větší množství kukuřice aby se ryby přežraly .Pak už voda zamrzla a byl klid.

Dalibor - Profil | St 17.11.2004 12:56:00

Chtěl bych vidět toho kohokoliv kdo si bude dělat tu práci s cedulí jen tak pro zábavu a objíždět s ní revíry.A navíc co by z toho asi měl?Proto nechápu proč potřebuješ Mirku razítko a podpis (ty si ten podpis nebo razítko budeš ověřovat?)?
To by jsi mne rozesmál.

Lubka | Út 16.11.2004 19:20:57

For All: tyto cedule jsou na všech revírech ve stejniou dobu roku,v oblasti ryb. spolku Uh. hradiště, a mohu osobně potvrdi, že jsou respektovány. Sám jsem musel na řeku. Jde o prav. zarybňování. A má všechny náležitosti. Hawk

Miloš_diakritický | Čt 11.11.2004 17:34:55

Moc pěkná cedule, moc pěkná, akorát je mi s podivem, že v ní ještě nejsou žádné díry......

Nikita - Profil | Čt 11.11.2004 16:01:33

rybomil - taky bych mohla škatulkovat, ale ono to tak není. Znáš to určitě z reálu. Jsou lidé, které jsi zařadil do škatulky a oni mile překvapili. Nikdy dopředu neodsuzuju. Dělala jsem to a ono se mi to párkrát vymstilo. Snažím se spíš pochopit než odsoudit. Je to složitější, ale pokud mi o danou osobu jde, pak to za to stojí.

Alan | Čt 11.11.2004 13:07:14

Nikita>Vedle, to není žádný názor, jen připomenutí reality.

rybomil | Čt 11.11.2004 7:38:45

Nikita: Já RS rozlišuju cca takto:
1) Staří bobři co RS dělají dlouho - neznají moc předpisy, většinou kontrolují jen to na co jim řekli, že se mají zaměřit, kontrolují převážně " cizí " lidi, domácí moc ne a když už tak jen zápis.Hlavně koukají jak často jim " škodíš "v revíru. Chodí pořád na ty samý místa.
2) Mladý " aktivní " blbci, co moc chytat neumí, ale jako RS tuze machrují.
3) Nornální příjemňáky, se kterými je dobře se potkat. Jsou i přísní, ale spravedliví,
znaj vše co maj a jsou i objektivní. Většinou je poznáš po 2 -3 minutách. Ale je jich jen tak 15 %.
PS: Jezdím hodně po revírech, tak snad mám dost přehled, ale když vidím určité RS na jistých vodách, klidně vylezu na opačný břeh, škoda času a zkažené nálady při lovu.
Prosadil jsem zvýšení míry parmy na 45 v Sázavě č. 2. a vláčení od 15.6. Když jsem přešel jinam, hned to vrátili zpět a vláčení až od 1.9. Holt staří dědkové ve výborech pořád vládnou.Ještě že to nový zákon zrušil. Jinak by snad prosadili živou na pstruhovce, kdyby to šlo.

Nikita - Profil | St 10.11.2004 20:47:03

rybomil - máš pravdu v tom, že pokud chceš něco změnit, tak je to běh na dlouhou trať. Buď vydržíš a nebo to vzdáš. Snažili jsme se léta o míru kapra 40cm no a teď je konečně míra kapra 40cm. Je to jedno z malých vítězství, ale přesto vítězství. Každý rok připravíme připomínky k RŘ a vždy se nám vysvětlí, že změna není možná a ejhle najednou to jde. Musím se zase opakovat, ale míra kapra se zvedá na 40cm. Na Nechranické přehradě pokud chceš lovit ryby z lodě, pak jí musíš mít přihlášenou, dostaneš číslo, zaplatíš 100,- Kč na rok a dostaneš k tomu omezující podmínky pro lov. Například - nesmíš lovit z lodě v době snížené viditelnosti, v noci, za mlhy, při zhoršení počasí a pod. Nevím o jiném revíru, kde by byla podobná ustanovení, ale jde o diskriminaci rybářů na Nechranicích oproti ostatním. Proč by měl rybář v létě skončilt s lovem ve 22,00 hodin z důvodu, že se smráká a za chvíli bude tma a on dle pravidel za tmy lovit nesmí ? Bylo nám slíbeno, že se lov z lodí bude provádět stejně jako na jiných nádržích a ouvej, přišlo direktivou, že jsou podmínky stejné.
Nechci ti vymlouvat averzi vůči členům RS, ale nejsme všichni stejní, jako nejste všichni rybáři průšviháři a pytláci. Jsme lidé, učíme se, ale je pravdou, že někteří z nás jsou RS pouze funkcí, odznakem a legitimecí. Když budeš chtít, můžeš to změnit. Pokud nebude někoho, kdo na chyby ostatních upozorní, pak se o chybách těžko dozvíš. Sama mám zkušenost, že i hospodář organizace poruší zákon jen proto, že ho nezná. Upozorním ho na chybu, ale přesto trvá na platném znění před vydáním nového zákona a to v letošním roce složil zkoušku rybářského hospodáře.
Vše je v lidech a jejich vzájemné komunikaci.
Alan - je to tvůj názor, ale přesto díky všem za podporu.

Gudaska - Profil | St 3.11.2004 15:23:10

Souhlas s Dědkem. Nikito vydrž!
rybomil>Chtělo to ještě vydržet a vyhodit z funkce člověka, který má nést nějaké zásadní poselství a BEZDŮVODNĚ se na to vybodne (delegát). S několika dalšími jedinci bojujeme s mlčící většinou v organizaci cca o jeden řád početnější. Doufáme, že probudíš-li 10x někoho u gulášku a pivka, snad si něco z toho slyšeného vezme k srdci (jsem optimista a věřím, že mlčící většině řada těch blbostí také vadí, ale z nejrůznějších důvodů s tím nechtějí sami vystoupit).

rybomil | Po 1.11.2004 11:11:49

Dědek: Uvědomujeme si že něco změnit v myšlení lidí je běh na velmi dlouhou tratˇ. Je nás asi 60 členů a 20 dorostu, kapka v moři.. Na schůzi nikdy nikdo nediskutoval, dokud jsem nezačal. Většina mi dala sice za pravdu, udělalo se usnesení jak a co náš delegát přednese výš... ale stejně nakonec 90% odcházelo s pocitem: Hlavně že nám nezakázali tu rybičku, že nasadili dost kaprů a snad jich budeme mít zas 50 a budeme moci chytat pořád ještě za panelákem. Ten delegát tam buď vůbec nejel, nebo mlčel. Tak teď mlčím já, sblajznu guláš a jedu dom.Na plky o tom jak něco bude už ani nečekám, neb to tak stejně není. ALE NIKITĚ AJ. FANDÍM.
Kato: Tak jako dotyčný má averzi k lidem jiné pleti, já osobně mám VELKOU aversi k členům RS.

František - Profil | Čt 28.10.2004 21:19:38

Alan: Tento způsob komunikace s ženou zdá se mi poněkud hulvátským.

Alan | Čt 28.10.2004 14:12:12

nikita>Hlavně nezapomeň, že dost lidem je taky u prdele.

nikita - Profil | St 27.10.2004 11:34:27

Dědek - moc děkuji za tvůj příspěvek. Pomohl mi v těžke situaci, kdy jsem se měla opět rozhodnout. Nevzdám to a budu pokračovat dál s přesvědčením, že tu jsou lidi pro které má práce není zbytečná.

Mirek - Profil | Út 26.10.2004 19:49:22

Martin: moje řeč .Kvůli tomu jsem zadal tuto otázku.

Martin | Út 26.10.2004 7:41:05

minulý týden jsem také viděl podobnou cedulku, bylo to na rybníčku Přemyšlení, Vltava 4, na kterém hospodaří MO Klecany. Cedulka byla papírová, zabalená v igelitu, byla tam vyznačena doba hájení (zákaz rybolovu) od - do včetně roku a vypsání oraganizace, podpisu odpovědné osoby a razítka organizace. Cedule byly vyvěšeny na několika místech takže ji každý viděl a na základě přesných údajů se nikdo nemohl vymlouvat a případně dohadovat. Každý má hned jasno a je klid.

Martin M. - Profil | Po 25.10.2004 19:49:00

Slamak> citace z RR MRS: "...Tento zakaz lovu musi byt v reviru viditelne oznacen tabulemi."

Slamak | Po 25.10.2004 16:00:21

Takže nějakké silácké řeči o neplatnosti nějaké tabule jsou bezpředmětné, protože vy jste si to měli zjistit a ověřit před započetím lovu.

Slamak | Po 25.10.2004 15:57:53

Jak už tady někdo řekl, před lovem máte povinnost se seznámit s místními "pravidly" a't už je to zákaz nebo něco jiného. 'Rešení je jednoduché, každá organizace má v místě svého působení i vývěsku kde je vše o dění... najdete tam i zákazy. - Zlepšil bych ještě jednu věc, a to že bych udělal stejnou vývěsku na internetu... aby když chci jet někam dál, tak jsem věděl na čem budu.

Dědek - Profil | Po 25.10.2004 0:06:37

MacOs:
To je přesně to proč jsi mi sympatický. 6.11.04, to na srazu chacharů zapijem. :-)
Nezapoměňte si Vaše muškařské blahorodí mušák, ať si na něj aspoň sáhnu. :-))))

Dědek - Profil | Po 25.10.2004 0:03:11

Toulovec:
Ivo, já nejsem Jirka, ale Jarda. Na hrad bych nešel, protože bych se z těch co tam jsou musel pozvracet.
Jinak díky všem, kteří k takovým problémům zaujímají stejný, nebo podobný postoj.